Za dvojzápas jsme si postup zasloužili. Pomohli nám střídající hráči, chválil Holoubek

01.08., 22:14
Aktuality
David Holoubek (© Mladá Boleslav)

Trenér Mladé Boleslavi David Holoubek považuje postup přes litevský Transinvest za zasloužený. Řekl to v klubové nahrávce pro média. Středočeši po úvodní domácí výhře 2:0 zvítězili dnes na umělé trávě ve Vilniusu 1:0. Podle kouče nebyla odveta na těžkém terénu snadná, předposlední celek litevské ligy ale jeho svěřence nedostal do větších potíží.

"Hráči si za celý dvojzápas postup zasloužili. Soupeř nás vlastně nijak neohrozil, ale i tak to bylo dost těžké utkání. Hráli jsme na umělé trávě, která nebyla pokropená, bylo to strašně pomalé, hodně soubojové," zhodnotil Holoubek.

Mladoboleslavští fotbalisté měli gólové příležitosti především v úvodním dějství, na rozdíl od domácího duelu se v něm ale neprosadili. "Je škoda, že jsme v prvním poločase nedali gól, měli jsme tam asi tři šance. Kdybychom jednu proměnili, byli bychom v dalším průběhu uvolněnější, uklidnilo by nás to," mrzelo bývalého kouče Sparty, Liberce nebo mládežnických reprezentací.

Favorit nakonec při svém návratu do Evropy po pěti letech zvládl i druhý zápas. V 78. minutě Matyáš Vojta zblízka z velkého úhlu napálil míč nekompromisně o břevno do sítě a oslavil svůj premiérový gól v A-týmu. Dvacetiletý útočník, jenž strávil jarní část minulé sezony na hostování v druholigovém Varnsdorfu, byl dnes jedním ze sedmi hráčů mladších 21 let, které Holoubek poslal na hřiště.

"Pomohl nám výborný vstup střídajících hráčů, což přineslo i branku. Jsem za to rád, že ti mladí tam vlítnou, dají tomu drajv a energii," pochvaloval si mladoboleslavský kouč.

Do Litvy dorazily s týmem i zhruba dvě desítky nejvěrnějších fanoušků. Nyní se mohou těšit na další výjezd, ve 3. předkole se Středočeši utkají s izraelským Hapoelem Beer Ševa, který vyřadil bulharský tým Černo More Varna. "Naše fanoušky chci pochválit. Jeli sem několik hodin a celý zápas nás povzbuzovali, to je skvělé," ocenil Holoubek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
milan78

je u něj nějaký progres, nebo furt lucky boy ? když zaskakoval ve spartě, osobně si myslím, že měl dostat šanci i další rok

Reagovat
Uwe háže buly

Místo něj přišel Rada ne? To určitě měli radši dát šanci jemu, ale bohužel ztratil kabinu.

Reagovat
kilobyte

A pak přišel Ital. Jestli jsme ale potřebovali takovou facku, abychom překopali v podstatě celý klub, tak to bylo "dobrý" řešení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele