Sparta v generálce šetřila opory, se Salcburkem remizovala 2:2

13.07., 19:10
Aktuality
Victor Olatunji (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Sparťané v generálce na novou prvoligovou sezonu remizovali v Rakousku se Salcburkem 2:2. Úřadující český mistr v posledním utkání letní přípravy dvakrát prohrával, pokaždé však dokázal vyrovnat. Nerozhodný výsledek zařídil 10 minut před koncem střídající Victor Olatunji.

Také Sparta ani do generálky nenasadila reprezentanty z mistrovství Evropy a nastoupila bez většiny opor. Dobrou formu z přípravy potvrdil navrátilec z hostování Kryštof Daněk, který po čtvrthodině hry srovnal na 1:1 povedenou technickou střelou z hranice vápna.

Úřadující rakouský vicemistr se ještě do poločasu znovu dostal do vedení, ale v 80. minutě vybojoval míč střídající nigerijský útočník Olatunji a do odkryté branky srovnal. Dánský trenér Pražanů Lars Friis v generálce nezvykle pouze třikrát vystřídal.

"Zápas se pro nás vyvíjel složitě. Soupeř byl hodně přímočarý, z čehož i těžil, ze začátku nás párkrát pozlobil. Později jsme získali trochu kontroly a vytvořili jsme si několik příležitostí. V první půli jsme mohli vstřelit více branek," řekl klubové televizi asistent trenéra Sparty Jens Askou.

"Ve druhé půli jsme měli otěže hry více ve svých rukách, remíza byla nakonec zasloužená. Obecně jsme podali solidní výkon. Samozřejmě máme prostor na zlepšení, ale jdeme správným směrem," dodal dánský kouč.

Jeho svěřenci v přípravě podruhé za sebou nezvítězili, v minulém úvodním utkání na zahraničním soustředění utrpěli vysokou porážku 2:5 od Bröndby. Předtím dvakrát vyhráli v domácích podmínkách. Sparťané v pátek proti Pardubicím vstoupí do nového ligového ročníku, v němž se pokusí získat třetí titul po sobě.

Sparta Praha - Salcburk 2:2 (1:2)

Branky: 15. Daněk, 80. Olatunji - 8. Glukh, 25. Nene.

Sestava Sparty: Vindahl - Uhrinčať, Panák, Zelený - Suchomel, Sadílek, Pavelka, Ryneš (60. Wiesner) - Krasniqi (60. Olatunji), Daněk - Tuci (82. Pešek). Trenér: Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
$dolar$

To je nějaká slabá sestava na generálku, ne?

Reagovat
Kryptos_

Někteří reprezentanti v přípravě vůbec nenastoupili. Oproti jiným týmům se mi to zdá docela zajímavé řešení... Asi aby byli čerstvější na začátek soutěží. Jinak teda Sparta ještě potřebuje posílit... Hlavně v té obraně.

Reagovat
Kily

za mě logické, mnohem lepší než Slovan, za který už v úterý nebo ve středu nastoupili reprezentanti včetně Kucky, kteří ani neměli dovolenou. Jinak v tom příspěvku je za mě vidět právě narážka na slabou lavičku a problémy s rotací. Naštěstí Sparta nemusí chvátat, v pátek na tři body stačí jen správně vyplnit zápis

Reagovat
Me2win

tím bych si nebyl tak jistej.

Reagovat
Axelrose

A nastoupit

Reagovat
ACSeRw!n

prichazi spanel na LWB a dan na praveho stopera

Reagovat
ACSeRw!n

priprava v podstate nebyla, ale to udel velkych tymu.. hlavni je, ze posily uz jsou hotovy

Reagovat
dave30

To je tak, když se ví, že se zúčastníme ME, ale přesto je začátek ligy 19.7. To by se asi hodně stalo, kdyby se začínalo až v srpnu. V top ligách se začíná až za měsíc. To by naši hráči asi nevydrželi, kdyby museli hrát během sezóny 2-3 "anglické" týdny navíc...

Reagovat
Luka3enko

Zase asi lepší když Sparta půjde do předkol po jednom ligovém zápase než tam jít jen přímo z přípravy

Reagovat
dave30

To jako že zápasy proti Pardubicím, Teplicím a Dukle je mají připravit na poháry? Když by si domluvili zápasy typu Salcburk a hráli v nich v plné palbě, tak by jim to dalo určitě více. Spousta týmů to takto bude mít.

Reagovat
Luka3enko

to ne, ale mistrák je vždycky něco jiného než příprava.

Reagovat
podnebný

Myslím si, že tato sestava bude stačit jak na Pardubice, tak i na 2. předkolo LM se Shamrock Rowers. Pak už budou mít natrénováno i reprezentanti, kterým teď končí dovolená a může se objevit devět nových tváří: Garcia (přestup z Bilbao), Sörensen, Solbakken (v generálce chyběli), Vitík, Preciado, Laci, Birmančevič, Kuchta, Haraslin. A trenér Friis řekl, že nějaké posily ještě přijdou. Tož se necháme překvapit.

Reagovat
Luka3enko

By mě zajímalo jak je na tom Kairinen protože jsem ho viděl na videích jak trénuje s reprezentantama

Reagovat
ratusek

Co ten Solbakken, už je to lepší? Nebo je to furt jen posouvač bez špetky nápadu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele