Touré nenaplnil očekávání v Bergamu, další šanci dostane ve Stuttgartu

24.08., 11:55
Aktuality
El Bilal Touré (© AFP)

El Bilal Touré minimálně na deset měsíců přerušil své nepovedené angažmá v Atalantě. Útočník se loni stal nejdražší posilou v historii italského klubu a nyní se stěhuje do Německa, na hostování s opcí ho získal Stuttgart.

Atalanta před rokem za fotbalistu poslala do Almeríe přes 29 milionů eur a Touré své nové angažmá začal hodně nešťastně. V srpnu si vážně poškodil stehenní sval, musel na operaci a na debut si následně počkal až do letošního února. Do základní sestavy se nakonec neprosadil, celkem posbíral sedmnáct soutěžních startů a dal tři branky.

Stuttgart během uplynulých týdnů investoval do dvojice Deniz Undav, Ermedin Demirović a 22letý Touré je třetí velkou akvizicí do útoku. Hostování má vyjít minimálně na 2,5 milionu eur, v případě aktivace opce na přestup dostane Atalanta celkem dvacet milionů eur.

"Mám radost, že budu v letošní sezoně oblékat dres VfB, Stuttgart je velkým klubem se skvělými fanoušky," řekl Touré po podpisu smlouvy.

"Strašně se těším na 1. Bundesligu a pochopitelně také na Ligu mistrů. A stejně tak se nemohu dočkat, až poznám nové spoluhráče," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele