Ve Slavii po jediné sezoně skončil gambijský stoper Sinyan

16.06., 22:00
Aktuality
Sheriff Sinyan (© SK Slavia Praha)

Ve Slavii po jediné sezoně skončil Sheriff Sinyan. Pražský klub se se sedmadvacetiletým stoperem po vypršení roční smlouvy dohodl, že neuplatní dvouletou opci. Gambijský hráč žádal větší herní vytížení, to mu ale Vršovičtí nebyli schopní zaručit. Klub o tom informoval na svém webu.

Někdejší hráč norských celků Lilleström a Molde přišel do Edenu loni v červenci. Za Slavii ale i kvůli zranění odehrál jen pět soutěžních zápasů, z toho čtyři v lize. "Děkuju spoluhráčům, realizačnímu týmu a vlastně všem, jak mě přijali, jak se o mě během zranění postarali. Na společné chvíle budu rád vzpomínat," prohlásil Sinyan.

Slavia také informovala o odchodech hráčů širšího kádru, kteří s týmem neodcestují na soustředění do Rakouska. Od pondělí se bude v druholigové Vlašimi připravovat pětice Adam Dvořák, Miloš Pudil, Adam Pudil, Martin Šubert a Erik Biegon. Michal Hošek bude trénovat s Jihlavou a Filip Horský odstartuje přípravu v Teplicích.

Do týmu ligového nováčka Dukly míří nigerijský útočník Victor Osuagwu, jenž by měl na Julisce hostovat. V nejmenovaném jiném klubu nejvyšší soutěže by měl působit také brankář Matyáš Vágner.

Po dohodě s vedením Slavie si budou hledat nové působiště záložník Ewerton, jenž v minulé sezoně hostoval v Ostravě, a útočník Muhamed Tijani, který loni do Edenu přestoupil právě z Baníku.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo to byl?

Reagovat
Mass

Něco jako Škoda, jen v obraně

Reagovat
delfin

Reagovat
Kepy_FCB

Syn Sinyana

Reagovat
Me2win

Škoda ho, skleněnky. Teď to vidím na nějaký Švédsko.

Reagovat
Mass

Škoda, herně se mi hodně líbil, ale s těmi zraněními horší jak Hovorka. Určitě se vyplatí dát radši šanci Chaloupkovi.

Reagovat
delfin

Škoda, neměl jsem vlastně příležitost udělat si na něj nějakej názor, moc toho neodehrál.

Reagovat
Error

Škoda, že se dostal do rasistického klubu

Reagovat
Vinci

A už ho veze na letiště nějaká Škoda

Reagovat
81Tomas

Skoda ze ho nemel v tymu Trpisak, udelal by z neho delo

Reagovat
junglist

Škoda, simply dík a paldopiče

Reagovat
Me2win

Reagovat
Miguel19

Ten zahraniční skauting Slavie začíná být docela průser. Nedivím se, že chtějí vykupovat nás...

Reagovat
Vinci

Reagovat
junglist

dojebals

Reagovat
Vinci

Kvůli takovýmu hovnu zničit tak bohulibou myšlenku

Reagovat
Freedo

No, pod Tykačem se naše finanční možnosti zvýšily, ale nevím, jestli máme na to, vykupovat Chelsea.

Reagovat
Mass

Před dvěma rokama Verona snadno přeplatila Slavii s Isakem Hienem za 4.6M€, když Slavia nabídla jen 3M. A teď se nebere jako vtip Albion Rrahmani za 6M.

Reagovat
Freedo

Druhá věc pak je, že i když tu nabídku Italů dorovnáme, tak stejně hráč bude chtít jít do lepší ligy. Ale určitě je fajn, že se to takto zvedá, snad bude skauting úspěšný. Mě tehdy mrzel Akor Adams, ten by na hrotu byl super.

Reagovat
Mass

No jasně, ale vždycky se tu objeví nějakej jouda, co píše, že zahraniční skauting Slavie je průser.

On je hlavně problém v tom, že když už seš na úrovni, že vyhraješ skupinu EL a máš i ambice na LM, tak ti opravdu kvalitní hráči nejdou tahat jen tak z klobouku, to se povede tak 2x za 10 let (Souček, Sima). U těch Hienů, Adamsů a podobných už tě často někdo z bohatších lig přeplatí nebo je to pro ty hráče je zajímavější jít na Západ, nebo jako Salzburg koupit 10 špičkových hráčů u20 po 2-5M€ každej rok taky nejde, letos máme jen jednoho Dioufa, minulej rok byl Zafeiris.

Reagovat
Luka3enko

Tak jako Sima ani Souček nebyl výsledek zahraničního scoutingu. Kdybys řekl Ngadeu a Bah, tak je to podle mě relevantnější. Slavia umí dělat přestupy, ale je silná v přestupech v rámci ligy, kde ale rozdílové hráče, respektive individuálně vyspělé hráče prostě nenajde. Z těch zahraničních přestupů z nedávné doby se dá za úspěch považovat pouze Ogbu. Zafeiris, Diuf a Wallem podle mě ještě dostatečně nepřesvědčili, aby se dali považovat za povedené obchody. Jako pokud chceš hráče přesvědčit aby šel do Slavie místo průměrného týmu BL, nebo SA, tak mu musíš nabídnout nějakou vizi, která ho přesvědčí aby ti dal přednost (že s ním počítáš do základu, nebo že ve tvých plánech hraje okamžitě velkou roli, apod.). V Evropě se dá získat dostatečná kvalita hráčů i pro Slavii i za rozumné peníze.

Reagovat
Freedo

Kde konkrétně se podle tebe ta dostatečná kvalita získá? Chtěl bych slyšet konkrétní ligu. Západ (top 5, Nizozemsko, Portugalsko) je utopie, max. nějaký nižší ligy, teoreticky třeba něco z Belgie. Švédsko a Dánsko je přebraný, Finsko nemá kvalitu, Norsko zatím vychází, ale top ligy ho začnou taky přebírat. Balkán je složitej - Chorvati chodí hned na Západ, zbylý státy nemají takovou kvalitu v lize, stejně tak Rumuni, Poláci atd.

Něco se určitě dá najít, ale je to čím dál tím těžší

Reagovat
Luka3enko

Tak Birmančevič přišel z l1, Laci taky, takže dosažitelní jsou a kvalitu prostě mají, protože ten střed francouzske ligy je dosažitelný, ti hráči nejsou až tak drazí. Jak říkáš v Norsku, Dánsku kvalita taky je. Sparta přitáhla Sorensena z druhé německé ligy (dle vyjádření Rosického by za stejné prachy obdobnou kvalitu v lize nesehnala) a za ty prachy odvádí excelentní práci. Hancko, Haraslín přišli z Itálie, ale to jsou slováci proto bych je zas tolik nepočítal. Všichni ti hráči přicházeli když nehráli základ z nějakých důvodů, což jim dokonce sráželo cenu. Jako podívat se na jednoho z top střelců menší ligy (Rrahmaniho), tak je jasné že se o něm mluví a chce ho spousta týmů i z velkých lig a v tomhle souboji vždycky taháš za kratší konec. Birma přicházel po sezóně kdy měl snad 0+0, jasný možná to byla haluz, ale v tomhle vidím prostě ten přesah scoutingu, kdy si na tom trhu vytipuješ hráče, o které není až takový zájem a za rozumné prachy je sem dostaneš (btw Rosa říkal, že Birmu měli na listu už když odcházel ze Srbska, ale z nějakých důvodů se nedařilo ho přivést).

Mluvím o přestupech Sparty né abych tě sral, jen říkám, kde se dá ta kvalita sehnat do týmů co hrajou českou ligu a vlastně je to přímo porovnatelné. Za mě Slavia zase dělá excelentní přestupy s Chytilem, Jurečkou apod. Sice mě teď na těch přestupech úplně sere to její zkupování mladých talentů, ale když to není zakázané tak ať si to dělaj, když na to mají prachy.

Reagovat
Mass

Však jsem taky nikde nepsal, že Souček a Sima byly výsledky zahraničního scoutingu, ale opravdu kvalitní hráči úrovně LM takřka vytáhnutý z klobouku.

Nemyslím si, že se dá v Evropě získat dostatečná kvalita hráčů i za rozumné peníze. Kdyby to šlo, tak se na tom vrcholu netočí jen pořád ty stejný nejbohatší kluby. Slavii přeplatí i průměrnej klub z BL a SA, tvrdit že získat velmi kvalitní hráče ze zahraničí není velmi obtížný, mi přijde docela nereálný.

Reagovat
Luka3enko

Já netvrdil, že to není obtížné, to zase pozor, ale podle mě to prostě jde. Samozřejmě, že je to těžké a s příchodem různých specialistů na scouting to bude stále těžší, kdy máš informace prakticky o všech hráčích v Evropě přes nějakou aplikaci, která ti o nich vyhazuje data apod.

Reagovat
Freedo

Jo, to máš pravdu. Těm lepším ligám se těžko konkuruje. Musíme ty hráče kupovat v okamžiku, kdy je ještě nemají v hledáčku a to je těžký. Proto bychom možná měli jít víc cestou akademie, ale to se snáze řekne, než udělá. Věřím však, že až se vybuduje nová akademie, tak se zlepší cesta mladých do áčka.

Reagovat
Mass

Už se ta slávistická akademie zlepšila, zatim teda vychovává hlavně pro ostatní kluby v lize

Reagovat
Mass

Koho chce Slavie vykupovat v Plzni? Zpátky Červa?

Reagovat
Freedo

On asi reaguje na tu sračku, že jsme se pokoušeli o balíček Chorý, Šulc a Hranáč za 12 mil Eur.

Reagovat
Mass

Jo tenkrát infotbal psal, že se ten přestup nepovedl. Ono je vůbec novinářsky vtipný psát o nečem, co se vlastně nestalo.

Reagovat
kilobyte

Baník si fakt nechá Ewertona "utéct"?

Reagovat
Me2win

Když na něj nabídnou 10 mega, tak se s nima nemá cenu ani bavit.

Reagovat
ratusek

Bohužel. Ty nákupy a spekulace jsou zatím tristní. Bude to jedno předkolo a nazdar, ikdyž tam budeme nasazení, takže by byla kolosální ostuda hned vypadnout.

Reagovat
kilobyte

Spadne vám do klína 4. místo a než abyste toho využili, tak to vypadá, že furt jedete ve stylu "zabojujeme o top".

Reagovat
ratusek

Na druhou stranu nepředpokládám, že bychom přešli až do skupiny, takže kupovat kvůli tomu x hráčů a přeplácet je, tak to by byla cesta do pekel. Pokud k nám nechtějí jít viz Hlavatý. Takže bereme to, co k nám chce

Reagovat
kilobyte

Tak nejde o to udělat poháry, ale stabilizovat se v lize třeba v té top4. Pak z toho jednou ty poháry můžou být.

S takovým přístupem se k vám ti hráči sami nepoženou.

Reagovat
ratusek

já souhlasím. Trošku více posílit a říznout do toho se mělo. Vždyť ta obrana je šílená a přijde jen Fukala s Holzerem, kteří hlavně teda Fukala, žádný velký posun asi neudělají. Odešel Ewerton, přijde asi Prekop.

Otázka co s Rigem po EURU.

Obávám se, že ta sezona moc optimistická nebude, pokud není v rukávu nějaké eso a místo toho, abychom posílili na předkola a sezonu, jak píšeš pro stabilizaci v té TOP4-5, tak jsme kádr zatím oslabili

Reagovat
Freedo

Má Rigo šanci na základ? Představení Slováků ještě nebylo

Reagovat
Fodbalysta

Nevadí. Může přijít Kúdela nebo překecají Latku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele