Tresty po derby: Frýdek vynechá pět zápasů, Oscar si nezahraje třikrát. Řízení s Vitíkem bylo zastaveno

Dnes, 17:56, aktualizováno dnes, 18:12
Aktuality
Christian Frýdek vynechá pět zápasů Liberce. (© FC Slovan Liberec)

Christian Frýdek z Liberce dostal za faul na jabloneckého Jakuba Martince trest na pět soutěžních zápasů. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uvedla v komuniké, že pětadvacetiletému záložníkovi udělila trest na horní hranici, který umožňuje disciplinární řád Fotbalové asociace ČR. Nejlepší střelec sezony nejvyšší soutěže Jan Kliment z Olomouce si nezahraje tři utkání stejně jako slávistický záložník Oscar Dorley. Stoper Sparty Martin Vitík nebude potrestán za vyloučení v derby, řízení s ním disciplinární komise zastavila.

Frýdek v sobotním podještědském derby na polovině hřiště ostře zajel do Martince a v 74. minutě dostal rovnou červenou kartu. Slovan v té chvíli v utkání 11. ligového kola prohrával 0:4, nakonec severočeskému rivalovi podlehl 0:5.

"Ač k zápasům, zejména pak derby, emoce patří, zákrok byl daleko za hranou zdravých emocí a férovosti. Naopak šlo z pohledu DK LFA o čin z frustrace, který navíc měl potenciál vážně zranit. Můžeme mluvit o štěstí, že se tak nestalo. Podobné fauly nemají ve fotbale co dělat a DK LFA při jejich hodnocení bude i v budoucnu postupovat nekompromisně," uvedl předseda disciplinární komise Jiří Matzner.

Jednatřicetiletý Kliment, který se po sedmi letech dočkal návratu do reprezentace, byl v nedělním duelu s Bohemians 1905 vyloučen už v deváté minutě za hrubé nesportovní chování. Stopera vršovického celku Antonína Křapku udeřil loktem do hrudníku mimo souboj o míč. Sigma v oslabení podlehla "Klokanům" 1:3.

Oscar v nedělním pražském derby dostal červenou kartu na konci závěrečného nastavení za úder hlavou do sparťana Albiona Rrahmaniho. Hlavní sudí Ladislav Szikszay vyloučil šestadvacetiletého Liberijce po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů. Slavia vyhrála 2:1.

Ještě několik minut před Oscarem obdržel druhou žlutou kartu Vitík za údajné bezohledné kopnutí do lýtka slávistického obránce Tomáše Holeše. Komise rozhodčích FAČR ale v pondělí oznámila, že reprezentační stoper dostal kartu chybně.

Disciplinární řád FAČR umožňuje zastavit disciplinární řízení s hráčem, funkcionářem či klubem jen ve výjimečných případech a pouze za jasně stanovených podmínek. Ve Vitíkově případě ke splnění těchto podmínek došlo.

"Komise rozhodčích FAČR na základě protestu Sparty proti udělení druhé žluté karty ve svém stanovisku potvrdila, že nejenže nebylo vyloučení opodstatněné, ale zároveň nedošlo ani k žádnému přestupku proti pravidlům fotbalu. Vedení soutěže proto protest označilo za důvodný a DK LFA na základě těchto skutečností disciplinární řízení zastavila a hráči neuložila žádný trest. Martin Vitík může nastoupit hned k dalšímu soutěžnímu utkání," prohlásil Matzner.

Bohemians 1905 kvůli pronesení a použití pyrotechniky fanoušky v zápase 10. kola se Slavií dostali pokutu 90 tisíc korun. Jejich vršovický rival zaplatí 50 tisíc.

Sparta musí za nevhodné pokřiky fanoušků v utkání s Olomoucí zaplatit 30 tisíc stejně jako Slovácko za vstup neoprávněných osob na hrací plochu v utkání s Karvinou.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
Coutinho10

3 zápasy pro Oscara beru (2x liga, 1x mol cup)

Reagovat
Axelrose

Tak to je Vitik prvním hráčem kterého kdy nepotrestali, ne?

A to nepíšu jako fans SKS, ale s opravdovým zájmem a danou situaci.

Reagovat
Coutinho10

je to možný, taky si nevybavuju jinačí obdobný případ u nás....asi pravidla byla upravena, protože dřív i v momentě, kdy červená padla, tak ten trest (1 zápas) nešlo rušit

Reagovat
Kily

Komise rozhodčích v pondělí uznala chybu sudího, disciplinárka tak nemusí udílet trest

Reagovat
John Obi Mikel

Myslím, že zrušili trest i Krejčímu.

Reagovat
kilobyte

Tak ono se nestává moc často, aby někoho vyloučili bez faulu.

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
7kaka7

Reagovat
Mass

Zato se celkem často stává, že hráč dostane žlutou kartu bez faulu, viz. Chorý nebo Bořil ze stejnýho zápasu.

Reagovat
kilobyte

Možná protože dostali žlutou za nesportovní chování, Mirku.

Reagovat
Mass

Stejně jako Vitík.

Reagovat
Axelrose

Jó, to je fakt, ale kolikrát už vydali komuniké že hráč dostal červenou nesprávně ale je za to prostě automat jeden matche.

Jako já jsem pro , pokud to je fakt chybné daná červená.

Akorát jsem nevěděl, jestli to je poprvé, nebo už to udělali i někdy předtím.

Reagovat
Kincl

Jak tomu hráči po té hlavičce trvalo asi dvě sekundy než spadnul

Reagovat
7kaka7

Tak nemá to asi nadrilovaný jako Bořil, Chorý, Kuchta nebo Olatunji.... těm by to trvalo milisekundu

Reagovat
Mass

Douděra by k tomu přital ještě dva sudy.

Reagovat
_Franklin_

Spravedlnost

Reagovat
mrtvej ofsajd

Nečekaně rozumný rozhodnutí ve vsech 3 případech.

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
7kaka7

fér, Preciado nebo Karabec taky 3 zápasy za (první) oplácení.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Mass

Reagovat
kilobyte

Teď bude v každém podcastu.

Stejně je vtipný, že nejdříve řekl, že až vstoupí do Liberce, tak si vypne sociální sítě. Lidi ho přemlouvali, ať to nedělá. Pak mu lidi zas radili, ať si je radši vypne.

Reagovat
Pepesma

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Oscar bude mimo Jablonce chybět také doma proti Dukle a v poháru proti Benátkám nad Jizerou. Zkušeně pošetřeno

Reagovat
pobody's nerfect

A co rozhodčí z derby? Aspoň kopanec do kuli?

Reagovat
kilobyte

Vždyť ho skoro všichni chválí.

Reagovat
Mass

Měl tam štěstí, že tam třeba nebyla nějaká sporná pencle. Každopádně klasickej Szikszay, na začátku to pustil, pak začal pískat fauly tak nějak náhodně, něco pustil, jindy to samý pískal a na konci pískal všechno.

Reagovat
Salfovic

Teda tři zápasy mi přijdou směšné, tak málo netipovali ani Slávisti.

Reagovat
fantomas10

Ten spartan mel dostat aspon jeden, vsak tahle se prece nezacne valet dospely chlap proboha

Reagovat
Nuno čomes

4 minimum no

Reagovat
mistr129

když dostal Frýdek za takovou likvidačku 5, tak kolik by podle tebe bylo adekvátních?

Reagovat
SpartaOvenka

Tak Zidane měl trest do konce kariéry.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele