Zeidler se vrátí do Německa, příchod zkušeného kouče dojednala Bochum

03.06., 09:55
Aktuality
Peter Zeidler (© AFP)

Peter Zeidler bude po třinácti a půl letech znovu pracovat v Německu. 61letý trenér opouští švýcarský St. Gallen a od nové sezony povede Bochum, dnes dopoledne to potvrdily oba kluby.

Zeidler strávil na lavičce St. Gallenu šest let a smlouvu měl do června 2027. Na změně jsou domluveny všechny strany, Bochum pak vše oficiálně potvrdí dnes odpoledne na tiskové konferenci, která začíná ve 14 hodin středoevropského času.

"St. Gallen je velmi pěknou kapitolou mojí trenérské kariéry a navždy zůstanu ve spojení s klubem, hráči, dalšími zaměstnanci a lidmi z regionu. Během uplynulých let se nám podařilo položit pevné základy, na nichž bude možné vybudovat úspěšnou budoucnost. Rád bych poděkoval všem, kteří mi byli k ruce, celému klubu s jeho báječnými fanoušky pak chci popřát vše nejlepší do budoucnosti," rozloučil se Zeidler se švýcarským klubem.

Zeidler německé prostředí dobře zná, už na konci minulého tisíciletí byl asistentem ve Stuttgartu a od ledna 2008 zastával tři roky stejnou funkci rovněž v Hoffenheimu. V dalších sezonách pracoval pro francouzské Tours, Salscburk, švýcarský Sion a Sochaux.

Bochumi letos vážně hrozil sestup z 1. Bundesligy a začátkem dubna se vedení rozhodlo pro odvolání Thomase Letsche, jehož nahradil Heiko Butscher. VfL nakonec záchranářskou misi splnilo a zvládlo v tomto případě dvakrát ošemetnou baráž, po domácí prohře 0:3 vyhrálo stejným rozdílem odvetu na půdě Fortuny Düsseldorf a následně uspělo v penaltovém rozstřelu.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de, fcsg.ch

Komentáře (4)

Přidat komentář
Werkrider

Dost dobré

Po tom řezu kádrem jsem na ně fakt zvědavý, teď v létě, ale i herně na podzim.

Reagovat
Rudnevs

Veľmi dlhú dobu som si mýlil Zeidlera a Letscha, resp. bola to pre mňa tá istá osoba. Obaja sú plešatí podobne vyzerajúci nemeckí tréneri, ktorých trénersky vychoval Salzburg a dlhú dobu trénovali v zahraničí. Bochum si ich teda nakoniec vyskúša oboch

Strata Asana, Stögera či Osterhageho zabolí. Ale na trénerskú pozíciu dobrá voľba.

Reagovat
Werkrider

Zrovna Asano mi vždy prišiel, že Bochum prevyšuje, asi jeden z ich najlepších hráčov.

Reagovat
andrew96

Wow, pěkně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele