Úžasný pocit, ani jsem si to nepředstavoval, rozplýval se po gólu Kairinen

Dnes, 08:53
Aktuality
Kaan Kairinen (© Sparta Praha)

Sparťanský fotbalista Kaan Kairinen si ani ve snu nepředstavoval, že by mohl v Lize mistrů skórovat. Právě finský záložník v úvodním zápase ligové fáze proti Salcburku už po necelých dvou minutách hry skóroval, čímž položil základ až k nečekaně vysokému vítězství 3:0. O pocitech pak mluvil s novináři.

Kairinen po 108 sekundách dorazil za brankáře rakouského týmu Janise Blaswiche střelu Lukáše Haraslína. "Gól v Lize mistrů znamená hodně. Už jen zahrát si ji je sen. Ani jsem si upřímně nedokázal sám sebe představit, jak v Lize mistrů dávám gól. Je to úžasný pocit. Ještě úžasnější pocit ale pramení z předvedeného výkonu a zisku tří bodů," řekl pětadvacetiletý středopolař.

Svoji vedoucí branku považoval za velmi důležitou. "Od začátku jsme je napadali, byli jsme dobří na míči. Brzký gól nám samozřejmě hodně pomohl a dodal nám sebevědomí," mínil Kairinen, který s Pražany dvakrát za sebou vyhrál titul a v minulém ročníku i domácí pohár.

Sparta první poločas ovládla 2:0. "Salcburk byl dobrý na míči, ale moc nehrozil. Hráli jsme hodně chytře, dlouho jsme sice zůstávali v bloku, ve finální třetině jsme ale byli velmi efektivní. To rozhodlo o naší výhře," pochvaloval si finský reprezentant.

Vyzdvihl i atmosféru na vyprodané Letné. "Hodně nám to pomáhá. Hráči, realizační tým, celý klub cítí od fanoušků energii. Je krásné tady hrát, ať už je to v české lize, domácím poháru nebo Lize mistrů. Pokaždé je tu fantastická atmosféra, která nám dodává hodně energie," dodal bývalý hráč Interu Turku, Midtjyllandu nebo Lilleströmu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele