Spory s bývalkou o alimenty přestupu nezabránily, Safonov odešel z Krasnodaru do PSG

14.06., 19:24
Aktuality
Matvej Safonov (© Paris Saint-Germain F.C.)

PSG v předvečer startu evropského šampionátu v Německu zahlásilo posilu do brány. Matvej Safonov, který do klubu dorazil z ruského Krasnodaru za zhruba 20 miliónů eur, má vytvořit konkurenci pro Gianluigiho Donnarummu a Arnaua Tenase. S oznámením tohoto přestupu se muselo počkat, neboť rodák ze Stavropolu neměl vyřešené spory se svou bývalou manželkou.

Safonov byl s pařížským velikánem na všech podmínkách domluvený, již v květnu absolvoval lékařskou prohlídku a do hlavní francouzské metropole se chystal už minulý týden. Jenže přesun na novou adresu mu zatrhly ruské úřady. Na vině totiž měla být hráčova bývalá choť, se kterou se rozvedl. Ta ho obvinila z toho, že dluží na alimentech. Podle interních informací francouzské televizní stanice RMC Sport se mělo jednat o 600 tisíc eur. "Nemůžu tu částku potvrdit, ani vyvrátit. Ale není malá,” uvedl Safonovův právník v nedávném rozhovoru pro ruskou televizní stanici Match TV.

Problém byl na každý pád evidentně vyřešený, Safonov se tak už mohl hlásit v Parku princů, kde následně podepsal smlouvu na pět let, tedy do roku 2029. Jak uvádí novinář Josué Cassé z francouzského serveru Foot Mercato, vydělávat bude daleko méně než co Keylor Navas, jemuž na konci června vyprší v PSG smlouva. Kostarický brankář údajně pobíral 7 miliónů eur ročně.

Safonov doposud nepůsobil nikde jinde než v Krasnodaru. Pro něj to bude vůbec první změna angažmá v kariéře. "Jsem šťastný, že jsem se mohl připojit k Paris Saint-Germain, jednomu z největších klubů, pokud jde o historii a o to, jaké trofeje doposud získal,” uvedl. "Už se těším, až poznám nové spoluhráče, až budu hájit tyhle barvy, a na fanoušky. Doufám, že na nás budou moci být hrdí. Allez Paris!”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com, psg.fr, x.com/CasseJosue

Komentáře (29)

Přidat komentář
andkoo

20M za brankara z Ruskej ligy

Reagovat
Grahf

a ešte k tomu na lavičku

Reagovat
Seydou Doumbia

a není to ani Akinfeev

Reagovat
zeroberto

Já se nikdy s anglickým přepisem ruských jmen v češtině nevyrovnám ... to je strašná zvrácenost předsedo

Reagovat
Uwe háže buly

vypadá to hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

vidíš a mi zase příjdé hrozný psát ovečkin,dacjuk, kovalčuk, sergačev a podobně

Reagovat
Kadlitko

Mám to stejně

Reagovat
fabec1222

A jak bys to chtěl v češtině psát?

Reagovat
zeroberto

Asi chápu, že člověk má dnes už nakoukaný tyhle jména přepsaný mezinárodně víc než česky, ale je to zvěrstvob

Je to pořád příbuznej jazyk a jsme mu foneticky blíž.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak já pácham jiné zvěrstva, když foneticky přepisuju jména jako Kejn, Votkins, Ďěkereš nebo Obamejang já chápu že to správně, jen jak píšeš jsem zvyklý na ten anglicky/americký přepis, z nhl a tak

Reagovat
Nieuwendyk

Ale tak je to správně a zrovna ty, kterej kurví jména všemu, s tím máš problém?

Reagovat
Seydou Doumbia

no zrovna u rusáku mě to sere no ale nějací slovinci/srbové mají na ig stránku a tam přepisují fakt vše tak jak píšu výše - kejn, votkins, obamejang, Ďěkereš a to je teprve masakr asi i pro ně to je tak správně

Reagovat
Simas92

To vypada ze potrebovali neco vyprat

Reagovat
Kucka

Reagovat
Txapeldun

Další příklad toho, jak peníze boháčů kurví fotbal

Reagovat
kovi610

Tudíž se potvrdilo že PSG je zcela prorusskej putinovssko nacisstickej klub kterej podporuje agressora a genocidu Ukrajiny. Očekávam neprodlené vyrazení ze všech evropskych i svetovych souteží a zrušení klubu bez možnosti odvolání. Když né tak alespon nejakej status P.Fialy SlavaUkraini

Reagovat
hematop

Tomio Okamura, migrační specialista, milovník mladých mužů a hrdý fanoušek Ortelu :

Vážené dámy a pánové,

Dnes vám musím povědět o tom, jak se Francie stala zemí plnou croissantů, Eiffelovek a... no, hlavně chaosu! Takže, když jsem posledně jedl bagetu, uvědomil jsem si, že to je vlastně symbol všech těch problémů. Jakože, proč je bageta tak dlouhá? Aby se do ní vešlo víc migrantů? To je otázka!

Francie, dámy a pánové, to už není ta země, kde byste chtěli strávit dovolenou. Místo toho, abyste viděli romantické scenérie, potkáte jen spoustu lidí, kteří ani nevědí, co je to pořádná česká svíčková! A to nemluvím o tom, že Eiffelovka je teď vlastně taková věž Babel, protože se tam mluví všemi jazyky světa – kromě francouzštiny!

A ta jejich migrační politika! No to je opravdu na pováženou. Oni si tam pozvou celý svět, jako by pořádali nějaký nekonečný piknik. A co z toho mají? Chaoš, bordel a žádný pořádek! My v Česku bychom to zvládli líp – stačí, když si vzpomenete, jak umíme uspořádat vesnickou zabíjačku!

A ještě jedna věc – oni tam teď mají víc mešit než pekáren! No vážně, to už ani nevím, kam ten svět spěje. Jednou si budete chtít koupit bagetu a dostanete k ní koblihu – ale ne tu českou s marmeládou, ale nějakou exotickou, plnou koření, co ani neumím vyslovit!

Takže, přátelé, Francie už není, co bývala. Nechme je tam ve Francii, a my si tady budeme dál užívat klidného života s knedlíky, pivem a hlavně bez toho jejich chaosu. Děkuji vám za pozornost a doufám, že dnes na večeři máte něco opravdu českého!

Reagovat
buxx

Chod im pomoct na front :) a nie tu politiku miesas s niečím tak vznešeným ako je futbal

Reagovat
dantetomas

vznesenym

Reagovat
Kiss Me Polka!

ty jsi nejméně vtipný člověk na světě.

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Reagovat
saysaymatter

souhlas, určitě to osobně dohodl Putin a pak cestou zpátky do Ruska u nás zapálil autobusy

Reagovat
Nieuwendyk

Čurák rusáckej

Reagovat
Nieuwendyk

Souhlas jak prase

Reagovat
Kiss Me Polka!

hnus

Reagovat
oli9

blázni

Reagovat
Eichel

To musí mať Tenas radosť. Mohol zostať v Barce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele