Stávka fotbalistů? Chybí k ní málo, nemůžeme podávat vrcholné výkony, prohlásil Rodri

17.09., 17:01
Aktuality
Rodri (© Profimedia)

Podle záložníka Rodriho z Manchesteru City by nespokojenost fotbalistů s nahuštěným kalendářem mohla vyvrcholit až stávkou. Elitní hráči si už delší dobu stěžují na velkou zátěž, kterou od nové sezony zvýší nové formáty Ligy mistrů a mistrovství světa klubů, a španělský mistr Evropy je dalším z řady těch, již mají z takové porce zápasů obavy.

"Myslím, že jsme tomu blízko (stávce)," řekl Rodri na dnešní tiskové konferenci před úvodním zápasem City v Lize mistrů proti Interu Milán. "Je to všeobecný názor hráčů, a pokud se něco nezmění, nebudeme mít žádnou jinou možnost. Myslím, že je to něco, co nám opravdu dělá starosti. My jsme ti, kdo tím trpí."

Podle defenzivního záložníka je ideální porce utkání, v nichž hráči mohou předvádět své maximální výkony, 40 až 50 na sezonu. "Pak už se vaše výkony zhoršují, protože nejste schopni takový fyzický nápor vydržet. Letos nás čeká 70, možná 80 zápasů, podle toho, jak daleko v soutěžích dojdeme," řekl Rodri.

Osmadvacetiletý madridský rodák si minulou sezonu protáhl až do 14. července kvůli mistrovství Evropy, na němž Španělsko získalo titul. "Myslím, že už je to moc. Musíme se o sebe starat, protože my jsme hlavními postavami tohoto sportu či byznysu. Ne všechno je o penězích nebo marketingu, jde také o kvalitu show. Když jsem odpočatý, když nejsem unavený, podávám lepší výkony. A pokud lidé chtějí vidět lepší fotbal, musíme odpočívat," řekl Rodri před startem sezony Ligy mistrů, v jejíž základní části čeká týmy osm zápasů místo dosavadních šesti.

Autor: ČTK

Komentáře (203)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Nemá reprezentovat. Pak hned klesne počet zápasů za rok přinejmenším o 10 a bude mít i dost volna na regeneraci.

Reagovat
insane

Myslím, že počet reprezentačních zápasů by se nejen neměl navyšovat, ale i jeho současný objem je už na pováženou. Ovšem okamžitě hráče napadat s tím, že nemá reprezentovat, to mi přijde fakt mimo. Repre fotbal je specifickej a zvlášť v době útlumu našeho nároďáku ho ani já extra nevyhledávám, nicméně svoje místo na slunci by měl mít garantován, zvlášť v době totální globalizace ve vrcholovym fotbale je to už naprosto výjimečná příležitost, jak se můžou fanoušci i s týmem semknout na základě nějaký geografický příslušnosti, pokud teda zrovna nefandí Bilbau.

Reagovat
Pankrac

Mohl by si přestat třeba dýchat a hned by klesla tvoje uhlíková stopa...

Reagovat
pobody's nerfect

Zkusím, díky za tip.

Reagovat
Pankrac

Ještě žiješ?

Reagovat
Pankrac

Tyvole kolego dejchej , to byl vtip!

Reagovat
$dolar$

Ty vrahu

Reagovat
Pankrac

ale, ale já nechtěl!

Reagovat
romeo351

Reagovat
kilobyte

Dokonce víc než o 10, protože pak bude dostávat tresty od FIFA/UEFA. Akorát nevím, jestli se to bude líbit jeho zaměstnavateli.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reprezentovat by měla být čest, ale počet reprezentačních zápasů je na pováženou.

Reagovat
Benfica

alebo môže ukončíť futbalovú kariéru a venovať sa úplne niečomu inému.. je jeden z mála ľudí, pre ktorých zmeniť zamestanie je ten najmenší problém..

Reagovat
LFCreds

Elitní hráči sa sťažujú na veľké množstvo zápasov, ale ak ich tréner chce šetriť a počas zápasu ich vystrieda alebo nechá sedieť na lavičke, tak sú tiež nespokojní. Človeku sa nezavďačíš

Reagovat
insane

FOMO.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Sigma Olomouc

Zítra bude článek o Součkovi, jak si stěžuje...

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Benfica

Reagovat
nani92

tak ono, ked už si v tom zápase, tak chceš samozrejme hrať. Ale tá únava nie je len o tých 90 minútach na ihrisku, ale aj veciam okolo, cestovanie atd. Reálne si oddýchneš len vtedy, ak nie si vôbec v nominácii

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kryptos_

Týmy, které odehrají v sezoně 60-70 zápasů, by podle mě měly mít v kádru dost hráčů na to, aby mohly rotovat dvě jedenáctky...

Reagovat
insane

To by mohly, jenže se k tomu podle všeho zas tak nemají a tak nějak očekávají, že tohle penzum zápasů zvládne jedna jedenáctka s pár stálými náhradníky.

Reagovat
Kryptos_

Jo, je to tak... A pak se všichni diví.

Reagovat
Pankrac

Nebylo by tak trochu rozumnější snížit počet zápasů?

Reagovat
Kryptos_

A proč? Dáš vydělat více hráčům, diváci se budou moct častěji bavit...

Reagovat
Phantome

A na čom sa budú diváci baviť, na B - tímoch?

Reagovat
Kryptos_

Však to není o B-týmech. Top kluby mají dost peněz na to, aby ty dvě jedenáctky byly opravdu kvalitní. Anebo to prostě bude zajímavější no, je to určitě věc názoru a my dva se evidentně nepotkáváme.

Reagovat
Phantome

Nemyslím si, že by nejaký kvalitný hráč na úrovni top klubov, prišiel kvôli ligovému poháru, alebo kvôli pár zápasom v lige respektíve kvôli nejakému bezvýznamnému turnaju niekde v púšti.

Reagovat
Pankrac

Možná protože je zajímavější mít víc vyrovnaných týmů v různých ligách?

To co popisuješ by bylo 10 týmů neustále dokola proti sobě. Těch zápasů je až až, nikdo z nás je nestíhá už teď sledovat.

Reagovat
ACSeRw!n

a prijit o penize? k tomu nemaji duvod, spis se zapasy budou pridavat, viz. MS klubu, nova LM apod. meli by si naopak zacit zvykat a ne furt bulet

Reagovat
Pankrac

peníze!!!

Tak jim budou hráči stávkovat, to není o bulení. Ti hráči prostě jsou přetěžovaní a na výkonech to je vidět. Nikdo nepředložil ještě žádný návrh, který by ty top hráče neprezentoval.

Tohle je přesně už ten okamžik, kdy je kapitalismus v rukou idiotů, kteří nepřemýšlí v souvislostech, a začíná být kontraproduktivní. Přetěžování nerovná se vyšší výkonnost.

Jestli si chceš zvykat a nebrečet, tak ti taky zářídim měsíčně o 12 hodin na rachotě víc za stejný prachy ty kapitalisto

Reagovat
ACSeRw!n

uz je vidim jak stavkujou podle smluv jsou to pomalu otroci a jeste budou stavkovat, to vis ze jo

Reagovat
Pankrac

hahahaha

Vtipný, tak si přečti ještě jednou co jsem ti psal, taky si myslím že lidi jako ty jsou defakto otroci, takže když to zvednu těch 12 hodin týdně, tak sotva budeš stávkovat a budeš rachotit bez keců.

Akorát že ti fotbalisti narozdíl od tebe úplně v klidu stávkovat budou. Kluby je potřebují víc... ti hráči si úplně na klid do tý Arábie půjdou zarobit když s nima tihle tupý xindlové budou zacházet jak s děvkama

Reagovat
Talker

Máš omezenou velikost soupisky na 25 hráčů. Pokud bys tohle zvedl, tak najednou se bude řvát, že bohaté kluby mají výhodu, protože si mohou dovolit více kvalitních hráčů. Takže to úplně nejde udělat, leda bys vynechal hráče ze soupisky na některé soutěže.

Druhou věcí je, že ti hráči chtějí odehrát všechno v lize + v LM a finále v pohárech, tj ty důležité zápasy. Stejně tak to chtějí kluby, protože to je to, co je živí. Což potom je ale problém, protože pak zůstávají domácí poháry a třeba skupina LM pro tu druhou jedenáctku, což není dostatečné vytížení, zvlášť když vypadnou brzo - každý rok se to stane, předloni tuším arsenal odehrál 3 zápasy v domácích pohárech.

Ono stačí vypadnout brzo z fa cupu a z LM a na jaře druhá jedenáctka neodehraje nic, protože jim zbude půl roku jen liga a díky své pozici si nekopnou v repre.

Další věcí je, že ty organizace chtějí, aby hráli nejlepší hráči, protože pak dostanou prachy od sponzorů, bude o to divácký zájem, TV money atd. Kdyby tam rotovala vyloženě jiná jedenáctka, tak o to není zájem.

Tohle aby mohlo fungovat, tak bys naopak musel zvýšit počet zápasů (aby tam bylo vytížení pro druhou jedenáctku) a posrat ty menší kluby (a zároveň donutit repre, aby rotovala hráče).

Reagovat
Pankrac

Pěkné shrnuto

Reagovat
Bakary3

Ja bych ještě dodal - tlak na výsledky je obří a ty kluby si prostě nedovolí hrát půlku zápasu s "Beckem". A udělat dvě stejné silný jedenáctky je nemožný. Vždy ti nejlepší budou hrát prostě maximum.

Reagovat
xjert02

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
2miguel1

- zrušte ligu narodov

- repre len kvalifikacia a zaverecne turnaje

- kazdy neparny rok volno, ziadne MS klubov a podobne hluposti

- LM postup prvych 16, žiadne šesťnasťfinale

- pohar len na jeden zapas

Reagovat
Salfovic

Klidně bych zrušil i kvalifikace. Postup na MS na základě výsledků kontinentálních šampionátů a ty se mohou hrát buď víceúrovňově nebo formou předkol.

Reagovat
Pankrac

Rozumný

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Azza

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Benfica

zrušiť ligové poháre

pohárové zápasy len na jeden zápas

superpohár len na jeden zápas a nie niekde v ázií

znížiť počet pripravných zápasov

LM späť na 6 zápasov

v každej lige je minimálne o 3 kluby navyše - ďalšia možnosť na zníženie zápasov

na MS klubov sa teším, ale nemusí to byť

repre futbal je úplne ok, tak ako je teraz

Reagovat
nani92

a národné zväzy nebudou mat co zrát

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

Pred dvaceti lety hrali TOP tymy Anglie jako United nebo Chelsea i pres 60 zapasu za sezonu. Takze s nazorem ze optimum je 40 nebo 50 at jde do prdele, to se hralo naposled kdyz jeste nebyl ani na svete.

Reagovat
Talker

Ty nebereš vůbec v potaz, že náročnost a intenzita je na úplně jiné úrovni, než byla 20 let zpátky.

Reagovat
Csaplárova past

Zrovna v PL se predtim poustelo vice zakroku a fotbal byl rozhodne vice fyzicky nez je dnes. A hlavne technologie a fyzio tak pokrocily, ze dnes maji hraci zase k dispozici mnohem kvalitnejsi regeneraci

Reagovat
Talker

Intenzita a náročnost za mě znamená něco úplně jiného než nakolik ta hra byla fyzická. Co se týče těch pokroků, tak samozřejmě - bez toho by na téhle úrovni hrát nemohli prostě.

Množství naběhaných kilometrů vzrostlo o 10-20%.

Počet sprintů na zápas se zdvoj až ztrojnásobil.

Množství nasprintovaných metrů vzrostlo 3-5x průměrně.

Presing šel nahoru brutálně (ppda klesla na polovinu).

Tohle jsou zrovna věci, které jsou nejnáročnější na regeneraci a které vedou k více svalovým zraněním, což vede k větší zátěži (méně dostupných hráčů na střídání/rotaci) což vede zase k větší náročnosti, což vede k menší kvalitě zápasů, protože ti hráči prostě po určité zátěži nejsou schopní hrát na úrovni, na které hráli na začátku sezony.

Reagovat
Grahf

ked chcem vidieť, kto kolko nabehá, tak si pustím atletiku.

Reagovat
Talker

Tam většinou všichni běží stejnou vzdálenost, takže si ji pouštět nemusíš, stačí se kouknout co se má běžet a budeš to vědět. Klidně si ji ale pust.

Tohle je statistická změna za těch 20 let, kdy to množství sprintů, intenzity presingu atd narostl brutálně. To, jak hráli United pod Fergiem by v současném fotbale byl extrémně pasivní přístup z pohledu presingu. Ty TOP týmy začínaly presovat někde kolem poloviny přinejlepším.

Klidně si pust nějaký zápase 20 let zpátky a uvidíš tam, že ti hráči mají výrazně více času na míči, ten organizovaný presing, kde se ti zmenšuje okamžitě prostor je minimální atd.

V současnosti se presuje stejně agresivně na třetině soupeře, jako 20 let zpátky v defenzivní třetině. i v okolí vápna nechávají hráče s míčem a jdou proti, aby blokovali střelu.

Reagovat
Csaplárova past

Kamo tohle tady tezko my dva vyresime. Ale taky si uvedom, ze dnes se nestrida 3x, ale 5x. Mas vic zapasu, ale taky muzes casteji stridat. A i kdyz vseho co do intenzity bylo min, stejne tu byli hraci jako Rosicky nebo Owen, co marodili pul kariery. A stejne tak dnes mas hrace, kterym se zraneni uplne vyhybaji.

Hraje se furt stejny format, letos ta LM, ok, na MS klubu nejsou vsichni ... tezko tohle konkretne hodnotit, nemam zadne srovnani

Reagovat
Talker

Nic vyřešit nemusíme, tohle jsou fakta.

Ono máš sice více střídání, ale když se koukneš třeba právě na Rodriho loni, tak ten od prosince ve 14 ligových zápasech v řadě střídal jednou 4 minuty před koncem. Pak měl nějaký problém, hrál 78 minut pár zápasů, jednou byl out a pak zase full 90 do konce ligy.

Jasně, i dříve jsi měl náchylné hráče, ale teď máš právě hráče, kteří náchylní na zranění nebyli, hráli každý zápas a postupně se odrovnali během pár sezon a jsou v prdeli. Příklad třeba Mount, který byl u nás dlouhodobě robocop, prakticky nevynechal 3.5 roku zápas a teď je 2 roky naprosto v prdeli kvůli tomu přetížení. Podobně Kante, který odehrál za 6 let téměř vše a následně šel úplně do hajzlu.

Ten (statistický) nárůst zranění je především v oblasti zranění svalů, především hamstring, což je dáno právě tou intenzitou a zatížením.

Ta zátěž na těch hráčích je na úplně jiné úrovni, než 20 let zpátky.

Reagovat
Csaplárova past

Jo, ale nemuze ti profi fotbalista rict do medii, ze idealni pocet zapasu je 40, kdyz jen liga jich ma 38

A stavka hracu .... kdyz UEFA pohrozila po Superlize, tak se vsichni posrali strachy. To mu taky nezeru

Reagovat
Busby babes

Tak zo je zas vec guardioly ze ho nestrida

Reagovat
Talker

Tak se koukni na Bruna, ten nestřídal loni ani jednou před 88. minutou když hrál v základu. Podobně třeba Odegaard, který střídal 3x před 80. minutou.

Prostě máš klíčové hráče, které nestřídáš, pokud zápas není 5:0. A i v tu chvíli vystřídáš určité hráče a jiné tam necháš.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Busby babes

Lol, to teda nebyl. Tvrdsi jo, ale pust si ty zapasy z pred 15 let a budes si myslet, ze to mas pustene zpomalene

Reagovat
Talker

Já si schválně pustil na youtube zápas CFC - Tottenham v COC 08 a proklikal kus a tam hráč přebral míč na půlce soupeře a tlak nulový, prakticky jen stínování a vykrývání prostoru, aby ten hráč nešel přímo na bránu, ale šel do strany.

Reagovat
ACSeRw!n

a fitness, trenovanost apod je taky 20 let stara ? dyt ty hraci jsou uplne jinde po fyzicky strance, akorat to sou vetsi fnukny nez drive

Reagovat
Talker

Tak tělo má své limity. Můžeš být vytrénovaný jak chceš, ale když ztrojnásobíš počet sprintů na zápas a k tomu přidáš zápasy navíc, cestování atd, tak prostě nevydrží.

Koukni se na Mounta, který byl robocop co odehrál každou minutu 4 roky a teď je rok a půl v prdeli už.

Reagovat
kattos

Teď vážně, nejsou za tyhle věci více než dobře kompenzováni? Nehrálo se i dříve hromada zápasů? Jaký jsou na tyhle věci argumenty?

Reagovat
EZ

Mas tu ucet 12 rokov. To si si nic nevsimol?

Reagovat
Talker

Protože se fotbal mění?

Reagovat
kattos

No fauly nejsou tak drsné

Reagovat
Talker

Viz výše

Reagovat
Talker

Fauly tak drsné nejsou (respektive jsou trestanější, ono v tomhle ten rozdíl úplně není za těch 20 let, ty brutální zákroky se trestaly už tehdy), ale ta intenzita sprintů, presingu atd je na úplně jiné úrovni.

Tam kde tým udělal 100-200 sprintů za zápas udělá teď 400-500 podle statistik. Tj 2-5x více.

Reagovat
EZ

Uz Euro vyzeralo ako stavka. Ta hamiznost sa nemusi vyplatit, lebo s tym zjavne klesa uroven, tempo a nasadenie. Ako fanusik som jednoznacne na strane hracov.

Reagovat
Sigma Olomouc

Na druhou stranu, i díky hodně zápasům mají hráči lepší příjmy. Ale souhlasím, těch zápasů je moc.

Reagovat
Nikikrew

Treba stavkovat, UEFA je zlo

Reagovat
Svatej

Tak Sancho dle Capology bere u nas jen 100k, což je celkem brutální oproti tem psycho odhadům, co lítaly v době přestupu

Reagovat
Swarley

Zbytek platime my a pak to prevezmete?

Reagovat
iamek

Neplatime nic

Reagovat
Swarley

Hm, tak to je ulet

Reagovat
Svatej

Dle všeho prostě souhlasil se snížením

Možná do něj v Dortmundu narvali malej kus ambicí, když upřednostnil hraní za necelou třetinu pred pobíráním prachů za sezení..

Reagovat
Swarley

Jako dobra prace od vas i od nej, jsem fakt zvedavy, jak to dopadne... On se klidne chytnout znova muze...

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Swarley

Nebo ne? Jako ja jsen rad, ze je pryc, tam uz nebyla cesta dal, ale u nej fakt těžko rict...pokud zmeni pristup, muze se stat cokoliv..

Reagovat
Hlahart

Tak já ho mám hodně rád, ale tohle se o něm říká každý půlrok od odchodu z BVB, a to bez ohledu na to, jestli je u nás, nebo v BVB

Reagovat
Swarley

Jasny, to je jak Pogba no, talentu hromada, ale hlava nepusti...

Reagovat
Whitemedia

Psycho odhady psali psycho lidi. Je jasné, že kvůli Sanchovi nerozjebou platovou politiku, kterou momentálně jedou. U Oliseho s Osimhenem taky neustoupili.

Reagovat
Svatej

...snad to vydrzi i dalsi rok, protože mam dojem, ze se Osimhen bude chtit vesrat k nam, ale furt za jeho podminek

Reagovat
Whitemedia

Nejdřív musí definitivně uklidit ten přeplacený nepořádek(Chilwell, Kepa, Sterling a bohužel tedy i ten James, tam je konec) a pak můžou začít uvažovat o tom, že přeplatí někoho nového. Ale Osimhen by to teda určitě nemusel být.

Reagovat
ashburtongrove

Zbytek davate Sterlingovi?

Reagovat
Svatej

Vlastně dost pravděpodobně ano

Reagovat
SunFells

"dle Capology"

Reagovat
Svatej

To jseš tak zoufalej z toho, že s tebou uz nikdo nechce diskutovat, ze se prostě nacpes všude?

Reagovat
SunFells

Dementní jsi byl stvořen, ale za ublíženost si už můžeš sám.

Reagovat
Svatej

Mně jsou tvoje mantry ukradený úplně stejně jako tvoje názory

Reagovat
bbbauch

To je takovej jeho trademark. Bude mistrovat ohledne zdroju, ale sam zadnej nedoda.

Reagovat
J0EL

Tvoj trademark je zase toto omielat dookola To uz musi byt snad tvoj desiaty komentar s rovnakou poznamkou

Reagovat
bbbauch

Roztomilej

Reagovat
SunFells

Pořád trucuje, že mu nevěnuju minutu.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Svatej

Is it possible to learn this power?

Reagovat
Svatej

A furt je to na seznamu jeho problémů hodně nízko

Reagovat
iamek

Bayindir, Dalot, Maguire, Casemiro (c), Evans, Collyer, Ugarte, Antony, Eriksen, Garnacho, Rashford.

Docela dobra. Akorát Amass mohl zkusit první match v základu. Jinak všichni čtyři beci v nominaci ( ti u kterých jsem myslel, ze jsou out )

Reagovat
vodka

To jako bude Evans vlevo? Tonsnad byl naposled ještě za Fergusona

Reagovat
Miguel19

Tvl jsem si říkal, co děláte v LM

Reagovat
Swarley

To by byla dost SAFovska sestava na LM

Reagovat
vodka

Záloha Gibson - Anderson

Reagovat
Swarley

Smalling pravyho beka a zkusene vyhra 1:0

Reagovat
Neutron

Mna aj tak vzdy udivovalo co videl na Silvestrem

Reagovat
Mato178178

Vsak na fife mal 85

Reagovat
Neutron

Ehm

Reagovat
vodka

sak Silvestre byl u nás velmi solidní jak vlevo, tak na stoperu. neni nahoda, že má za repre 40 zapasu..

Reagovat
Neutron

Asi som voci nemu zaujaty

Reagovat
ratusek

Anderson byl TOP

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
iamek

Collyer LB? Si dela prdel ne? Tam nehrál ani v mládeži ty vole.

Reagovat
los_blancos

Superliga je riešením. Teda ak je pravda, čo majú v pláne, tak jednoznačne. Kluby z nej by v národných ligách hrali prakticky len s B-tímom a úroveň zápasov by sa zlepšila okamžite a vo všetkých súťažiach. Zrušia sa repre pauzy a namiesto toho by sa po konci klubových súťaží našiel čas na repre tímy, ktoré by boli spolu nepretržite okolo 2 mesiacov a hneď by bola úroveň niekde inde aj u nich. Zároveň sa zapracuje na doživotných dôchodkoch pre všetkých hráčov na príklade US športov a bude to dokonalé. Teraz už len treba dúfať, aby sa to naplnilo.

Reagovat
Zaschrona

Tolik naivity se jen tak nevidí.

Reagovat
Busby babes

fans Realu a superliga

Reagovat
iamek

Garnacho a Rash . Fantazie

Reagovat
Swarley

Ty vole Rashfors is fakt back, nadherne

Reagovat
Hlahart

Oba perfektně provedeno

Reagovat
r.mrazik

Nalevo měl hrát rozhodně Amass

Reagovat
iamek

Reagovat
Hlahart

na druhou stranu má Colyer do áčka asi nejblíž a hrát potřebuje Casemiro i Ugarte no...

Reagovat
r.mrazik

S tím souhlas. Jen je to škoda, protože nalevo perspektivu Collyer nemá

Reagovat
iamek

Case mohl na stopera

Reagovat
Hlahart

Jako mohl, ale rozehrávat ho potřebujeme aktuálně ve středu víc než Collyera, i když za zebou má teda přípravu... Snad se Collyer ještě do středu dostane, jelikož aby hráli celý zápas potenciálně Ugarte i Case je taky nesmysl samozřejmě

Reagovat
bbbauch

Nekdo stream na ty nase mamlasy?

Reagovat
r.mrazik

Nová sport na O2

Reagovat
bbbauch

Neni nad to pul ctvrt hodiny lovit stream a potom zjistit, ze je to na nova sportu.. Antony goat

Reagovat
bbbauch

-pul

Reagovat
iamek

Antonyyyyyy

Reagovat
r.mrazik

Antony to slušně zajebal před tím gólem

Reagovat
bbbauch

Na co tam Antony cekal? Skvelej nakop od Bayindira a on nic

Reagovat
Swarley

Garnacho na klid, dravost, ready, přehled o hre, super reakce...

Reagovat
iamek

Wheatley místo Rashe a Dalota klidně taky dolu, ale tam nemá kdo :/

Reagovat
Swarley

Garnacho to rozjizdi, priste zaklad v PL, pokud chce ETH prezit

Reagovat
bbbauch

To je demolice. V League One bysme byli top 3 tym jednoznacne.

Reagovat
r.mrazik

pekne golovy zapas

je fakt skoda,ze na lavici nebylo jeste nejaky dite

preci jen ten Amass se fakt nabizi...snad si kopne aspon ten mlady utocnik

Reagovat
jenage

Nádhera, takže o víkendu prohra s Palace.

Reagovat
bbbauch

Garnacho hodne tymovej vykon. Jeste loni by spoustu tech akci resil sobecky.

Reagovat
r.mrazik

tojo, nejvetsi sobec dneska antony

Reagovat
iamek

Konečně klidný zapas a snad bez zranění. Za stavu 6:0 nechápu proč tam nešel Wheatley . Sloninu kde proboha Chelsea vyhrabala? Tomu nešlo nic.

Reagovat
Svatej

Super talent prej! Tak 3 roky zpátky..

Reagovat
Svatej

Přitom zrovna tenhle rok prej sbiral nějaký zápasový ceny, snad si ho nepletu s někým

Reagovat
Dawon

Ja to chapu, citil sanci ze by mohly padat jeste goly a ze to Zirkzee potrebuje vic nez Wheatley...jedina vec co bych sestave i stridani za vcerejsek vytknul je, ze Amass nedostal alespon 30 minut, to byla myslim naprosto idealni sance.

Jinak obrovsky posun oproti predchozim letum, kdy by i na tenhle zapas nasadil pravdepodobne skoro to nejlepsi co mame, tady naopak konecne hezky zarotoval. Zajimalo by me jestli to bylo z jeho hlavy, nebo na nej trochu tlacili ostatni, protoze on historicky proste nikdy nerotoval ani proti uplnym srackam.

A se Sloninou souhlas no, vcera fakt dojem neudelal Ale tak tezko delat soudy z takoveho jednoho zapasu.

Reagovat
iamek

Amass nebyl ani v širší nominaci na zapas, což je divny, protože na ligu v nominaci je ne?

Btw na zápasy EL na webu United jdou v pohodě koupit lístky. Jsem kupoval na Athény za 44 liber.

Reagovat
Zaschrona

Jako ne že bych čekal, že se něco změní, ale jak dlouho toto ještě Moshiri, nebo kdo tomu teda u nás teď šéfuje, tohle bude trpět? To je brutální zoufalství srovnatelné se vším tím nejhorším, co nám bylo servírováno. Není tam vůbec nic, 25 % držení balonu doma proti Southamptonu, hráči vůbec neví, co na tom trávníku mají dělat dopředu, nedrží strukturu dozadu, snad jen standardky směrem dopředu jdou, dozadu už to je horší... O víkendu zas samozřejmě budou hrát tragédi Young a Keane. Jestli podle očekávání rupneme i s Leicesterem, to už snad nemůže přežít...

Reagovat
VTID94

"to nie je ani z ďaleka náhrada za Luiza" , " určite sme ho preplatili a bude sklamanie". Výsledok?

Amadou Onana je náš najlepší nákup za posledné roky! TOP hráč! Emery and Monchi magic

Reagovat
Mastný Chobot

Po piatich zápasoch ok man

Reagovat
VTID94

Kľudne ti to napíšem aj na konci sezóny

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Pospovič

Zrovna Chelsea, to určitě

Reagovat
Univerzál

V zásadě má sice pravdu, že těch zápasů je moc, ale:

1) Méně zápasů znamená méně peněz, což by se ve výsledku mělo projevit na platech hráčů - fakt mě zajímá, kdo z nich by byl ochoten jít s platem dolů.

2) Nikdo nenutí kluby nasazovat na všechny zápasy stejné hráče - vzhledem k tomu, jaké peníze jsou ty nejlepší kluby schopné za hráče dát a zároveň jim platit by pro ně nemělo být problém sehnat na každý post adekvátní náhradu.

Reagovat
r.mrazik

1.proc by melo snizeni zapasu repre znamenat mene penez?

2. zas tolik penez nedostavaji,aby meli adekvatni nahrady za svetove hrace

Reagovat
iamek

Reagovat
Hlahart

Navíc teda argument 2) je taky argument pro zrušení FPP předpokládám

Reagovat
r.mrazik

To asi taky. Jen teda nevím, jakou alternativu si pořídí týmy za Mbappeho, Kevina a další světové hráče na soupiskách

Reagovat
r.mrazik

*adekvatni alternativu

Reagovat
ACSeRw!n

musime moc hrat prosim uberte zapasu

Reagovat
Hachim Mastour

Dajte mu zlatú loptu, nech drží hubu

Reagovat
LyEX

Ono asi každý rozumný fanúšik, ktorý rád sleduje útočný futbal tomu chápe, že už sú veci neúnosné (počet zápasov), uberajú na atraktivite (viac mužstiev, ktoré nemajú kvalitu), futbal je unavenejší, viac takticky, takmer úplne vymizli veci typu Ronaldinho, Ronaldo Lima, Henry, to čo nerobilo futbal len pasovou výrobou, ktorý strčiš do hrdla fanúšika každý druhý deň aby sa nažral, ale vidím, že je tu dosť vyrývačov čo sa chcú len hádať. Proste radšej sa pozriem raz týždenne na hráča ako KdB, Mbappe, Salah, Yamal raz za týždeň a v plnej kondícii kedy vedia pobaviť, mať zážitok a nie len pozerať futbal aby som ho pozeral vypol a išiel spať. Koľko posledných ME, MS si reálne pamätáte, tak podrobnejšie ako napríklad okolo milénia do povedzme 2010.

Reagovat
Hachim Mastour

Cieľom futbalu okrem peňazí je vyhrávať trofeje a tituly. Musíš tomu prispôsobiť taktiku. Na futbalovú romantiku nie je čas

Reagovat
Hachim Mastour

MS 2014 a 22 boli lepšie než 2010

Reagovat
Nizzie

Tak to ani náhodou. 2014 byli solidní, ale 2022 vůbec.

Reagovat
Talker

Tak hlavně fotbal je dynamičtější. Ronaldinho se svojí životosprávou a stylem hry by měl dost problémy v současné době být špičkou.

Reagovat
Mato178178

co hovorite na konsolidaciu nasho financmajstra lacka? mate uz zbalene kufre?

Reagovat
ACSeRw!n

to je nakej madar nebo kdo ?

Reagovat
Mato178178

minister financii

Reagovat
ACSeRw!n

tak si to res nekde na botka eska

Reagovat
Hlahart

Co je na tom nejhorší? Jinak nějakou konsolidaci asi potřebujete, ne?

Reagovat
Mato178178

vsetko zle a najhorsie dan z 20 na 23 percent. skrty na vydavky statu ziadne zase len vsetko vyberu od ludi. keby tie peniaze aspon investovali do vzdelania dialnic atd. ze by bol nejaky predpoklad ze sa tie peniaze vratia v buducnosti, ale toto pojde len na dochodky ministerstvo sportu a dalsie sprostosti z dielne koalicie ako napr. oslavy snp za 3 mil.

Reagovat
Hlahart

Tak já to chápu tak, že lid chce velký sociální stát, tak ho má mít V tomhle jdou asi s přáním voličů, ne?

Jinak ještě koukám na tu daň z transakcí - to je jako pevná částku "za kartu"? To mi třeba vůbec nedává smysl

Reagovat
Mastný Chobot

Dan z bankovych prevodov. To mi pride ako ekonomicka amatercina storocia.

Reagovat
Hlahart

Zrovna jsem to četl. To fakt nechápu no

Reagovat
EZ

To si teda vobec neviem v praxi predstavit.

Reagovat
J0EL

Pozri do Madarska Inspirovali sa u najvacsieho kkta v okoli

Reagovat
Hachim Mastour

Nemám skoro žiadne výhrady. Mal ale viac zdaniť bohatých.dane platiť treba. Urobil to isté čo už spravil Mikloš neraz v minulosti

Reagovat
Mato178178

wau

Reagovat
vladdar1349

wow, ty si bud troll alebo len zadubenec

Reagovat
Hachim Mastour

Ja som človek, ktorý vie, že každý civilizovaný štát má vysoké dane a nežije v libertarianskej rozprávke o nízkom zdanení a ekonomickom raste

Reagovat
Nikikrew

Lenze tie staty maju infrastrukturu a zabezpeceny dochodok? Plati to aj u nas?....

Reagovat
EZ

Tak ak ma pamat neklame, tak v nejake diskusii obhajoval komunizmus.

Bude asi dost mlady

Reagovat
Mastný Chobot

Ved mame jedno z najvyssich danovo odvodovych zatazeni prace v EU. Poplatky vo verejnej sprave ani nekomentujem

Reagovat
Nikikrew

Boze

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nikikrew

Kebyze byvam sam a nemam zavazky, asi by som vyskusal zahranicie. Avsak to momentalne nejde.

Kazdopadne je to otras a pocitime to vsetci. Som zvedavy, ktory sektor si vytiahne cierneho Petra.

Reagovat
J0EL

Reagovat
iamek

Jen tak dal . Za Fica si to Slovensko zaslouží. Nás to ceka příští rok

Reagovat
Nizzie

Jenomže u nás tomu bohužel jde současná vláda naproti a bohužel alternativa, která by měla reálné šance tam není. "skrty na vydavky statu ziadne zase len vsetko vyberu od ludi." - toto je třeba z mého osobního pohledu celou dobu velký problém současné vlády. Chápu všechny kroky, které provádí, byť třeba s nějakými výhradami, ale ok, nikdo neudělá všechno perfektně, ale úplně to zabíjí tím, že výdajovou složku státního rozpočtu nejsou absolutně schopni jakkoliv korigovat. A přitom je to jeden ze základních ekonomických aspektů šetření. Když potřebuješ šetřit, musíš nejdříve zaškrtit výdaje, protože je to jednodušší, než zvýšit příjmy. A pro mě osobně je to úplný red flag (samozřejmě s přihlédnutím k dalším chybám, které na současné vládě vidím).

Reagovat
ZJEV

Vždyť se právě snažili a snaží i výdaje státu brzdit. Ať už jde o snížení valorizace důchodu a pokus o "důchodovou reformu". Superdávka má zase upravit sociální dávky a zabránit ždímání státu. Otázka jak to bude fungovat, ale nějaká snaha krotit výdaje státu tam určitě je. Pokud jde o populární propouštění státních zaměstnanců, tak to je sice líbivé politické heslo, ale realita je taková, že plno lidí chce po státu, ať se mu postará v podstatě o všechno a pak se diví, že jsou k tomu potřeba lidi.

Reagovat
Nizzie

Ano, snížení valorizace důchodů je v pořádku, ale opět, je to snížení jen na úkor lidí, byť s tímto krokem jako jednotlivým souhlasím. Pokus o důchodovou reformu, jak sám píšeš, je zatím jen pokus, hodnotím reálné výsledky, ne pokusy. To stejné superdávka. Snaha tam možná je, ale dost chabá. Za to příjmy se zvedají o sto šest. Samozřejmě je to v pořádku, ale v současné situaci je to prostě chabé až směšné. Asi to shrnu takto, ty kroky vlády byl byly vesměs ok, kdyby to doplnili efektivnějším řešením výdajové stránky, která je za mě ve větším nepořádku, než ta příjmová. Myslím si, že ten zásah efektivním řešením výdajů by byl pro uzdravení našeho rozpočtu výraznější, než u příjmové složky. A není to jen o propouštění státních zaměstnanců, to je špička ledovce. Sám jsem z veřejného sektoru a ta neefektivita práce je hrůzostrašná. Je to samozřejmě velmi složitý proces tu efektivitu práce veřejného sektoru, potažmo vyloženě státních zaměstnanců (rozuměj spíše těch kancelářských), zvýšit, ale minimálně bych v této situaci čekal, že se na tom začne pracovat a to intenzivně. Místo toho přišlo po volbách zřízení dalších ministerstev, nafouknutí počtu státních zaměstnanců o přebytečné pozice (podržtašky) a vize k nápravě nula. Rozumnější nakládání s výdajovou stránkou by tomu taky pomohlo, nejen vyplácení dávek, ale i investice státu. Je to proces, který jako celek bude dlouho trvat, ale minimálně dle signálů před volbami jsem očekával, že s tím tato vláda začne a z mého pohledu nezačala vůbec. Dokud se do toho nesekne jako do celku, ten stát se neuzdraví. A jak píšeš, lidem nezbyde, než se o sebe postarat sám. Já teda na toto jedu už teď, nicméně tahle vláda mi v tomto procesu hází klacky pod nohy a nevidím ten progres, kterým by mi to mělo v budoucnu naopak pomoct (uzdravení našeho rozpočtu). A vnímá to tak spousta lidí, která začíná přemýšlet sobecky s tím, že se o sebe budou starat sami, vyserou se na ostatní (stát), jsou smíření s tím, že důchody nebudou (protože ani kroky Fialovi vlády, ani kroky případné Babišovi vlády k tomu nevedou/nepovedou) a musí se zabezpečit sami a k tomu jim spíše pomůže Babiš, protože sice taky neuzdraví rozpočet, ale aspoň jim nebude tolik sahat na peníze a zbyde jim více pro to se zabezpečit v klidu sami. A já už v tomhle začínám být strašně skeptický až vyloženě nešťastný, protože si uvědomuju, že na důchody a jiné tímto tempem prostě nebude, ale zároveň kolem toho vidím spoustu řečí v médiích a debatách, ale žádná vláda, fakt žádná vláda k řešení tohoto problému neudělala reálně nic. Všechno to jsou takové kroky jako když flusneš do přehrady a čekáš, že ji naplníš.

Reagovat
EZ

Konsolidacia 95% ku 5%. To asi netreba dalej komentovat. Pre krajinu dva kroky spat. Taketo nieco by si nikto okrem Smeru nikdy nedovolil.

Na druhu stranu, ako jednotlivec, ak mas skill, ktory umoznuje podnikat, tak sa mozes mat paradoxne lepsie vdaka zmenam so statusom mikrodanovnika.

Reagovat
LaVolpe

Co Spurs dneska, bude ostuda? Ange solidně prorotoval.

Reagovat
mr.Silver

Odegaard nakonec zrakvený na bůh ví jak dlouho, tak to jsme dobře v háji.

Reagovat
Miguel19

Proč? herbage psal, že na každou pozici máte 3-4 kvalitní náhrady. Neviděl bych to tak černě...

Reagovat
iamek

Reagovat
Golasso

Tak buď Nwaneri, Havertz nebo 4-4-2

Reagovat
Mato178178

Co ten tottenham, 1 strela vedla za polcas ja potrebujem 2 na vyhru

Reagovat
jk

Já jsem v té statistice v telce teda viděl všude nuly, tak ani nevím co to bylo z střelu

Reagovat
fenixLFC

ten druhy polcas su teda neskutocne zufali

Reagovat
fenixLFC

a jak to napisem tak samozrejme gol nemate zac

Reagovat
jk

Vůbec nevím proč ses tak snažil, aby sme šli s Fosterem na penalty?

Reagovat
jk

Ben Davies, from zero to hero

Reagovat
jk

Dva hráči, kteří doteď nestáli z nic. Bentancur a BJ

Tenhle výkon je každopádně ostuda. To je snad horší než s Wolves.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele