Uruguay vybojovala bronz, Kanadu zdolala v penaltovém rozstřelu

14.07., 08:58
Aktuality
Luis Suárez (© AFP)

Bronzové medaile na mistrovství Jižní Ameriky získala Uruguay. Díky gólu Luise Suáreze v nastavení vyrovnala proti Kanadě na 2:2 a pak vyhrála 4:3 na penalty. Rozstřel rozhodl rovněž sedmatřicetiletý útočník Interu Miami. Ve finále se utkají v noci na pondělí SELČ v Miami Argentina s Kolumbií.

Uruguayci vedli v Charlotte od osmé minuty zásluhou Rodriga Bentancura, ale Ismaël Koné a Jonathan David skóre otočili a přiblížili Kanadu, která startovala na Copě América jako host poprvé, nečekanému úspěchu. Až 48. tým světového žebříčku však těsný náskok neudržel. Ve druhé nastavené minutě vyrovnal nejlepší uruguayský střelec historie Suárez svým 69. gólem v národním týmu.

V rozstřelu neuspěli Koné a Alphonso Davies z Bayernu Mnichov, jehož "panenkovská" penalta skončila na břevně. Všichni čtyři uruguayští exekutoři své pokusy proměnili.

"Nebyl to žádný velký výkon. Remíza byla sotva zasloužená. Myslím, že jejich trenérovi vyšla sázka na čerstvé hráče místo obvyklých členů základní sestavy," uvedl trenér vítězů Marcelo Bielsa. "Šance měly oba týmy, ale po pravdě řečeno, nehráli jsme dobře. I když sezona byla dlouhá a hráči byli unavení, myslel jsem si, že s tímhle týmem předvedeme lepší hru," uvedl Bielsa.

Jeho protějšek Jesse Marsch, jenž převzal kanadský tým v květnu, ocenil pokrok, který jeho svěřenci za krátkou dobu udělali. "Kluci jsou ale zklamaní z toho, jak nám to uteklo," řekl americký trenér.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Novak.Usykovic

Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jak mohl Darwin Núňez nastoupit do zápasu po svém barbarském chování v semifinále? Opravdu chceme mít na hřišti člověka, který háže židle na fanoušky Fotbalu, kteří sponzorují jeho kariéru?

Pochopil bych nutnou obranu sebe a svých bližních, ale my nemáme žádné pádné důkazy, že jeho činy byly motivované ochranou rodiny. A použití židle už sotva.

Darwin není ani aztécký válečník, ani Brian z filmu Taken..... Je to normální uruguayská kopačka.

Nebezpečný precedens. A to jsem měl o Uruguay názor takový, že to je ta nejvíce civilizovaná země z JA.

Je vyloučené, aby fotbalový hráč rozjel anarchii a peklo na stadionu jenom proto, že jeho tým prohrál. Velice špatný signál pro všechny hooligans.

Reagovat
eder

Darwin je správný kluk, nešiř tu dezinformace prosím!

Reagovat
veikko

Tak hlavně se jménem Darwin nemůžeš fungovat jinak než na principu přirozeného výběru. Silnější vyhrává.

Reagovat
eleven11

Vyhráva najprispôsobivejší

Reagovat
Txapeldun

Co ty jsi za blázna tvl

Reagovat
mistr129

Davies ten se asi k dalším penaltam už jen tak tlačit nebude

Reagovat
Lojzík

Suarez

Reagovat
celeb

Triezve hodnotenie od Bielsu. Tolko tutoviek, co ich obrana umoznila Kanade je fakt na facku. Araujo (Ron) velmi chybal a uru mozu byt radi za bronz. Toto je velky problem malych reprezentacii. URU ako 3 milionova krajina hra fantasticky fotbal, je rekorderom co sa tyka vitazstiev v Cope (spolu s ARG), ale ked sa im zrani/vykartuje niekto zo zakladu, maju obrovsky problem. Take FRA moze pripravit na majstrovstva 3 vynikajuce mancafty aj s nahradnikmi.

Reagovat
veikko

Do značné míry je to pravda, ale Uruguay už roste nová generace, která vyhrála MS U20. Tam mají některé fakt vynikající obránce (dvě CB Gonzáleze a Boselliho, LB/CB Matturra nebo RB Ponteho). Spíš jsou teď po konci legend typu Godín, Cavani nebo M. Cáceres ve fázi přestavby kádru. A teda potřebují lepšího gólmana, Rochet se mi nelíbí.

Reagovat
celeb

ani mne

ten 1. gól Kanady bol hlavne jeho, zastal na polceste, keby bol meter vpredu alebo vzadu tak to chytí

Reagovat
hematop

Taková škoda. Kanada, nádherná země, úžasná příroda, nesmírně milí lidé. Urugay, typický buranov z jižní ameriky, všude samá hnusná kapybara a občané jsou simulantské svině, které se nebojí tě pořádně kousnout!

Reagovat
Txapeldun

Reagovat
Neutron

Kanadania maju prasacie ocka a vyklapacie hlavy…a ten ich vianocny puding…

Reagovat
Seydou Doumbia

Už jen kvůli Yerba Maté je povinnost fandít Uru.

Reagovat
Txapeldun

Proč? To se pije všude možně v J AM

Reagovat
Seydou Doumbia

tak hlavně uru, para, arg a bra...ve zbytku JA to moc ani neznají...já to piju furt a je to top

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Kucka

Novaku?

Reagovat
hematop

Pospíšile?

Reagovat
Hurrikane

Od dnešní noci mám nového oblíbeného hráče - Bombita!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele