VAR podle šéfa rozhodčích Příhody nefunguje, chce nad ním převzít plnou kontrolu

07.11.2022, 19:16
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (285)

Přidat komentář
Greny

Jak dlouho tam je rok a půl a zjistil to teď? To může rovnou odejít

Reagovat
Abbe Faria

praveze naopak, teprve do toho jde

Reagovat
mistr129

Tak on ho neměl doteď plně na starosti

Reagovat
Nodi

Myslíš že když se něco kurví 30 let, tak že se zpraví za rok?

Reagovat
Lemond Laws

ty krávo, zpraví, to jsem dlouho neviděl

Reagovat
kilobyte

Nesedí u VAR rozhodčí, které má pod palcem on?

Sám dělal ve VAR zmatek, když jednou trestal za nečinnost, pak zase za činnost, i když podle něho byla podle pravidel.

Asi nějak zapomněl, že VAR opravuje chyby, které udělal rozhodčí NA HŘIŠTI. A někdy i když se VAR hodně snaží, tak ty chyby nedokáže opravit, jak jsme videli Bohemce.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Salfovic

Celej koncept VARu je od začátku nastaven úplně nahovno. O jeho zapojení by měly rozhodovat jen samotné týmy, pochopitelně v omezeném množství. A ne aby se vymejšleli píčoviny jako zjevné pochybení a podobně.

Reagovat
Mass

Takhle to funguje třeba ve volejbale nebo tenise, ale nevim teda, jak by se to řešilo ve fotbale. Kdo by si požádal o přezkoumání u videa, kapitán, trenér nebo někdo jiný?

Reagovat
Salfovic

Třeba někdo z relizáku prostřednictvím 4. rozhodčího.

Reagovat
Mass

Já sem se nad tim taky zamyslel, jestli by nešlo i ve fotbale, ale ber, že tohle funguje ve sportech jako je ten volejbal nebo tenis proto, že tam se neustále přerušuje.

Představ si fotbal, kde by někdo zahlásil, že chce kontrolu videorozhodčího, dvě minuty by se ještě hrálo a pak by se v přerušení vrátil rozhodčí k nějakýmu momentu, a třeba by na popud varu udělila červená. Ty dvě minuty hry by pak byly neregulérní.

Mně stačila ta hloupá situace z asi před tří let na Bohemce, kde ve vápně Bohemky došlo k faulu, rozhodčí neviděl a z protiútoku dala Bohemka gól. Ten neplatil a místo toho se proti nim kopala penalta. No a takových situací by logicky přibývalo, kdyby neměl kontrolu na VAR hlavní rozhodčí.

Reagovat
Salfovic

Ale vždyť takhle to chodí i teď. VAR něco řeší a rozhodčí to jde zhlédnout až při přerušení.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

Ano, ale stávalo by se to mnohem častěji. Podle mýho názoru se trenéři pletou (rozumněj mají zkreslený pohled) mnohem častěji než rozhodčí.

Reagovat
Zaschrona

Když se budou plést - můžou přijít o okno pro střídání.

Reagovat
Mass

Doufám že to nemyslíš vážně.

Reagovat
mojmira

Přijít o okno na střídání asi není úplně ono, ale mít možnost "použít" VAR 2x za zápas a když bude mít pravdu, tak použití zůstává?

Reagovat
Mass

Stálo by to za pokus. Ale kde to vyzkoušet?

Reagovat
Zaschrona

Když budou mimo, tak jejich problém. V NFL taky tým ztratí při neúspěchu timeout, což je zásadní věc, v hokeji tým dostane 2 minuty.

Reagovat
Mass

Mohlo by se to vyzkoušet, ale odhaduju, že budou mimo většinou. A některý věci sou dost těžký na posouzení i z varu, třeba ten Olayinka vs. Ndefe ze zadního pohledu vypadal jak faul a nakonec z toho předního se ukázalo, že tam byla 0 intezita.

Reagovat
Zaschrona

Souhlas, ale zas by tam prostě měl zůstat ten princip, že když není průkazný záběr na změnu, platí verdikt na hřišti. Při challenge by s tím bylo nutný počítat, že to nikdy nebude úplně perfektní.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Nodi

To jako že by z půlky trenér hlídal ofsajd nebo ruku ve vápně? To hřiště je dost velký. A to by měl kolik výzev a jak by se trestali neoprávněné výzvy?

To je přece blbost. Var je v poho tak jak je, jen by se mělo začít trestat zpětně, tzn rozdat po zápase karty za simulování a fauly se stopkama na další zápas tak jak to normálně je. V principu stačí aby hráči hráli čestně a nesimulovali a nemusej bejt rozhodčí. Pokud se přijde postupně na to že lepší je hrát fair a že mě to dožene, tak se změní přístup k mládeži a za 10-15 let můžeme mít generaci které netlučou do hlavy ať ve vápně padají. Nikdy nebudou sudí stoprocentní. Navíc je třeba si uvědomit že když máme v lize hráče pod průměrem tak tu budeme mít vesměs trenéry, sudí atd z toho samého šuplíku.

Reagovat
Zaschrona

Týmy, které hrají zápasy, kde VAR je, jistě mají možnost mít lidi, kteří zápas sledují živě v TV a kdykoliv mohou upozornit lavičku, že by trenér měl vzít challenge u 4. rozhodčího. Trest za neoprávněnou výzvu by mohlo být odebrání okna na střídání. Pokud už je tým nemá - challenge by neměl. Tím by i odpadla motivace tolik zdržovat střídáními.

Reagovat
Lemond Laws

Skoro každý tým má u střídačky tablet, kde si pouštějí zápas a opakované situace, to by bylo to nejmenší

Reagovat
ACSeRw!n

jen to ne, to by byla nejvetsi klauniada

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rothbard

VAR v české lize is the new blinkry u BMW.

Reagovat
Blasphemer

puč

Reagovat
Maximm9

No, zacal bych tim, ze ruka je proste ruka a piskal bych kazdou. Prsty, zapesti, loket, chtel-nechtel. Proste ruka. Tim padem 50% problemu je vyresenych.

Reagovat
Abbe Faria

kluby nakoupi obrance po amputaci od ramene vejs a 50% problemu je razem zpet...

Reagovat
Vrubozubec

Spíš budou amputovat již stávajícím hráčům kromě gólmana

Reagovat
Remt

Kdo pak bude házet auty, trupíci?

Reagovat
smazaný uživatel

Nešlo by to udělat tak, že si bezruký hráč dá míč mezi kolena, udělá salto vpřed a přitom míč "odhodí"? Nebo se jednomu hráči ruce nechají a ten bude mít zákaz vstupu do vlastního vápna. Řešení by se našlo, jen se musí chtít s tím něco začít dělat.

Reagovat
Tomik111

Pomezní by mohli házet auty. Pokud by ten aut zkurvil, tak by si další zápas nezamával.

Reagovat
Vrubozubec

Jednoduše, auty se budou kopat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Brankář.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Mass

Rozhodčí, bude to něco jako bully v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych piskal konktakt s rukou i tam, kde ruka normalne byva, ale z nejakyho duvodu neni. (Amputace, kratky ruce, sveraci kazajka...)

Reagovat
NataženýTříslo

Reagovat
Mass

Takhle to pískájí v LaLize a moc se mi to nelíbí. Hráči uhybají rukama co to jde, běhají s rukama za zády a přesto často někoho trefí. Penalta, která často rozhodně hru a dával bys jí za třikrát odraženej míč ve schrumáži, kterej se někomu dotkne ruky? By pak nebylo kdo je lepší, ale kdo trefí víc rukou.

Reagovat
Martin9719

Koordinátor VAR zajistí to, aby se nestávaly chyby? To musí asi spíš nejdřív ti rozhodčí sami ne? VAR pokud se nemýlím by měl opravovat případně sudího a teď jako Příhoda bude opravovat VAR který má opravovat sudí?

VAR je nastaven správně, slepí jsou jen pěšáci co ho ovládají. Jak je asi jinak možný že se to ve světě nestává..aspoň ne v každým kole.

Reagovat
FiX

Místo VARu by měli rozhodovat komentátoři zápasu. Vlastík by si zase zakřičel "pískni to".

Reagovat
naheCZ
Reagovat
jackinho10

Reagovat
Coutinho10

takže všichni měli včera sebemenší možnost, tak se do nás hned pustili...

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, všichni jsme ten záběr totiž měli. Škoda, že nesdíleli hned včera po zápase.

Reagovat
Coutinho10

no spíš mi jde o to, že všichni naplno měli jasno, ikdyž některý ty záběry nasvědčovaly tomu, že to mohlo bejt 50 na 50, ale to už je jedno...aspoň nás to očistilo...lepší o den později než nikdy

Reagovat
$$CaptainKokotko

Mě to jako faul přišlo. Máš pravdu, že reakce byly přehnané, ale lidi byli ještě nasraní po Bohemce. Asi každého sere, že se pořád řeší tohle. Já už sleduju jen Slovácko a občas zapnu něco jiného, ale to mě kvůli tomuhle nebaví.

Reagovat
lichna.

Vzdyt nikoho nic neocistilo. Pořád je to faul. Ten kontakt je tam jasný, v te rychlosti na tohle místo stačí fakt málo. Ty bys to snad mohl vědět, co si pamatuju, nějak jsi fotbal hral.

Reagovat
Coutinho10

jako jo, asi jsem zaujatej, ale nepřijde mi to jako jasný zřetelný faul, aby se kvůli tomu odvolával gól, podle mě tomu ten váš hráč dost přidal, ikdyž souhlasim i z vlastní zkušenosti, že i brnknutí je cítit, ale nevím, jestli toto byl ten případ...to pak můžeme pískat úplně všechno a dalo by se pak dost gólů odvolávat podle potřeby

Reagovat
lichna.

Jasne, chybí tomu jasný metr, co ještě se bude řešit a co ne. Tady mi to přišlo ale opravdu bezprostředně před golem a to se ještě divím že nikdo neřeší to "shozeni" ve vápně. Za me pořád pokud je to kopačka na lýtko tak bych to piskal i když je tam intenzita menší.

Reagovat
Coutinho10

j, Příhoda to dobře říkal v Tiki-Taka, že se musí najít ta hranice, za jakých okolností podobný fauly pískat a držet to v tom metru po celý zápas a snad říkal, že tento kontroverzní moment v tom metru toho zápasu byl, že to nebylo vyloženě mimo, takže je to tak, že jak píšeš...někdo by to pískl a někdo ne podle toho, jak ten zápas vede, proto ty diskuze budou i nadále, pokud ten metr nebude jednotnej

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud by se daná situace promítla izolovaně velké skupině lidí, kteří neznají kontext, tak u prvotního záběru, příp. záběru zezadu by drtivá většina označila situaci za faul. Naopak pokud by se jim pustil jen ten záběr zepředu, tak věřím, že by většina řekla, že se o žádný faul nejedná.

A teď řekni, jak v kontextu, kdy VAR má pochopitelně všechny záběry, chceš nastavit jednoznačný metr, kdy má vstupovat či nikoliv.

...

Nemám problém s tím, pokud by byl gól odvolán, protože je to typická hraniční situace, která se různě píská podle toho, jak k zápasu přistupuje rozhodčí, v jaké fázi zápas je atd. Nicméně je zajímavé, že v diskuzích nad rozhodnutím VAR zaniklo, že se Baník dostal do brejku, v rámci kterého následně došlo ke střetu Olayinky s Ndefem, po předchozím faulu na Tiehiho. Tento faul rozhodčí taky pustil (v kontextu nastaveného trendu). Takže pokud bychom chtěli být konzistentní a po zásahu VAR by byl gól odvolán kvůli faulu, tak by neměl rozehrávat Baník, nýbrž Slavia ofenzivní standardku od levé lajny. Protože pokud by rozehrával standardku Baník a dal z ní faul, bylo by to zase nefér vůči Slavii. A nejsem si moc jistý, jestli vůbec je dosažitelný "jednotný metr" a jestli jsme ochotni akceptovat všechny důsledky, které by to mohlo přinášet.

Reagovat
jackinho10

perfektne napsano

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, že se různě k zápasu přistupuje podle toho v jaké je fázi. Byl stav 1:1, rozhodčí potřebovali, aby vyhrál domácí tým, proto se nepiskalo. Pomoc sudí Slavii je evidentní, viz minulý týden Bohemka + odposlechy Nezmara a Bílka. Rozhodčí jsou Slavii evidentně na ruku, to nemůže nikdo popřít. Jak říká s oblibou v podcastech Csaplar, že by ho zajímalo, jak by na tom Slavia byla, kdyby ji neustále netlačili sudí

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud jsme tedy u těch konspirací a tlačenky rozhodčích, tak neměl být Santos vyloučen, protože první fauloval Mosquera. A ještě výraznější Oscar při červeném penaltovém zákroku na Skaláka. By mě zajímalo, jak by na tom byly Plzeň s Bokou, kdyby je neustále netlačil sudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Olayinka ihned gestikuloval, že se nejednalo o faul.

Reagovat
Puskas

Tak to je nejpřesvědčivější důkaz.

Reagovat
Spalovač šancí

Je těžké najít pravdu v tomto sporu. Olayinka by určitě negestikuvoval, pokud by fauloval. A Ndefe by určitě nepadal, kdyby nebyl faulovaný. Chtělo by to pomoc soudce Ooky.

Reagovat
Bakary3

Jako vždy

Reagovat
wyqinac

no tak evidentne vidis, ze z tohohle zaberu je to dost zavadejici, z druhyho a mnohem prukaznejsiho je videt, ze se ho v podstate nedotknul

Reagovat
Posledni Kovboj

tak samozrejme. Zaber, na kterym je videt faul, neni dulezitej. Klicovej je ten ze kteryho to videt neni!

Reagovat
verv

Reagovat
wyqinac

tak pokud je zaber, na kterym je videt, ze to faul neni, tak je snad jasny, ze ten druhej zaber je na hovno ne?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
$dolar$

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
icka

Reagovat
monty25

Máš pravdu, tady to vypadá úplně jinak než zezadu. Jenom nechápu, proč tenhle záběr nebyl k dispozici hned.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
naheCZ

Tohle ale není poprvé. Vždy se den a půl řeší velká kontroverze a O2 po té době vytáhne rozhodující záběr. Posledně si vybavím třeba Santos vs Mosquera, kde ten hlavní záběr byl taky až další den...

Reagovat
Skalda29

Tak oni dřív říkali, že se do TV nepouští všechny kamery.... A záběry zezadu ani pouštět nemají, ale to je myslím už blbost

Reagovat
Mass

Možná že to dělají schválně, aby fanoušky nasrali, že pouští ven jen neprůkazné záběry.

Reagovat
smazaný uživatel

Kontakt tam byl.

Reagovat
eibe

Když se při rohovém kopu obránci drží rukama u hráčů, kontakt tam je, čili penalty?

Reagovat
Remt

Tak to čumím, protože že záběrů ze zápasu to byl za mě docela jasnej faul, odsud ani omylem

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je z photoshopu.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Mass

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
bobis21

Sledujete stejný záběr? Vždyť nejdřív spodkem kopačky trefí nohu Ndefeho. Z toho záběru je to úplně jasné

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Z toho rozmazaného záběru? Ani ne teda.

Reagovat
Greny

Vždyť ho stejně brnkne spodkem kopačky přes holen, lýtko akorát na něj pak nedoslapne..furt faul

Reagovat
bobis21

Reagovat
Greny

Ale co už LuftJarda z toho na Twitteru dokonce udělal velkou simulaci hráče Ostravy...

Reagovat
bobis21

Tak co jiného bys od něj čekal, je to luftjarda

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
lichna.

Reagovat
jackinho10

Kluci chodte se divat na radeji na nejake koncerty, tam se bezne brnka na kytaru a je to povolene. Usetrite si spoustu nervu

Reagovat
Mass

Jo takže se budou odvolávat góly, protože půl minuty předtim někdo o někoho brknul.

Reagovat
bobis21

Jo tak už je to půl minuta jo? Když získáš míč faulem a pak dáš z protiútoku gól, je ten faul součástí gólové akce.

Reagovat
jackinho10

Chapeme, proste vsichni banikovci mate stejny nazor jako Baros. Ma rad tvrdou hru, nechce, aby se takove situace piskali, ale kdyz potom z toho padne gol, tak ten gol nema platit akorat ze podle teto logiky by potom nemohl platit zadny gol, mozna krome penalty, protoze vzycky by tam bylo nejake potazeni, drzeni, kopnuti atd

Reagovat
Coutinho10

bylo dost vtipný, jak si v tomto protiřečel tvrdě, necháme hrát, není to faul...oh, wait, on z toho padl gól, tak to nakonec byl faul

Reagovat
bobis21

To vážně nechápeš rozdíl mezi "hrát tvrdě" a "faulovat"? Jsou to podle tebe opravdu synonyma?

Reagovat
jackinho10

Vis co, vykasli se uz radeji na to, nekoukej na fotbal a divej se treba na sachy, bude te to bavit

Reagovat
bobis21

Ano, na českou ligu se opravdu nemá cenu dívat, když se tu píská takhle. A nejhorší je, že když je takové rozhodnutí, fanoušci týmu, kterému to pomůže, to pak takto aktivně brání. Pak je jasné, že se nikdy nic nemůže změnit, prostě to bude vždycky žumpa. Tak si žumpu užijte. Mimo zápasy Baníku je díky té vaší milované žumpě můj zájem o ligu mimo zápasy Baníku až za zápasy 3. ligy florbalu žen. Ale Číňani jsou spokojení, takže karavana jede dál.

Reagovat
jackinho10

Super, tak to jsem rad, ze si tvoje komentare tady vzdycky prectu jen k zapasum Baniku. Vsichni budou spokojeni, ty si budes zit ve svem nespravedlivem a ukrivdenem svete a my budeme tahat za nitky a rohodovat o tom, aby nam rozhodci poustel “brnknuti”, abychom vyhravali

Reagovat
bobis21

Takže přesně jako teď? Já tady komentuji jen zápasy Baníku

A jestli opravdu chceš předstírat že rozhodčí u nás nepískají příšerně tak asi fakt žiješ v jiném světě.

Reagovat
bobis21

V tomto kole jsem poprvé po dlouhé době viděl i jiný zápas, a že by mě teda zápas Plzeň - Sparta nějak navnadil to dělat znovu, to nemůžu říct

Reagovat
jackinho10

Tak samozrejme, nase liga je kopana a ne fotbal

Reagovat
Lof

Reagovat
Mass

A pokud si před gólem budou půlminuty (nebo i dýl) přihrávat, odkud se bude počítat gólová akce?

Každopádně podle mě už v tomhle případě vaříte z vody a faul to nebyl a asi nikdo kromě vás se k tomu nebude vracet.

Reagovat
bobis21

Faul je to úplně jasný a vidí to všichni. Sešívky ale jako vždy slaví, když jsou zářezy v jejich prospěch.

Reagovat
letitfly

Sešívky nesnáším, faul tam nevidím

Reagovat
HorajzmAmmann

to neříkám... jenom to prostě je faul a tečka, konec debaty. Měl to pískat hned na hřišti... Určitě se to nemá řešit přes VAR

Reagovat
Nodi

Jasně měli by mít 2 metry rozestupy kvůli kovidu. Jestli fakt tohle myslíš vážně tak na fotbal kde se takovejhle kontaktík píská by se fakt koukat nedalo, to bys pískal i když se spolu dotknou rukama. To by nejdelší herní pasáž bez přerušení byla minuta. Prostě někde po zemi seber koule a přiznej že jste hráli tužku. Když jsem hrál já tak byl zápas kdy proti nám žákům postavili načerno pár dorostenců dostali jsme na prdel a trénér nám vynadal že tam byli černoši ale že jsme hráli tak na … že to hlásit nebude protože si to nezasloužíme. Taky jsme nebuleli, ale kousli se a začlo makat.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
eibe

vždyť kontakt je ve fotbale úplně normální, ne? To se nesmí? Co třeba při rohovém kopu, když obránci drží hráče rukama, brnkne ho rukama přes záda, taky faul teda?

Reagovat
bobis21

Tak brnknutí prstem o ucho je podle slávistů na čevenou

A kolíky přes holeň jsou teda rozhodně horší faul než ty alibistické "útočné fauly", které rozhodčí pískají při standardkách.

Reagovat
Bakary3

Hale, mám tě rád za to, jak dokážeš věčně argumentovat, ale tady ze sebe děláš blbce.

Brnknutí prstem o ucho není ani v nadsázce odpovídající popis, jestli zase mluvíš o Fillo x sýkora.

Zatímco tady se ho olayinka zřejmě ani nedotkl, jak je vidět na pohybu ndefeho, který je úplně bez známky cizího kontaktu.

Nějaká ubrecenost, ne?

Reagovat
SuperBanikovec

Děláš si prdel? Jak ani nedotknul? Pusť si to znovu... Podívej se jak se Ndefemu "zavlnilo" lýtko.

Reagovat
Bakary3

No, teda, tenhle detail jsem neviděl, ale zase z toho záběru přesvědčený nejsem.

Ta intenzita mi tam prostě přijde hodně zanedbatelná, určitě nehodná toho, co ndefe předvedl.

Kdyby se tyhle kontakty měly pískat jako faul, tak to bude jak basket.

A už to, že musíš koukat na mikroskopicky zpomalený záběry, abys trošku něco našel, je pro mě důvod říct, že to faul nebyl. To by musel být piskanej každej souboj o míč, kde samozřejmě je kontaktu nohama dojde téměř pokaždý.

Reagovat
SuperBanikovec

Ok to beru. Problém je že není nastavená žádná laťka na takové věci. Jednou to videorozhodčí pískne potom ne. Potom to vypadá tak, že některým klubům se pomáhá a některým ne. Dost možná tomu tak totiž i je. Kdyby VAR kolikrát neřešil úplné pičoviny, tak by tu nebyla taková diskuze. Takto to každý vidí podle toho komu fandí.

Osobně si myslím, že i takový šlapáček může v té rychlosti nepříjemně bolet. Já bych to písknul. Otázka. zda je to záležitost pro VAR.

Reagovat
Bakary3

Tak ono celkove prostě pravidly nelze popsat všechny případy, jasně určit intenzitu, co pískat, co nepiskat, to je prostě nemožný...

Co je pravda, že VAR tomu nepomáhá...

Ale jo, každej má tu hranici jinde, jen tady mi to přijde hodně soft na faul

Asi kdyby si tuhle diskuzi četli nějací zástupci jiných sportů (nedejboze bojových sportů), myslim, že by kroutili hlavou

Reagovat
SuperBanikovec

Jasně, no, nedá. Na druhopu stranu, minulé mistrovství světa bylo krásnou ukázkou toho jak se ten VAR dá dělat, naproti tomu u nás v ČR je to ukázka jak to nedělat. To jsou úplně jiné dimenze. A nejhorší na tom je, že lidi jsou pak nasraní na tu technologii. Ta přitom za nic nemůže. Jako vždy, bohužel, to jen lidi u monitoru jsou čuráci.

Nějak to na tom mistrovství dokázali zkoordinovat se všemi sudími ze všech různých zemí. A to už je něco, protože sudí ve Skotsku asi budou mít sakra jiná měřítka než Brazilci. Evidentně to jde, spíše se u nás někomu nechce.

Lehká korupce v kombinaci se švejkařením. Klasika.. Nic víc

Reagovat
Bakary3

O tom škoda psát... To nemá cenu

Na druhou stranu, ono to ani jinde zase skvěle nefunguje...

A že tomu u nás nahrávají ještě postranní zájmy, to víme

Reagovat
verv

Reagovat
ratusek

Reagovat
Skleepy

Tak proč teda Olayinka spadnul a sudí dával Slavii mylně výhodu, když se vzájemně nedotkli?

Reagovat
naheCZ

On tuším nedával výhodu, jen ukazoval jakože "hrajte dál"

Reagovat
Bakary3

A že olayinka spadl ve argument čeho?

Nevím, šel na dlouhou nohu a uklouznul?

Nebo když někdo upadne, znamená to, že fauloval?

Reagovat
Skleepy

Jo aha ty jsi tenhle typ Slávisty.

Reagovat
Bakary3

Jo aha, ty neumíš odpovědět.

Reagovat
Skleepy

A ty jsi zase totální slepoň, co napíše "Olayinka se ho zřejmě ani nedotknul", a když zjistíš že kecáš nesmysly, tak si stejně stojíš za tím, že to faul není.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
verv

Reagovat
Bakary3

Není, protože to, že jste tam třeba minimální kontakt vystrachali, neznamená, že je to faul. Ne každý kontakt je faul.

Reagovat
HorajzmAmmann

ok, penalta ve finále poháru FCB vs SK byla nebo nebyla?

Reagovat
Bakary3

Nebyla.

Reagovat
HorajzmAmmann

výborně, už jsem myslel žen napíšeš že byla.

Tak aspoň něco.

Ale tohle faul prostě byl... sorry jako. Že se ta branka uznala mi je ve výsledku asi jedno, páč nechci aby tohle VAR řešil a neberu to jako mega pochybení rozhodčího... ale faul, byť ne tak velký to prostě byl. Konec debaty

Reagovat
bobis21

To ale přesný popis je.

A jak už ti napsali jiní, kontakt tam ze záběru vidět jednoznačně je, takže jestli z toho chceš dělat "ani se nedotkl", tak si pak nestěžuj na popis Fillova "faulu".

Reagovat
eibe

ale podle videa ho nebrnkl a dejme tomu, kdyby ho teda brnkl, to přece nebyl takový kontakt, že by ho zničil, znemožnil pohybu. To můžeme pak porovnávat, že na půli hřiště protihráč brnkl rukou o rameno někomu, že mu mohl vlastně skoro vypíchnout oko

Reagovat
verv

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Bakary3

Sorry, ale to myslíš vážně, že to pohlazení, jestli vůbec,protože z toho záběru není ani vidět, že by to s ndefem aspoň cuklo, by mělo být pískano jako faul?

Vždyť on pokračoval v přirozeným pohybu, olayinka promachl kolem, aniž by ho nějak ovlivnil.

Reagovat
HorajzmAmmann

došlo ti, že z toho zpomaleného záběru to prostě zákonitě musí vypadat jinak...?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SuperBanikovec

Slávisti tady jedou solidní mentální gymnastiku

Reagovat
Bakary3

piskejme fauly po zkoumání zpomalených mikrozaberu, kdy najdeme dotyk dvou hráčů nohama

Reagovat
Kiss Me Polka!

Zezadu to šlo vidět jasně, to jen slavisti si teď vymysleli, že na tomto záběru to není tak prukazne, takže je lepší a mělo by se to posuzovat podle neho

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže dle slávistů vlastně každý faul budeme posuzovat podle zpomalených mikrozaberu a ne podle reality... to je super.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SuperBanikovec

Mne se teda zdá, že tady je to vidět ještě více Můžeme se bavit o tom zda to má řešit VAR, ale vidět je to jasně. Nejvíc mne baví ti lidi z toho Twitteru, kteří předstírají že tam žádný kontakt opravdu není.

Reagovat
Blasphemer

Uvěřit vlastní lži je základ.

Reagovat
naheCZ

Ale fakt za to chcete odvolávat góly? Když v minulé sezoně pískl rozhodčí penaltu pro nás proti Plzni, tak tady všichni vystřelili, jakej je to minimální kontakt a že penalta za to vůbec. To, že ale podle pravidel při té vysoké noze nikdo nikoho trefit nemusí samozřejmě absolutně nikoho nezajímalo. Ale tady za nějaké menší brnknutí zářez? Tak si fakt řekněme, jak ten VAR chceme teda používat, protože momentálně mi přijde, že každý by to chtěl používat tak, jak se mu to zrovna hodí...

Reagovat
Greny

Tady vás zase nezajímá že ho prostě na to lytko/holeň brnklo .. navíc jak se rika v takové rychlosti stačí lehký kontakt a nemusíš to ustát.. za mě tam prostě jde slapakem .. za mě to faul prostě je

Reagovat
naheCZ

Tak moje pointa byla v tom, jestli chceme za nějaké menší brnknutí odvolávat góly a řešit to. Já fakt nevím, ale přijde mi, že každý si chce v těchto situací najít to co chce a chce si to podle toho rozhodnout. Ale prostě se fakt musí ujasnit jednotný metr, který se bude dodržovat. A takových situací máš fakt v zápasech několik. Jednou to vede pak gólu a hned odvolat gól? Stejná situace pak může vést k penaltě, nepřímo třeba ke gólu z rohu a řešit už se to nikdy nebude. Fakt se musí najít nějaká laťka a ta hlavně teda musí být jednotná a jasná pro lidi, jinak to tady fakt budeme řešit každé kolo...

Reagovat
Greny

Podle mě za to chceme odvolávát góly, když za to piskame penalty..

Reagovat
naheCZ

No ty se právě pískají taky vždy tak nějak nahodile Za menší kontakt tady vždy křičíme, jak se penalta pískat nemá, ale pak stejně tak se křičí, že se gól odvolat má? Ale jasný, my fanoušci nikdy prostě totálně objektivní nebudeme Ale, že v tom chybí nějaký jasnější metr je prostě fakt...

Reagovat
SuperBanikovec

Reagovat
bobis21

"každý by to chtěl používat tak, jak se mu to zrovna hodí" - ano, třeba slávisti argumentující tím, že se nemá používat na situaci, kdy faulem získáš míč a z protiútoku dáš gól?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
r.mrazik

číňani no...

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jedinou hrubou chybou rozhodčího v celém zápase bylo nevyloučení Kaloče za nakopnutí Olayinky. Být fanouškem Baníku, tak mlčím a šoupu nohama.

Reagovat
Kiss Me Polka!

byl to faul, vzdyt i z tohooto pohledu to jde videt, zezadu pak jasne

Reagovat
eibe

jak mu znemožnil hrát? Nebo jaký faul? Vzájemný teda, protože mu hráč Ostravy máchne rukou o bok/zadek.

Reagovat
Skleepy

Podle mě to teda faul furt byl- dal mu lehkým šlapáčkem na holeň - navíc kdyby ho vůbec netrefil, tak zas nevidím logiku v tom, proč by Olayinka vůbec padal. Prostě "kontakt tam byl" a viníkem byl Olayinka. Na druhou stranu to zase fakt nebylo nic velkýho a za to, jak se tam Ndefe půl hodiny válel, jsem vlastně rád, že se na to VAR vysral.

Reagovat
Mimalu

Tyto zpomalené záběry, které z podstaty zkreslují intenzitu jsou při posuzování dost nešťastné. Do souboje se soupeřem šel šlapákem na dlouhou nohu a taky ho spodkem kopačky zasáhl. Byl to nějaký brutální faul? Ne. Byl to faul který se měl písknout? Za mě ano

Reagovat
naheCZ

Když se měl písknout ok, ale měl se kvůli tomu odvolat gól? Takových otočených menších situací na půlce někde je fakt mraky, je to fakt něco k čemu se má VAR používat?

Reagovat
Mimalu

No v Evropě by se piskl, byla to situace která přímo předcházela gólu a v současnosti je tendence zkoumat jakékoliv provinění

Reagovat
naheCZ

Argumenty "v Evropě by se to písklo" jsou vždy nejlepší. Pak si člověk pustí zápas mimo naši ligu a zjistí, že ty rozhodčí a používání VARu je stejně na hovno, jako tady

Reagovat
Mimalu

No množství podivných událostí, které v těch našich 8 zápasech za kolo vzniknou mi teda příjde víc než dost abych to zhodnotil, že se to oproti jiným ligám nevymyká. Nevím, problémy jako milimetrové ofsajdy nebo nebo jestli míč tečoval ruku obránce je co se týče české ligy ten nejmenší problém

Reagovat
Bakary3

Tak ve fotbale je zákroku, kdy ten hráč musí jít na delší nohu, x - a je na něm, jak to vyhodnotí, aby nikoho nezranil a nefauloval a já bych řekl, že se mu to povedlo.

Na první pohled to vypadalo blbe, ale rozhodčí to zřejmě vyhodnotil dobře a video by mu muselo dát zapravdu po shlédnutí detailních záběrů, protoze tam to na faul vypadá oproti realitě 1000x min.

Tohle je pro mě spíš omluva stimulantů, kdyby tam ndefe nepředvedl tu komedii, nikdo by se nad tím nepozastavil.

Reagovat
Mimalu

Úplně nesouhlasím, zrovna toto se píská poměrně pravidelně a ta tenká linie je spíš u toho, když hráč intenzivněji trefí lýtko soupeře, za to se v současnosti uděluje přímá červená a nazdar. Obvykle ty lepší týmy naopak volají po trestání podobných věcí, jasně, můžeme se pořád točit v tom, že jsme soubojová liga a nějaký ten šlapáček se dá přejít, ale nemyslím si že to je dobře a skoro bych si troufnul říct, že dlouhodobě toto ublíží právě té Slavii.

Zrovna v české lize kde se situace řeší faulem neustále mám pro nějakou snahu "to prodat" větší pochopení než v jiných ligách, to jak ho to ve skutečnosti bolelo nevím, vím co to je když se ti kolik projede po lýtku a není to nic příjemného

Reagovat
Bakary3

Já osobně tam tedy vidím spíš klepnutí na spodní část chrániče z pravý strany.

A řekl bych, když už bych měl určit čím, tak spíš bohem chodidla než podrážkou.

Tohle fakt nepovažuju za nějakej šlapák kolikama napřed.

Nesnáším surovou hru, kouskovani faulama, pomahani si nefér způsobem, ale tady u olayinky nevidím surovost, přehnanou agresivitu ani špatný provedeni toho zákroku.

Pro mě tohle faul není, intenzita toho zákroku byla úplně běžná jako v XXX dalších soubojích v zápase, kdy se tomu nevěnuje pozornost, protože ten "postižený" hrac neudělá tuhle komedii.

To je můj názor - nekomentuju to, jak se to píská jinde, o tom přehled nemám, abych si to dovolil.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty vole Bakary... 1. u balonu byl Ndefe, Olej se balonu nedoktknul, ale dotknul se Ndefeho nohy.

To jsou prostě fauly... není to nic na červenou, možná ani na žlutou a určitě ne na to, aby se odvolal gol... ale faul to prostě je

Reagovat
naheCZ

"určitě ne na to, aby se odvolal gol... ale faul to prostě je"

Takže souhlasíš, že se ten gól odvolávat kvůli tomu neměl? To je na této situaci to nejdůležitější přece...

Reagovat
HorajzmAmmann

já to říkal od začátku, že VAR nemá řešit píčoviny na půlce, ale musí to řešit rozhodčí rovnou na hřišti...

Blbé je, že se VAR do toho vložil a že i po zásahu VARu to je uznaný.

Že to VAR řešit ale vůbec nemá je už druhá věc.

Reagovat
GjøvikFF

A kde teda určít tu hranici? Minulé kolo a tenhe zápas jsou dohromady 3 gólové/penaltové situace, které byly vyhodnoceny špatně, ve všech 3 situacích intervenoval VAR, u dvou byla konstatována "nezjevnost", všude bylo ponecháno původní rozhodnutí. Pak se více než nabízí otázka, k čemu VAR vlastně je a jestli ho do doby, než se zcela přesně (bez možnosti si to vykládat a ohýbat po svém) definfuje, kdy se smí použít, raději nenechat třeba jen na ofsajdy.

Reagovat
HorajzmAmmann

za mě jasné pochybení rozhodčího - 1. jestli je míč za brankovou čarou 2. když rozhodčí pískne penaltu a pak vidíš, že to hráč nasimuloval nebo jasný faul ve vápně přehlédne 3. ofsajdy.

Určitě ne fauly na půlce.

Reagovat
verv

Ale pustit faul na půlce, následkem čehož pak padne gól, je ještě větší ovlivnění, než písknout penaltu, která nebyla. Tam je ještě aspoň šance, že ji gólman chytí.

Reagovat
HorajzmAmmann

to jo, ale někde musí být ta hranice co zkoumat nebo nezkoumat.

Zrovna ten zákrok na Ndefeho bych nechal 100% na posouzení rozhodčího na hřišti...

Asi nikdy to bohužel nebude dokonalé...

Reagovat
verv

Jasně, já bych to bral tak jak to píše bobis níž. Zisk míče a následnej protiútok. Určitě ne zkoumat celej blok hry od posledního přerušení ke gólu. Jako když v nějakým zápase dala Sparta gól a VAR tam vyštrachal, že asi minutu předtím se Minchev dotlk míče lehce rukou.

Reagovat
HorajzmAmmann

jj, to napsal bobis dobře... takže mi to příjde i celkem přehledné.

Prostě akce, z které padla branka. Ale jak říkáš, ať to není moc...

Reagovat
Bakary3

To bych napsal jinak - v držení balónu nebyl ani jeden z nich, ndefe byl blíž, došlo k souboji.

Za mě takový letmý kontakt faul prostě není. To by opravdu muselo být za zápas 20 penalt, protože se hráči "dotkli" - jak sám uvadis - nohama.

Faul by pak musel být jakýkoliv kontakt tělem, kde je ta intenzita oproti tomuhle a vykolejení hráče mnohem mnohem větší.

To by se z fotbalu udělal fakt bezkontaktní sport.

Víc se v tom asi babrat už nebudu, to je můj názor a beztak mi to někdo omlati o hubu, že jen proto, že jsem slávista

Dal už bych se jen opakoval.

Reagovat
HorajzmAmmann

Posuzuje se to podle toho, kdo je 1. u míče a to byl Ndefe. Tečka

Reagovat
Mimalu

Asi se neshodne, když se podívám na oba záběry tak tam jde na dlouhou nohu, ve větší než malé intenzitě, příjde mi že ho teda trefuje spodkem kopačky a už z tohoto bych to jasně kvalifikoval jako špatný zákrok, když už nic, tak prostě trefil soupeře před míčem. Surovou hrou bych to taky nenazýval ale poloha té nohy se kterou jde do toho souboje je za mě už z podstaty špatná.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Bakary3

Hmm... Vrcholovej fotbal se hraje ve vysoký rychlosti i intenzitě, noha nebyla nepřiměřeně vysoko pro mě, to už bychom po těch hracích chtěli, aby hráli jak ti cvrnkaci panáčci na stolním fotbalku.

Myslím si, že tohle ndefe nemohl jakkoliv pocítit. Ale zase, to bych se už opakoval.

Reagovat
HorajzmAmmann

Asi si nikdy nedostal kolíkama v rychlosti...

Reagovat
Bakary3

Kolikama ze strany pravděpodobně někam na bok chrániče... Kdy to nebylo na stojnou, oba pokračovali nohou v podstatě stejným směrem.

Nevím, no, nevidím to jako zakrok hodný písknutí

Reagovat
HorajzmAmmann

a i to stačí k faulu... fakt nevím co zkoušíš...

Reagovat
lichna.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Pořád říkají, že má VAR zasahovat v případě výrazného pochybení rozhodčího. To se teď určitě nestalo, čili nezasahoval. Nevidím v tom chybu.

Reagovat
HorajzmAmmann

zkoumal to, takže zasahoval. Jaké je rozhodnutí je už irelevantní.

Do faulů na půlce nemá zasahovat vůbec..

Reagovat
GjøvikFF

Když půjde na půlce útočník na posledního obránce, trefí ho loktem, vyřadí ho tím ze situace, rozhodčí to z jakéhokoliv důvodu nepískne, útočník bude postupovat už úplně nerušeně sám na bránu a dá gól, tak to VAR nemá řešit?

Reagovat
HorajzmAmmann

červené karty samozřejmě taky... to je jasné porušení rozhodčího. Samozřejmě se ale ta hranice musí nastavit chytře

Reagovat
bobis21

A není ve finále nejjednodušší to, jak je to v pravidlech definováno teď? Že se posuzují situace, které jsou součástí gólové akce? Což je v případě protiútoku zisk míče a dál.

Reagovat
HorajzmAmmann

to je pravda, to je i celkem jednoduché. Což ale otočený roh třeba na Spartě byl taky součástí akce z které padnula branka...

Reagovat
bobis21

Tak tam se to zase bere, že akce může začít až rozehráním. Nic před přerušením se už neposuzuje.

Reagovat
HorajzmAmmann

jo takhle... tak ok.

Reagovat
verv

Reagovat
HorajzmAmmann

hoši co to zkoušíte? To mu musí zlomit kotník?

Šel do něj úplně bez balonu... jasný, že z toho zpomaleného záběru to vypadá jinak, ale jasně šel kolíkama do nohy Ndefeho a ne do balonu = 100% faul.

Reagovat
Greny

A nebo to teda převedeme do totálního extrému.. těsně před střelou Olayinka odstrčí hráče Baníku který ve vápně padá.. vůbec to nemělo na vliv hru, ale dle pravidel žije taky faul navíc bez balónu mimo hru

Reagovat
r.mrazik

blazni

Reagovat
andrew96

Úplně bez balónu. To je zase co za převrácení?

Reagovat
HorajzmAmmann

nešel hrát balon ale šel do nohy protihráče.

Reagovat
andrew96

A dopadlo to dost možná tak, že nohu nezasáhl, zato balón ano.

Upřímně, já z toho "nového" záběru vůbec moudrý nejsem.

Reagovat
HorajzmAmmann

i z toho nového záběru nohu zasáhnul na 100% , balon zasáhnul Ndefe

Reagovat
Kiss Me Polka!

to si nemyslim, imo ho chtel predskocit, aby byl u mice prvni, ale prave pritom ho zasahl

Reagovat
bobis21

já bych tam taky úmysl neviděl, prostě nešikovnost / nepřesnost odhadu, kvůli které šel podrážkou na honu soupeře.

Reagovat
HorajzmAmmann

no ano, ale to už je jeho chyba že mu Ndefe tu nohu před balon trčil jako 1.

A myslím, že dle zadního záběru bylo jasně vidět, že u balonu byl 1. Ndefe

Reagovat
Kiss Me Polka!

jojo, vsak ja tu psal, ze si myslim, ze to byl faul

Reagovat
r.mrazik

vy jste fakt komicka banda...

Reagovat
letitfly

Ty jo, nechápu, jak můžou bejt fanoušci Baníku tak zaslepený. Video ve všech sportech má pouze opravovat chyby rozhodčích. Směroplatný je rozhodnutí rozhodčího na hřišti a VAR musí předat jasnej důkaz o tom, že se rozhodčí mýlil, aby to mohl otočit. Pokud rozhodčí nepískl faul Olayinky a VAR viděl tenhle záběr z Tvrdíkova Twitteru, tak je přece pitomost, aby rozhodnutí hlavního otáčel

Reagovat
smazaný uživatel

VAR bych zrušil, nefunguje ani v zahraničí. Kdo např. viděl páteční zápas Gladbachu se Stuttgartem a zcela jasný úder domácího hráče Benseibaniho, kde VAR také nereagoval, tak ví, o co jde.

Reagovat
jackinho10

Myslim si, ze Prihoda dneska v tiki taka s prehledem Barose mam rad, ale nazor, ze fauly behem zapasu ma poustet, ale kdyz z nich padne gol, tak je piskat

Reagovat
smazaný uživatel

To s těmi fauly je opravdu je zajímavá logika

Reagovat
jackinho10

Jo to je jinak promin, to nemela byt reakce na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

To se mu moc nepovedlo. Podle mě on by to chtěl tak, aby to rozhodčí pouštěl a když dostane Baník gól, tak by měl písknout faul, jinak nechat. Možná ještě neuznávat góly Spartě.

Reagovat
jackinho10

Jo presne tak to vypada kazdopadne to bylo hodne usmevne od nej

Reagovat
doshcz

ja bych zrusil lidi

Reagovat
Mass

Takže protože v jednom případě z deseti nefungoval, tak by si ho zrušil úplně? Stále je VAR jen člověk, nefunguje na 100%.

Reagovat
Al Capone

VAR je mor fotbalu, zrušit.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
$$CaptainKokotko

Příhoda a Var to mě přijde stejné jako ten kripl s hrníčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušit, je to jen další nástroj pro korupci. Viz včera Franěk

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem staromilec, ale VAR podporuju. Jednoznačné křivdy díky němu až na hrstku vyjímek zmizely. Podívejte se na KL, kde VAR není, jaké se tam pískají prasečiny. Korea - Španělsko 2002 a podobné šílenosti jsou s VAR prakticky nemožné. Podívejte se jak bravurně VAR fungoval na Euru 2020(1). Jen 2 větší chyby za celý šampionát? Kdy to bylo? U nás to sezónu a půl nefunguje hlavně díky Příhodovi, který právě po Euro urgoval směrem k VAR, ať hlavní důležitost spadá pod sudího a VAR ať jej opravuje co nejméně. Oni si to vyložili jako neopravuj vůbec či jen vyjímečně. Ale je to těžký. Někdy VAR opraví a rozhodčí řekne nasrat. Především u ofsajdů je, ale VAR požehnáním a celková chybovost je mnohem menší než bez něj.

Reagovat
RuneSKS

zářezů ubylo, ale když se pak nějaký stane, tak to působí o to hůř a úmyslně. Objevil se tu dnes ten záběr "faulu", za který jsem rád, protože ikdyby to faul byl, tak aspoň ne nějak výrazný, aby ho VAR opravoval a nesmyslně odvolal pěkný a důležitý gól..

Reagovat
$$CaptainKokotko

Souhlas. Jen u nás je nastavené, že si můžou obhájit skoro všechno. Ono to pak může za celou sezonu někoho pojebat klidně 15x a někdo může být s rozhodnutíma klidně do plusu. ( ale to tak asi bylo i bez varu).

Reagovat
Mass

Reagovat
Cotton

Na posledním Euru i MS byl super

Reagovat
kilobyte

Bez VARu to lepší nebude, ale s ním by se to mohlo zlepšit. Jen se musí chtít a makat na něm.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
verv

Reagovat
F.Torres

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
oli9

VAR je dobrá věc. Jen ti lidi za ním jsou problém. Prostě musí být bezchybni a pokud někdo chybuje vícekrát tak už by si za to video neměl sednout...

Reagovat
smazaný uživatel

U Fraňka je to ale o tom, že on nechybuje, u něj je jen otázka, jestli mu za to Šádek platí nebo vyhrožuje.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je mor VARu, zrušit.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Byleth

Příhoda mluvil rozumně. Netušil jsem, že za VAR nezodpovídá. Tak uvidíme.

Reagovat
bourbon

tak ten VAR nefunguje ? mně se to zdálo rozbité

Reagovat
Mass

Jak může za VAR zodpovídat Beneš, kterej byl provařenej z kauzy s Horníkem? Vždyť tenkrát dostal dokonce od disciplinárky zákaz.

Reagovat
Coutinho10

takže Příhoda tam byl a je najatej jenom jako loutka

Reagovat
Mass

Já si jenom představuju, jak takový "školení" rozhodčích od usvědčenýho korupčníka probíhá

Reagovat
Coutinho10

radši nepředstavovat ...se divim, že Příhoda vůbec tu nabídku vzal...to přeci si měl říct hned na začátku, že to bude celkově pod ním

Reagovat
Remt

Já obdivuji že má stále takový elán a chuť na tom pracovat. Já bych se jim na to vysral. Nejlepší kdyby dělal vše on sám - byl na čarách, dělal hlavního a byl u videa :D a ideálně na všech zápasech, pak by to možná Jakš taks konzistentne fungovalo

Reagovat
Coutinho10

j

Reagovat
GjøvikFF

Konzistně fungovalo? Pod Příhodou? On je právě dokonalá ukázka nekonzistence, alibismu a nefunkčnosti. Vůbec se nedivím, že je ve VAR takový chaos, když díky Příhodovi neví, co mají vlastně dělat. Když oprávněně poukáží na to, že rozhodčí přehlídl penaltu, tak zpětná vazba je ta, že to byl VAR, kdo pochybil, protože ten přehmat rozhodčího na hřišti nebyl zjevný. Tak důležitá a rozhodující věc, jako je (ne)kopat penaltu a ty nevíš, jestli máš jako VAR rozhodčího upozornit nebo ne, jestli bude naplněno to naprosto subjektivní posouzení "zjevnosti".

Reagovat
vanGomm

Ve VAR problém nebude,ten bude u lidí co u něj sedí a u co o těch situacích rozhodují.To poslední slovo má zase jen člověk.Něco jiného je míč za brankovou čárou.Tam už to od rozhodčích ovlivnit nejde.

Reagovat
bobis21

VAR je právě ten člověk, který u videa sedí...

Reagovat
smazaný uživatel

Pičo to jsou furt kecy. Jaký kuva školení v madridu ty šuline? Abys poznal offside Sparty, že nebyla penalta pro Slavii nebo jasnej úmysl Chorýho nemusíš jezdit na chlebíček do pyrenejí. To samí komentátoři, noo ty pravidla jsou nejasný, nevíme jak to měli v té brožuře... tam jde o ty jasný a zřejmý pochybení do piči. To se snad na školení ani neprobírá, dementi.

Reagovat
verv

Takový alibistický kecy a tady ho ještě někteří chválí Školení VAR možná není pod ním, ale nominace jo a když tam sedí lidi jako Franěk, kteří dělaj chyby opakovaně, tak to jde jasně za ním. Ale vyřeší se to tím, že je bude školit jinej týpek

A že je u rozhodčích na hřišti posun, to mi teda taky nepřijde. Pokud nějakej, tak spíš negativním směrem od minulé sezóny.

Třešničkou na dortu jsou ty jeho nekonzistentní hodnocení situací a řeči jako hraniční situace, složitá situace na posouzení atd. Měl by skončit.

Reagovat
ratusek

odprosit to "polské neštěstí" a zase by to fungovalo

Reagovat
GjøvikFF

přesně tak. Příhoda je naprosto ukázkový alibista a tlachal. Ty jeho "neurčité intenzity", "hraniční situace", "jen zjevné chyby", "sporná situace, akceptujeme rozhodnutí sudího" vytváří prostor pro takový guláš. Pokud si jeho rozhodčí i po kontrole na videu jede pořád to svoje a mele o podražení, které tam prostě nebylo, tak to není o tom, kdo sedí u VAR.

Minulé kolo VAR dostane za uši za to, že upozornil na situaci, která byla penaltová, ale nebylo to "zjevné pochybení rozhodčího". Na druhé straně pískne rozhodčí nesmysl jako penaltu, VAR ho na to opět upozorní a zase je to k ničemu. Pak se tady dočteš, že na hřišti jde kvalita rozhodčích dopředu a Příhoda mluví rozumně.

Reagovat
Puskas

Do Příhody byly vkládány naděje zvláště kvůli jeho pozici antiberbr, jak vidno, jen toto nestačí.

Reagovat
kilobyte

Něco jako u Fouska. Stačilo aby tvrdil, jak chce okamžitě FAČR vyčistit a hned dostal důvěru. To že po volbě dělá to, za co kritizoval Poborského, nikoho moc netankuje.

Reagovat
Puskas

Tak nějak.

Reagovat
verv

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
letitfly

Představ si, že by Trpiš na tiskovce po vyřazení z EKL řekl, že tým je plnej lopat, Standa je k hovnu, stopeři hrajou jak minižáci, Sor sere na trénování a nemaká atd. Příhoda je ve stejný pozici, na venek musí bejt diplomat, nesmí hodit pod vlak půlu svejch lidí. Interně si to už nějak vyřeší, vždyť se podívej, jak často dostávaj rozhodčí stopky na x zápasů...

Reagovat
GjøvikFF

Tomu rozumím. Já bych klidně uvítal pouze informace o trestech pro rozhodčí, myslím, že to zdůvodňování nic dobrého nepřináší, naopak do všeho vnáší ještě daleko větší zmatek a nedůvěru. Rozumím záměru být transparentní, ale tak, jak je to nastaveno aktuálně, je to těžce kontraproduktivní a vyvolává to jen další a další kontroverze.

Reagovat
kilobyte

Ty tresty nemůžou zveřejňovat kvůli UEFA.

Reagovat
kilobyte

Hlavně to školení VAR podle mě řeší hlavně technické věci. Školení ohledně pravidel a posuzování spadá po komisi rozhodčích. A když jsou rozhodčí od VAR schopní obhajovat svoje chyby i po zhlédnutí TV záběrů, tak to asi nebude tím, že si nedokáží pustit video.

Reagovat
verv

Nějakej vliv to školení možná taky má, ale vzhledem k tomu, jaký situace tady vyvolávaj největší kontroverze, tak úplně minimální. Příhoda si nad tím takhle alibisticky umyje ruce a ještě dostane pochvalu, že to šel vysvětlit do TV a že s tím teda něco dělá, když ten VAR teda vezme pod sebe

Reagovat
kilobyte

Mě vždycky dostane, jak většina lidí v Tiki Taka má na něco nějaký názor, pak tam přijde odborník, nebo zkušenější v té oblasti a oni sklopí uši, řeknou že má pravdu a ještě mu zatleskají.

Diváci tam tleskají skoro pokaždé, když někdo řekne delší kritiku.

Reagovat
verv

Já na to nekoukám, přijde mi to stupidní, jak formátem, tak výběrem hostů. Maximálně sem tam mrknu na nějaký video, když se tam řeší něco zajímavýho.

Reagovat
ratusek

Reagovat
HorajzmAmmann

podle mého to je ale pořád dost férový člověk a celkem mu věřím, minimálně lidsky, že s tím chce něco udělat... že se mu to zatím nedaří je další věc, ale myslím, že to sám moc dobře ví... ještě bych mu dal čas.

Reagovat
HorajzmAmmann

hlavně teda nevidím nikoho dalšího, kdo by tam šel místo něj ...

Reagovat
verv

Ale z těch jeho vyjádření to nevypadá, že by to moc dobře věděl. Kdyby řekl něco vy stylu, že teď je ta situace špatná a jde to i za ním a pokud se to nezlepší, tak z toho vyvodí osobní zodpovědnost, tak nemůžu říct nic proti. To jeho vyjádření je ale směs alibismu (může za to VAR, který nemám na starosti) a lhaní si do kapsy (situace u rozhodčích se zlepšuje). Ani náznak toho, že by si uvědomoval, že i on sám je součástí problému.

Reagovat
Lemond Laws

Takže oni si ho pozvou do Tiki Taka vyloženě na popravu

A jeho největší obhajoba je, že on vlastně za VAR nemůže

Reagovat
HorajzmAmmann

Nejlepší je, jak při nejvíc zpomaleném záběru tady fans slávie argumentují, že se nejedná o faul Olayinky na Ndefeho, protože nemá Ndefe zlomenou nohu a jedná se přece o "mírné štrejchnutí", ale když ve finále poháru Procházka položil ruku na rameno Slávisty, tak už to bylo na zlomení klíční kosti a jasný faul.

Reagovat
Freedo

Já se divím, že se v Tiki Tak víc neřešil ten Chorý. Protože to byl úplně skandální zákrok. Měl by dostat stopku tak na 10 zápasů exemplárně.

Reagovat
Greny

Po důkladné analýze a hledání toho zpravneho zaberu musím konstatovat že rozhodčí chyboval že nenařídil pokutový kop

http://imgway.cz/s/4Muq

http://imgway.cz/s/4Mur

Zde je jasně vidět že Sorensen Choryho držel a Chorý se následně chtěl obránci z toho nedovoleného držení všemi prostředky vyniknout aby mohl zakoncit

Reagovat
Puskas

To se mu podařilo, opravdu vynikl.

Reagovat
Greny

Vysmeknout z držení* sry

Reagovat
Freedo

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

Za chvíli 300 příspěvků a řeší se jen Slavia-Baník. Že je Chorý psychopat a neměl by si zahrát tak 5 zápasů, stejně jako Kuchta tehdy, to už nikdo neřeší.

Reagovat
HorajzmAmmann

Neřeší, protože to je naprosto jasný...

Teda, stejně jako jasný faul Oleje na Ndefeho, ale co už...

Reagovat
10adam

Naprosto zbytečná diskuze... O Chorém snad nemá cenu diskutovat a zoufalá snaha brečících slávistů, kteří se snaží vyvrátit faul Olayinky, je místy až trapná...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele