Talentovaný Bužek zamířil po sestupu se Zlínem do Slavie

15.06., 18:04
Aktuality
Alexandr Bužek (© slavia.cz)

Talentovaný Alexandr Bužek přestoupil ze Zlína do pražské Slavie. Devatenáctiletý záložník podepsal s českým vicemistrem smlouvu do 30. června 2028. Červenobílí o tom informovali na svém webu.

Bužek v uplynulé sezoně obsadil se Zlínem poslední místo v ligové tabulce a sestoupil s ním z nejvyšší soutěže. Ve svém prvním ligovém ročníku v kariéře naskočil za "Ševce" do 27 zápasů s bilancí jedné branky a tří asistencí. Člen české reprezentace do 20 let na jaře patřil do zlínské základní sestavy.

"Slavii beru jako velkou výzvu. Jsem lehce nervózní, to je asi přirozené. Otevírají se mi nové hranice možností. Poznám nové hráče, nové lidi. Doufám, že mi to pomůže v kariéře. Strašně se na to těším. Velkou konkurenci si určitě uvědomuju, ale jsem připraven se o místo poprat," řekl Bužek.

S týmem na začátku příštího týdne vyrazí na soustředění do Rakouska zabojovat o místo v sestavě. "Je to mladý, perspektivní hráč. Premiérový rok v nejvyšší soutěži zvládl na výbornou, byl oporou Zlína. Sledovali jsme jej dlouho, ve vzájemném utkání svou kvalitu potvrdil," uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

"Je to zajímavý hráč, snoubí se v něm fyzické parametry, soubojovost, technika. Věříme, že do budoucna může být pro Slavii přínosem. Jsme zvědaví, jak se mu bude dařit v Rakousku, kam s týmem odcestuje na kondiční soustředění," dodal Bílek.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Coutinho10

povedený

Reagovat
exse

Pro Slavii super, další kluk, kterýho můžou za rok za dva použít jako protiváhu v nějakým přestupu. Pro Bužka velký krok vedle, který ho může stát lepší kariéru, viz Beran, Hellebrand.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Grupma

Ale samozřejmě mu přejme, ať se mýlíme.

Reagovat
delfin

On bude na hostovani asi. Do Acka hned nepujde.

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
ratusek

Hezký no

Reagovat
Kepy_FCB

?

Reagovat
ratusek

Další zkoupení talentů Slavii nebo Spartou a půjde do hajzlu. Chtěl jsem ho k nám, ale chápu ho, že Slavia je atraktivnější destinace

Reagovat
John Obi Mikel

Tak snad bude hrát jako bůh

Reagovat
pingla

zasloužený přestup, na jaře byl výborný, spolu se Slončíkem vlastně jediní schopní záložníci v týmu.

No a pokud Ševci někoho nevyhrabou z mládeže nebo nekoupí, tak druhá tady bude dost dlouho.

Reagovat
papanegra

Divím se, ze ti mladí do Slavie ještě lezou… měli by chodit raději do Liberce nebo Baníku, kde by hráli za áčko… takhle kdo ví jak to s nimi dopadne, ale určitě si za áčko Slavie nezahraji..

Reagovat
KingMaster13

Na druhou stranu i kdyby po 2 letech hostování šel do Liberce tak asi furt lepší než se plácat ve Zlíně ve 2. lize

Reagovat
ACSeRw!n

taky by jsi ty penize odmitl vid

Reagovat
Kepy_FCB

znáš přísloví o vrabci a holubu...?

Reagovat
Me2win

Tak pořád je to nejlepší klub v lize.

Reagovat
kilobyte

Kde by hráli za áčko a doufali, že je koupí Slavie.

Reagovat
duhová víla

Navrhl bych nový název klubu : FC Levný výprodej Zlín.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele