Žambůrek jde z Dánska do Nizozemska. Viborg vyměnil za Heracles

03.07., 19:53
Aktuality
Jan Žambůrek (© Heracles Almelo)

Heracles Almelo posílil Jan Žambůrek z Viborgu. Bývalý český mládežnický reprezentant, jenž v minulé sezoně pomáhal Liberci, podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu.

"Je to pro mě nové dobrodružství. Jsem rád, že už mám všechno vyřízené a od zítřka mohu trénovat s týmem," řekl Žambůrek po podpisu smlouvy. "Jsem levonohý záložník, rád hraji s míčem. Možná nejsem největší ani nejsilnější hráč, ale nevyhýbám se soubojům," dodal.

Žambůrek za Liberec nastoupil do 24 ligových zápasů, v nichž si připsal dva góly a asistenci. Další dva starty přidal v MOL Cupu, Slovan však neměl opci, proto se vrátil do Dánska. Ve Viborgu, jenž opouští po 45 odehraných utkáních s bilancí gólu a čtyř asistencí, měl smlouvu do roku 2025.

Pražský rodák prošel akademiemi Bohemians 1905 a jiného vršovického klubu Slavie, odkud ještě v dorosteneckém věku vyrazil do Brentfordu. Žambůrek se u současného účastníka Premier League prosadil do prvního týmu a připsal si 23 startů ve druhé anglické lize. V kádru byl i po postupu do nejvyšší soutěže, do hry ale nezasáhl a v lednu 2022 zamířil do Dánska.

Autor: Jiří Vojík / heracles.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Novak.Usykovic

Hm... Konečně frajer odejde z dánského pralesa, aby si zahrál technický totální fotbal.

Reagovat
ratusek

Měl by na Baník?

Reagovat
Effenberg

Nevíte důvod - je tak dobrý, že ho už Liberec neudrží a posune se viz model Janošek nebo tak špatný, že ho Liberec ani Viborg nechce? Každopodáně je to 4.klub za asi 4 roky, to také něco říká?

Reagovat
Kucka

Tipnul bych si, že to ještě chtěl zkusit venku, českou ligu si může strčit vždycky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele