Van Bronckhorst si vyzkouší tureckou ligu, stal se trenérem Beşiktaşe

05.06., 19:55
Aktuality
Giovanni van Bronckhorst (© AFP)

Beşiktaş do pozice trenéra jmenoval Giovanniho van Bronckhorsta, jehož se neúspěšně snažil angažovat již na začátku letošního roku. Bývalému nizozemskému reprezentantovi bude jako asistent k ruce Jean-Paul van Gastel, který s Bredou postoupil do Eredivisie.

Istanbulský klub má za sebou nepovedenou sezonu, během níž se na lavičce vystřídalo hned pět trenérů (Şenol Güneş, Burak Yilmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe a Fernando Santos). Konečné šesté místo kompenzuje alespoň výhra v Tureckém poháru, díky čemuž si Beşiktaş zahraje předkolo Evropské ligy.

Do druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže se Beşiktaş bude snažit dostat pod vedením Giovanniho van Bronckhorsta, jenž byl bez práce od listopadu 2022, kdy skončil v Rangers FC.

Van Bronckhorstovi bude z pozice asistenta pomáhat Jean-Paul van Gastel, jenž mu byl pravou rukou již během působení ve Feyenoordu a následně se vydal na samostatnou dráhu. Kromě čínského Guangzhou vedl Bredu, s níž se díky úspěšné cestě přes playoff po pěti letech vrátil do Eredivisie, navzdory tomu se však rozhodl vrátit do role asistenta v Beşiktaşi.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele