Trpišovský ocenil komplexní výkony Slavie, ve 4. předkole chtěl spíše Fenerbahce

14.08., 09:53
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský považoval postup přes Saint-Gilloise ve 3. předkole Ligy mistrů po dvou vítězstvích za velmi cenný úspěch. Pražané podle něj dokázali belgického soupeře vyřadit díky komplexnosti výkonů a způsobu hry, který na něj platit. Pro závěrečné 4. předkolo mu nevyšlo přání, raději chtěl dostat Fenerbahce Istanbul než vítězné Lille. Řekl to na tiskové konferenci po vítězství 1:0 v odvetě proti Unionu.

"Pro vyřazení takového soupeře, i když v Česku třeba ještě Union nemá takové jméno, potřebujete souhru několika věcí. Řekl bych asi komplexnost, že se vyrovnáte ve všech směrech a v některých je předčíte," citoval klubový web Trpišovského z tiskové konference.

"V technice nebo rychlosti byli lepší, my ale zvolili způsob hry, který na ně platil. Dostali jsme je do situací, které pro ně nejsou komfortní. Vypíchl bych ještě mentalitu a nasazení všech na hřišti. Kluci hráli úplně do mrtva, dali do toho obrovské nasazení a srdce," doplnil osmačtyřicetiletý kouč.

Jeho svěřenci v odvetě stvrdili v souboji úřadujících vicemistrů svých zemí postup po úvodní domácí výhře 3:1 z minulého týdne. "Přehráli jsme skvělý tým, prakticky ho nepouštěli do šancí. Nedostali od nich gól, jen nešťastný vlastní. Dvě výhry, celkové skóre 4:1, důležité body pro koeficient. Moc si toho vážím, Union měl opravdu kvalitu," prohlásil Trpišovský.

Pochvaloval si výkony záložníka Christose Zafeirise, který měl v obou zápasech na starosti ubránit tvořivého středopolaře Unionu Camerona Puertase. "Christos přicházel jako technický hráč, trošku mu ale chyběl tenhle zarputilý naturel směrem do černé práce. Dvojzápas si jeho defenzivní zapojení vyžadoval. V rozestavení 3-5-2 bránil osmičky soupeře a zvládl to skvěle, ačkoliv fyzicky pak ke konci zápasu trochu tápal. Je to rafan, Puertase prakticky do ničeho nepustil. Neznamená to ale, že tyhle úkoly bude mít pořád. Určitě od něj očekáváme i vyžadujeme také čísla v ofenzivě," řekl Trpišovský.

O hlavní fázi Ligy mistrů si jeho svěřenci zahrají s mírně favorizovaným Lille, které až po prodloužení odvety vyřadilo Fenerbahce. "Je to taková tradice. Přáli jsme si Fenerbahce kvůli hernímu stylu i pozitivním zkušenostem ze vzájemného dvojzápasu. Na druhou stranu v téhle fázi si nemůžete vybírat," konstatoval Trpišovský.

"Informace jsme sbírali o obou soupeřích, budeme maximálně připraveni. Mají spoustu atletických, rychlých hráčů. Jde o technický, špičkový tým francouzské soutěže, který prodává hráče do nejlepších klubů světa. Určitě to ale s námi nebudou mít jednoduché, o Ligu mistrů nehrajete každý den," dodal kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
KingMaster13

Souhlasím s Jindrou, taky jsem rozhodně chtěl víc Fenerbahce. To jsem si upřímně přál už do 3. předkola ale ten Royale Union se nakonec ukázal jako dobrá volba. Fenerbahce je banda individualit, náladový mančaft a navíc labilní v obraně. To si myslím, že by nám sedělo víc.

Lille je v podstatě dost podobné ale přeci jen je o dost disciplinovanější, mnohem pevnější v obraně a i ty individuality má o level lepší. Tím neříkám, že je nejde porazit. S těmi Francouzi jak i minulost ukazuje se hrát dá, plus navíc přes léto tam došlo k výprodeji....není to bez šance.

Lille je za mě favorit ale tak 60 na 40.

Reagovat
EaP

Slovan minulú sezónu bol v dvojzápase s Lille viac ako zdatný super. Tu by Slavia mala uhrať postup ak sa budú sústrediť.

Reagovat
KingMaster13

No jo ale oni ke KL taky přistupují trochu ležérně, tady do tohohle dají všechno. Jinak ale taky si myslím, že to není nezdolatelný soupeř

Reagovat
Transfermarkt

Alibismus

Reagovat
Di Stéfano

Myslím , že aj takú prehru o gól vo Francúzsku , by Slavia dokázala doma na Edene otočiť v postup.

Reagovat
10adam

Vypadnout Lille, tak všichni mluví zase tak, že chtěli zase Lille

Reagovat
delfin

Na toho Puertase bysme mohli zkusit dat nějakou nabídku.

Reagovat
Y.Cabaye

A my zas bychom mohli zkusit toho Olarua Včera tam řádil jak čert.

Reagovat
Profesor Ikebara

Je výborný a kam bys ho v sestavě zařadil?

Reagovat
Y.Cabaye

Je pravda, že do 3-4-3 se moc nehodí, spíš do 3-4-1-2, i když tím bychom zas nevyužili naše nejsilnější zbraně - křídla. Do systému se nám moc nehodí, ale hráč je to skvělej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele