Zklamali jsme sami sebe. Jako tým máme na víc, hodnotil Clarke debakl s Německem

15.06., 08:27
Aktuality
Steve Clarke (© AFP)

Trenér Skotska Steve Clarke prohlásil, že jeho tým musí rychle zapomenout na páteční porážku od hostitelského Německa v úvodním zápase evropského šampionátu. Kouč ostrovního celku na tiskové konferenci také uvedl, že hra se jeho výběru příliš brzy vymkla z rukou.

Na 11 předchozích velkých turnajích Skotsko nikdy nepostoupilo dál než do skupinové fáze a jeho šance na to, že se mu to podaří letos, byly značně poníženy ponurým výkonem proti Německu.

"Je zřejmé, že jsme nehráli podle našich standardů," řekl po utkání Clarke a dodal: "Máme pocit, že jsme zklamali sami sebe. Jako tým máme na víc, než co jsme předvedli."

Skotsko do poločasu prohrávalo 0:3, když skórovali Florian Wirtz a Jamal Musiala a poté, co byl Ryan Porteous vyloučen za ošklivý zákrok na Ilkaye Gündogana, udeřil z pokutového kopu ještě Kai Havertz.

Niclas Füllkrug přidal následně čtvrtý gól předtím, než si německý obránce Antonio Rudiger vstřelil vlastní branku. Demolici ostrovního soupeře nicméně ještě před konečným hvizdem zakončil Emre Can.

"Bylo jasné, že to bude obtížný zápas v každém případě," řekl Clarke. "Musíme se přes to rychle přenést. Další dva zápasy musíme odehrát mnohem lépe," má jasno zkušený manažer. Skotsko čekají ve skupině A ještě duely se Švýcarskem a Maďarskem.

Steve Clarke mluvil o cílech pro následující zápasy (©Opta by Stats Perform / AFP)

"Už jsem zažil těžké chvíle. Překonáme to," věří lodivod Skotska. "Zápas se z našeho pohledu rychle vymknul kontrole," doplnil Clarke a zároveň zdůraznil víru ve svůj tým: "Nikdy jsem o svých hráčích nepochyboval, nikdy."

"Z následujících dvou zápasů potřebujeme získat čtyři body a na to se soustředíme," uzavřel.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (2)

Přidat komentář
GabrielBatistuta
Reagovat
Hurrikane

S Adamsem na hrotu těžko..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele