Tuchel před návratem do Premier League? V Anglii jsem to miloval, prohlásil

08.05., 14:58
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Bayern Mnichov po sezoně opustí Thomas Tuchel, jenž by nemusel bez práce zůstat dlouho. Padesátiletý německý kouč nevyloučil možný návrat do Premier League, kde mezi lety 2021 až 2022 vedl Chelsea.

Tuchel se na začátku jarní části od německého klubu dozvěděl, že s ním bude po sezoně ukončena smlouva. Bayernu se však hledání nového kouče nedaří, mezitím navíc fanoušci mnichovského celku vytvořili petici, jejímž cílem je, aby na lavičce zůstal Tuchel.

Podle padesátiletého stratéga je však nepravděpodobné, že by setrval ve funkci, a to ani v případě, že s Bayernem vyhraje Ligu mistrů. Tuchel přitom nevyloučil návrat do Premier League, kde více než rok vedl Chelsea.

"Raději nebudu odpovídat, ale není žádným tajemstvím, že jsem to miloval v Chelsea, miloval jsem to v Anglii a určitě jsem to miloval v Premier League," nechal se slyšet Tuchel. "Bylo to pro mě velmi zvláštní období a vzpomínám na něj jenom v tom nejlepším," dodal.

Tuchel nastoupil do Bayernu v březnu 2023 a následně s ním slavil zisk titulu, letošní sezona však z pohledu mnichovského klubu zůstala výrazně za očekáváním, výsledkem čehož je, že se Meisterschale po 11 letech přestěhovala do Leverkusenu.

Rodák z Krumbachu, jenž v minulosti vedl také Mainz, Dortmund nebo PSG, s Chelsea v sezoně 2020/21 vyhrál Ligu mistrů, radoval se i z triumfů v Superpoháru UEFA a na MS klubů, zároveň však s Blues dvakrát neuspěl ve finále FA Cupu a také ve finále Ligového poháru.

Autor: Jiří Vojík / theathletic.com, twitter.com/FabrizioRomano

Komentáře (82)

Přidat komentář
Beči

Doufejme, že do United Ačkoliv proti Ten Hagovi si asi pořád trochu polepší i tak

Reagovat
fenixLFC

tak moc inych moznosti nie je jedine ze by castle chcel vyhodit howea

Reagovat
Beči

To asi ne, v Newcastlu tu práci dělají dost koncepčně a Howe ukázal, že na to má. Tahle trochu horší sezónu nejde za ním, ale hlavně za zraněními.

Reagovat
Salfovic

Jak je ten web, který počítá dobu absencí zraněných hráčů?

Zajímalo by mě, kdo z té trojice Chelsea, ManU a Newcastle momentálně vede.

Reagovat
Unai

Reagovat
kbtk23

Pokud se chce United zvednout, tak musi přijít nový trenér. S ETH to uz lepší nebude.

Reagovat
Man__United

Radím INEOSU ať se od tohoto pána drží dál! Naštěstí mají rozum a ví že manažer není ten největší problém za posledních 10 let, to konec konců řekl v jednom rozhovoru i SJR!

Reagovat
hodoňa

Ještě že tě mají…

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Souhlas. Navíc je tu riziko, že by se zvedla obrovská fanouškovská nevole, vyvolaná steskem po tom zábavném Manchesteru se třiceti střelami na vlastní bránu.

Reagovat
Unai

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
krisa

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Čenda

Reagovat
avicii

Reagovat
Kucka

Reagovat
Dody10

Reagovat
J0EL

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Neon

Reagovat
vladis271

Reagovat
Unai

ETH

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Hachim Mastour

Ten by to tam ovládol

Reagovat
John Obi Mikel

Nechoď do Anglie.

Reagovat
MoonKnight

Tuchel by s penězi co dostal Poche skončil mnohem lépe. Víceméně v každém klubu, kam nastoupil měl úspěch.

Reagovat
vitasrp

Pochettino žádný peníze nedostal, ty hráče přiváděl klub bez ohledu na nějakýho trenéra.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kitas

To viac menej aj Poche

Reagovat
Beči

Však většina přestupů vůbec nebyla Pocheho, to jen Boehly kupoval pokemony

Reagovat
Whitemedia

Boehly už dávno pokemony dokupoval, tohle dělají jiní.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Salfovic

Mufani, brali byste radši Tuchela nebo Southgatea ?

Reagovat
JeséRodriguez

Southgate nemá důvod odcházet od naroďáku, ne? Ale United by pomohl

Reagovat
Maximm9

Ted duvod nema, ale pokud nepriveze placku z eura, tak ho vyrazi a United by ho mohlo chtit, ale nemyslim si, ze United bude cekat, az jak dopadne euro.

Reagovat
JeséRodriguez

To možná jo, ale udělal s Anglií 2 historické úspěchy. Je ale fakt, že by v případě neúspěchu asi přišel čas na oživení.

Reagovat
Shevchenko

Důvody jsou jaksi irelevantní, když je před námi Euro a může dopadnout jakkoli.

Reagovat
JeséRodriguez

Jakože budou United řešit manažerský post až po Euru? To bych neřekl

Reagovat
O.Giroud

možno bude mať po tomto EURE

Reagovat
JeséRodriguez

To bude mít ManUtd už dávno vyřešené

Reagovat
r.mrazik

cim by pomohl?

Reagovat
JeséRodriguez

Je to kvalitní trenér. S Anglií udělal dvě medaile, komu se to předtím v historii povedlo? Pragmaticky kouč, kterej si moc dobře uvedomuje, že mu to neuhraji jen jména a nemůže postavit 4-5 megahvězd dopředu. I když po tom veřejnost nesmyslně volá. Minimálně v té skladbě kádru by hodně pomohl.

Reagovat
JeséRodriguez

A to ani nemluvím o tom, že evidentně umí pracovat pod tlakem.

Reagovat
r.mrazik

Tlak na pár týdnů v roce...

Reagovat
r.mrazik

Je to možná dobrý trenér na turnaj, ale určitě není dobrý manažer do klubu

Reagovat
JeséRodriguez

myslím, že by minimálně pomohl zkonsolidovat kádr. Ale stejně k Vám nepůjde, takže je to bezpředmětné

Reagovat
r.mrazik

tak prave v tomhle mu vubec neverim

Reagovat
fenixLFC

udelal jednu medailu

Reagovat
Talker

Takhle - pozitivní na něm je, že se nebojí povolat a nasadit hráče, kteří jsou mladí a nezkušení. Jiní by počkali minimálně ještě půl roku, než by povolali ty, kteří vystřelí. To je přesně co chceš od trenéra nároďáku, protože kromě turnajů o nic moc nejde a tudíž může vidět ty hráče hrát v jeho systému s jeho hráči.

Na druhou má nějaké 4 roky (2 turnaje) jeden z 5 nejlepších kádrů světa, kdy vyloženě před Anglií jsou jen Frantíci co se týče kvality a šířky kádru. On má na každém postu jednoho z nejlepších hráčů světa.

K tomu je otravné, že neustále povolává své jádro, i když ti hráči nehrají a nasazuje je. Tam mělo přijít varování pro některé hráče, že když nebudou hrát, tak nebudou povoláni, ale nepřišlo. Naopak u jiných hráčů je odpálí okamžitě bez mžiknutí oka.

Reagovat
JeséRodriguez

Jenže si vem, že se to o Anglii říká už dost dlouho...po konci Lamparda, Gerrarda a spol. byl úpadek kdy tam hrál, já nevim, Upson v základu, ale prostě na Anglii je vždycky velkej tlak a on jedinej ho zatím ustál. A osobně si myslím, že právě ty hvězdy zvládá dobře. I teď třeba zkoušel Gallaghera vedle Ricea, což je pracovitej hráč co to poctivě odmaká a někdo takovej tam být musí. Ty jména prostě taky nejsou všechno, kolikrát se tým víc semkne když tam jsou 3-4 hvězdy v základu a kolem nich pracovití hráči, viz třeba Chorvatsko

Reagovat
Man__United

Ani jednoho, kdyby měl vybrat někoho místo ETH tak Nagelsmann nebo McKenna

Reagovat
Shevchenko

McKenna

Reagovat
Sandstorm

Tuchela

Reagovat
r.mrazik

boha ani jednoho

Reagovat
Busby babes

tak to je asi jasna volba, ne?

Reagovat
Nodi

Však je úplně jedno kdo tam bude, kolik se tam vystřídalo trenérů a prakticky všem se vyčítá to samé. Nejlíp vychází ve finále Ole a o tom se tvrdilo že taktika nula. Tam se musí změnit vedení, což se dost děje a mentalita, tzn spousta hráčů out a to i dobrých aby se změnila platová politika a vyčistil kádr. Navíc mi přijde že se všude dělá že úspěch/neuspěch má na svědomí z 90% trenér a že vlastně ostatní jsou fuk a malinko ještě hráči. To je kokotina, ETH chtěl doplnit kádr, dal jména, skauti to nacenili a vocasové za ně dali 3x-4x tolik, kdyby dali normální cenu nebo řekli sry chtějí nesmysl, tak mohli dovést jednou tolik lidí a ještě ušetřit. Chelsea to samé, týpek podle futwiz vybral hráče z FIFY s nej potenciálem a ukázal že všechny přeplatí a teď vydali taky víc než měli a nemaj na doplnění. Chybí hlavně trpělivost a pokora, správná cesta je většinou ta delší.

Reagovat
Eichel

Absolútne nerozumiem, prečo sa tu z neho robí taký tragéd. V BVB super angažmá, v PSG tiež fajn, v Chelsea to tiež žiaden prepadák nebol. V Bayernu mu to síce nevyšlo ale stále vyhral ligu a je v SF LM.

Ten chlap rozhodne nie je žiaden tragéd.

Reagovat
Kincl

Protože na internetu tady v diskuzi je každý odborník, který umí číst hru, rozložení hráčů, kvalitu a potenciál tím, že si ten fotbal pustí na tv :)))

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Salfovic

Napadá mě něco o stádu.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hachim Mastour

Možno že, Tuchel zatiaľ neukázal alebo nemal príležitosť ukázať, že vie budovať koncepčne a asi s každým vedením sa pohádal.

Reagovat
Hachim Mastour

Plus niektorí nemajú radi Tuchela, lebo je to vysoký štíhly pohľadný muž, ktorý má úspechy ku ktorým podľa nich prišiel so šťastím a považujú ho za arogantného.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rudnevs

To, že je štíhly a vysoký, nemusí automaticky znamenať, že je pohľadný. Väčšina futbalistov majú dobrú výšku i postavu. Taký Hervé Renard je úplne iná liga.

Tuchel proste vyžaruje ako strašný nesympaťák.

Reagovat
Hachim Mastour

Ale Tuchel je pohľadný, aj keď rozumiem prečo je pre niektorých nesympatický.

Reagovat
Rudnevs

Tuchel vyzerá starý a spustnutý. Len v Bundeslige je veľa pohľadnejších trénerov.

Reagovat
vladino10

Rudy ty odbornik na mužskú krásu

Keď budem organizovať mužskú miss, si v porote!

Reagovat
Rudnevs

Narozdiel od asi väčšiny eurofotbalu som vyrastal v generácii, keď sa (vďaka sociálnym médiám, feminizmu etc.) štandardy krásy a vzhľadu zdvihli nie len pre ženy, ale aj pre mužov. A obzvlášť ako mladší chalan som bol relatívne insecure ohľadom svojho vzhľadu, preto som si takéto veci viacej všímal a vnímal som aj na ostatných mužoch, čo sa považuje za atraktívne a čo nie. Určite viac než trebárs staršie ročníky, ktoré nejaky vzhľad nikdy neriešili. Môže to vyznieť trochu teplo, ale gay naozaj nie som, za mňa to je len proste generačný rozdiel.

Reagovat
Busby babes

protoze je palicatej, ma casto spory s vedenim a tak. To je vec, kterou rozhodne ted nepotrebujeme. Nicmene trener je to dobrej.

Reagovat
Eichel

Len mi príde, že sa z neho miestami robí druhý Gerrard. Keby ľudia namietali len to, že je očividne náročná osobnosť a je k tomu treba pristupovať obozretne skrz eventuálne konflikty s vedením a tak.. tak chápem. Ale skôr mám fakt pocit, že to ľudia prezentujú tak, ako keby tie jeho tímy hrali totálne hovno a on nevedel ktorá bije.

Reagovat
spider_8

Za me je to skvely trener, ale mizerny manazer. Kdyz k nam prisel, tak okamzite tym takticky pozvednul a nejlepsi fotbal jsme hrali prvni pulrok, kdy jeste nemel moznost si sam poskladat kadr. Jakmile zacal delat vlastni rozhodnuti ohledne prichodu a odchodu, tak to slo postupne z konce. Na konci jeho angazma jsme meli kadr v nejhorsi stavu od konce Hazarda a prestupoveho banu (pravda, zdaleka ne jen jeho vinou).

Reagovat
Talker

Za mě ideální kouč pro repre. Pokud Southgate neuspěje, tak by dávalo smysl přivést ho.

Každopádně si myslím, že bude stejně tvrdohlavý jako Mourinho a posere si to.

Reagovat
Csaplárova past

Tuchel do United a ETH do Bayernu

LOL

Reagovat
Spalovač šancí

Nechal bych ho v Bayernu. Případně by se hodil do Chelsea...

Reagovat
Busby babes

ale aspon uz strida jakoby trenoval United.

Reagovat
Man__United

Man Utd fans have got a funny mindset.

9:30PM: “Bring Thomas Tuchel to Man Utd, he’s got the minerals!”

9:45PM: “This guy is a bottler, keep him far away!”

Reagovat
Rudnevs

Na prestupoch Bayernu bolo vidno, že to v Anglii miloval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele