Tepličtí v generálce porazili Poznaň, zvítězily i Ostrava a Olomouc

13.07., 20:47
Aktuality
Zdenko Frťala (© FK Teplice)

Tepličtí v generálce na novou prvoligovou sezonu překvapivě zvítězili v Poznani nad Lechem 2:0. V Polsku se dařilo i Olomouci, která vyhrála nad Cracovií Krakov 1:0. Baník Ostrava v posledním utkání letní přípravy zvítězil nad Banskou Bystricí 3:1 a Karviná porazila Skalici 2:0. Jablonec, Slovácko, nováček nejvyšší soutěže Dukla Praha a České Budějovice zdolaly druholigové soupeře.

Teplice potvrdily vydařenou přípravu, v níž vyhrály všechny čtyři zápasy. Proti pátému celku minulé sezony polské ligy sice Daniel Trubač v úvodním dějství neproměnil penaltu, ale v závěrečné dvacetiminutovce už Severočeši dvakrát udeřili. V 73. minutě otevřel skóre akrobatickým zakončením Filip Horský a poté se prosadil další střídající hráč Roman Čerepkai.

"Výsledek nás těší, protože Lech byl jednoznačně nejtěžší soupeř v přípravě. Hlavně v prvním poločase hrál výborně - nátlakově, agresivně. My jsme obstáli v defenzivě. Vítězství ale nepřeceňujeme," řekl klubové televizi teplický trenér Zdenko Frťala.

Lech Poznaň - FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 73. Horský, 82. Čerepkai.

Sestava Teplic: Ludha - Mičevič (70. Zsigmond), Kričfaluši (46. Cykalo), Mareček (70. Bílek) - Harušťák (70. Radosta), Jukl, Trubač (60. Čerepkai), Havelka (70. Emmer), Švanda (70. Beránek) - Svatek (46. Horský), Gning (46. Vachoušek). Trenér: Frťala.



Také Olomouc zvládla celou přípravu bez porážky, v pěti zápasech si připsala dvě remízy a tři vítězství po sobě. Zápas s třináctým celkem uplynulé sezony polské ligy rozhodl ve 23. minutě střelou pod břevno Jáchym Šíp.

Cracovia Krakov - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 23. Šíp.

Sestava Olomouce: Stoppen (70. Digaňa) - Hadaš (70. Křišťál), Pokorný (70. Dohnálek), Elbel (70. Beneš), Sláma (75. Elbel) - Breite (70. Pospíšil), Spáčil (75. Mikulenka) - Mikulenka (46. Fiala), Zorvan (70. Vodháněl), Šíp (46. Navrátil) - Kliment (70. Juliš). Trenér: Janotka.



Ostrava po sérii šesti duelů bez vítězství a čtyř porážek po sobě na závěr přípravy proti Banské Bystrici poprvé vyhrála. Proti slovenskému prvoligovému soupeři se postupně trefili útočníci Jiří Klíma, Filip Kubala a střídající Quadri Adediran.

Baník Ostrava - Banská Bystrica 3:1 (2:1)

Branky: 12. Klíma, 24. Kubala, 77. Adediran - 21. Rymarenko.

Sestava Ostravy:

I. poločas: Markovič - Juroška, Frydrych, Pojezný, Kpozo - Buchta, Rigo, Boula, Klíma, Ewerton - Kubala.

II. poločas: Markovič - Uchenna, Chaluš, Lischka - Rusnák, Grygar, Šín, Šehič - Tanko, Prekop, Adediran. Trenér: Hapal.



Karviná z pěti zápasů letní přípravy jen jednou prohrála. Proti slovenské prvoligové Skalici rozhodli už do přestávky brankami Lucky Ezeh a Martin Regáli. "Z utkání mám dobrý pocit a jsem spokojený s výsledkem i výkonem. Ale pozor, pořád to byla jen generálka. Klukům jsem říkal, že hlavu nahoře můžou mít, nikoliv nos," uvedl karvinský trenér Martin Hyský.

MFK Karviná - Skalica 2:0 (2:0).

Branky: 6. Ezeh, 42. Regáli.

Sestava Karviné: Knobloch - Mikuš (70. Raspopovič), Svozil (60. Krčík), Bergqvist, Fleišman - Čavoš, Planka - Memič (70. Ražnatovič), Samko (60. Botos), Regáli (70. Singhateh) - Ezeh (60. Vinícius). Trenér: Hyský.



Jablonec si s přehledem poradil s druholigovým "béčkem" Sparty Praha. Dva góly při výhře 4:1 dal v první půli slovenský záložník Sebastian Nebyla. "Jsem spokojený hlavně s prvním poločasem. Soupeř měl jednu šanci, my asi pět šest. Druhá půle už neměla takovou úroveň ani tempo. Nějaké věci ke zlepšení tam určitě byly," řekl jablonecký kouč Luboš Kozel.

FK Jablonec - Sparta Praha B 4:1 (3:0)

Branky: 34. a 45. Nebyla, 38. Alégué, 71. Puškáč - 74. Šiler.

Sestava Jablonce: Hanuš (46. Fendrich) - Martinec, Tekijaški, Souček (60. Slávik) - Cedidla, Nebyla, Beran (60. Fortelný), Hollý (46. Nardini), Čanturišvili (60. Velich) - Schánělec (60. Puškáč), Alégué (60. Kanakimana). Trenér: Kozel.



Stejně vysokou výhru si připsalo Slovácko proti jinému druholigovému pražskému soupeři Viktorii Žižkov. Všech pět branek padlo už do přestávky. Mužstvo z Uherského Hradiště až na konci přípravy poprvé zvítězilo.

1. FC Slovácko - Viktoria Žižkov 4:1 (1:1)

Branky: 15. Havlík, 25. Kohút, 31. De Azevedo, 40. Blahút - 18. Jirásek.

Sestava Slovácka: Heča - Reinberk (46. Ndefe), Vaško, Hofmann, Doski - Trávník (78. Novotný), Kohút (65. Kim Sung-pin) - Blahút (65. Petržela), Havlík (78. Křišťan), Sinjavskij (77. Kozák) - De Azevedo (46. Vecheta). Trenér: West.



Jediný nováček nejvyšší soutěže Dukla doma na Julisce porazila druholigové "béčko" Slavie 2:1. Rozhodující branku dal v 74. minutě střídající Muris Mešanovič, bývalý útočník klubu z Edenu.

Dukla Praha - Slavia Praha B 2:1 (1:1)

Branky: 23. Matějka, 74. Mešanovič - 43. Rama.

Sestava Dukly: Hruška - Vondrášek, Hašek, Peterka (78. Holiš), Ludvíček (70. Doda) - Kozma (78. Jeřábek), Barac (78. Matoušek) - Douděra (56. Ullman), Hora (56. Mešanovič), Moulis (70. Zeronik) - Matějka (70. Špatenka). Trenér: Rada.



Českobudějovičtí přestříleli druholigový rakouský Ried 4:2. Dynamo vedlo 2:0, po změně stran nedalo penaltu a nechalo soupeře vyrovnat. Pak ale dvakrát skóroval střídající Zdeněk Ondrášek a jeho tým celou přípravu zvládl bez porážky.

Dynamo České Budějovice - Ried 4:2 (2:0)

Branky: 64. a 90.+3 Ondrášek, 42. Zíka, 44. Suchan - 53. Grosse, 59. Beganovič.

Základní sestava Č. Budějovic: Janáček - Kotula, Havel, Keckeisen, Trummer - Čermák, Hubínek, Suchan - Šigut, Zíka - Tranziska. Trenér: Lerch.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
monty25

Horský Takhle by to tam mohl šoupnout třeba za 14 dní proti Spartě...

https://x.com/SportakCZ/status/1812171409692508356

Reagovat
didosh

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
delfin

Reagovat
Transfermarkt

Nejdřív Sergej Promachov a pak taková paráda

Reagovat
didosh

Reagovat
ratusek

Prvně klasicky na naší ligu tzv. na dřeváka a pak se trefil parádně

Reagovat
doocetung

Jestli se prodá Rigo+Letáček za 5mega tak bych poprosil aby se klidně za milion přivedl na pravého beka někdo, kdo aspoň trošku vypadá jako fotbalista, protože další sezónu se na Jurošku dívat nezvládnu..to už byl lepší i ten Ndefe

Reagovat
Hurrikane

Fukala není RB, potažmo RWB?

Reagovat
Imos

je, ale koukat se na něj taky nedá

Reagovat
Transfermarkt

Fukala je zoufalec. Výsměch, že takový žebrák vůbec je v lize. Nechápu,jak v lize mohl odehrát 116 zápasů s fantastickou bilancí 1+6

Reagovat
Sigma Olomouc

Cracovia Krakov - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Jdeme na titul!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele