Vedení Brna má další posilu, do klubu se vrací někdejší reprezentant Polák

Dnes, 14:10
Aktuality
Jan Polák (© Zbrojovka Brno)

Zbrojovka Brno hlásí návrat svého odchovance, do sportovního vedení klubu přichází tamní legenda Jan Polák (43). Polák odehrál ve Zbrojovce 172 zápasů, v nichž vstřelil sedm gólů.

Zahrál si na bronzovém Euru 2004 i na mistrovství světa o dva roky později. V lize hrál vedle Brna za Liberec, zahrál si i v německém Norimberku a Wolfsburgu. Posílení sportovního úseku o kdysi nejmladšího hráče první ligy v historii oznámila Zbrojovka na svém webu.

"Jsem neskutečně rád, že jsem byl Martinem Jiránkem a Janem Mynářem osloven v rámci projektu, který ve Zbrojovce rozjíždějí. Líbí se mi jejich vize, nasazení i racionální očekávání postavené na manažerské i sportovní erudici. Z celého regionu cítím, že novému vedení drží palce a po letech opravdu věří ve změnu," uvedl Polák na klubovém webu.

"Práce je nicméně před námi opravdu spousta, sportovní úsek nevyjímaje. Za dobu své profesionální kariéry jsem potkal mnoho trenérů i manažerů a věřím, že dokážu přispět k nastavení fungujícího prostředí v rámci kabiny i celého týmu. Těším se," dodal.

Spolupráci s klubem si prý vyhodnotí po pár měsících a pak učiní další kroky.

"Jakkoliv mám do práce obrovskou chuť, uvědomuji si, že se bude jednat o novou výzvu v mém profesionálním i osobním životě. S vedením jsme tak učinili férovou dohodu, že si vzájemnou spolupráci vyhodnotíme již po pár měsících," přiznal.

"Chci mít vnitřní jistotu, že mohu a umím Zbrojovce pomoct, nejde mi jen o teplé místo. A jsem nadšený, že tuto filozofii založenou na reálných krocích, hmatatelném každodenním zlepšování a maximální otevřenosti cítím napříč celým klubem," doplnil.

Jiránek: Má tah na bránu a mluví o nepříjemných tématech

Velkou radost z Polákova příchodu má i nový sportovní ředitel klubu Martin Jiránek.

"Honza je obrovskou osobností s velkými fotbalovými zkušenostmi. Známe se dlouhou dobu, potkávali jsme se společně již v mládežnických reprezentacích. Vedle nesporných fotbalových kvalit a znalostí u něj oceňuji především tah na bránu, stoprocentní zaujetí, schopnost pojmenovat a diskutovat i nepopulární či nepříjemná témata," uvedl Jiránek.

"A právě takovými lidmi se chci v první fázi svého působení obklopit. Navíc se jedná o odchovance, brněnského rodáka a někoho, komu aktuální stav i budoucí vývoj Zbrojovky nejsou lhostejné," doplnil Jiránek, který Polákův příchod dává do souvislosti s nedávno zveřejněným angažmá další legendy klubu Pavla Zavadila.

"Zatímco Pavel je součástí trenérského realizačního týmu A mužstva, Honza bude vedle komunikace s hráči také zabezpečovat a řešit správný chod prvního týmu, navíc by měl být komunikačním i odborným pojítkem mezi prvním týmem a nejstarší dorosteneckou kategorií U19," dodal Jiránek.

Autor: eFotbal.cz / Jaroslav Šindelář

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSeRw!n

jeste do zalohy, nebo spis uz na stopera ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele