Stále se zlepšujeme, pochvaluje si Kompany. Proti Leverkusenu ho mrzela koncovka

Dnes, 13:47
Aktuality
Vincent Kompany (© Profimedia)

První body v letošní sezoně včera ztratil Bayern Mnichov. Bavorský klub doma ve šlágru německé nejvyšší soutěže hostil Leverkusen a s úřadujícím šampionem remizoval 1:1, jeho trenér Vincent Kompany přesto viděl řadu pozitiv.

Obě branky padly už v prvním poločase, po půlhodině hry otevřel skóre hostující Robert Andrich a šest minut před odchodem do kabin srovnal Aleksandar Pavlović. Remíza nakonec vyhovovala především Bayeru, Bayern byl lepším týmem a vypracoval si mnohem více příležitostí.

"Dobře jsme se připravili a ze samotného utkání jsem měl pocit, že jsme odevzdali dostatečně dobrý výkon, abychom tenhle těžký zápas vyhráli. Vždycky nemůže všechno dopadnout dobře, ale nebyli jsme daleko, stál proti nám silný soupeř a zahráli jsme dobře. Ovšem je těžké vyhrát, když trefíte břevno, tyč a zahodíte další velké šance," posteskl si Kompany.

"Kolik střel nakonec mířilo na naší bránu? Jedna nebo dvě? To v podobných zápasech není běžné, Leverkusen je nejlepším německým klubem minulé sezony a souboj s ním představuje opravdové měřítko. Letos zase chceme být nejlepší my," pokračoval.

Belgický kouč do Bayernu přišel před sezonou z Burnley a zatím se mu daří umlčovat kritické hlasy, které pochybovaly o jeho dostatečné kvalitě a kvalifikaci. Jeho noví svěřenci soupeře ničí především velkou ofenzivní silou, ve třech duelech před tím sobotním nastříleli Kielu, Dinamu Záhřeb a Werderu celkem dvacet gólů.

"Dle mého názoru se stále zlepšujeme a odráží se to i na výkonech, dnešek toho byl důkazem. Nejde se zlepšovat donekonečna, my ale svou laťku stále posouváme výše a výše," pochvaluje si.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Do zápasu s Leverkusenem měl Bayern lehčí soupeře. Přišla prověrka v podobě Leverkusenu a první ztráta. A přitom LEV není v nejlepší formě.

Reagovat
Rich

Zlepšení tam je vidět a i progres u hráčů jako Kim a Upamecano, ti proti Leverkusenu zahráli hodně dobře... Celkově ten zápas proti Leverkusenu byl super, dominance Bayernu, která sice nepřinesla výsledek 3-1, díky smůle... Věděl jsem, že Michael Olise bude skvělý hráč, ale že bude tak dobrý, tak to mě dost překvapuje... Hodně, hodně dobře hraje Guerreiro a Pavlovič taky dobrý progres.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele