Weiss Guardiolovi nelhal. Slovan Bratislava oznámil konec kariéry svého kapitána

Dnes, 15:37
Aktuality
Vladimír Weiss ml. (© ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK)

Jeho posledním vystoupením v kariéře měl být duel na konci probíhající sezony, jeho derniérou se však nejspíš stalo střetnutí s věhlasným soupeřem, v jehož mládeži dělal první fotbalové krůčky. Slovan Bratislava na svých internetových stránkách oznámil, že Vladimír Weiss mladší (34) už do dalších zápasů nezasáhne, naposledy se představil v Lize mistrů proti Manchesteru City při prohře 0:4.

To, o čem se hovořilo od konce střetnutí Slovanu a Manchesterem City, se stalo skutečností. Události posledních dní, vyjádření Pepa Guardioly a nyní i generálního ředitele slovenského klubu Ivana Kmotríka ml. naznačují, že se Weiss ml. rozhodl ukončit svou aktivní fotbalovou cestu.

"Je pro mě těžké o tomto tématu mluvit. Vlado Weiss je náš kapitán, velká osobnost na hřišti i v kabině, pojí nás dlouholeté osobní přátelství. Pro nás všechny v klubu je to hodně emotivní," uvedl Kmotrík pro klubový web.

Weiss ml. a Kmotrík ml. po postupu do hlavní fáze LM. (©BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia)

Zpráva na webu Slovanu uvádí, že dosavadní kapitán zůstává u týmu a v tréninkovém procesu. Na hřišti v ostrém zápase už ale svým spoluhráčům pomáhat nebude. Zápas se Citizens, v jejichž akademii vyrůstal, by ovšem neměl být tečkou za jeho hráčskou kariérou. Úřadující slovenský mistr chce dát svému lídrovi rozlučku hodnou jeho jména.

"Snažil jsem se Vlada také přesvědčit, že má týmu stále co dát a že je pro nás stále platný. Musíme ale respektovat jeho rozhodnutí a stát v tuto chvíli při něm. Vlado už prostě vnitřně necítil, že by mohl týmu na hřišti pomoci," řekl Kmotrík.

"Sám to vnitřně prožíval, na klubu a týmu mu hodně záleží. Proto zůstává s mužstvem v tréninkovém procesu a bude se snažit pomoci alespoň v rámci kabiny. Konkrétní důvody, proč tomu tak je, vám vysvětlí on sám," dodal generální ředitel Slovanu.

Sám Weiss mladší by se měl ke svému rozhodnutí vyjádřit prostřednictvím klubových médií v nejbližších dnech. "S Vladem jsme se dohodli, že ho v bílém dresu ještě uvidíte. Dáme mu rozloučení, jaké si fotbalista jeho kalibru zaslouží. Chceme, aby mu fanoušci mohli poděkovat za vše, co pro Slovan a slovenský fotbal udělal, a aby se s nimi mohl rozloučit. Takže za nás určitě ještě alespoň naposledy nastoupí," uzavřel Kmotrík.

Autor: Livesport.cz / Martin Lehotský

Komentáře (18)

Přidat komentář
Calgary_CZ

Celkem škoda, s City nejspíš nejlepší hráč Slovanu na hřišti.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nej jejich hráč byl golman. Weiss ani gol, ani karta, ani šlapák na kotník aby to nějakého hráče City bolelo, bránit nebránil tak si tam Doku mohl dělat co chtěl (v rámci možnosti)

Reagovat
Calgary_CZ

Pravda, gólmana jsem zapomněl

Reagovat
dantetomas

"S Vladem jsme se dohodli, že ho v bílém dresu ještě uvidíte. Dáme mu rozloučení, jaké si fotbalista jeho kalibru zaslouží,"

Takze auto, kurvy, chlast a chlebicky

Reagovat
Pablos

Rozlučka v bílém na záchytce

Reagovat
Salfovic

Označení kurvy je unisex ?

Reagovat
GrimeBaller98

Cítim sa jak Vladko Weiss 7 ľudí v aute, 7 hodín ráno

Reagovat
Moshe Dajan

Ve zbytku sezony bude už jenom chlastat?

Reagovat
O.Giroud

to už robil aj počas sezóny

Reagovat
Coutinho10

na to, že to před pár lety vypadalo šel dohrát do Kataru nebo kam to šel, tak ještě hodně dobrou práci pro Slovan udělal za poslední roky, bojoval o evropský poháry a má velkou zásluhu, že Slovan šel od sezony víc a víc nahoru v té evropské konfrontaci a že je dotáhnul až do LM i s otcem na lavičce + mohl kariéru ukončit proti soupeři, proti kterýmu to v Anglii odstartoval jako mladej...famózní

Těším se na jeho trenérskou kariéru v Anglii, kam až to dotáhne, co nejdřív bude v Manchesteru pro City u Pepa dělat a kam povedou jeho další kroky

Reagovat
Simas92

Muze mi nekdo tohle vysvetlit?

Ja to vubec nechapu proc by mel nekdo koncit karieru jen proto ze zvladl doma prohrat s Manchesterem City 0:4?

Navic v City absolutne nic nedokazal, vubec to nechapu proc by mel koncit karieru, vzdyt se jen potvrdilo ze ucast Slovanu v LM je uplny omyl a meli by to nejak resit. A City preci nemuze za to jim ty nymandy nalosovali, prece to ze spolu hraji nevypovida nic o Slovanu. PL tymy hraji zapasy i proti 4ligovym tymum v poharu a nikdo kvuli tomu po tech zapasech kariery nekonci.

Kdyby alespon v tom zapase treba vyhrali a on rekl ze to byl posöedni zapas apod. Ale delat uspech z toho ze doma dostanu 4ku prestoze souper pul zapasu odchodi, nebo delat ze ma s City neco spolecneho prestoze tam skoro nic neodehral?

Prijde mi ze mi neco unika tak mi to prosim nekdo vysvetlete

Reagovat
Salfovic

Je to šaškárna.

Reagovat
Keeper117

Preboha živého, hral za klub z mesta v ktorom sa narodil proti klubu, kde vyrástol. A bol to najväčší zápas pre Slovan za dlhé, dlhé roky. Ten koniec má svoju symboliku a to, že ho oznámil sám Guardiola na tlačovke je obrovské ocenenie Vladovej kariéry .

Reagovat
Coutinho10

ale to vůbec nesouvisí s tím, jak ten zápas dopadl

on končí kariéru, protože už cítí, že je na to čas a tedy asi, že už na to nemá, aby byl přínosný, obzvlášť na úrovni LM

udělal toho pro ně dost, takže pokud to tak cítí, tak je to potřeba respektovat

možná chtěl skončit už po sezóně, ale přemluvili ho ještě, aby pomohl v evropských pohárech se dostat aspoň do skupiny EL, nejhůř EKL a ono se jim povedla dokonce LM, tak si vytyčil zápas proti Man City jako ten, který je pro něj speciální a který bude jako poslední

za mě to moc dramatizuješ a nebo něco mě uniká

Reagovat
Kryptos_

Reagovat
Keeper117

Jasné, že nesúvisí, aj keby vyhrali, aj tak by končil. Snáď ho ale otec ešte nebude nasledovať

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rudnevs

Nemám ho moc rád, ale na to aká tá kariéra bola, tak to ukončil štýlovo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele