Uruguaycům hrozí za bitky s fanoušky na Copě América tresty

12.07., 10:27
Aktuality
Darwin Núñez (© AFP)

Jihoamerická federace CONMEBOL zahájila vyšetřování incidentů po semifinále Copy América, po němž se někteří hráči poražené Uruguaye poprali s fanoušky Kolumbie v hledišti. Federace se zabývá i strkanicí na trávníku, do níž se po závěrečném hvizdu zapojili hráči i členové realizačních týmů obou stran.

V případě disciplinárních trestů mohou hříšníci přijít o nedělní finále s Argentinou a sobotní duel o 3. místo s Kanadou.

Podle záběrů na sociálních sítích se do bitky s fanoušky po porážce 0:1 aktivně zapojili především Darwin Núňez a Ronald Araújo. Kapitán patnáctinásobných kontinentálních šampionů José María Giménez se ale spoluhráčů zastal s tím, že se jen snažili bránit své blízké.

"CONMEBOL zahájil vyšetřování, abychom porozuměli sledu událostí a zjistili odpovědnost těch, kteří se zapojili do násilností po konci zápasu. Chceme znovu ujistit a varovat, že nebudeme tolerovat žádné chování, které špiní tuto globální oslavu fotbalu," uvedli zástupci federace v prohlášení. "Je nepřijatelné, aby takovéto incidenty proměnily vášeň v násilí," dodali.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
StFaun

Vášeň je násilí.

Reagovat
El Matador

Mír je klam. Je jen vášeň.

Skrze vášeň získám moc.

Skrze moc získám vládu.

Skrze vládu dosáhnu vítězství.

A vítězství mě osvobodí.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
GrimeBaller98

A co tem kolumbijskym blaznum, tem nic nehrozi? Zavrit stadion na zapasy repre a na hodne dlouho.

Reagovat
adoxx

Reagovat
-R2D2-

Darwin

Reagovat
eder

Rozený kickboxer. Škoda, že většinou míří vedle...

Reagovat
Mass

Z videa to vypadalo, že jedinýho koho trefil, byla ta zasahující policistka.

Reagovat
Moshe Dajan

Nomen omen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele