Šulc na odchodu z Plzně? Real Salt Lake neuspěl ani s vylepšenou nabídkou

01.08., 16:22
Aktuality
Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Plzeňský ofenzivní štírek Pavel Šulc je v hledáčku zámořského klubu Real Salt Lake City z americké MLS. Českému reprezentantovi skvěle vyšla uplynulá sezona, kterou korunoval účast na Euru v Německu. I vstup do nového ročníku má Šulc parádní, ve dvou duelech vstřelil dva góly, a tak není divu, že je o šikovného záložníka zájem. "Nabídka od Salt Lake City dorazila, ale finančně má Plzeň jiné představy," tvrdí zdroj eFotbal.cz. Odchod hráče je nyní prakticky vyloučený.

Jako první přišel s informací o zájmu o Šulce server inFotbal.cz. Jeho zdroje tvrdí, že nabídky od klubu MLS ze Salt Lake City neodpovídaly představám šéfů Viktorie. Psalo se o dvou milionech dolarů, což je zhruba 47 milionů korun. Ani navýšená nabídka o další milion dolarů západočeský klub neuspokojila. Třiadvacetiletý hráč má ve Viktorii smlouvu ještě další dva roky, takže Plzeň není pod tlakem nutného prodeje záložníka Navíc si jej cení daleko více.

"Nejde ani říct, jaká nabídka by musela dorazit, aby Plzeň hráče pustila. V tuhle chvíli je jisté, že Šulc z Plzně nikam neodejde," tvrdí zdroj eFotbal.cz. Nejspíš by prý šéfy Viktorie neobměkčila ani suma převyšující šest milionů dolarů."Snad kdyby byla suma vyplacena najednou. Ale většinou to bývá tak, že klub sice vyšší sumu nabídne, ale jsou tam vždy určité výkonnostní bonusy, které musí hráč nejprve splnit, aby bylo odstupné doplaceno," dodává zdroj eFotbal.cz.

Šulc v minulé sezoně vstřelil 22 gólů v 49 soutěžních zápasech, na osm dalších přihrál. V Major League Soccer dělá dobrou reklamu českému fotbalu i Viktorii Plzeň Pavel Bucha, jenž se prezentuje kvalitními výkony v barvách Cincinnati.

Článek byl původně publikován pro eFotbal.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (50)

Přidat komentář
Me2win

3 mega euro

Reagovat
Greny

Podobnou částku nabídl i jinej klub MLS za Filu Slavii

Reagovat
$dolar$

Nejde o penize, ale nevim co si myslet o nem v MLS. Samotna soutez by mu sedla, ale defakto by rezignoval na jakykoliv ambice, jen si hezky vydelat a mit hezkej zivot. Coz bych mu samzorejme pral, ale zaroven by me to mrzelo.

Reagovat
Puskas

Asi tak, byla by škoda, kdyby to nezkusil v Evropě, určitě má na to se v nějakém solidnějším celku prosadit.

Reagovat
Hyrax

tohle je divny

Reagovat
Luka3enko

Jako pokud by tam zářil, tak by si ho někdo v Evropě vybral asi pravděpodobněji jak v Plzni. Přijde mi, že ta MLS se posunula, ale nesleduju ji, jen podle přestupů hráčů atd. Dle mého je tedy ta liga víc na očích něž ta naše. Samozřejmě pokud bude zářit v Evropě tak je to lepší, ale musí to být aspoň EL.

Reagovat
Martin9719

Na očích bude každopádně když se tam staví nové velké fotbalové stadiony a i tam soccer celkem táhne lidi. Je ale naivní si myslet, že země která ani neví jak se jmenuje sport který dělá tak bude do budoucna kvalitnější nebo stejně kvalitní jako top 5 lig v Evropě.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
j_mrazik

Amíci nemají důvod tu ligu tlačit dopředu. Je tam hodně málo prostor pro reklamu, takže potenciál je hlavně ze vstupenek, ale přijde mi, že víc se chodí na ženský a chlapské sporty jsou tu hlavně americký fotbal a baseball. Okrajově ve větších městech basketbal a hokej.

Reagovat
Martin9719

Basketbal by měl být úplně top právě. Potom následuje americký fotbal a baseball, za nimi pak ještě možná box, dál už nevím. Taky si nemyslím že by to mělo nějaký komerční potenciál, může ho mít tak max díky šílený migraci zdaleka nejen mexičanů ale hlavně afričanů, ale to si taky nemyslím že by mělo váhu. Tohle prostě není jejich sport, návštěvnost tam sice docela bývá, ale když se člověk podívá jen jak fandí tak je to prostě k smíchu. Podle mě to je tak, že tam je oproti těm hlavním sportům docela levný vstupný a polovina lidí ani neví jaká jsou pravidla.

Reagovat
j_mrazik

Total revenue (b, USD)

NFL 18,9

NBA 10,9

MLB 10,9

NHL 6,8

MLS 2 … ty rozestupy jsou tam dost velký. Americkej fotbal to válcuje a to ještě nevím, jestli je tam i college football, protože to žerou ještě víc.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
ratusek

Vím, že jsme to tady už řešili. Nevím jestli přímo s tebou. Ale to NHL je na tom tak bídně? Asi to mám zkreslené tím, že se na mě info tady v ČR chrlí jen ohledně NHL a semtam je ve zprávách basket a oni přitom mají na prvním místě americký fotbal

Reagovat
j_mrazik

V NY jsem si chtěl na Times Square koupit dres Rangers na památku a ve všech těch suvenýr shopech měli jenom baseball nebo basketball. Sakra, to tam měli lepší suvenýry i NYPD a hasiči. Já jsem teď osobně ve městě, kde to žije americkým fotbalem a trochu baseballem, hokej tu není. Velká města, kde je všechno, to můžou mít jinak. Nebo třeba města, kde se hraje na super úrovni basket a hokej, např Boston… ale tam máš zase Red Sox.

Reagovat
Nieuwendyk

Předpokládám, že jsi v Kansas City, Missouri

Reagovat
j_mrazik

Přesně tak.

Reagovat
Nieuwendyk

Kudrnáč a swifties

Jinak samozřejmě užívej

Reagovat
j_mrazik

Není sranda najít rádio, kde by ji pořád nehráli.

Reagovat
$dolar$

Je.

Reagovat
$dolar$

Ono to vidis i na tech platech. Top platy NFL, NBA, MLB se pohybuji kolem 50 milionu dolaru rocne. V NHL je to 12.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Muffi

Co jsem cetl od americanu, us fotbal je vic spolecenska zalezitost a tradice nez sport.

U mladsich generaci jsou jako sporty nejpopularnejsi basket, baseball a prave evropsky fotbal.

Reagovat
Luka3enko

Já netvrdil že bude kvalitnější než top 5 liga, ale může tam jít na rok válcovat to a jít do PL, pochybuju, že by ho třeba někdo z PL koupil přímo.

Reagovat
Martin9719

No tam je vůbec otázka kolik českých hráčů se tam ještě vlastně dostane v příštích letech. Pro Šulce je top Bundesliga, tam by se uplatnil.

Reagovat
O.Giroud

Len či by sa mu chcelo odtiaľ odísť, ono v MLS je dosť hráčov, kt. by mohli v Európe spraviť zaujímavú kariéru, ale myslím že u väčšiny ani nie je vôla odísť. MLS je dosť zábavný futbal, veľa gólov a myslím, že by si aj v Európe našiel veľa fanúšikov, akurát je problém ten hrací čas no. Málo ľudí ti bude nocovať kvôli cca 20. najlepšej lige vo futbale

Reagovat
Imos

20. na světě uber, ta by byla max 20. v evropským měřítku

Reagovat
O.Giroud

To som len tak strelil, skôr mi išlo o to, že to proste nie je to najlepšie čo futbal ponúka ako napr. NHL, kt. si fanúšikovia hokeju pozrú aj o 1:30 ráno

Reagovat
Imos

to ti v pohodě odsouhlasím třeba 40. liga světa

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Nevim proc, ale Sulcovi venku v nejaky top lize moc neverim. Mi prijde trochu jako hrac, kterej potrebuje dost citit duveru od trenera, jinak ho to semele jako pod Bilkem. A v cizine by to s jeho naturou mel jeste tezsi.

Hranac, Dweh nebo Kabongo (uvidime jak se vyporada s tezkym zranenim), tak tem bych veril spis nez Sulcovi.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Novak.Usykovic

Souhlas, už vidím, jak by se tam rozplakal. Z jeho ksichtu je patrné, že je to maminčin mazánek. Ten by dopadl v USA podobně jako americký student Otto Warmbier v KLDR, který tam jel v podstatě spáchat sebevraždu.

Reagovat
kilobyte

Kam chodíš na ty přirovnání?

Reagovat
Nieuwendyk

Někam na politbyro, tipl bych Moskvu

Reagovat
$dolar$

Souhlas. Vidim to stejne. Ale furt si myslim, ze nekde by tu duveru dostat mohl a mohl by hrat i za repre.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Blasphemer

jen by si vydělal a měl hezkej život

To zní úplně hrozivě, no.

Reagovat
$dolar$

To zni hezky a pral bych mu to, akorat je to rezignace na fotbalove ambice. Coz jsem vlastne napsal uz nahore.

Reagovat
Axelrose

Přesně.

Sice to není žádný habán, takže Anglie, Německo asi ne, ale třeba Spain, Francie, Holandsko? Je to pohyblivý šikula.

Navíc si myslím, že přestupem do Ameriky by pro něj skončila i repre. I když pan trenér by se na něj určitě podívat letěl - kdo by si nechtěl udělat výlet třeba na Floridu

Reagovat
didosh

Reagovat
Sosi

Reagovat
poz3n

Jasně, ještě prodejme Hranáče, ať srazíme naši konkurenceschopnost na bod mrazu

Reagovat
C-M@ster

Co je to za amatéry? Se spletli v desetinné čárce

Reagovat
Melda

Takže ten most se protáhne o 13 metrů?

Reagovat
GabrielBatistuta

Na Berounce ve Všenorech

Reagovat
MarcoBanco

No tak bylo horko

Reagovat
Axelrose

Né, bude to jako v Bílé paní

Žádný se nepostaví, ale všichni budou dělat, že tam je

Reagovat
Puskas

Během plavání.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
cr7sux

Reagovat
veikko

3 mega jsou na poměry MLS fakt málo, nedivím se Plzni, že na to nekývla. Ale jinak MLS je liga přesně pro něj. Nemyslím si, že by o něj byl reálný zájem v lepší soutěži. Ale rád bych se pletl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele