Takový výsledek bych před zápasem bral, byl nadšený Nagelsmann po výhře nad Skotskem

15.06., 11:15
Aktuality
Julian Nagelsmann (© AFP)

Páteční večer nabídl start evropského šampionátu v Německu a k vidění byl domácí výběr, který bez problémů přejel reprezentaci Skotska. Výsledek 5:1 vyzněl jednoznačně pro družinu kouče Juliana Nagelsmanna . Ten utkání hodnotil pozitivně a vnímal ho jako odrazový můstek do dalších zápasů turnaje.

Nejvyšší výhra v zahajovacím zápase Eura se rodila na první pohled snadno a Němci si šli od úvodních minut za ziskem tří bodů. Ve skupině A je čeká ještě poměření sil s Maďarskem a Švýcarskem.

"Kdyby mi někdo před zápasem takový výsledek nabídl, rozhodně bych ho bral. Důležité je, že jsme dali hodně gólů. Udělali jsme první krok, na kterém se budeme snažit stavět," nechal se slyšet kouč domácího výběru Nagelsmann.

Německo patří k horkým favoritům turnaje, přestože na posledních třech velkých mezinárodních šampionátech selhalo. Na posledních dvou MS vypadlo už ve skupině, poslední Euro dokráčelo jen do osmifinále. O to více má motivaci uspět před vlastním publikem.

"Všichni neseme na svých bedrech ohromný tlak. Když jsme na hřišti, pracujeme jeden pro druhého. Určitě si nenecháme vítězství stoupnout do hlavy. Ohlédneme se za zápasem a řekneme si, co můžeme udělat ještě lépe," prohlásil autor jedné z branek Jamal Musiala.

Klíčovou tváří vítězství byl také Toni Krooss, který po turnaji ukončí svou profesionální kariéru. Čtyřiatřicetiletý záložník dlouhé roky působil v Realu Madrid, kde v uplynulé sezoně pomohl k triumfu v LaLize a v Lize mistrů.

"Toni je pro nás velmi důležitý. Nejen pro hru jako takovou, ale i fungování mimo trávníky. Mám velký respekt k tomu, čeho dosáhl. Hrát s ním je pro mě čest. Všichni jsme připraveni a vydáme se sebe všechno," dodal Musiala.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Šafka

Komentáře (23)

Přidat komentář
Me2win

Hráli skvěle, obzvlášť Musiala byl fakt fantastickej, z toho jeho vedení míče jsem měl husí kůži. I když Skoti byli trapní no, tak snad takhle nedopadneme taky .

Reagovat
Nieuwendyk

Nedopadneme, Němce můžeme potkat snad až ve finále

Reagovat
okokolo

"Kdyby mi někdo před zápasem takový výsledek nabídl, rozhodně bych ho bral. Důležité je, že jsme dali hodně gólů." Kdyby vyhráli 1:0, dávala by ta věta smysl.

Reagovat
okokolo

*První věta

Reagovat
Me2win

To je ta mentalita. Musí ho srát ten zbytečnej gól.

Reagovat
mimi_united

Duo Musiala + Wirtz to vyzerá minimálne na finále

Reagovat
okokolo

...a přestup Wirtze do Bayernu.

Reagovat
mimi_united

Alebo do City

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Vinci

Německo

Reagovat
pobody's nerfect

Hráli fakt dobře, ale skoti vypadali, že šli taky, pěšky jak ten jejich fanoušek. Šílený výkon, který jestli zopakuji ještě dvakrát, nemají šanci uhrát ani bod.

Reagovat
saysaymatter

Skoti byli strašně zoufalí, sice to někdo může omlouvat, že hráli většinu v oslabení, ale i do té redky je Němci drtili neskutečně. Jsem zvědavý co Nagelsmann vyvede se Saném, ten jediný byl z Němců strašný, naproti tomu Fulkrug si jasně řekl o základ.

Reagovat
Hachim Mastour

Nemecko nie je špatné, ale dúfam že ich sympatickí Angličania alebo Nizozemci zlikvidujú

Reagovat
Seydou Doumbia

podle mého složení pavouka se ty týmy minou, němce mám v levo nahoře, oranje dole a anglii na druhé straně ale nevím no

Reagovat
KingMaster13

Oranjes narazí na ČR a zase vyletí

Reagovat
Seydou Doumbia

oranje padne ve čtvrtfinále na ronaldovcích, czechia padne v osmi s francii s francíí by bylo super si zahrát, no ni?

Reagovat
KingMaster13

Mě to vyšlo že Česko skončí 2. a Oranjes tu skupinu o skore vyhrají Takže mám je rád ale zase je pošleme domů protože ten komplex z nás je srazí

Reagovat
Seydou Doumbia

oranje tu skupinu naštěstí nevyhrají, bo de jong a koop budou chybět a i s nimi by francii podle mého nedali pod sebe takže republique tsechie by mohli hrát s francii se kterou dlouho nehráli

Reagovat
KingMaster13

Hele shodneme se že Polsko i Rakousko porazí. Francie hraje dost pragmaticky a oba ty zápasy vyhraje 1/2:0 max. Nizozemsku věřím, že třeba Polsko rozkopou totálně. S Francií pak věřím že kříž udělají

Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak jediná věc kde se neshodneme je vzájemný duel s frankrajchem...počítám že francie vyhraje a bude mít zápas plně pod svou kontrolou

Reagovat
Nieuwendyk

Též by se mi líbilo hrát Frankreichem

Reagovat
Nieuwendyk

Sympatický Angličani? To je nějakej renonc né?

Reagovat
KingMaster13

Německo zahrálo skvěle a zvládli to lépe než jsem čekal ale furt bych více vypíchl naprosto marné Skotsko než, že by to bylo až takovou zásluhou Němců. Takovej Kroos kolik měl prostoru na ty své geniální přihrávky to se jen tak nevidí. To se pak člověk nemůže divit, že nezkazil přihrávku když ho nikdo nenapadal Totálně hořeli v nábězích a zachytávání hráčů, spousta chyb. Jak píšu Němci skvěle ale Skoti teda šílenost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele