Sparťané remizovali s Čukaričkami a v letní přípravě stále nevyhráli

11.07.2023, 20:29
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (116)

Přidat komentář
Aldeano

Herně to byla bída i v lize...

Reagovat
verv

Tady se strašně rychle zapomíná Posledních pár zápasů to byla herní bída (pod vlivem okolností), ale většinu jara to šlapalo skvěle.

Reagovat
Salfovic

Škoda, že je nemohou vyřadit v pohárech, Čukaričkami, to by bylo legendární

(nepředpokládám, že se dostanou do eklu)

Reagovat
Mass

Ale koukám Čukarički letos byly třetí v srbské lize. Zato Subotica momentálně ve druhé srbské byla jiný level, jestli si vzpomínám dobře, neměla ani odpovídající stadion a musela hrát v Bělehradě.

Reagovat
Selänne

Chce to posily do základu. Místo opravdu kvalitního střeďáka radši podepíšeme smlouvu s Pavelkou. Jestli opravdu odejde Vitík, nechci radši vědět, kdo ho nahradí. Kukučka sice vypadá

dobře, ale Vydra je v hierarchii výš a zřejmě by to byl on, kdo by dostal šanci. Ale zatím je to od něj opravdu velký špatný. Nerozumím tomu, proč ho Rosa neposlal do Pardubic, který o něj měli zájem.

Reagovat
Kily

není všem dnům konec, Rosa kamarádí s Kováčem a ještě u vás určitě budeme lovit někoho na hostování, ideálně dva sehrané stopery

Reagovat
delfin

Ufff, skoro jsem čekal: Není všem dnům konec, Rosa kamarádí s Kováčem, takže přivede Kováče.

Reagovat
Kily

nedáme, pokud nebudou výsledky, tak ho přesuneme na tiskového mluvčího, dneska za celý zápas nezavřel pusu a namluvil toho víc než komentátoři za dva zápasy dohromady

Reagovat
Sigma Olomouc

Též nechápu Pavelku

Reagovat
Kang & Kodos

Jestli je důležitej v kabině, tak proč ne. Proti těm slabším týmům si to pořád odkope. Zase bych z něj nedělal úplnýho zoufalce. I když je jenom dobře, že je daleko od základu

Reagovat
Salfovic

To mně teda naopak vždycky přišlo, že proti slabším je tam úplně nahovno. Když něco zahrál, tak proti silnějším.

Reagovat
srbic13

nemuze byt varianta Pavelky jako stopera?

Reagovat
Sigma Olomouc

Možná, ale podle mého na Spartu je nedostatečně kvalitní.

Reagovat
Kang & Kodos

Střed mi přijde v pohodě, jestli se bude hrát 3-4-3. Ale obrana je velkej problém. Za tou základní trojicí už je jenom ultra skleněnej Panák, a pak dva kluci s minimem zkušeností. A pravej bek ani nemluvě, to měla bejt totální priorita, celý jaro měli na to, aby si vytipovali nějaký hráče. Nemáme nic Šéfskaut asi neměl čas. A teď ještě bůhví, co golman.

Reagovat
Selänne

Střed hřiště je až příliš slabý na balonu. Strašně tam chybí hráč, který by dokázal podržet balon pod tlakem a určovat tempo hry. Kaan má skvělý prostrkávačky a dokáže zrychlit hru z první, ale jakmile je zápas ve větším tempu a převažuje fyzičnost, tak se ze hry vytrácí až moc rychle. Sadílek je dobrej v meziprostorech, ale fotbal má založenej hlavně na běhaní, A nerad bych letos zase sledoval úžasnou taktiku - kdo dokopne na Kuchtu, ten vyhrává. Pravýho beka už neřeším. Po letech čekání jsem to vzdal.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
doshcz

hrat jen na dva stredaky je proste na hovno pokud aspon jeden z nich neni Kante.. doufal jsem ze zmenime rozestaveni do nove sezony ale nevypada to tak no, proti silnejsim tymum s timhle stredem nemame sanci

Reagovat
bartes

Tu kreativitu si slibují od Ševčíka. Dohromady má Sparta více takových hráčů, např. Karabec. Otázkou je, jestli to bude stačit na hru o titul nebo to bude propadák jako loni na podzim a v zimě se budou znovu hledat posily na stíhací jízdu.

Reagovat
Raylan

Vydra je druhej Köstl..

Reagovat
RickNash

Což teda Köstl je v Bohemce na beku dobrej, místy výbornej, a to i dopředu. Vcelku se bojím, že po něm do roka půjde někdo z top3. Vám by pomoh, ačkoli je otázka, jestli by obstál na Spartě, jeho typologický přednosti jsou podobný jako u Mejdra...

Reagovat
Rothbard

Klasika od Sparty, teď ještě brzo vyletí v pohárech

Reagovat
Kang & Kodos

Poháry budeme hrát celej podzim

Reagovat
Salfovic

Ekl se nepočítá !

Reagovat
Imos

Reagovat
smazaný uživatel

No je fakt, že Juventus dal velkým týmům návod, jak se EKL vyhnout, když do ní náhodou někdy "propadnou". Prostě se na UEFA přiznají, že před pár lety někde podplatili 1 zápas a oni je z toho shitcupu vyloučí.

Reagovat
KingMaster13

Tak pokud tam propadnete tak se alespoň může Křéťa přiznat k cinklému jaru

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kang & Kodos

Já nejsem náročnej

Reagovat
delfin

A co tvýho budeš chtít přiskřípnout kam, když to tak bude?

Reagovat
kilobyte

Příprava nic neznamená. Osobně jsem radši, když v přípravě nejde všechno po másle. Stejně jsou důležitý jen soutěžní zápasy. Hlavně jak se vstoupí do těch prvních.

Reagovat
inferno08

No úplně bych neřekl, že příprava nic neznamená. Ono se blbě vstupuje do ligy, když máš za sebou remízu s Cukarickama.

Reagovat
kilobyte

Záleží na mentalitě hráčů. Na některé to třeba nemá vliv žádný, na některé velký. Některé to naopak může i trochu nakopnout k lepším výkonům. U některých zase může přijít uchlácholení a zvolnění. Ale ten vliv je podle mě hodně malý.

Přípravné zápasy jsou prostě úplně něco jiného než soutěžní. Hráči jsou v jiném režimu. Velkou roli hraje únava. Proto často někteří hráči v přípravě září, ale v soutěžních zápasech jsou najednou průměrní.

Minulá příprava se nám vydařila a pak přišel Liberec a Viking.

Reagovat
Salfovic

Ale řekl bych, že se nestává moc často, aby po výsledkově nepodařené přípravě tým začal hned válet.

Reagovat
naheCZ

Ale tak hlavní je za mě ty přípravné zápasy vůbec absolvovat...od začátku covidu nám často vypadli přípravné utkání prakticky pro celou pauzu a pak ty začátky podle toho vždy vypadali

Reagovat
kilobyte

Tak ono se nestává moc často, aby nějaký tým začal hned válet.

Třeba loni Slavia v přípravě hrála jen s Piast 1:1 a pak první 2 zápasy v lize vyhrála. Pak teda vypadla s Ferencvárosem, ale pochybuji, že na to měli vliv výsledky z přípravy.

Reagovat
kilobyte

Plzeň měla v přípravě kromě jedné remízy samé výhry a dávala mraky gólů. Teď prohráli 0:1 a remizovali 0:0. Je to prostě úplně něco jiného a na výsledcích fakt nezáleží. Někdy dokonce pomůže, když příprava nejde po másle.

Reagovat
srbic13

Reagovat
bartes

Zápasy v přípravě jsou důležité především pro sehrání mužstva. Hlavně už měla být téměř jasná soupiska a tým by měl vědět, jak to chce hrát, když za pár dní začíná liga. A tyto týmy má porážet rozdílem třídy. Max má řešit nějaké doplnění kádru. Sparta naopak řeší ještě několik základních pozic a vše se bude sehrávat min. prvních 5 kol na podzim + poháry, které jako loni můžou přijít Spartu velmi draho.

Už tam měl být Vaclík nebo podobně kvalitní brankář bez ohledu na Kováře a tak by se dalo pokračovat.

Reagovat
kilobyte

Ne, tyto týmy fakt Sparta nemá porážet rozdílem třídy. Přípravné zápasy jsou z velké části o nabrání zápasového tempa a zkoušení. I kvůli tomu se většinou střídají 2 jedenáctky. O sehrávání zase tolik nejde.

Sparta má v podstatě stejný kádr jako loni a hraje stejný systém jako loni, takže když nikdo neodejde a nepřijde, tak není důvod se sehrávat prvních 5 kol.

Jediná nejistota je právě v případě Kováře. Taky mi nepřijde dobré vsadit vše na jednu kartu, když je dost nejistá. Zase třeba Vaclík by k nám asi nešel, když by pak hrozilo, že přijde Kovář a bude dělat dvojku.

Reagovat
Sigma Olomouc

OT: nový trenér FK Příbram "B" - Dominik Mašek

nový asistent trenéra FK Příbram "B"- Wágner

Reagovat
Salfovic

Dvě práce za jeden plat (na papíře).

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Kdyby měli v Kleinkirchheimu VAR, nepochybu že by někdo zašel do kabiny rozhodčích a výsledek by opravili na Sparta Praha - Čukarički Bělehrad 2:1 (0:0). Branky: 55. Haraslín, 90+3 z pen. Zelený - 59. Tomovič.

Reagovat
doshcz

no sudi nas obral o jasnej gol z primaku kdyz si tam nekde vymyslel ofsajd takze mas pravdu, melo to byt 2:1

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
doshcz

Reagovat
verv

myslel jsem, že vás ten pláč přejde s novou sezónou

Reagovat
Mass

Poukazovat na falešný a nejspíš i koupený sparťanský sebevědomí není žádnej pláč. Jen řikám, že v evropských pohárech podobným stylem jako v naší lize vyhrávat nepůjde.

Reagovat
verv

Aneb jak na zmínku o pláči reagovat dalším pláčem.

Reagovat
Mass

Když napíšu že si dement, bude to taky pláč?

Reagovat
verv

Ne, pláč je to, co tady neustále omíláš.

Ale chápu, všude posloucháte, jak máte nejlepšího trenéra, nejlepší kádr, nejlepší vedení, nejlepší stadion... A pak jste stejně druzí za Plzní nebo za Spartou, to musí být frustrující.

Reagovat
Mass

Co ty nepochopíš je to, že nejde o to vyhrát za každou cenu.

Pro mě by bylo frustrující, kdybych měl takovou povahu, že bych měl radost z výhry po hře, kde jsem podváděl. Nebo kdybych na každej koment, kterej se mi nelíbí, psal, že je to pláč.

Reagovat
kilobyte

Když za podvod nezaplatíš, tak to přece není podvod.

Reagovat
Prometheus

V tom případě nechápu, že máš v oblíbených Slavii

Reagovat
verv

Jj o povaze káže týpek, kterej neumí přijmout fakt, že jeho tým nevyhrál a místo aby to uznal, tak si vymýšlí nějaký teorie o podvodech.

Nelíbí se mi tady spousta komentů, ale brečíš jenom ty.

Reagovat
Skleepy

Vtipný hihýsek, když nám jeden regulérní gól sebrali no.

Reagovat
Bechy1893
Reagovat
dave30

Já bych to neviděl tak černě. 3. tým ligy, která je podle koeficientu z evropských pohárů výše než naše. Co si asi mohli říkat fanoušci soupeře? Nějaký mistr z Česka (které je za námi), který vyhrál ligu po dlouhé době a v evropských pohárech také nic moc... Takže výsledek dobrý.

Reagovat
papanegra

Už začínám být opravdu nervózní z podoby kádru..

Kovář nejspíš nevyjde, co jsem četl, tak United ho chtějí jedině prodat za nesmysl... Pokud je to pravda, měl už u nás bát Vaclík.

Stopeři nás tlačí dlouho, jelikož jsou sklenění.. a to možná odejde Vitík, ale i bez jeho odchodu už měl někdo přijít.

Defenzivní pravá strana, jestli se tam bude rotovat Wiesner a Pešek, tak to se asi poseru..

Defenzivní levá strana taky není žádná naše silná stránka.. to bude další bída..

V záloze souhlasím s ostatními, chybí někdo techničtější..

Jediné co vypadá dobře je Útok a možná křídla ?

=

Bojím se ostudy v pohárech i v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě pojedeme taktiku "čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme." Aspoň bude sranda.

Reagovat
j_mrazik

Na tohle jste snad nikdy za těch 30 let, co vás sleduju nehráli.

Většinou to byly nakopávaný míče na hromotluka vepředu, který to sklepával pod sebe jak od Hnátka.

Reagovat
C-M@ster

Kdyby Sparta v nastavení kopala penaltu, tak Čukarički porazí.

Reagovat
ACSMan

je to chyba rozhodčího

Reagovat
Rimmer77

Tak líbí se mi jak nymandi co nedohlednou dál než za polský hranice hodnotí jak ostudná je remíza s nejakyma Cukaricki, co to jako je? Oni jako nedali nymandum který skončili třetí v srbský lize(srbská liga 9. v Evropě, my 15.) nedali bura?

Nenosim růžový brýle, nedostatky tam jsou,je to syrový, ukazuje se i v tehle přátelských zápasech, že na Spartu někteří nemají ať už Rynes, Mejdr, Minčev, Wiesner. Zase na druhou stranu třetí tým srbský ligy jsme kromě minely Ládi do ničeho nepustili, my kromě golu,tyč, neuznanej gól z primaku plus další šance takže jsem v pohodě.

Být např fandou Dinama Záhřeb, který proti nám hrálo generálku tak jsem zděšen, velká bída od Dinama a já jsem klidnější, jestli je dostaneme do předkola tak se není čeho bát.

Reagovat
Stannis Baratheon

Pořád s tou kvalitou srbský ligy.

Párkrát se utrhla Crvena Zvezda, jednou Partizan (kterej už proti Slovácku vypadal otřesně) a dělilo čtyřma. Teď když dělí pěti, tak jsou za pár sezón zpátky na pomezí 2. a 3. desítky.

Nebo si snad pamatuješ, kdy hrál skupinu jiný klub ze Srbska než ty dva kluby z Bělehradu? Ne, protože zbytek ligy je úplně tragickej, na úrovni slovenský ligy. Čukarički by u nás hráli nejlíp prostřední skupinu, spíš ale skupinu o sestup.

Reagovat
Losinho

Balkánci mají ten přístup v přáteláku úplně jinej, můžeš bejt zděšenej, ale v ostrým zápase pak Dinamo Spartu/Slavii/Plzeň vypráská jak nic.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
KingMaster13

Ono i přístup doma/venku mají úplně jinej. Venku často vypadají jak amatéři, které přejedeš v klidu 2:0 ale pak tě doma zadupou do země a dají ti 4 kousky

Reagovat
Sosi

Čučkaři

Reagovat
ACSeRw!n

Vitik a Cvancara odchod jeste by se mozna jeden, dva hraci hodily

Reagovat
KingMaster13

Čvančara taky odchází?

Reagovat
John Obi Mikel

Ruik to psal, že se ho budou chtít v létě zbavit.

Reagovat
KingMaster13

Tak Ruik Já myslel, že už se třeba někdo konkrétní o něj uchází

Reagovat
bartes

Tak 2 měsíce se mluví o Gladbachu.

Reagovat
ACSeRw!n

posledni dva zapasy nebyl ani na lavici a zraneny neni

Reagovat
KingMaster13

Vzhledem k tomu, že kromě 2 měsíce staré zprávy o Gladbachu o tom nic nekoluje je docela zvláštní, že by se vyjednával přestup a nepadla o tom jediná informace

Reagovat
ACSeRw!n

mas lepsi napad, proc nebyl 2x ani na lavici ?

Reagovat
verv

Zdravotní problémy

Reagovat
ACSeRw!n

aha.. a proto Rosicky potvrdil, ze Cvancara je v Nemecku a jedna o prestupu ?

Reagovat
verv

To se nevylučuje, na soustředění netrénoval naplno kvůli nějakejm zdravotním omezením. Navíc odcestoval až teď ale zápas nehrál už v pátek.

Reagovat
KingMaster13

Tak třeba mu trenér chtěl dát volno aby si více odpočinul, neměl kondici třeba Jako to, že 2x vynechal nemusí absolutně nic znamenat

Reagovat
Salfovic

Byl sjetej na sračky.

Reagovat
Sosi

Hraci nebo hracky?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Sosi

Reagovat
mario23

kecy. Odejde max Čvančara

Reagovat
r.mrazik

Tohle je od Rosy šílený.

Po mistrovské sezóně neposilit, to je totální úlet.

Navíc vědět, že odejde Vitik a Cvancara a zatím jen vzít na hostování týpka, co rok nehrál.

Achjo...

Reagovat
bartes

Snad podzim Sparta zase neprochrápe . Prioritou měl být brankář a pravý obránce. Ani 1 není pořešeno. Jsem zvědavý, jestli toho Kováře dohodnou. MU chce prý 10 mil liber, Sparta je ochotna dát max 3.

I kdyby přišel Vaclík, tak mu bude několik zápasů trvat, než se s mužstvem sžije a zase může mít Slávia během podzimu 10 bodů náskok. Hlavně že loni na podzim měla Sparta asi 5 brankářů schopných tu ligu chytat .

Reagovat
Prometheus

Kovář je fajn, nic proti němu nemám,ale vykupovat ho za nějakou ránu fakt ne. Ten Vaclík mi naopak dává smysl

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PBLead

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Marv

Letos to bude průser.. zatím absolutně nezvládnutý přestupák Na konci sezony byl strašně znát úzký a na některých místech sestavy i slabý kádr. Dotlačilo se to touhou po titulu a velkou dávkou štěstí. Tohle prostě nemůže v Evropě stačit a v lize může Slavie s Plzní rychle odskočit.

Jako golmanu tu bylo tolik, že už pomalu ani nebylo kam je poslat na hostování.. A dopadne to takhle, přitom tu mohl být mladý odchovanec již rozchytaný a stejné dva mít za sebou. To hostování mělo být rovnou vyjednané s nějakou opcí na přestup nebo alespoň prodloužení hostování na další sezonu. Takhle se Manchestru rozchytal golman na nějaký prodej nebo vlastní využití. Strašně těžko se bude vyjednávat třeba rozumná částka na přestup.

Když nastoupili v tom prvním přípravném zápase většinou jen hráči bojující o udržení v kádru nebo hráči po zranění, čekal jsem, že když se otočil Mejdr s Wiesnerem, bude už teď jeden někde pryč. Ten post je nejslabší už několik let, každý týden se oba předhání v horším výkonu V krajích obrany byl ten rozdíl oproti Slavii strašidelný, čekal bych, že posila minimálně na tenhle post už musí být dávno vytipovaná..

Střed zálohy je také slabý, sice přišel Ševčík, ale to není ta pozice, která Spartu trápí nejvíce.. Navíc je tu hodně podobný Daněk a Karabec. Útok sice slušný je, ale dost se počítá s odchodem Čvančary, pak to bude zase málo. Minchev na to asi nemá, Sejk s těma kecama by se klidně mohl taky pakovat.. Všechno bude na Kuchtovi, přitom třeba Slavie má na ten post 4 kvalitní hráče.. Obecně bych si představoval, že už se některým hráčům dalo tolik šancí, že se rovnou prodaj a kádr se doplní tak, aby třeba bylo možné i v nějakém zápase poslat na hříště víc než jen dvě oživení. V tomhle není napřed jen Slavie, ale i Plzeň

Chápu, že jsou finance asi omezené, investovalo se do Kuchty a Ševčíka, ale po vyhraném titulu a s šancí na úspěch v Evropě, třeba i v LM se posílit musí.. Když si představim kolik peněz vyházeli za posladní roky, tak je dalších sto milionů snad ani nemůže trápit

Reagovat
kilobyte

Otázka je, jak je to s FFP. Právě to, jak se v minulosti vyhazovalo, nás teď může bolet.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pablos

odchod Hložka a Hancka to musel přece hodně srovnat

Reagovat
kilobyte

V pohárech jsme toho moc nevydělali a utratilo se toho dost. A třeba tenhle přestupák jsme už dali 2,5 mega za Kuchtu a Ševčík měl být něco pod mega. Pokud se jim podaří nějak domluvit Kováře, tak to budou další minimálně 3 mega.

Reagovat
Pablos

no a mínus můžeš být snad 20 mega nebo možná méně, ale 20 mega do toho můžeš klidně dát do klubu ze svého nebo tak něják to je ...já myslím, že FFP se český týmy nikdy nemůže týkat... to přeci nejde

Reagovat
kilobyte

Sezóna 21/22 ztráta 407 mega, to je 17 mega euro. Pod Italem za hráče utratili skoro těch 20 mega jen na přestupech. Sice už je to víc než 5 let, ale ty částky se účetně rozepisují na více let. Takže většina bude do FFP asi patřit. S tím pak souvisí velké platy těch hráčů. Pak taky přišel covid a sebral část příjmů.

Kvůli covidu jsou snad nějaké úlevy, ale těžko říct jak na tom jsme. Asi to nebude na nějaké rozhazování.

Reagovat
Pablos

no je fakt, že se to takhle nezdá no a že jste rozhazovali slušně no

Reagovat
Mass

Však to se vyřeší nějakym přeprodanym pozemkem.

Reagovat
kilobyte

Ještěže v tom Dan umí chodit. Škoda, že se Čína tenkrát bála ostudy a J&T vám nezabavili stadion. Mohli ho přepsat na Spartu a pak vám ho pronajímat.

Reagovat
Salfovic

Už tak byl tehdy srandy kopec

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pablos

docela čumím, jak se na to Sparta vysrala... resp. věřím, že vyloženě nevysrala, ale prostě absolutně nezvládla zatím přestupák.

Reagovat
ratusek

Tak Rosa přece říkal něco o hranici 1M euro nebo co a že se nemůže pouštět do nějakých zběsilých nákupů. V lize na posty, co Spartu trápí, nesežene do základu nikoho (dopadlo by to jako Mejdr aspol) a v zahraničí asi nemá takový skauting. Ten teď funguje tak, že berou to, s čím přišel dříve Priske do styku

Reagovat
kilobyte

Za chvíli budeme přivádět jeho bývalky.

Reagovat
Salfovic

Tak s manažerskými místy nebyl na Spartě nikdy problém.

Reagovat
ratusek

Na pozici uklizeček?

Reagovat
Pablos

tak titul udělali, tak teď zase pojedou 10let přešlap za přešlapem klasika

Reagovat
Sigma Olomouc

Kéž by

Reagovat
mario23

Pochybuju, že by odešel víc, jak jeden hráč z trojice Karabec, Čvančara, Vitík. Navíc když nemáme skoro žádný posily a nejspíš bude těžký domluvit , aby se vrátil Kovář.

Birmančevič hrál docela bídu, ale snad se zapracuje.

Reagovat
Pablos

prosim tě, půjdou z té trojce min. dva plus ještě L. Krejčí po předkolech... už to vidím

Reagovat
mario23

To fakt ne. Krejčího nikdo chtít nebude, jestli bude pokračovat v tom, co předvádí v přípravě.

Reagovat
Pablos

asi ještě oslavuje titul

Reagovat
Bakary3

To je tak strašnej ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele