V Olomouci začali přípravu i s posilou Klimentem

17.06., 11:31
Aktuality
Jan Kliment (© SK Sigma Olomouc)

S kompletně obměněným realizačním týmem v čele s Tomášem Janotkou zahájili dnes přípravu na ligový ročník fotbalisté Sigmy Olomouc. Nový trenér začne pracovat na přestavbě týmu a cílem Hanáků by mělo být opět bojovat o pohárové příčky. Pomoci k tomu by měl i zkušený Jan Kliment, útočná posila z Plzně.

Stejná pohárová meta stála na jaře před týmem, který vedli nejprve Václav Jílek a po něm Jiří Saňák. Ambice však nenaplnili. Olomouc vypadla v prvním kole play off skupiny o Evropu a taktovky se ujal dvaačtyřicetiletý Janotka, oceněný Ligovou fotbalovou asociací jako nejlepší trenér druholigové sezony, který rezervu Sigmy dovedl až ke druhé příčce.

Janotka měl na dnešním zahájení přípravy k dispozici 28 hráčů včetně čtyř brankářů, V rekonvalescenci jsou stále Lukáš Vraštil, Antonín Růsek a také posila z Hradce Králové Michal Leibl, jemuž u "Votroků" skončila smlouva.

Nové spoluhráče už poznával i útočník Kliment, který přišel jako volný hráč z Plzně. "Honza je typ útočníka, kterého tady potřebujeme. Má zkušenosti a věřím, že přinese svěží vítr do naší ofenzivy," řekl novinářům Janotka.

Oproti minulé sezoně už v mužstvu nefigurují Filip Novák a Jan Fortelný. "S Filipem Novákem to bylo od začátku tak, že si přál vyzkoušet ještě další zahraniční angažmá. Proto jsme byli dohodnutí do konce sezony. Honzovi Fortelnému skončilo hostování," uvedl manažer klubu Ladislav Minář. Na hostování na Slovensko do Komárna půjde brankář Jakub Trefil. Dalším hráčem, který má svolení hledat si angažmá, je Denis Ventúra.

V přípravě bude Janotka testovat řadu mladých hráčů z B týmu, s nímž na jaře vystoupal až na druhé místo druhé ligy. "Nedostanou nic zadarmo, musí se ukázat, protože rozdíl mezi první a druhou ligou je extrémní," poznamenal kouč.

Bývalý hráč Sigmy, s níž získal v roce 2012 domácí pohár i Superpohár, obměnil i celý realizační tým, jeho asistenty budou Ivo Gregovský s Michalem Vepřekem, gólmany bude mít na starost Oto Novák.

Už v pátek zamíří Sigma na týdenní soustředění do polské Opalenice, kde odehraje první dva přípravné duely: nejprve s Pogonem Štětín a poté s tamním mistrem Jagiellonií Bialystok. Po návratu čekají mužstvo dva zápasy v nedalekých lázních Slatinice s Trenčínem a Žilinou. Generálku na ligu odehraje Sigma v Krakově proti Cracovii v sobotu 13. července. Nadcházející víkend už se rozehraje nový ročník. Program bude známý 20. června.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Sosi

Takze Kliment x Koubek?

Reagovat
Fodbalysta

Kliment ok, rozumím tomu, že potřebujeme zvýšit konkurenci v útoku. Ale k čemu nám je do prdele 32 letej Leibl, který je 8 ze 7 zápasů zraněnej, to nepochopím.

Reagovat
Imos

"tmel" do kabiny

Reagovat
Fodbalysta

Těch si myslím, že máme dost. Beneš, Breite, Navrátil, Pospíšil. Určitě nepotřebujeme dalšího 30+ podprůměrného hráče bez smlouvy, s chatrným zdravím.

Reagovat
Imos

Reagovat
vitecek15

Leibl mě sere, to je absolutní přešlap a doufám, že radši budou dostávat přednost Cahel s Dohnálkem. Pryč snad půjde i Vraštil, Beneš, Elbel a Pokorný, to je strašná verbež v té obraně.

Reagovat
Fodbalysta

Nesouhlasím s tebou teda s Benešem. To je za poslední roky jeden z nejlepších stoperů(od Radakoviče) co u nás byl a to nejen na hřišti. Pokorný to samé. Vraštil asi zůstane, protože je to backup za ty dva. Elbel je další přešlap vedení, společně s Křištálem.

Reagovat
ratusek

Tak Křišťál přišel za málo peněz nebo dokonce zadarmo jako jeden z lepších hráčů druhé ligy a celkově v Jihlavě hrál výborně. Tady bych toho vedení moc nezazlíval. Bohužel pro vás se neprosadil

Reagovat
vitecek15

Beneš je směrem dozadu strašně pomalej. Ono to na ty horší týmy stačí, ale jak dojde na rychlostní typy Plzně, Sparty, Slavie, Liberce apod., úplně hoří. Radši tam uvidím naše dravé mládí s nějakou tou chybou, než věčně špatně postaveného Pokorného. Ten je za mě úplně tragický.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele