Žilák zamířil do Slavie, stal se šéftrenérem mládeže

01.06., 19:25
Aktuality
Jiří Žilák (© AFP)

Slavia se snaží získat posily nejen do hráčského kádru. Klubová mládežnická akademie sešívaných nyní posiluje trenérský úsek. Na pozici šéftrenéra kategorií U17, U19 a rezervy přichází dlouholetý trenér mládežnických reprezentací Jiří Žilák. Ve struktuře mládežnické akademie tak zaplní místo po odchodu zkušeného experta Miroslava Beránka. Informaci zveřejnily internetové stránky vršovického klubu.

"Po odchodu Miroslava Beránka jsme hledali vhodného kandidáta na jeho pozici. Dočasně ji tak musel zastávat z pozice šéftrenéra akademie Tomáš Heidenreich. Nyní s příchodem Jiřího Žiláka dochází k opětovnému obsazení této pozice a Tomáš Heidenreich se tak bude moci opět plně věnovat chodu týmů v celé akademii," říká k příchodu manažer akademie Petr Hurych.

Jiří Žilák působil jako hlavní trenér reprezentací necelých šest let. Na klubové úrovni ve Viktorii Plzeň strávil jedenáct let. Nyní se ke klubovému fotbalu vrací. "Práce ve Slavii je pro mě velká výzva. Největší rozdíl oproti trénování v reprezentaci vnímám určitě v dennodenní komunikaci a práci s hráči a trenéry. Práce u reprezentace bla úspěšná. Po šesti letech jsem ale cítil, že teď je ten správný moment se do každodenní práce v klubu pustit," vyhlíží práci ve Slavii Jiří Žilák, který si myslí, že se mu budou náramně hodit zkušenosti, které načerpal na mezinárodní úrovni. "Budu se snažit rozvíjet hráče a dávat zpětnou vazbu trenérům," dodává.

Žilák naposledy vedl mládežnickou reprezentaci do sedmnácti let, která po pěti letech postoupila na mistrovství Evropy. Na turnaji tým pod jeho vedením vyhrál skupinu, ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu vypadl s Dánskem.

"Jsem na celý tým pyšný. A jsem hrdý za způsob, kterým jsme se na EURU prezentovali. Postup do semifinále byl blízko, smutné emoce po vyřazení byly veliké. Postupem času ale bude převládat racionální uvědomění si velkého úspěchu a zkušenosti, které jsme načerpali," ohlíží se za závěrečným turnajem nový šéftrenér dorostu. Tvrdí, že v národním týmu mladí slávisté patřili k technicky nejzdatnějším. "Budeme klást ještě větší důraz na individualizaci v tréninkovém procesu, což je jeden z pilířů mé trenérské filozofie."

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (22)

Přidat komentář
3ivo3

Jednoho žiláka mám v trénkách.

Reagovat
Mass

Komentář tohoto typu sem přesně čekal..

Reagovat
Salfovic

Myslíš to dvoucentimetrové žilnaté hovado ?

Reagovat
Sosi

To se u vas rika?

Reagovat
delfin

Tady na EF se to tolik neujme. Zkus ho poslat radši Babišovi třeba, ať o evrovolbách uvidí taky něco hezkého.

Reagovat
Mass

Proboha neser to i sem.

Reagovat
delfin

On začal, já ne.

Reagovat
delfin

Ale tak sorry, jsem strašně mstivej. Fakt si nemůžu pomoct.

Reagovat
Mass

Co ten Dominik Pech? Ten loni v připravě vypadal, že by měl i na áčko, pak se bohužel vážně zranil. Další mladej kluk, kterej by na to měl, Ogungbayi, si zase nedávno utrhl zkříženej vaz.

Sem zvědavý, koho letos z mlaďasů vezme Trpiš aspoň na soustředění a jestli sem tam ještě někdo ukáže.

Reagovat
$dolar$

Jak se jmenoval ten mladej slavista, jak dostaval sanci v lize a pak sel nekam do italie? A jak se mu dari?

Reagovat
Losinho

Samek, nedaří

Reagovat
$dolar$

Diky, googlil jsem. Zas tak spatny to asi neni, kdyz se ve 20 dostaval i parkrat na lavku Acka v SA. Tak asi s nim do pristich let pocitaji.

Reagovat
Mr.Mike

To chodil na lavku i Heidenreich a jak dopadl

Reagovat
ratusek

Myslím, že i Grygar ne? Ikdyž ten asi ne

Reagovat
Mr.Mike

Tech by se asi naslo vic..jeste Vorlicky, ale ten se zranil, tak tezko rict kolik by dostal sanci.. neverim moc, ze by se vyraznejc prosadil i tak

Reagovat
Bakary3

Jo, a Simic o sobě prohlašoval, že mu v AC říkali kapitán lavičky

Reagovat
meno

Má problémy s koleny

Reagovat
Losinho

Tak to je i tím, jak velký tam mají lavičky

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mr.Mike

Jelikoz jde o primej postup do LM, tak lze predpokladat, ze mlady sanci nedostanou

Reagovat
ondrvo

Nemyslíš Davida?

Reagovat
Mass
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele