Zazáří mladí na evropském šampionátu? Vzezření z Bayernu, válečník z PSG či pilíř Benfiky

04.06., 21:28
Aktuality
Warren Zaïre-Emery střílí rekordní gól (© AFP)

Mistrovství Evropy je jednou z největších fotbalových scén, která přitahuje pozornost špičkových mezinárodních klubů. Pedri, Renato Sanches a Kingsley Coman v minulosti využili záře reflektorů, ale kdo to bude dál? Toto jsou nejslibnější nováčci na mistrovství Evropy 2024 v Německu.

Aleksandar Pavlovič

(20 let Německo, Bayern Mnichov, defenzivní záložník)

Tento mladík byl světlým bodem v sezoně německých rekordmanů bez titulu. Svůj březnový debut za německou reprezentaci po zařazení do nominace proti Francii a Nizozemsku zmeškal kvůli angíně, v pondělí proti Ukrajině si to ale vynahradil, když odehrál závěrečných 20 minut.

Mladý záložník byl v centru pozornosti už v semifinále Ligy mistrů. Na mistrovství Evropy může rodák z Mnichova udělat další krok na cestě k tomu, aby se stal klíčovým hráčem.

Pavlovič udělal v posledním roce velký progres (©Livesport)

Lamine Yamal

(16 let, Španělsko, FC Barcelona, křídelník)

Španělský reprezentant je v současnosti pravděpodobně největším talentem světového fotbalu. Od svého ligového debutu v 15 letech odehrál již 51 soutěžních zápasů jako profesionál a v Barceloně se etabloval jako klíčový hráč. Není se tedy co divit, že je již nějakou dobu srovnáván s ikonou klubu Lionelem Messim.

Yamal je nejmladším střelcem La Ligy a od svého debutu drží tento rekord i v národním týmu. Mistrovství Evropy bude pro stále teprve šestnáctiletého hráče první příležitostí předvést své schopnosti v záři reflektorů.

Je mu teprve 16 let, ale už teď patří k důležitým hráčům Barcelony (©AFP)

Cole Palmer

(22 let, Anglie, Chelsea, ofenzivní záložník)

V anglické Premier League byl tento záložník jedním z mála pozitiv v bídné sezoně Chelsea. V Manchesteru City nedokázal Palmer pod vedením Pepa Guardioly naplno předvést svůj potenciál, i proto se rozhodl pro změnu a zamířil do Londýna.

Tam okamžitě zapadl a stal se jedním z nejgólovějších záložníků v Evropě. Dvaadvacetiletý hráč bude chtít poprvé zazářit v dresu Three Lions na mistrovství Evropy, což vzhledem k uplynulé sezoně rozhodně není nic nereálného. V přípravě proti Bosně a Hercegovině navíc vstřelil svůj první gól za Anglii, když proměnil pokutový kop.

Palmer má za sebou životní sezonu (©Opta by Stats Perform)

Warren Zaire-Emery

(18 let, Francie, PSG, střední záložník)

Osmnáctiletý hráč je od minulé sezony nedílnou součástí týmu francouzského mistra PSG jako hnací síla ve středu pole. Zaire-Emery při svém debutu v národním týmu v listopadu 2023 vstřelil svůj první gól a nyní chce způsobit rozruch na evropském šampionátu v Německu.

Zaire-Emery je jedním z nejtalentovanějších hráčů Francie (©AFP)

Antonio Silva

(20 let, Portugalsko, Benfica Lisabon, střední obránce)

Silva se během posledních dvou ročníků stal nedílnou součástí základní jedenáctky Benfiky Lisabon a dlouhodobě je spojován s předními evropskými kluby včetně Bayernu Mnichov.

Důrazný střední obránce má na kontě již devět startů za národní tým. Další dobré výkony na mistrovství Evropy by Silvovi a Benfice mohly v létě přinést vítanou finanční injekci. Jeho výstupní klauzule činí 100 milionů eur.

Antonio Silva slaví gól do sítě Sportingu (©AFP)

Bart Verbruggen

(21 let, Nizozemsko, Brighton, brankář)

Tento gólman od loňského léta střeží branku Brightonu v Premier League. Jednadvacetiletý fotbalista si udělal jméno v Německu, kde zazářil v mezistátním utkání proti Nagelsmannově týmu.

Pokud bude Verbruggen pokračovat ve skvělých výkonech i na mistrovství Evropy, bude na nejlepší cestě vydat se ve stopách brankářské legendy Edwina van der Sara.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (27)

Přidat komentář
dextroza_m

Yamal nebude nikdy jako Leo, ono to snad ani nejde...

Reagovat
Jardman

Určitě se někdo objeví, kdo bude ještě větší blázen.

Reagovat
LyEX

Na hráčov ako Messi, Ronaldo si budeme musieť počkať ešte jednú generáciu podľa mňa, uvidíme, ale futbal sa veľmi zmenil po taktickej a fyzickej stránke, neviem či si už budeme užívať futbal typu ich dvoch, alebo Ronaldinho, Zidane.

Reagovat
herbage

Tak Mbappe má lepší statistiky jak Leo nebo Cristiono v jeho letech a Haaland zas má lepší statistiky než Mbappé v jeho letech

Reagovat
wyqinac

ale aby dosahli jejich cisel, musi tu vykonnost drzet hrozne dlouho. Otazka je, jestli to dokazou

Reagovat
LyEX

Čísla má lepšie, ale kvalita ligy tomu trochu uberá na dôležitosti

Reagovat
Raul=Real

Snáď Yamala s tou porciou zápasov, ktoru mal v sezone+ME, nezničia

Reagovat
LAM

Tak on začal hrát v základu hlavně od jara a poslední dobou to bylo 1 týdně. To není zas tak nic strašného a na OH by neměl jet. Pedri měl v té sezóně odehráno 70 zápasů a to hrál na Euru i OH v základu. Tam byl teprve problém, protože neměl vlastně paozu mezi sezónama.

Reagovat
Raul=Real

Pedriho pustili pri jeho vyťaženosti v lige, na ďalšie 2 turnaje?

Reagovat
Xavi

Bude predstavovačka týmů a měst k Euru? A taky nějaká tipovacka? Popřípadě kdy s tím začnete?

Reagovat
LyEX

Z týchto hráčov verím len Silvovi a prípadne duo Palmer - Kane môže mať potenciál niečo predviesť

Reagovat
Lemond Laws

16 let, to je prostě šílený

On ještě navíc není jako takový ty černoši, kteří v 15 vypadají na 25. Prostě klasické dítě a takhle si to vodí

Reagovat
Lukáš_6

Jestli to nebude tím, že mu je fakt 16

Reagovat
Lemond Laws

Jo, ale obecně jsem narážel na to, že když někdo vyletí takhle brzo, tak je to spíš jeho fyzickými dispozicemi... ale on na tom hřišti vypadá opravdu jako dítě

Reagovat
Uwe háže buly

porovnej si ho s tím z juniorky Lazia, co se nakonec neprosadil nebo jak vypadal v 16 Lukaku

Reagovat
vceradnesazitra

Kde je Kovář?

Reagovat
Raul=Real

Po Silvovi náhodou Perez nežmurka? Vykupka masaker, ale zmluvu ma do 27, mozno budúce leto ked skonci Nacho, by sa s cenou dalo ist dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde Yoro nebo se vrátí Marín. Nacho pravděpodobně skončí už letos.

Reagovat
Pablos

Polovičatý článek… resp. polovičaté řešení, vypsat jen ty ze silných týmů… prostě jednoduché a né moc práce no

Reagovat
Pablos

Více bych ocenil, vypsány všechny mladíky zajímavé ze všech týmů, bez omáčky… klidně jen post, staty v sezone, věk a klub. Věřím, že v každém týmu někdo do 21 let je.

Reagovat
Lemond Laws

CZ _ Matěj Jurásek - RW, 20 years old - moc nehrál

Reagovat
Freedo

Tak já věřím, že ještě bude vycházet představení všech klubů a tam ty zajímavé mladíky zmíní.

Reagovat
Rudnevs

Prave som to isiel napisat. Tych talentov je dost a myslim si, ze EF ako stranka o futbale ma stale dost velku klientelu, aby sa nezaoberala len PDG, Barcou ci Bayernom

Reagovat
andkoo

dobry postreh, tychto najznamejsich pozna kazdy priemerny fanusik, chcelo by to ist viac do hlbky

Reagovat
Kucka

Reagovat
r.mrazik

Palmer vekove oproti Yamalovi, slusny rozptyl

Reagovat
kydl

Vzezření? To spíš zjevení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele