Vysoká škola fotbalu, hodnotil zápas se City trenér Weiss. Byla to radost i utrpení, dodal

Dnes, 10:27
Aktuality
Vladimír Weiss a Pep Guardiola (© ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK)

Přestože fotbalisté Slovanu na Manchester City nestačili a doma prohráli 0:4, podali Belasí dobrý výkon, kterým si rozhodně neudělali ostudu. Důkazem je, že zaplněné Tehelné pole odměnilo hráče potleskem vestoje. "Atmosféra byla fantastická a doufám, že to tak bude i v dalších duelech," řekl po utkání Vladimír Weiss starší (60).

Po závěrečném hvizdu předstoupil před novináře trenér Vladimír Weiss a velmi střízlivě zhodnotil utkání. "Proti takovému soupeři jsem ještě nikdy nehrál. V mých očích je to nejlepší tým na světě s nejlepšími hráči. Systematicky je to určitě nejlepší tým. Byla pro nás čest hrát proti takovému týmu. Je to jiný svět," řekl pro Nova Sport.

"Musíme být rádi už jen za to, že jsme v hlavní fázi Ligy mistrů, a tohle všechno je navíc. Užili jsme si to, ale také jsme trpěli. Paradoxně jsme měli první šanci zápasu, takže to mohlo být veselejší. Sestava byla za zásluhy, protože nastoupili ti hráči, kteří si to vybojovali. Robo Mak měl zranění, proto tam šel až v závěru," prozradil.

Statistiky utkání. (©Opta by Stats Perform)

Před zápasem řekl, že by byl spokojený, kdyby diváci po závěrečném hvizdu hráčům zatleskali. To se také stalo, což Weisse potěšilo. "Diváci byli fantastičtí. Zatleskali i Vladovi, když střídal, mně udělali choreo k šedesátým narozeninám. Atmosféra byla fantastická a doufám, že to tak bude i v dalších duelech," pokračoval.

"Pro nás je to vysoká škola fotbalu. Hráli proti nám špičkoví fotbalisté, kteří mají hodnotu stovek milionů. Snažili jsme se, bojovali jsme. Něco takového jsem od soupeře čekal, ale takovou kvalitu jsem naživo ještě neviděl," nechal se slyšet zkušený kouč.

Slovan nyní čeká Girona. "Je to v podstatě béčko Manchesteru City. Hrají podobným stylem, také se snaží držet míč, mají vysoký presink. Pak tu máme AC či Stuttgart, to jsou všechno týmy ze špičkových lig, které jsou úplně jiné. Děkuji hráčům za jejich obětavost," dodal Weiss.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
772jozef

S Artmediou kedysi to šlo a dnes Slopanu so 100x vyšším rozpočtom to nejde

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Fotbal je dál a tohle City patří mezi nejlepší týmy historie.

Reagovat
rominhoFCB

Co to tam mal mlady Weiss za konverzaciu s Pepkom po zapase ?

Reagovat
FuckT

Hovoril mu, ze skonci karieru, a pytal sa ho, ci by mohol prist do City na navstevu, podla nasich medii. Zaroven sa Pep vyjadril, ze by ho dokonca privital aj co sa prace v MC tyka, takze je pravdepodobne, ze sa pytal na tu 'navstevu' aj z hladiska profesionalnej stranky po kariere. Alebo to len Pep povedal z vlastnej iniciativy. Ked som bol mlady a moje nazory ohladom futbalu vedeli viac ovplyvnit emocie ako rozum, tak zom Guardiolu fakt nemal rad, ale uz mi tak nevadi, prave naopak.

Ale za jednym si stale stojim. Pre mna ak chce byt 100 percentny, musi urobit uspech aj so slabsim timom.

Reagovat
Lemond Laws

Jako sorry ale co to je za bránění u toho Haalanda tvl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele