Sparťané porazili Rijeku 2:0 a v přípravě zvítězili i potřetí

06.07.2022, 22:24
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (79)

Přidat komentář
PalibrkUros

Válec se rozjíždí

Reagovat
Remt

Hm aby z toho hned po začátku sezony nebyl místo válce prazvláštní šišoid, tak jako každej rok

Reagovat
žrout

Viděl někdo? Jak hrál Daněk? Bude tam dobrej?

Reagovat
smazaný uživatel

Na křídle je lepší než Hložek, protože umí i tahat dozadu. Pod hrotem ho moc nevidím když máme Karabce a Fortelný vypadá božsky. Když vystřelí tak Šilhavý bude mít erekci bez viagry.

Reagovat
žrout

za šilhavého erekci

Reagovat
didosh

Viděl jsem sestřih, klidně to mohlo skončit 8:2

Reagovat
ACSeRw!n

co ten Julis do pici ??

Reagovat
mario23

je v topu, dal gól z pencle

Reagovat
ACSeRw!n

no ono to fakt vypada, ze si asi ho asi nechame.. s Mincevem pocita na kridlo a Julis bude treti utocnik.. aspon ze ten Hanousek sel do pice

Reagovat
srbic13

to by teda byla katastrofa nechat si hrace, kteremu se zase konecne zacalo darit, to mas recht

Reagovat
ACSeRw!n

tak darit bych to urcite nenazyval vzdycky ma v par zapasech stesti a neco mu tam spadne a pak se tim omlouva celej zbytek jeho bidny sezony.. tenhle hrac dostal uz opravdu hodne sanci, az je to neuveritelny.. takovejch pokusu o restart kariery u nas nemel snad nikdo

Reagovat
JeséRodriguez

ale na druhou stranu, koho bys tam teď jako třetího útočníka nechal? Drchal se zranil asi na delší dobu, Sejk je v Jablonci (pro něj lepší, než leštit tribunu/lavičku a sem tam si jít kopnout za béčko), Kozák je v Liberci, platí to samé jako píšu u Sejka. V béčku je třeba Turyna, ale ten na to asi nemá.

Reagovat
John Obi Mikel

Hlavně se nám toho Turynu nepokoušejte udat zpátky, když se vám vrátil Kuchta.

Reagovat
JeséRodriguez

ani by mi to nevadilo, ale pochybuju, že byste po něm šli. Myslím, že na ligu nemá.

Reagovat
PalibrkUros

A co je na něm jako špatnýho? Všude jinde by v lize hrál základ a góly střílel jak na běžícim pásu... je to odchovanec, budu jedině rád, když zůstane... gól dát umí a dával je vždycky, akorát je ksždou chvíli zraněnej...

Reagovat
verv

Šancí dostal dost, ale taky když pravidelněji hrával, tak ty góly dával, viz ta sezóna, kdy se udělalo čtvrtfinále El nebo předminulá. Bohužel je dost často zraněnej, ale jako třetí útočník je naprosto v pohodě.

Reagovat
doshcz

kdyby neumrel Drchal, tak by asi sel.. ale bohuzel..

Reagovat
Mr.Mike

Julis je golovej, ale hral slusne prevazne kdyz s nim hral nekdo vepredu.. Kdyz hraje sam tak je vetsinou k ho*nu, ani mice moc nevybojuje/nepodrzi

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bude hrát doma na dva útočníky, protože takhle hrál Priske všude... venku na jednoho doma na dva. Takže si zahraje Juliš dost.

Reagovat
JeséRodriguez

Viděl jsem to tak od 10. minuty do cca 70., Zelený, Sadílek, nebo třeba i Daněk ukázali, že můžou být super posily. Samozřejmě je to příprava a ukáže se i v lize, ale už včera tam šel vidět ten Priskeho rukopis. Trochu mě zaráží, že ještě nepřišlo křídlo. Haraslín hodně aktivní, ale hodně neefektivní. Ale zase ve finále může hrát z křídla klidně Karabec, i ten Wiesner by se mi tam líbil, protože ten zase góly dávat umí.

Reagovat
žrout

To už spíš může hrát z křídla Daněk než Karabec. Karabec není tak dynamický a jeho přednosti jsou jinde.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak může hrát něco jako hrával Dočkal...zprava, Mejdr by to po lajně odjezdil.

Reagovat
ACSMan

Určitě bych tomu dal šanci

Reagovat
JeséRodriguez

pokud se nepletu, hrál tam ze začátku i za B a docela mu to tam šlo

Reagovat
žrout

Jelikož chce Priske od křídel dynamiku a neúnavné napadání, pilovat lajnu, nemyslím si, že to je něco pro Karabce. Naopak Daněk je přesně ten typ. Navíc na křídle se mi jeví hodně zajímavě i Ryneš, toho byste si měli nechat v kádru a už dávat minuty. Má hodně dobré věci, skvěle 1 na 1. Docela mě překvapil.

Reagovat
JeséRodriguez

Ryneš je fajn, i Patrák, ten se ale bohužel zranil. Navíc u Patráka čekám, že půjde někam hostovat. Je pravda, že Priske hodně sází na tenhle fyzicky náročnej fotbal, ale zase bude určitě mít i nějaký ten plán B.

Reagovat
doshcz

Reagovat
mario23

Nejsem si jistej, jestli má Karabec a Daněk na základ.

Záloha bude asi Haraslín, Krejčí ml, Fortelný, Sadílek, Pešek.

Reagovat
mario23

Problém je, že Krejčí má časté zdravotní problémy. Byla chyba, že jsme nepřivedli Condeho nebo Tiehiho.

Reagovat
doshcz

Pavelka do rotace ok

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
verv

Reagovat
mario23

Reagovat
Salfovic

Conde a DM

Reagovat
doshcz

tak Conde byl dle statistik v top 3 v soubojich a vyhranejch soubojich v lize, takze urcite je schopnej hrat DM

Reagovat
žrout

A co myslíš, že hrál ve Zlíně

Reagovat
JeséRodriguez

Ten základ asi vypadá docela jasně no. Karabec a Daněk podle mě v pohodě můžou hrát třeba místo Fortelného, ale jakmile vypadne Krejčí, bude to horší. Na to DM zůstávají zatím Pavelka, Souček a Sáček, tady nějak věřím, že by mohl Priske probrat Pavelku, kterej mi z těch tří přijde dozadu prostě nejlepší

Reagovat
mario23

Součka bych možná poslal na hostování. Ale Pavelka a Sáček v pohodě na záskok. Horsí to bude, když bude Krejčí déle mimo.

Reagovat
JeséRodriguez

Viděl bych to podobně. S tím, že křídla tam jsou vlastně jen 3 a můžou tam zaskočit Daněk s Karabcem, takže 7 hráčů (když tam počítám ty 2) je celkem ok. Na křídlo počítám i Wiesnera, kterej tam je lepší, než v obraně. Celkově se mi líbí i to složení obrany. Zelený, Hancko a Hojer, 3 leváci, a 2 z nich zvládnou kraj i stopera. Vitík s Vydrou velké naděje, ale Vydru bych zatím asi poslal hostovat, ať má pravidelné vytížení. Napravo i nalevo by ještě mohl zaskakovat Suchomel, ale asi by mu nějaké hostování taky víc pomohlo.

Reagovat
mario23

Holec (Heča, Vorel)

Mejdr (Wiesner, Vindheim), Vitík (Panák, Večerka), Hancko (Čelůstka, Vydra), Zelený (Hojer)

Pešek (Wiesner, Vindheim), Krejčí ml., Fortelný, Sadílek (Souček, Sáček, Pavelka, Daněk, Karabec), Haraslín (Minčev, Ryneš)

Kuchta ( Čvančara, Juliš, Drchal)

Těch hráčů máme hodně, hlavně těch záložníků, ale máme spoustu mladíků, který můžou hrát za béčko, takže je nemusíme posílat hostovat. Já bych osobně bral nějakýho krajního záložníka, tam tu kvalitu nemáme tak velkou, hlavně, pokud budou Pešek s Haraslínem bez formy, jako na jaře, což srazilo Vrbu.

Asi jsem na někoho zapomněl. :D

Reagovat
JeséRodriguez

Na Vindheima s Minčevem jsem nějak zapomněl. je těch hráčů opravdu hodně no...mě se na krajích líbí Ryneš s Patrákem, ale to samozřejmě není nějaká okamžitá kvalita pro áčko, spíše mají potenciál. Na tom kraji zahraje dobře i Wiesner, tím si jsem docela jistej. Ale někdo asi tam přece jen chybí. Každopádně se musíme některých hráčů nejdříve zbavit, takže tomu docela rozumím, že to nejde hned.

Reagovat
doshcz

vypada to ze budem hrat o dost fyzicky narocnejsi fotbal nez za Vrby, takze to + klasicky spartansky zraneni znamena, ze se nam hodne hracu bude hodit

Reagovat
JeséRodriguez

To je pravda no Hlavně ať tomu Priskemu dají čas, mě se to zatím celkem líbí, ale pořád může vyletět v předkolech EKL (u týmu je fakt krátce), pak třeba slabší podzim a letí. Osobně bych byl pro, aby se i v tomhle případě trenér podržel. Nejde všechno hned.

Reagovat
mario23

Rynešovi to taky přeju, je v něm potenciál. Wiesner mi tolik nevadí, ale nechci ho už moc v obraně, protože bránění mu moc nejde, ale dovedu si ho představit, jako záskok za Peška.

Já jsem rád, že už to tak nějak začalo a některých hráčů se začínáme zbavovat a jsem zvědav, kdo ještě odejde na hostování. Některý z těch mladých bych zkusil poslat na hostování v první lize. Třeba Ryneše, Součka nebo další mladý. U nás by odehráli málo.

Reagovat
JeséRodriguez

Ty hostovačky v lize by jim určitě pomohly víc, než hrát 2. ligu za béčko. Součka bych poslal na hostování určitě, kvůli tomu přetlaku ve středu zálohy. Pod Priskem hlavně fakt věřím Pavelkovi, podle mě bude dobrej. Taky z toho mám zatím radost. Když koukneš na FB, kde lidi nadávaj, že je málo příchodů. Nevím, jak si to představují, že ty hráče pod smlouvou asi jen jednoduše přestaneš platit? Navíc pokud se jim opravdu zlepší kondice, což chce Priske docílit, půjdou ti hráči zákonitě nahoru.

Reagovat
mario23

Já bych chtěl taky všechno hned, ale v tomhle jsem si uvědomil, že to prostě nejde, ty hráči mají smlouvu a nejde naráz vyházet 10 hráčů. Bohužel na FB tam většina tohle si neuvědomuje.

Pavelka mi přijde pomalej a Priske teď bude potřebovat hráče podobný, jako Slavia, to znamená běhavý hráče s dobrou rychlosti kvůli vysunutýmu presinku. A ten presink proti Rijece tam byl znát, to za Vrby nebylo, že by jsme takhle presovali nahoře už.

Reagovat
JeséRodriguez

S Rijekou jsem viděl těch cca 50-60 minut a toho presingu jsem si dobře všímal. Podle mě si to Pavelka může pořád odehrát pozičně na DM + pomůže zkušenostma. Hlavně věřím, že s ním bude Priske dobře pracovat. Už se každopádně těším na to předkolo. Včera už to vypadalo na budoucí základ, kromě toho Krejčího a možná ještě Wiesner za Haraslína? Vitík místo Hojera?

Reagovat
mario23

Jediná alternativa za Hojera bude Zelený nebo Hancko podle mě. Wisner za Haraslina, pokud to bude napravo, tak ok. Spíš bude důležitý, kdy se uzdraví Krejčí a pak třeba Panák s Celustkou i když na stoperech by problém být neměl. Ale jak říkáš, za Krejčího to v pohodě uhraje Pavelka.

Reagovat
JeséRodriguez

Možná proto zůstane ten Suchomel, kterej zahraje oba ty kraje. Nechme se překvapit. Celustka by pomohl, ale budu rád, když bude Vitík pravidelně hrát.

Reagovat
mario23

To rozhodně, s Karabcem patří k nejžádanějším mladým hráčům Sparty. Tahle sezona pro něj hádám bude zlomová a pokud se mu povede, tak si vyslouží lepší angažmá a Sparta za něj dostane hodně peněz.

Reagovat
JeséRodriguez

Jj, zrovna Vitíkovi docela věřím. Ke konci loňského ročníku podával velmi dobré výkony.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
kilobyte

Na soustředění ještě odjeli Horák, Suchomel, Jonáš. A ještě Patrák, který zůstal kvůli zranění. Ale to jsou hráči na pomezí áčka a béčka.

Bez hráčů na tom pomezí mi to vychází na 27 hráčů. Což je akorát.

Jestli budeme hrát na 3 střední záložníky, což asi budeme, tak tam máme na 3 posty 8 hráčů. S naší marodkou je to akorát. Navíc někteří z nich můžou hrát na křídlech.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak za mě lepší třeba Suchomel a Patrák, než třeba VIndheim/Souček/Sáček/Minčev...I když mám Sáčka rád, je to takovej symbol průměrnosti

Reagovat
kilobyte

Tak ti 4 jsou hráči spíše na lavičku/tribunu. Takže mladíci "z béčka" s nimi budou soupeřit o lavičku. Třeba Suchomel se potřebuje zklidnit herně i projevem. To co předváděl na konci sezóny byla hrůza.

Reagovat
verv

Hrůza? Nevyšlo mu finále poháru, jinak úplně v pohodě.

Reagovat
kilobyte

Nic exrta neukázal. Ve finále udělal hloupou penaltu a ještě si chtěl zařídit ČK (měl štěstí, že se rozhodčí bál). Kdyby tohle předvedl třeba v předkole, tak tím může Spartu vyřadit.

Reagovat
JeséRodriguez

To finále je pravda, jinak teda za mě hrál výborně v ostatních zápasech. Třeba i derby zvládl fakt dobře, i když tam o moc už nešlo. Podle mě by mu prospělo hostování někde, kde bude pravidelně hrát. Třeba takové Teplice nebo Brno (teď přesně nevím, kdo na LB a RB v těchto týmech nastupuje, prostě týmy druhé poloviny tabulky)

Reagovat
verv

A co extra měl ukázat? Finále mu nevyšlo, jako všem ostatním. V derby byl výbornej (i v tom pohárovým). Proti Slovácku úplně v pohodě výkon. Ani zdaleka bych jeho výkony neoznačil slovem hrůza

Reagovat
kilobyte

Tak to hrůza nebylo přímo na jeho výkon. Třeba proti Slavii v poháru měl slabší začátek a musel ho Vrba o poločase sundat, ale to mohlo být nervozitou.

Mě nejde o to, že mu nevyšlo. Takovou penaltu může udělat každý, i když byla hodně hloupá. Ale ta jeho reakce by hodně přes čáru.

Reagovat
verv

V tom zápase byl právě výbornej, o poločase byl střídanej, protože dostal vymyšlenou žlutou už asi v páté minutě.

Reagovat
mario23

Ty mladý bych poslal hostovat a zkušený nechat a postupně posílat do světa, ale samozřejmě ne hned. Na záskok ty hráči stačí. Oni si svoje odehrajou a Minčev je pořád dost mladej a je v něm potenciál. Já mu pořád věřím.

Reagovat
JeséRodriguez

U Minčeva je trochu i problém, že mu zatím nikdo nenašel "jeho" post. Za mě je to podobné jako u Hložka, není to ani křídlo, ani samostatný hrot v 4 5 1...ale takový ten second striker. Ajo, radši ať tam občas zaskočí ti zkušenější, a mladí se vyhrají na hostovačkách, jako třeba Fortelný v Teplicích.

Reagovat
mario23

Navíc většina hostování mi dává smysl. Třeba Sejk nebo Fortelný měli hostování úspěšný, hráli pravidelně, pomohlo jim to, takže dobrý. I ten Havelka si svoje odehrál i když kvalitu na áčko asi nemá. Takovej Ryneš nebo Souček by se prosadit na hostování měli, pokud to v nich je.

Reagovat
JeséRodriguez

To jednoznačně souhlas. Mě se loni v Liberci líbil i mladej Frýdek. Neviděl jsem sice tolik zápasů, ale on už vlastně i v Hradci v těch pár zápasech, které jsem měl možnost shlédnout, nevypadal vůbec špatně. Podle mě to i u něj bude letos zlomová sezóna a mohl by se klidně vrátit. Jen ať na ty hostovačky choděj.

Reagovat
Mr.Mike

Panak Zeleny oba by to odkopali taky

Reagovat
Imos

Fortelný se tak zlepšil, že se tady dává do základu? Jsem mu vůbec nevěřil, že by na Spartu měl a tak nějak jsem předpokládal že to bude druhý Aleš Čermák

Reagovat
JeséRodriguez

Jojo zlepšil. Samozřejmě je to jen příprava, ale vypadá zatím fakt dobře. i ten Sadílek zatím fajn.

Reagovat
Imos

díky, to jsem zvědavej jak tu zálohu složíte, pomalu by se měl začít rozjíždět Karabec už

Reagovat
JeséRodriguez

Tak záloha bude s velkou pravděpodobností Fortelný - Krejčí - Sadílek. Karabcovi věřím, snad začne ten potenciál naplňovat. A musím říct, že se mi tam včera líbil i Daněk, kterej to navíc podtrhl pěkným zakončením při tom gólu.

Reagovat
mario23

Já myslím, že na základ to není. Podle mě by mu prospělo hostování, jinak prosedí další sezonu na pomezi střídačky a bude hrát každej zápas 20 minut a kdoví, jestli. To ten Daněk se mi líbí daleko víc.

Reagovat
ondrasch77

Byl výbornej už v Teplicích (píšu to už o třetím hráči z Teplic) , rozhodně si zaslouží zkusit základ .

Reagovat
Imos

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
žrout

byl tam fakt skvělej no

Reagovat
Cotton

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kádr mi přijde dost širokej, jsem zvědavý, kdo nakonec půjde hostovat.

Reagovat
JeséRodriguez

Řekl bych, že Souček, Vydra a možná Suchomel.

Reagovat
Witcher

Oni jsou slabí i papírově

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele