Vláda v Kamerunu se snažila dosadit trenéra k nároďáku. Africké zemi hrozí sankce od FIFA

29.05., 11:07
Aktuality
Marc Brys (© AFP)

Kamerunský fotbalový svaz odmítl reprezentačního trenéra dosazeného ministerstvem sportu a jmenoval jako dočasného kouče Martina Ndtoungoua. Informoval o tom web federace.

Ministerstvo sportu na začátku dubna k národnímu týmu dosadilo Marca Bryse. Jednašedesátiletý belgický kouč u týmu nahradil Rigoberta Songa, kterému po neúspěchu na lednovém mistrovství Afriky nebyla prodloužena smlouva.

Proti tomu se však vedení svazu ohradilo a na úterním zasedání jmenovalo k reprezentaci Ndtoungoua. Podle agentury Reuters tomu předcházela ostrá hádka mezi Brysem a předsedou federace Samuelem Eto'em.

Spor mezi svazem a vládou může vést až k vyloučení Kamerunu z mezinárodních soutěži. Světová federace FIFA má totiž přísná pravidla proti zásahům státu do řízení národních svazů. Nicméně v řadě afrických zemí je běžnou praxí, že reprezentační trenéry vybírá a platí vláda.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele