Tottenham nadále sází na mládí, z Burnley přišel křídelník Odobert

17.08., 12:25
Aktuality
Wilson Odobert (© Tottenham Hotspur)

Burnley se po jednom roce vrátilo do druhé anglické ligy, křídelník Wilson Odobert ale bude Premier League hrát i nadále. Devatenáctiletý fotbalista je od dnešního poledne oficiálně hráčem Tottenhamu.

Kohouti transfer formálně potvrdili už včera a v následujících hodinách dolaďovali poslední detaily. V sobotu byla podepsána smlouva na pět sezon, Burnley dostane 25 milionů liber hned a dalších pět milionů může vyinkasovat díky bonusům.

Odobert je produktem mládežnické akademie PSG, v sezoně 2022/2023 hájil barvy Troyes a za Burnley loni zvládl 33 soutěžních startů, v nichž dal čtyři branky, v pondělí se při své derniéře trefil i v otevíracím zápase nové sezony proti Lutonu.

Tottenham letos sází výhradně na mladé hráče, jeho kádr vedle Odoberta posílili o rok mladší Min-hyeok Yang, Lucas Bergvall a Archie Gray. Jedinou zkušenou novou tváří je útočník Dominic Solanke.

Autor: Tomáš Pavlík / tottenhamhotspur.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
jk

Tohle je asi posila spíš do budoucna, jestli to ovšem borec vydrží. Vzhledem k tomu jak naše fanbase řistupuje k Johnosonovi, tak to bude mít Wilson velmi těžké.

Vlastně je to docela zajímavá alternativá k Douému, jehož zisk byl od začátku sci-fi. Wilson je určitě silnější křídlo, velmi rychlý ale furt je výborní rozehrávač (v akademii PSG hrál na pozici 10). Na svůj věk inteligentní hráč, který má rád balón u nohy. Jsem na něj fakt zvědavý kolik dostane prostoru.

Reagovat
Thelvin

Aby se z nás nestal Arsenal zpřed pár lety. "Podívejte na ty mladíky co máme, budoucnost je naše!", a pak nic z toho

Reagovat
jk

Tak minimálně se můžeme pět let vymlouvat na to, že čekáme než získají zkušenosti

No toho mládí je tam dost. Taky mě trochu sere, že je nekupujeme nijak levně. Jeslti jsem před nástupem Angeho četl, že chceme dělat přestupy jako Brighton (což je pro klub jako Spurs stejně nonsense) tak se nám to moc nevede.

Pokud tohle má fungovat tak hlavně musí Ange a Lange dostat čas.

Reagovat
Gunner14

Pro klub jako Spurs je to právě úplně ideální

Reagovat
Muffi

Otazka je, nakolik se vubec da dnes nakupovat levne. I mladi hraci s minimalni zkusenosti jsou v pripade zajmu bohateho klubu okamzite naceneni nesmyslem.

Spurs nikdy nebudou mit ceny jak Brighton.

Me se treba moc nelibi v LFC Hughes a jeho oportunisticke prestupy. Kdyz Jurgen zacinal, klub byl prumer, co nakupoval blbe. Dnes mame mame jinou pozici, analytiku uz ma v nejake forme kazdy a kdyz prijde LFC, hned dostane prirazku za velkoklub, PL a jeste si klub toho hrace projde, zda se na nej treba nedivali spatne.

Zkus za techto podminek hledat podcenene hrace.

Reagovat
Sigma Olomouc

Za minulou sezónu má bilanci 3+2. Asi jsou u něj důležitější jiné věci, než produktivita. Uvidíme, konkurence je velká, ale je to sázka do budoucna. Ta cena je obrovská.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak ta cena není tak vysoká, špatně jsem se díval, viděl jsem 45 milionů

Reagovat
Amon

Nevidel som ho hrať ale s číslom 28 to nemôže byt slabý hráč, že. Že?

Reagovat
Kucka

Nový Tanguy?

Reagovat
Amon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele