Vyškov jde do baráže proti Karviné bez formy, ale s odhodláním

28.05., 16:28
Aktuality
Oslavy hráčů Vyškova (© MFK Vyškov)

Podruhé za sebou budou fotbalisté MFK Vyškov usilovat v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Před rokem neuspěli v souboji se Zlínem po výsledcích 0:0 a 0:1, nyní jim v cestě stojí Karviná. První zápas se hraje ve čtvrtek v nedalekých Drnovicích, kde je MFK doma. Podle generálního manažera klubu Zbyňka Zbořila jsou velkým favoritem baráže Slezané.

Oproti loňské baráži je Vyškov ve zcela odlišné situaci. "Před rokem naše forma stoupala a dá se říct, že gradovala. Se Zlínem jsme odehráli dvě vyrovnaná utkání. Letos naše forma klesá," řekl ČTK Zbořil.

Ještě po podzimu vedl Vyškov druhou ligu o čtyři body před Duklou a měl našlápnuto k tomu, aby do první ligy postoupil přímo jako vítěz. Na jaře ale vyhrál ze čtrnácti zápasů jen tři, v posledních pěti získal pouze bod. V tabulce spadl na čtvrté místo a baráž hraje jen proto, že druhé béčko Olomouce se o postup ucházet nemůže. "Tohle není forma pro baráž," podotkl Zbořil.

Za ústupem z pozic lze hledat více důvodů. Moravský klub v zimní přestávce změnil majitele, místo kamerunského podnikatele Kingsleyho Pungonga jej vlastní americká investiční skupina Blue Crow Sports Group, která podle médií usiluje i o vstup do Sigmy Olomouc.

"Naším hlavním problémem byla ale značná obměna kádru. Těch změn bylo opravdu hodně a podepsaly se na naší výkonnosti," uvedl Zbořil.

V zimě odešli Cheick Souaré, Idjessi Metsoko (oba Plzeň) a Bienvenue Kanakimana (Jablonec). Tyto opory tak navázaly na letní odchod Sampsona Dweha do Plzně a návrat gólmana Antonína Kinského do Slavie z hostování. I tak tvoří základ týmu trenéra Jana Kameníka cizinci, devět z nich pochází z Afriky.

V barážových utkáních se ještě nikdy nepodařilo postoupit týmu z druhé ligy. "Nůžky mezi oběma soutěžemi se rozevírají stále více," řekl Zbořil. I proto je podle něj velkým favoritem Karviná. "Jdeme do dvojzápasu s pokorou a respektem, ale to neznamená, že nebudeme bojovat na hranici možností," uvedl Zbořil.

V případě úspěchu má podle něj klub připravenou variantu, kde by první ligu hrál. Zbořil o ní však zatím nechtěl mluvit. Stadion v Drnovicích nesplňuje parametry pro nejvyšší soutěž.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Mass

Bude baráž v ČT? Minulý rok, to byla fotbalová lahůdka (jedna střela na bránu za celý dvojzápas).

Reagovat
JeséRodriguez

2:2 to bylo!

Reagovat
Mass

"Vyškov - Zlín 0:0, zápas k nekoukání, ligový tým soupeři nic nedovolil a zachránil se"

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/vyskov-zlin-odveta-baraze-fortuna-liga.A230602_160721_fotbal_min

?

Reagovat
Mass

"Na pohled se hrál fotbal okresní úrovně, ke kterému přispěly výkony jednotlivců. Neustále nepřesnosti, špatná zpracování, špatné první doteky i přihrávky, pomalý pohyb."

Reagovat
Seydou Doumbia

To bys fakt chtěl sledovat takový plevel v TV? Lepší je 2 hodiny zvracet do zachodové mísy.

Reagovat
Mass

Rozhodně bych na to koukal, protože mě sledování podobných spektakulárností utvrzuje v názoru, že je třeba zúžit ligu aspoň od dva týmy.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak to si slušný člověk, já bych žužil vše...ms v hokeji o 4 týmy, ms o 8, euro o 8, českou ligu o 4 ...jenže čím víc sraček hraje = tím víc zápasů = tím víc peněz...a to ovlivnují kravataci, ne my no

Reagovat
ratusek

naopak ligu rozšířit o 2 a zrušit vyprcanou baráž. MS v hokeji se vyčistí samo až tam někdy bude hrát Rusko s Běloruskem.

s MS a Eurem souhlas, ale to se nikdy nestane a naopak to budou ještě rozšiřovat.

Reagovat
ratusek

teda zrušit vyprcanou nadstavbu

Reagovat
Nieuwendyk

Sověti už nikdy hrát nebudou

Reagovat
Kepy_FCB

Ani Latvijci?

Reagovat
Nieuwendyk

V hokeji v A divizi žádný sračky nehrají

Všichni tam poctivě bojují!

Se snížením počtů ve fotbale souhlas

Reagovat
Igli

to bojovat můžou, ale to nemění nic na věci, že na to prostě nemají. To MS by celkově chtělo nějak oživit za mě. Aby mělo větší váhu...

Všude všechno snížit.

Reagovat
Seydou Doumbia

2 skupiny po 6 týmů a z každé dva týmy postup přímo do semifinále...ale to neprojde to víme, ale bylo by to konečně zajímavý už ve skupině a nebyl by to jen trénink pro těch 6 top repre a zbylé 3 by nebojovali o ty 2 zbylé místa jako doted

Reagovat
Seydou Doumbia

hrají tam sračky, jediný proč nedostávají debakl jsou tyto důvody :

golman bůh

top favorit na to sere

sračka bojuje a top favorit ví že nemusí, protože stejně nějak vyhraje

Reagovat
Shevchenko

Když už si chceš hrát na chytrého, tak MS musíš zúžit o 16 týmů, aby to dávalo smysl.

Reagovat
Seydou Doumbia

nesmíš vše žrát tak doslova, skoro jsem zapoměl kolik sraček to za 2 roky bude hrát ježiš 48 ale jo o 16 no, qatar byl posledni slušný turnaj

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
M.Vaza

Tvl ještě tahle parta tam scházela

Reagovat
ratusek

Tým bez stadionu a jen jako projekt postavený na prodeji hráčů bez ambicí na postup. A to tam už není ten kamerunec, takže to půjde do kopru ještě více.

A to mě tu někdo ještě nedávno přesvědčoval, jak to tam dělají skvěle. Že budou oživení pro ligu, že je to potřeba atd. achjo

Reagovat
Nieuwendyk

Njn, jsou to naivní lidé, co věří v ideály. My jsme nikdy v podobné hlouposti nevěřili

Reagovat
Kepy_FCB

Karviná ❤️

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele