Vitík už nemyslí na nevydařený zápas s Olomoucí. Zájem Stuttgartu? Nehraje to roli, prohlásil

Včera, 22:32
Aktuality
Martin Vitík na tiskové konferenci. (© Sparta Praha)

Stoper Sparty Martin Vitík hodil za hlavu dvě chyby v nevydařeném pátečním utkání nejvyšší soutěže s Olomoucí (2:3) a před úterním zápasem ligové fáze Ligy mistrů ve Stuttgartu se cítí dobře. Řekl to na tiskové konferenci. Duel na stadionu druhého týmu minulé bundesligové sezony považuje za jeden z největších v dosavadní kariéře.

"Osobně se cítím dobře. Myslím si, že jsem v zápase (s Olomoucí) pokazil dvě situace a byly z nich dva góly. Do těch dvou chyb jsem hrál dobré utkání. Jak to u obránců bývá, můžete se k něčemu nachomýtnout a je to hodně vidět. Kdybychom utkání zvládli a vedli 2:0 nebo 3:0, prostor na chyby je jiný, vypadá to jinak," uvedl Vitík.

Atmosféra v mužstvu je podle něj navzdory první porážce od března a 28 soutěžních utkáních stále stejná. "To, že jsme prohráli, nic nemění. Určitě se nemění ani atmosféra. Porážka není nikdy příjemná, ale musíme se s tím poprat. Máme 13 vítězných zápasů, dvě remízy a jednu prohru. To hovoří za vše," prohlásil jednadvacetiletý český reprezentant.

Na souboj s úřadujícím německým vicemistrem se těší. "Asi je to největší stadion, na kterém jsem kdy hrál. Je to jeden z největších zápasů mé kariéry a doufám, že budou ještě větší," mínil Vitík. "Vnímáme tu kvalitu, víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Chceme se soustředit sami na sebe. Hrajeme Ligu mistrů, sám vnímám, že proti mně budou stát daleko lepší ofenzivní hráči než v české lize. Proto jsem rád, že tuhle soutěž hrajeme," podotkl odchovanec letenského týmu.

Sparta vstoupila do nového formátu Ligy mistrů, kterou hraje po 19 letech, domácím triumfem 3:0 nad Salcburkem. Naopak Stuttgart na hřišti obhájce trofeje Realu Madrid prohrál 1:3. "Hlavně v prvním poločase jsem viděl, že Stuttgart je hodně silný. Proti Realu měl tři tutové šance. Progres, který udělali za poslední dva roky, je veliký. Čeká nás určitě fyzický tým, silově i technicky vybavený. Jsme si vědomi, že to nebude jednoduchý zápas," řekl Vitík.

V létě se vyrojily zprávy o jeho možném odchodu do zahraničí, mimo jiné se hovořilo právě i o německém celku. "Nechci tady úplně spekulovat o zájmu Stuttgartu. Sám vnímám, že o moji osobu je zájem, jsem za to rád. O Stuttgartu nechci spekulovat, nijak se na to nesoustředím a vůbec to pro mě nehraje roli, že zítra hrajeme proti Stuttgartu, že by se o mě zajímali a že zítra musím zahrát tak, aby si mě vybrali. Vůbec to není o jednom zápase," prohlásil Vitík.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele