Zmrzlý gólem rozhodl šlágr s Plzní. Určitě to byl můj nejlepší výkon ve Slavii, nepochybuje

16.05., 09:49
Aktuality
Ondřej Zmrzlý (© Slavia Praha)

Krajní bek či záložník Ondřej Zmrzlý po vítězství 3:0 nad Plzní ve 3. kole ligové nadstavby připustil, že Slavii nezbývá než doufat, že vedoucí tým tabulky Sparta zkolabuje a titul jim ještě daruje. Červenobílí dva zápasy před koncem soutěže ztrácejí z druhého místa na pražského rivala stále čtyři body a potřebují, aby už nevyhrál. Zmrzlý se po dvou utkáních vrátil do sestavy a vstřelil proti Plzni vítězný gól. Svůj výkon označil pětadvacetiletý hráč na tiskové konferenci za nejlepší od zimního příchodu do Edenu.

Slávisté by v případě dnešní ztráty definitivně přišli o šanci na titul, přesvědčivým vítězstvím ale ještě zůstali ve hře. "Velká škoda, že jsme (v sobotu) derby nezvládli za tři body a nepřiblížili jsme se jim na bod. Nezbývá nám nic jiného než doufat, že Sparta ještě zkolabuje. Teď hraje v Mladé Boleslavi, kde na podzim prohrála. Nezbývá nám než doufat, že dvakrát zakopnou a že nám titul, když dvakrát vyhrajeme, víceméně darují," uvedl Zmrzlý.

Proti Plzni byl hodně aktivní. Připsal si druhou branku za Slavii od zimního příchodu z Olomouce a skóroval ve druhém utkání po sobě, do něhož nastoupil. Předtím se prosadil při výhře 2:1 v Hradci Králové. "Stoprocentně to byl můj nejlepší výkon ve Slavii. Od začátku jsem se cítil skvěle fyzicky a přidal jsem k tomu i fotbalovou nadstavbu. Gól na začátku mi hodně pomohl, byl jsem nahoře," podotkl Zmrzlý.

V páté minutě otevřel skóre z dorážky zblízka. "Viděl jsem, jak se brankář Jedlička zvedá. Chtěl jsem to dát prostě nějak, aby to nechytil, což se nakonec povedlo. Trefil jsem to nějak zvláštně, podrážkou. Kdybych to trefil čistě, tak to Jedličkovi hodím do rukou. Ten gól nám strašně pomohl a určil ráz zápasu," řekl Zmrzlý.

Měl i další šance, poprvé dát dva góly v jednom ligovém utkání se mu ale nepovedlo. "Hodně jsem si věřil i na tu střelu, kterou jsem pak zakopl asi do 15. řady na tribuně. Už jsem viděl, jak se to třepe v šibenici. U další situace mi do střely sáhl Cadu, takže jsem ji trefil špičkou," popsal Zmrzlý.

Do sestavy se vrátil po dvou zápasech. V nich dostal na levé straně defenzivy přednost kapitán Jan Bořil, který ale utrpěl v derby vážné zranění. "Musím se s tím poprat. Je to o tom, koho trenér vybere. Béřa je kapitán, hrál skvěle, než se zranil. Je jasné, že kdyby se nezranil, hrál by i tentokrát. Jsem rád, že jsem ho dokázal nějakým způsobem nahradit," řekl Zmrzlý.

Na kontě má jeden start za reprezentační "áčko", na možnou nominaci na nadcházející mistrovství Evropy v Německu ale vůbec nepomýšlí. "V reprezentaci jsem byl jednou a to za dost netradičních podmínek. Nehraju tak, abych se zalíbil reprezentačnímu trenérovi. Chci se předvést před našimi kouči a hlavně před slávistickými fanoušky," dodal Zmrzlý.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele