Suárez přispěl k uruguayskému bronzu, bude pokračovat v reprezentaci?

14.07., 10:42
Aktuality
Luis Suárez (© AFP)

Jihoamerický šampionát na rozdíl od toho evropského nabízí i souboj o třetí místo a o bronzové medaile si to v noci rozdala Kanada s Uruguayí. Úspěch slaví druhá jmenovaná země, svou cenu znovu ukázal Luis Suárez.

V základní sestavě Kanady chybělo několik tradičních opor, prostor dostali náhradníci a tým trenéra Jesseho Marsche sahal po výhře. Ještě ve druhé minutě nastavení vedl 2:1, pak ovšem defenzíva nezareagovala na rychlou akci soupeře a právě Suárez poslal duel do penaltového rozstřelu. Nemýlil se ani v něm, na rozdíl od dvojice Koné, Davies.

"Dnes je nejdůležitější ocenit hodnotu a úsilí celého týmu, na to jsme se koncentrovali především," řekl Suárez po závěrečném hvizdu.

"Najít motivaci na utkání o třetí místo je vždycky složité a my s tím velké problémy nemáme, jsme totiž pyšní na to, že můžeme reprezentovat svou vlast, která pro nás strašně moc znamená. Po vyřazení od Kolumbie není lepší způsob, jak tenhle turnaj zakončit. Vyhráli jsme, teď je třeba si ze všeho vzít pozitivní věci a napravit ty negativní," nabádá především trenéra Marcela Bielsu.

Suárez v noci nastoupil na druhý poločas a na své konto si připsal 142. start za národní tým, 69. gólem si navíc pojistil první místo v reprezentačním pořadí střelců. Ve svých 37 letech nyní bude zvažovat další pokračování na mezistátní scéně, krátce po skončení Copy América útočník Interu Miami odpověď neposkytl.

"Kvalitu neukázal jenom v zápasech, ale také na trénincích. Po technické i fyzické stránce je na tom tak, že může pomýšlet na místo v základní sestavě. Nebylo to jenom o gólu, neztrácel míče a podílel se na vytváření šancí. Strávil jsem s ním spoustu času a popsal bych ho jako špičkového fotbalistu a skvělého spoluhráče, který tým neskutečně podporoval nejenom na trávníku, ale i mimo něj," vypichuje kouč Bielsa přednosti Suáreze.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
eder

Tak snad se do toho Luis zakkousne se zarputilostí sobě vlastní a uvidíme ho ještě minimálně na příštím MS...

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele