Wahi za sebou má další nákladné stěhování, z RC Lens ho vykoupila Marseille

13.08., 18:33
Aktuality
Elye Wahi (© AFP)

Elye Wahi po jednom roce opět mění dres. 21letý útočník loni přestupoval z Montpellieru do RC Lens a dnes byl uzavřen jeho transfer do Marseille, znovu se bude jednat o finančně nákladný transfer.

Wahi dnes na jihu Francie prošel zdravotní prohlídkou a vpodvečer podepsal kontrakt na pět sezon. RC Lens za něho loni zaplatil třicet milionů eur a podobnou sumu nyní vyinkasuje - Marseille zaplatí 25 milionů hned, dalších pět milionů může doplatit v bonusech a RC Lens navíc dostane patnáct procent z případného dalšího fotbalistova prodeje.

Wahi za RC Lens loni nastřílel dvanáct soutěžních branek a zájem o něho měly rovněž West Ham a Leicester. Sedmý tým loňské sezony jeho prodejem reaguje na nejistou finanční situaci spojenou s nízkými příjmy z televizních práv, tímto krokem hodlá omezit výdaje a získat peníze na další chod klubu.

V Marseille přestavují kádr a do klubu během uplynulých týdnů přišli Mason Greenwood, Pierre-Emile Højbjerg, Valentín Carboni, Jeffrey de Lange, Derek Cornelius, Gerónimo Rulli, Bamo Meïté a Ismaël Koné.

Autor: Tomáš Pavlík / om.fr

Komentáře (28)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Wahi za stejnou cenu jak nějaký Nkietah je bargain. Wahi golovější, herně vyhranější a ještě o 4 roky mladší. Vyjímečně hráč, který se OM opravdu povedl, nebo to tak alespon na první pohled vypadá.

Reagovat
Kluivert9

Ještě ho se ziskem na rozdíl od Nketiaho prodají.

Reagovat
Israha

Za mě opatrná spokojenost. Talentovaný, ligou prověřerný hráč, který umí být rozhodující v klíčových momentech, ale ten velký přestup do Lens mu, zdá se, ne úplně sedl psychicky a že by na něj zrovna u nás byl menší tlak, tomu asi nevěří nikdo .

Reagovat
Seydou Doumbia

jak to u vás teda vypadá s lopezem, ballerdim, mbembou a gigotem? čekal jsem odchody, ale podle transfermaketu všichni zatím zůstavají, máš lepší info?

Reagovat
Israha

Lopéz - hostovačka v Gironě s opcí na 6,5 mega

Mbemba s Gigotem zatím nemají žádné oficiální nabídky, ale jsou vyřazeni z kádru.

Balerdi má novou smlouvu, na něm chce De Zerbi stavět.

Reagovat
Seydou Doumbia

když vidím kraje meite murillo a stoper cornelius v základu, nejsem nějak extra optimista vím že kdyby brasier byl k dispozici hrál by on a merlin by hrál kraj, kdyby byl fit kdog, ale i tak

Reagovat
O.Giroud

ten nketiah už je taký starý chren, tak to fakt Marseille majstrštyk. Možno aj platovo ich vyšiel lepšie

Reagovat
guestikor

Platově určitě. Nketiah bere 100 týdně a OM mu prý nabízelo dobré peníze na 5 let.

Reagovat
O.Giroud

veď to, ale nemal som potuchy koľko mohol brať v Lens taký Wahi tak preto som napísal možno

Reagovat
guestikor

Každopádně je zvláštní, že minule léto za něho dalo Lens raketu a ted ho prodávají skoro se ztrátou...

Reagovat
vlastik

Měli by sedět spolu s Greenwodem, a nemyslím na laviččce.

Reagovat
Seydou Doumbia

nkietah znasilnoval nebo mlátil ženy?

Reagovat
vlastik

Wahi

Reagovat
Seydou Doumbia

tak o tom nevím

Reagovat
herbage

Je to tak, no Na místě OM bych taky neváhal ani vteřinu

Reagovat
Pozor skluz!!!

Akorát teď už fakt musí explodovat.

Reagovat
MoonKnight

Tohle je hodně dobrý přestup od OM

Reagovat
Csaplárova past

Marseille zajimave prestupni okno, rozdaji si to s PSG o titul?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nerozdají, větší šance má Lyon.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Seydou Doumbia

Především je třeba říct že si nemyslím že by PSG někdo ohrozil. To že tam není Mbappé jím podle mě uškodí méně než si většina z nás myslí.

Pokud ale někdo, tak Lyon. Přišli tuším 3 hráči, odešel 1. Zbytek hráčů, kteří se podepsali tu hostovali už loni, víme co od nich můžeme očekávat. Trenér je z akademie, dostal důvěru na několik let. Lonská zasraná sezona se zachránila nevídaným způsobem a uhrál se postup do EL. Určitě bych podle toho ale nesázel, liga začíná o víkendu, za 3 týdny může odejít nějaký klíčový hráč a celé se to může sesypat. Otazník je jak Perrin dokáže ustát pozici jedničky v bráně, jak moc bude bolet odchod O'Briena a jak pevná bude obrana. Pokud zbytek týmu zůstane zdravý v týmu, věřím že minimálně návrat do LM bude.

Reagovat
O.Giroud

to zas ne

Reagovat
Seydou Doumbia

viz níže

Reagovat
O.Giroud

sledovaní komentářu

Reagovat
Seydou Doumbia

tak výše

Reagovat
O.Giroud

Tiež si myslím, že PSG by si to malo postrážiť aj bez toho Mbappého aspoň tento rok, ale mne teda príde Marseille o dosť zaujímavejšie než Lyon. Síce tam teraz nakúpili posily za pekné peniaze, ale určite LM by sa uhrať mala prinajhoršom kvalda.

Reagovat
Seydou Doumbia

OM je zajímavé každý rok. Často zajímavý trenér, na papíře hvězdné posily, to tu není první x. Nový kouč, hromada příchodu a co mnoho lidi nevidí tak i hromada odchodu klíčových hráčů (Auba, Lope, Guendo + stopeři). Než si vše sedne, čelo bude v tahu. Tak to vidím já, ale do LM s nimi počítám. Mezi tou čtyřkou (PSG,OL,OM,Monaco) a zbytkem se to zase začíná trochu rozevírat, ale kdoví co se ještě do konce přestupaku stane.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele