V červenci zářil Zorvan, stal se hráčem měsíce. Mezi trenéry vládl Friis

02.08., 12:51
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Prvním vítězem v anketě o hráče měsíce v novém ročníku české nejvyšší soutěže se stal olomoucký záložník Filip Zorvan. Mezi trenéry v červenci uspěl sparťan Lars Friis. Výsledky v pátek zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Zorvan i Friis zvítězili v hlasování fanoušků poprvé. Osmadvacetiletý olomoucký záložník se v úvodních dvou kolech ročníku podílel na všech třech gólech svého týmu. V prvním zápase při výhře 2:0 v Českých Budějovicích připravil obě trefy Janu Klimentovi a v Liberci zařídil Hanákům proměněnou penaltou bod za remízu 1:1.

Zorvan v anketě předčil právě spoluhráče Klimenta a mladoboleslavského Daniela Marečka, jenž se při výhře 3:0 nad Slováckem blýskl hattrickem a vede tabulku střelců.

Dánský trenér Friis uspěl hned na první pokus v roli hlavního kouče, minulé dvě sezony totiž dělal asistenta krajanovi Brianu Priskemu. Sparta v červenci zdolala doma 2:1 Pardubice a vyhrála 4:1 v Teplicích. Navíc po dvou vítězstvích přešla přes Shamrock do 3. předkola Ligy mistrů. Dalšími nominovanými byli plzeňský Miroslav Koubek a ligový debutant Tomáš Janotka z Olomouce.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Martin2626

Sparťanská EUchamraď

Reagovat
7kaka7

jakej smysl má, to vyhlašovat za dva zápasy?

Reagovat
Salfovic

Zajímalo by mě, jestli by to vyhlašovali, kdyby liga začala o týden později.

Reagovat
esmuellert

Lars "žalovníček" Friis

Reagovat
delfin

Priskeho "svatozář" mi trochu chybí.

Reagovat
Mass

Protože Friis je spíš čert (v minulý sezoně nejtrestanější trenér).

Reagovat
Sigma Olomouc

Náš poslední úspěch. tuto sezónu

Reagovat
Odborný diskutér

Parádně si cizincí mažou ty místní Hoftychy na chleba.

Reagovat
Martin2626

Nesmysl.

Reagovat
Mass

První vyhrání z kapsy vyhání.

Reagovat
Me2win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele