Valencia je vážně zraněn, může přijít i o zbytek sezony

15.09.2010, 09:44
Aktuality
Hned dvě hořké pilulky včera museli spolknout v Manchesteru United. Rudí ďáblové ve svém prvním vystoupení v základní skupině letošního ročníku Ligy mistrů nesplnili roli favorita a v ostrovním derby jenom remizovali s Rangers 0:0, navíc přišli o záložníka Valenciu, ten může přijít i o zbytek sezony...

Ekvádorský záložník nedohrál zápas po zákroku Kirka Broadfoota ze 62. minuty, po němž s vážně poraněným kotníkem opustil Old Trafford na nosítkách a okamžitě zamířil do nemocnice, kde se dnes podrobí operaci.

"Vypadá to jako vykloubené a zlomené. Bavíme se o tom, že by mohl přijít o zbytek sezony," sdělil po utkání novinářům manažer Sir Alex Ferguson.

Ferguson zranění přirovnal k tomu, které v roce 2006 utrpěl tehdejší záložník Red Devils Alan Smith. Ten si ze čtyři a půl roku starého duelu s Liverpoolem odnesl zlomenou nohu a vykloubený kotník a bez fotbalu byl sedm měsíců. "Je to velká rána pro samotného hráče. Jde o podobné zranění, které prodělal Alan Smith. Hned jsme věděli, že jde o vážný případ," dodává Ferguson.

Broadfoot po svém zákroku okamžitě přivolával lékařskou pomoc. Z toho, jak vše dopadlo, byl zdrcen, vyloučil ale úmyslný pokus o zranění protihráče. "Nejsem si příliš jistý, co se přesně stalo. Šel jsem do skluzu, podíval se a jeho kost trčela ven. Snažili jsme se hned k němu dostat lékaře, protože něco takového nevidíte rádi. Takové věci se stávají a snad se rychle zotaví. Z takové blízkosti jsem nikdy nic podobného neviděl. Takové věci vídáte v televizi a není pěkné, když to pak vidíte před sebou. Nevypadalo to pěkně a doufám, že bude brzy v pořádku," řekl obránce Rangers.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

místo pro naniho parka a giggse

Reagovat
smazaný uživatel

ale valenicii je mi líto ideální křídlo z nanim

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasm držím mu palce ať je brzy v pohodě, ale nevím nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Park ať táhne uplně pryč!!

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká škoda

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Valencii je mě hodně líto. Když šel do Man Utd, tak sem mu moc nevěřil a chtěl sem místo něho radši jakéhokoliv jiného Brita, ale přesvědčil mě, že byl dobrý přestup. Jestli Nani ztratí svoju formu, tak bude hodně chybět.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo... Tohle fakt nepřeju nikomu. Snad ho to zranění neovlivní po zbytek kariéry.

Reagovat
Chazy

Neměl odcházet z Wiganu, to by si mimo PL nekop a zraněnej by nebyl .. Ale každopádně se prosadil daleko víc, než sem čekal.

Reagovat
mithro

Reagovat
Devil

Hold sel za lepsim...

Reagovat
Chazy

Holt :((..

Reagovat
smazaný uživatel

při tom to bylo celkem nezaviněné, když porovnám zlomené nohy Ramseyho a hlavně Eduarda....

Reagovat
minoLFC

to muselo bolet

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bol z mojho pohladu jediny tien na vcerajsom zapase Man Utd-Rangers.

Zlomeny clenok vyradi Valenciu z hry do konca sezony. Snad bude mat aspon to stastie ze natrvalo nepoznaci jeho dalsiu karieru, pretoze toto je presne typ zranenia ktory to "dokaze".

Pritom neslo o nejaky tvrdy zakrok, bol to fer suboj, Valencia zle dosliapol.

Z reakcie Kirka Broadfoota bolo hned vidiet ze je zle, prasknutie kosti nikto rad nepocuje.

Britska tv tento incident pocas zapasu dokonca ani len nezopakovala.

Par slov k zapasu:

Skvely defenzivny vykon Rangers. Bola to jednoznacne Smithova taktika, akasi kopia tej slavnej cesty do finale Pohara UEFA spred 2 rokov. Viem, zle sa to cita, kazdy by radsej videl futbal alla Barcelona, ale treba si uvedomit ze pre male kluby (mam tym na mysli rozpocet na posily) inej cesty k uspechu niet. Povedat to klasicke "ved nic nehrali" je taktiez velky omyl !.

Najprv treba taktiku vymysliet, potom mat na to hracov ktori ju dokazu zrealizovat, a napokon to dokazat na ihrisku. A to nie je zas tak jednoduche.

Mozno by sa zapas uberal uplne inym smerom, nebyt spekulacie SAF-a so zostavou.

Napocital som 8 hracov ktorych by som postavil do zakladu ja. On ich nechal sediet na lavicke (tribune) a teraz za to zlizne kritiku. Popravde, ako Bitka o Britaniu to vcera na OT vobec nevyzeralo. Skor priatelsky zapas 2 kamaratov na lavicke. Ale na to sa hisoria uz pytat nebude.

Reagovat
mithro

nikto nevravi ze Rangers nic nehrali, a nikto nemoho cakat ze budu hrat na OT otvorenu partiu, ktora by mohla a asi aj skoncila debaklom, zahrali super v defenzive a remizu si holt zasluzili za nasu neschopnost vytvorit co i len jednu poriadnu sancu

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy je na vykone vidiet ked nehraju opory, to sa tyka kazdeho timu.

Len nechapem SAFa preco spekuluje prave na takyto zapas.

Viem, tazky zapas v Goodisone, v nedelu proti Looserpoolu ale aj tak, LM ma u vacsiny klubov prioritu a tie opory vacsinou setri prave v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Člověče, já si myslím, že Rangers určitě majou mět na víc než na OT předvedli. Pár let zpátky tam hrál Celtic a ten fotbal vypadal úplně jinak, 3:2 a nádherná agresivní a běhavá hra z obou stran. A Celtic klidně mohl odvážet bod a nebo tři. Rozhodně ale zanechal o dost lepší dojem.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic mal vtedy naozaj dobry tim. A vsetko stoji na tom ake su schopnosti timu. Ak ma na to hrat ofenzivne, nech to skusi. Rangers hral vcera na hrote s osamotenym Millerom a inak to ani dopadnut nemohlo. Chybala mu podpora hracov vo vacsom pocte, je to presne sucast tejto Smithovej taktiky. Podla mna bolo jej zvladnutie excelentne, zavse mi pripadalo akoby United hral proti nejakej stene

Reagovat
j_mrazik

Zatímco má anglická liga vzestupnou tendenci, ta skotská spíš klesavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mě připadá že samotný Celtic upadá, hlavně v Evropě, stejně jako donedávna pravidelně selhával Ajax. Ta sestavu United co včera nastoupila by v PL na big four asi nestačila, Rangers měli být určitě konkurenceschopní.

Reagovat
smazaný uživatel

ked budu skotske kluby kazde leto rozhadzovat ako tie anglicke bude to naopak

Reagovat
Swarley

já jsem teda od Rangers čekal taky rozhodně víc...nečekal jsem, že přijedou hrát až takovej beton...

ale na tohle se nemůžeme vymlouvat, jejich taktika slavila úspěch a odvezli si od nás bod...je potřeba hledat chyby u nás, proč to bylo tak statický, proč to bylo bez nápadu, proč hrál na levé straně Park s Fabiem a podobně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, za to že se sami neporazíjou je těžko někdo může vinit. Když přijeli s betonem, tak měli odjet deprimovaní s tím že prohráli a nevypracovali si vůbec nic. Chyba je především na straně Man Utd, jediné o co přišli Rangers je trocha dobré pověsti.

Reagovat
Swarley

tak jasně, měli jsme jim dát ze tři góly a byl klid...to už by si za rámeček nedali, ale bohužel realita byla trošku jiná...nedá se nic dělat, musíme jít dál a hlavně sestřelit o víkendu Liverpool !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to bude krásný fotbal a výhra alespoň o dva góly, ať se o mě zase nemusí pokoušet infarkt.

Reagovat
mithro

liverpool musime dat nech to stoji co to stoji

Reagovat
vladis271

Chlapci, Torres sa zobudí, Vidič tiež a body poputujú do mesta Beatles

Reagovat
mithro

videl som to zobudzanie v Birminghame, len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Body v městě Beatles zůstaly minulé kolo. Tentokrát to bude přesvědčivé a zasloužené vítězství.

Reagovat
Pipo123

tieto zranenia bývajú často dosť problémové, ale často to nebýva ani také hrozné... uvidíme, teraz asi len doktori vedia ako dlho bude chýbať...

Reagovat
smazaný uživatel

... Luis Antonio Valencia a Patrice Evra jsou nejlepší hráči Manchesteru United . Smutné zranění a navíc si myslím, že bez něj jsou šance Manchesteru na titul hodně malé. Žádnému hráči bych nic takového nepřál, už vůbec ne takovému sympaťákovi, ale ja fakt, že nám to moc pomůže.

Reagovat
iamek

Ale prosimte. Na prave strane hraje momentalne lepe Nani, ktery me porad prekvapuje. Na levo mame 4 alternativy. Spise muze Antonio chybet az se bude hrat spoustu zapasu okolo vanoc a ledna. Treba Alex stahne zpet Cleverleyho. S takovym zranenim se musi bouzel pocitat a Valencii je mi moc lito, protoze ho mam moc rad

Reagovat
smazaný uživatel

Hrat o titul bez nejlepsiho kridla bude tezky, potencialnich nahrad spousta, adekvatni zadna. Broadfoota z toho ale vinit nemuzu, nic mu neudelal. Rangers si zaslouzili ten bod, kterej jsem jim predpovidal, pro me je daleko horsi nez 2 ztraceny body prave ztrata LAV

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a v nedeli si pry spravime chut proti outsiderovi

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že ne

Reagovat
Swarley

Reagovat
tomasinho

Počítám s tím.

Reagovat
vladis271

No, viem kto je favorit, ale toto je bitka o ostrov, a proti tým zmrdom nič iné ako 3 body neberem, aj keby z nás nastúpilo v zostave 11 Lucasov

Reagovat
tomasinho

Tak já jsem realista a přehnané naděje si nedělám. Radši budu příjemně překvapen, vše hraje pro United, domácí prostředí, kvalita kádru, forma. Já budu rád i za bod, i když samozřejmě si přeju výhru.

Reagovat
iamek

Ted to problem nebude, protoze Nani hraje lepe nez Antonio na prave strane. Problem to bude az bude vice zapasu nebo vice zraneni. Ale stim se musi pocitat no ...

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavne ze ted je tech zraneni malo a zapasu taky

Reagovat
Swarley

no bez Valencii to bude strašně těžký...můžeme být jedině rádi, že Nani chytl formu i když u něj člověk nikdy neví, kdy ji zase ztratí...nejlepší by asi bylo, kdyby se v zimě SAF porozhlídl po nějakým křídle...sice na křídla máme dostatek hráčů, ale jak třeba včera Park ukázal, ta kvalita tam prostě chybí...

Reagovat
smazaný uživatel

No zustal nam Nani, Giggs a Park s tim, ze Giggse bude potreba obcas i na CM, protoze tech zapasu bude hodne a Harga s Carrickem jsou mimo a Anderson se teprv vraci. Uz vidim, jak nas kridelni superhvezdy Obertan a Bebe tahnou za titulem Kazdopadne se Bebemu ted otvira velka prilezitost, kdyz v tymu neni ani Welbeck a Clev...

Reagovat
Swarley

a tohle mě má uklidnit??

takže víceméně celý náš osud závisí na Bebem dali jsme za něj nějaký to mega, tak sakra musí ukázat co je v něm

no doopravdy ta situace nevypadá nejlíp a teď se nabízí otázka, proč sakra Welbeck šel na nějaký hostování...jeden z dvojice Welbeck a Clev měl zůstat na místo Bebeho...ten mohl jít kam chtěl...

Reagovat
smazaný uživatel

To te rozhodne nemelo uklidnit a hodne bych se divil, kdybys byl klidnej

Reagovat
Swarley

klidnej rozhodně nejsem a jediný co by mě uklidnilo, by byl hattrick Bebeho proti Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Tam nenastoupi Tam to bude Nani-Fletch-Scholes-Giggs.

Reagovat
Swarley

tak tam je ta sestava jasná ale co ty víš, třeba bude nějaký překvapení a nebo bude dostřídávat a nasází to za 20 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Valenciu, jeden z mála sympatických hráčov v United V každom prípade rozprávka menom Bebe stále pokračuje a dostáva slušnú zápletku. Antoniovi želám skoré uzdravenie a čo najrýchlejší návrat na trávniky

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hodně chybět, přeju mu, co nejzdárnější uzdravení Šance pro Obertana

Reagovat
KnoxXx

Valencia mi bude velmi chybat, jeden z mojich najoblubenejsich hracov, sledovat Parka to bude fakt radost

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz si neumim predstavit Parka v jinym dresu nez v dresu MUFC.

Reagovat
KnoxXx

som velmi zvedavy do kedy sa bude darit Nanimu, kolko toho odohra ikona klubu Giggs (momentalne najlepsi kridelnik akeho mame) a ci a v akom rozsahu sa zacnu experimenty s Obertanom a Bebem

Reagovat
nemanja

s Bebem by som ozaj nepočítal, ale Obertan po tomto zranení Valenciu zrejme dostane viac šancí počas sezóny ako si aj on sám myslel, ale ja osobne som za Obertan má potenciál, ale potrebuje sa ´vyhrať´

Reagovat
KnoxXx

ja nie som proti aby dostali sancu, skor presne naopak, problem je, ze tam budem viacej vidavat Parka a aj Naniho (aj ked je fakt, ze zacina byt pre tim uzitocny), ale na Valenciu a Giggsa co sa tyka sympatii aj kvality nema v MU nikto, co sa tyka krajov stredu pola

Reagovat
r.mrazik

takze tri kridla...Park,Nani,Giggs...to bude neco...tragedy Obertana s Jebem nepocitam...mel zustat Cleverley,ale treba pujde stahnout...

Reagovat
smazaný uživatel

Giggse jsem nedávno viděl (bylo to s Evertonem? ) a připadal mi jak zdrogovanej. Buď mu nesednul zápas nebo je jeho forma na nule. Nulová aktivita dopředu a při bránění se snad ani nesnažil stíhat utíkající soupeře. Byl jsem z něj dost vykulenej.

Na druhou stranu - Obertan je takový tragéd, že se s ním nedá počítat? Přicházel jako velká naděje a vcelku se mu věřilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád se mu věří. S Obertanem se počítá a byl tak aji kupovaný, jako s posilou do budoucna, až odejde Giggs. Klidně se může ještě rok a nebo dva přizpůsobovat a hledat. Zatratím ho když tak až potom.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejak.

Reagovat
smazaný uživatel

Giggs musí hrát na kraji, uprostřed nebo pod hrotem bývá poloviční.

Reagovat
tomasinho

Loni byl právě uprostřed mnohdy daleko lepší než na kraji.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu vždycky hodně kazí, sice někdy vymyslí parádní přihrávku, ale mnohem větší procento míčů končí u soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, Giggsy musí být na kraji.

Reagovat
r.mrazik

Obertan je zatim traged,alespon pro me...

to se mu asi nepovedl zapas...ono kdyz hrajou s Paulem spolu,tak jsou skveli...

Reagovat
j_mrazik

Bebé na plac!

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, když se povede o dva góly (nebo radši o pět ), tak bych ho na dvacet minut na hřiště poslal.

Reagovat
vladis271

rovno o 10, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že vedení v 90 minutě o pět gólů by stačilo aby Liverpool už nevyrovnal, přát si vedení o deset je skoro paranoia

Reagovat
minoLFC

Bebé neplač!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
MySch017

Naozaj, toto bude veľká strata... nech si vraví každí čo chce, ale Antonio bol v minulej sezóne nepostradateľným hráčom takmer pri každom Rooneyho góle... neskutočne sympatický hráč, takéto zranenie je naozaj veľmi nepríjemné a to, že ho to s najväčšou pravdepodobnosťou vyradilo z hry do konca sezóny je ešte horšie...

Na krídlo je hneď niekoľko alternatív tak som zvedavý, ktorú SAF zvolí... či už mladý Obertan, totálne jalový Park alebo skúsený a stále veľmi platný Giggs... s Bebem ja osobne vôbec nerátam a jeho prestup na Old Trafford pokladám za veľký omyl a zbytočne vyhodené peniaze... tých 7.5 milióna sa určite dali investovať rozumnejšie...

SKORÉ UZDRAVENIE ANTONIO...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele