Van Persie se připomene fanouškům, jako trenér povede Heerenveen

17.05., 12:42
Aktuality
Robin van Persie (© AFP)

Vedení Heerenveenu od března hledalo nového kouče a důvěru nakonec dostane jedno ve světě hodně známé jméno, na první větší trenérskou štaci se chystá Robin van Persie.

Někdejší nizozemský útočník v minulosti střílel branky za Feyenoord, Arsenal nebo Manchester United a dlouhodobě patřil i do kádru národního týmu. Kopačky na hřebík pověsil před pěti roky, začal se studiem trenérské licence a po působeních u mládežnických výběrů Feyenoordu usedne na lavičku Heerenveenu. Jednání mezi oběma stranami probíhala několik týdnů a vyústila v dohodu.

"Rád bych pokračoval ve svém rozvoji a role hlavního trenéra s mým cílem skvěle koresponduje," řekl po podpisu dvouleté smlouvy.

"Je to fantastická výzva, jako hlavní trenér budu moci přispět klubu ke splnění jeho sportovních ambicí," dodal.

Heerenveen je na desátém místě tabulky Eredivisie a má jistotu, že víkendový souboj se Spartou Rotterdam bude jeho posledním v sezoně. S fanoušky se po utkání rozloučí i stávající trenér Kees van Wonderen, který své rozhodnutí oznámil v březnu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Csaplárova past
Reagovat
GrimeBaller98

Robin van Pussio

Reagovat
fabec1222

Persil

Reagovat
Elliasson

Snad příště Feyenoord!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele