Tischler přestoupil z Pardubic do Českých Budějovic

17.08., 18:17
Aktuality
Emil Tischler (© Dynamo České Budějovice)

Záložník Emil Tischler přestoupil z Pardubic do Českých Budějovic. S posledním týmem prvoligové tabulky podepsal dvouletou smlouvu. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Šestadvacetiletý hráč měl od Pardubic už delší dobu slíbeno, že si může hledat jiné angažmá. "Už v zimní přestávce požádal, zda by mohl zkusit angažmá v jiném klubu, protože se mu nedostávalo herní vytížení, které si sliboval. Respektovali jsme jeho přání, ale když se nedohodl s jedním slovenským klubem, zůstal naším hráčem," řekl sportovní ředitel východočeského klubu Vít Zavřel.

Zájmu Českých Budějovic už Tischler využil. "Jedním z hlavních důvodů bylo, že jeho rodina stále žije v Rakousku, kde Emil s fotbalem začínal. Cítí, že jí bude blíž. Vyhověli jsme jeho přání i proto, že klubu odvedl cenné služby a chápeme, že chce být blíž rodině. Navíc jsme již avizovali, že chceme do kádru přivést další tři hráče, a Emilovi jsme nemohli garantovat herní vytížení," uvedl Zavřel.

Za Pardubice Tischler odehrál 101 ligových zápasů, v nichž zaznamenal 10 branek. "Mám rád kluky, kteří jsou bojovníci, mají charakter a nic nevzdávají. A přesně takový Emil je. Je to fotbalista, který má velký fyzický potenciál, znám ho velice dobře. Pardubice jsem dříve sledoval a bavil jsem se o něm i s trenérem Kováčem. Jsem rád, že tu je," prohlásil trenér Jihočechů František Straka.

Debut v českobudějovickém dresu si Tischler může připsat v nedělním utkání 5. ligového kola s Plzní. Dynamo jako jediné dosud v soutěži nebodovalo.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
AjaxFans

Ten úsměv ho brzo přejde

Reagovat
Sigma Olomouc

Je mi ho líto

Reagovat
kilobyte

V Českých Budějovicích by chtěl hrát každý.

Reagovat
Axelrose

Kromě mě,teda

Reagovat
Tomko7

Z bláta do louže

Reagovat
Blasphemer

To se mohl rovnou zabít.

Reagovat
KingMaster13

Chudák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele