West Ham má náskok před Juventusem. Todibo se chystá k lékařské prohlídce

09.08., 17:37
Aktuality
Jean-Clair Todibo (© AFP)

West Ham nejspíš vyhraje souboj o francouzského obránce Jeana-Claira Todiba z Nice. Přestože favoritem na zisk 24letého hráče byl italský Juventus, Kladiváři se dokázali rychleji dohodnout s vedením klubu z Ligue 1. Todibo by měl do Londýna nejprve dorazit na roční hostování, jehož součástí bude i doložka o povinném odkupu za 40 milionů eur.

Zájem o urostlého středního obránce měl i Manchester United, přesun na této trase ovšem znemožnila UEFA. Kluby totiž spojuje osoba Sira Jima Ratcliffa a konglomerát Ineos Group.

West Ham v létě prochází přestavbou kádru poté, co na jeho lavičku nastoupil nový trenér Julen Lopetegui. Mezi již získané posily patří obránce Max Kilman, záložníci Luis Guilherme a Guido Rodríguez a ofenzivní duo Niclas Füllkrug a Crysencio Summerville. Kladiváři, jejichž spolumajitelem je český miliardář Daniel Křetínský, za nové tváře dosud utratily přes 100 milionů eur.

Todibo prošel mládeží Toulouse, načež se přesunul do Barcelony. Za tu ale nastoupil jen k pěti utkáním. Na hostování si zahrál za Schalke, Benfiku i Nice. Tam se následně za osm a půl milionu eur přesunul natrvalo. Za OGC si připsal 136 utkání.

Autor: Vladislav Frk / bbc.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Bayern +

Reagovat
Csaplárova past

Předčit klub jako je Juventus a to ještě hostováním, klobouk dolů

Reagovat
Jason_

pokiaľ kvalita vs cena je okej tak áno

Reagovat
Bakary3

Přesně,kdyby nasypali randal, neřeknu, ale tohle je směšný

Reagovat
10

ty víš, co nasypali, nebo zase jen meleš sračky?

Reagovat
Bakary3

Mila 10, vycházím z informací, který byly dostupný.

Že Juventus chtěl todiba, o tom se psalo hodně a i v diskuzi mezi tebou a Rafaelem jsem to viděl, snad Rafael to podával jako pravděpodobný přestup.

Co nasypali nevím, Juve asi hovno, ale když si sundas tvoje rudy brýle, tak jsem tím "kdyby nasypali randal" myslel whu. Z kontextu je to pochopitelný, tak nemel sračky jen proto, že ti zase někdo sahnul na Juventus

Reagovat
10

Vždyť na to reaguju, každej není tak pomatenej trouba jako ty.

Ty tady děláš, jako kdyby ho West Ham získal zadarmo a nemusel ukázat žádnou ekonomickou sílu, což je samozřejmě úplná blbost. West Ham za něj zaplatí €40m (tj. částka, o který se v souvislosti s Juve nikdy nepsalo), k tomu tam dostane výrazně vyšší plat i bonusy, než mu nabízel Juventus.

Reagovat
Bakary3

Ano, povinný odkup za rok, tzn kdyby jim Juve zaplatil dříve než whu za rok, získal by ho - takže jo, je to směšný, že je whu porazí hostovackou.

O osobních podmínkách smlouvy jsem nevěděl, ale jestli píšeš, že opět whu dá víc, je to na kyselý úsměv podruhý.

Takže jo, hráč, o kterýho měli zájem whu a Juve, a souboj vyhraje whu, přestože první rok zaplatí suchý z nosu za hostovackou a hlavní balík peněz až za rok.

Takže jak psal csaplarova past nahoře a já mu prizvukoval - není to pravda?

Ty si tady se mnou zase chceš řešit nějaký osobní problémy, jen si tedy aspoň počkej, až to bude jen trochu na místě.

Reagovat
10

Reagovat
10

Můžeš zkusit vnímat ten text?

Celá diskuse je o tom, že nahoře píšeš, že WHU "nemuseli nasypat randál", což je prostě nesmysl. Dávají za něj víc, než kdy nabízel Juventus, který celou dobu taky řešil hostování s opcí. O tom, že by přišel na přestup okamžitě nebyla jediná zmínka.

Nad tím, že Juventus má limitovaný finanční možnosti v přestupech se kysele můžeš usmívat jak chceš, to tak prostě je. Jen tady nevytvářej virtuální realitu v tom, že West Ham přišel a nemusel vytáhnout výrazně víc peněz, než kdy nabízel Juventus. Jestli to zaplatí teď, nebo za rok, je úplně jedno.

Reagovat
Bakary3

Tak... Je otázka, jestli je tahle částka za hráče do základu Juve (kam předpokládám ho Juve viděl) v dobrý věku randal, řekl bych že úplně přiměřený dnešnímu trhu.

Spíš tady je prostě pro Juve blbý, že jestli to pro ně byl cíl, tak že je tedy za stejných podmínek - hostování s opcí - porazí whu.

I bych tak jako tak čekal, že Juve dokáže nabídnout lepší osobní podmínky, Anglie neanglie.

Ale jinak ok, nehadam se.

Reagovat
10

Jak blbý? Jaký stejný podmínky? Ty to stavíš tak, že oba kluby daly stejnou nabídku a hráč si vybral West Ham...

U těch spekulovaných 40m + 20% z prodeje a 4.5m pro hráče chápu, že Juventus na tyhle podmínky už nepřistoupil.

Reagovat
Bakary3

Stejné podmínky myslím tou hostovackou s opcí, jen že pak Juve zřejmě nabídl prostě méně.

Z pohledu Juve tohle vidím (třeba blbe) jako hroznou chybu z pohledu nějaký image prohrát souboj o svůj cíl s West hamem. Ve finále si myslím, že stačilo nabídnout lepší osobní podmínky a hráč by i trošku na svůj klub přitlačil, ať vezmou o něco horší nabídku, protože pro něj Juve jsou lepší podmínky + prestiž (tak bych vybíral já, spíše než tuctový West ham...).

Ale tedy Juve jestli nabídl méně klubu i hráči.. já bych čekal, že si tohle Juve prostě pohlídá.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Seydou Doumbia

Bože můj zrovna do WHU musí chodit mistři jako Todibo nebo Summerville

Reagovat
Seydou Doumbia

Každopádně top podpis

Reagovat
havrys99

Kliman 47,5, Todibo 40

Mavropanos 20

Aguerd 35

Zouma 35

Reagovat
Sigma Olomouc

Ty peníze i u menších klubu jsou šílené.

Reagovat
Kucka

Zouma jde pryč, ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Godwinson

Juventus by pro nej byl prilis. Jako herne je pro kazdy velkoklub, ale hlavou pro nej muze byt moc i ten West Ham.

Reagovat
10

jak to myslíš?

Reagovat
Whitemedia

Tak, že má v hlavě diskotéku.

Reagovat
Leon7

Nemyslím si, že současnej Juventus je pro někoho příliš obzvlášť pro hráče jako Todibo.

Reagovat
Pinturicchio

Tak Juve teď sportovně nic moc, ale kokoti v kádru nejsou. Jestli mu chybí nějaké kolečka, tak by fakt dlouho nevydrzel.

Reagovat
Me2win

Fulllkrug, Summerville, Todibo. West Ham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele