Šulc doufal, že budou síly na tribunách vyrovnané. Ztráta důvěry fanoušků ho mrzí

11.09., 08:40
Aktuality
Pavel Šulc (© ČTK / Kamaryt Michal)

Fotbalista Pavel Šulc prohlásil, že první dva góly vstřelené za reprezentaci jsou pro něj zatím nejvíc v kariéře. Plzeňský záložník jimi přispěl k výhře 3:2 nad Ukrajinou, která národnímu týmu přinesla první body ve skupině B1 v Lize národů. Zároveň v rozhovoru s novináři ocenil, jak mužstvo zareagovalo na víkendovou porážku v Gruzii. Naopak ho mrzelo, že se od týmu odvrátili fanoušci a příznivci soupeře měli v hledišti převahu.

Třiadvacetiletý rodák z Karlových Varů prožívá úspěšné období v plzeňské Viktorii, první trefy v národním týmu však všechno trumfly. "Reprezentace je fakt nejvíc, čeho můžete dosáhnout. Jsem opravdu moc rád, že jsem dostal šanci a zápas se mi povedl. Pocit je to naprosto úžasný," řekl Šulc.

Po vítězství nad Ukrajinou má bilanci šesti mezistátních zápasů a dvou vstřelených gólů. "První branku zkoumal videorozhodčí, ale byl jsem si jistý, že to nebyl ofsajd. Na zadní tyči zůstal jeden z Ukrajinců, dal jsem si pozor," popsal záložník.

Blýskl se především druhou trefou, kdy si zpracoval míč na prsa a pak z voleje prostřelil hradbu těl před sebou. "Těžká situace. Sice jsem tušil, že se ke mně míč odrazí, ale ještě mi tam uhýbal spoluhráč. Dal jsem si balon na prsa a plácnul do toho. Moc jsem nepřemýšlel, ale trefil jsem to pak krásně," radoval se.

Mužstvo tak dokázalo doma zareagovat na debakl v Gruzii. "Řekli jsme si, že si nebudeme hrát na fotbalisty, ale nejdřív bude dřina. Jsem hrozně šťastný, že jsme to po zkratu v Gruzii zvládli za tři body. A jsem moc rád, že jsem u toho mohl být," ocenil Šulc.

Stejně jako ostatní spoluhráče mu vadilo, že Ukrajinci se v pražském Edenu mohli cítit jako doma, protože z hlediště měli větší podporu svých fanoušků. "Mrzelo mě, že nás v tom lidi nechali. Samozřejmě jsem věděl, že Ukrajinců tady žije hodně. Ale doufal jsem, že to bude na stadionu aspoň půl na půl jako při finále MOL Cupu. Jenže po jednom krachu se na nás lidi vykašlou," poukázal hrdina zápasu.

Uvědomuje si, že získat zpátky důvěru fanoušků může být pro reprezentaci složité. "Spousta internetových trenérů nás odepsala. Cesta, jak si naklonit fanoušky, je hrát asi jako dneska, jezdit po zadku a nechat tam srdce. Naštěstí nebylo moc času o zklamání v Gruzii přemýšlet. Bylo jasné, že navlíkneme montérky a jdeme to odjezdit," řekl Šulc.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
Nisevic

"Po jednom krachu"

Reagovat
Kejza

Reagovat
kilobyte

Jsou dost odtržení od reality. Ono nejde jen o výsledky a předváděnou hru. Ale jde taky o to, co předvádí kolem.

Reagovat
Puskas

Dlouhodobě hrozné výkony, hra bez jakékoli taktiky, bez systému, často i bez zápalu, totálně zmršené Euro, jednání svazu ohledně výběru trenéra či manažéra jak v banánové republice, výroky o pseudoexpertech ze strany Fouska, Belmondo, tříkolkáři, mnozí hráči působící navenek, že jsou pány tvorstva a že fanoušci mají považovat za čest, že si můžou prohlédnout byť jen jejich fotky v médiích atp.

A oni budou krákat o internetových trenérech, o tom, že jsou v tom sami...

Reagovat
Nuno čomes

Tohle nemají šanci si uvědomit.. Škoda

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kilobyte

Plus příšerná komunikace. Tiskovka před Ukrajinou byla jedna velká komedie. Video, jak hráči kreslili trenérovi obrázek, taky slušný bizár. Takové videa mají dělat, když se daří a nejsou žádný průsery.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
veikko

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Kily

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
EraPoCRkuALMku

Hezky zhodnoceno. Zajímavé se pak nad tím zamyslet, jaký je rozdíl mezi fotbalovým a hokejovým nároďákem v dobách, kdy jim to jde na ho*no

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
Čenda

Reagovat
mayday

Ale jak z toho ven?

Reagovat
Losinho

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mayday

Reagovat
nani92

ludia sú svine, ako si dovolili neprísť podporiť svoje superhviezdy

Reagovat
Salfovic

Kolik stály lístky ?

Reagovat
$dolar$

Ukrajinci je dostavali zadarmo kvuli valce.

Reagovat
Seydou Doumbia

bojím se zeptat, zda to je pravda nebo nás natahuješ

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kilobyte

Je to pravda. Dokonce dostali ke každé vstupence ještě kapesné na dopravu a jídlo.

Reagovat
Txapeldun

A navrch Fyjala jako pozornost každýmu z nich proplatí nájem na tenhle měsíc.

Reagovat
Cotton

a Mercedes

Reagovat
Pepe1911

A cikánky jako placenej doprovod

Reagovat
EraPoCRkuALMku

Reagovat
Y.N.W.A

a k tomu 48 000 na ruku, viděl jsem ten papír na internetu a i když to prý není pravda, tak tomu věřím, protože používám selský rozum a nevěřím ničemu na internetu

Reagovat
Losinho

věřím tomu ale není to pravda

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Martin2626

To jsou totiž jenom EUčeši. Ti jenom somrujou dotace, netřeba se jimi zabývat.

Reagovat
Batigol

Ty vole v jaké realitě oni žijí mluví jak kdyby Ukrajinu přejeli bez problému… přitom se cely poločas jen bránili lemplové… pruser za pruserem, hádají se o vyšší odměny jak kdyby na ně měli nějaký nárok snad… fakt nejhorší repre v historii a už teď se netěším na další sraz…

Reagovat
erudovanyodbornik

Nejhorší repre byla asi buď po Radou (atmosférou okolo) nebo Jarolímem (kvalitativně). Neříkám že tahle je kdovíjak skvělá, ale bylo i hůře.

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Belmondo, tříkolky, špatný výsledky a předseda slabý Fousek. Navíc téhle repre moc nepomáhá, že dneska už se dává větší pozornost i na propagaci, kde v porovnání třeba s klubovým fotbalem jsou mizerný.

Reagovat
podnebný

Česko je země zaprodanců. Jenom často neví, na kterou stranu si má stoupnout,

Reagovat
Messi14

Ti hráči jsou fakt vytržení z reality.

Ten obraz celýho ústavu navenek, je hroznej. Rozhovor se Sukem a Černým: "Lidi nás v tom nechali, závidíme ACS, SKS, Baníku, atd., že jim tam chodí lidi". Ale ty vole - ty kluby, pro to něco dělaj. Mistr Fousek pro to dělá velký kulový.

Mistr Hašek, pro to dělá taky velký kulový. Se na hřišti něco posere a největší výkon je chytit se jednou rukou za bradu a tou druhou si chytit loket, aby mu brada nepadala.

Pak přijde Suk a řekne, že "trenér za nic nemůže". Chápu nějakou solidaritu, ale ty vole. Všude jinde jsou ti hráči krytí realizákem. Neexistuje, aby hráč chránil trenéra. Jasně, jiná věc je, když se veze na křivdě nebo něčem, co není pravda. Ale v tomhle případě je to dost jasný. Anebo tím, vole, Suk říkáš, že jste se na to všichni vysrali, nedokážete plnit trenérovy geniální pokyny - a tím pádem -> v repre nemáte co dělat.

Tak proč asi tam lidi nechtěj chodit..

Reagovat
PtákOhnívák

Ty vole. Jak oni jsou odtržený od reality?!

Až budete předvádět něco pořádného, tak na ten národák možná i půjdu. Ale tuhle bídu bolí sledovat i z gauče. Natož za to ještě platit ty vole.

Většina z nich si myslí že jsou C. Ronaldo nebo co... přitom to jsou až na pár výjimek totální průměráci co akorát leští lavičku.

Modráky, lopatu do ruky a týden s cikánama kopat škarpy! Možná by si pak uvědomili, že to co dělají a na jaké úrovni je kurva výsada. Co se nepovede 99% lidí na světě...

Jsou totálně na hovno a myslí si že je tu budeme všichni vzývat jako mistry světa.

Měli by radši držet hubu a šoupat nohama, když hrajou to co hrajou...

Ty kluci vážně nemají absolutně žádnou soudnost.

Reagovat
primasquadra

To je golden toto. Fakt by im mal niekto vytisknout komentare (napr. na iDnesu to same) a poslat do kabiny. Hraci uplne mimo realitu a to nie su ziadne europske star. Ulet!

Reagovat
Salfovic

Škoda, že nepadla otázka, jestli mu lídr a tmelič kabiny nenabídl zahrání penalty, aby dokončil hattrick.

Reagovat
Bakary3

Nechápu proč, tohle není poutak a kopat ma ten, kdo je určenej

Reagovat
KingMaster13

Další dement To je přesně taky prototyp neúspěšného českého hráče, který kdyby šel ven, tak se počůrá, brečí že nehraje a za 3 roky jde do Zlína jak zpráskanej pes.

Reagovat
Transfermarkt

Trošku mi ten tvůj popis sedí na Lingra. Místo třech roků rok a místo Zlína SKS,tak to sedí dokonale

Reagovat
KingMaster13

No to nevím právě jestli je dobrý příklad. Možná by tak dopadl kdyby tam 3 roky seděl ale to už nezjistíme. Uvidíme jak bude vypadat, já si moc iluze nedělám ale i když všude slýchám jak mu musel Jindra slíbit základ, tak vzhledem k tomu, že už to u některých někdy porušil, tak si myslím, že bude střídat a nějaká čísla udělá. Co se týče herní stránky, tak tam neměl zásadní přínos nikdy ale k těm golům a asistencím se vždy nějak přimotal

Reagovat
Transfermarkt

Nebo ti tam lépe sedí David Zima?

Reagovat
KingMaster13

Pokud chceš vysloveně nějakého slávistu co se podělal ze zahraničí tak mi ta definice sedí vysloveně na starého Juráska, ten se venku totálně podělal. Kvalitou si myslím, že by se přižpůsobit dokázal (ne v technické lize jako je Španělsko nebo Portugalsko) ale ta hlava to totálně nezvládla. Zima, může být ale u něj vysloveně vidím problém spíš v pohodlnosti, než že by měl blbou hlavu. Ten právě proto něco dělal, dával po pár měsících rozhovory v italštině třeba atd.

Reagovat
Transfermarkt

Nepotrebuji vysloveně za příklad slávistu. Ale pokud se podívám rok,dva zpět,tak mě napadli právě oni. Možná ještě v delším horizontu L. Krejčí st., který se vracel z Bologny do ACS

Reagovat
KingMaster13

Ještě uvidíme co Čvančara, ten to taky v té hlavě nezvládne si myslím. Ne vysloveně tím, že by se podělal ale tím druhým extrémem.

Reagovat
Moshe Dajan

Šulc by měl být v top 3 českého zlatého míče. Oproti různým provodům je to na české poměry gigantický hráč.

Reagovat
Mass

Sem zvědavej, jak dlouho ti to hejtovaní Provoda vydrží.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Salfovic

Díky včerejším gólům poskočí tak o deset příček

Reagovat
Amissa

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele