Sparta přivítá v lize Slovácko, zápasy Plzně a Slavie jsou odložené

23.08., 20:54
Aktuality
epet ARENA (© Sparta Praha)

Sparťané v 6. kole první ligy přivítají v sobotu Slovácko. Pro české šampiony půjde o generálku před odvetou závěrečného předkola Ligy mistrů proti Malmö, na jehož hřišti zvítězili 2:0. Ostatní pohároví zástupci o víkendu do soutěže nezasáhnou. Duel Mladá Boleslav - Slavia si nechali domácí odložit a hrát se nebude ani v Plzni, kam měla zavítat Olomouc. Program se tak zúžil na šest utkání, atraktivní bude zejména východočeské derby Pardubice - Hradec Králové.

Sparta zůstává v lize jako jediná stoprocentní, v nové sezoně z deseti soutěžních utkání ztratila jen za remízu s rumunským FCSB. Letenští přivítají Malmö v úterý, o odkladu ligového duelu ale neuvažovali. "V tuhle chvíli máme dobrý rytmus, točíme hráče a stejně by to nebyla výhoda odložit si zápas se Slováckem, protože bychom ho museli odehrát v následujících měsících. Přitom mají naši hráči plný program i kvůli reprezentačním povinnostem," řekl kouč Lars Friis.

Šesté Slovácko navzdory "hubenému" skóre 2:3 získalo osm bodů a vyhrálo dvakrát po sobě. Na Letné v posledních dvou duelech utrpělo debakly 0:4 a 0:5. "Jedeme na Spartu s větším sebevědomím, máme za sebou dobrou sérii zápasů a rádi bychom to promítli i do výsledku. Očekávám rotaci v jejich sestavě, ale mají tak silný kádr, že to nebude moc znát," uvedl trenér Roman West.

Sparta může v neúplné tabulce navýšit náskok před konkurenty, protože druhá Plzeň, třetí Slavia ani čtvrtá Olomouc o víkendu hrát nebudou. Viktoria se po domácí výhře 1:0 chce připravit na odvetu na hřišti Hearts v závěrečném předkole Evropské ligy. Rovněž Mladá Boleslav pošetří síly před utkáním Konferenční ligy v Paksu, kam pojede za průběžného stavu 2:2.

"My jsme chtěli s Boleslaví hrát. Nechtěli jsme mít pauzu osm dní, z tohoto pohledu je to pro nás spíše nepříjemnost a výhoda pro soupeře (Lille)," mínil kouč Slavie Jindřich Trpišovský. Jeho tým bude v Lize mistrů doma dohánět manko 0:2 z úvodního duelu ve Francii.

V sobotu se odehrají ještě zápasy Bohemians 1905 - Jablonec, Teplice - Karviná a od 20:00 Pardubice - Hradec Králové. Do východočeského derby jdou v roli favorita hostující "Votroci", kteří jsou s devíti body na pátém místě. Všechny body ale získali v domácím prostředí, navíc ve třech duelech na hřišti rivala nevyhráli.

"Je to derby a to se hraje trochu jinak než ostatní zápasy v lize. Přijde spousta lidí, bude skvělá atmosféra. V Pardubicích proběhly před sezonou změny v realizačním týmu i hráčském kádru, takže budou hrát trochu jiným stylem, než jakým se prezentovaly na jaře," připomněl asistent královéhradeckého trenéra Adrian Rolko výhru 2:0 z posledního vzájemného měření sil.

Pardubice doma prohrály oba zápasy a ještě nevstřelily branku. V sezoně zatím zdolaly pouze poslední České Budějovice. "Východočeské derby zažiju na vlastní kůži poprvé, moc se na to těším. Pro oba týmy je to největší utkání. Věřím, že do toho půjdeme s velkým odhodláním a sehrajeme výbornou partii. Očekávám velkou bitvu," řekl pardubický kouč Jiří Saňák.

Nedělní program obstarají pouze dva zápasy. Baník Ostrava přivítá v utkání ambiciózních týmů Liberec. Kolo uzavře souboj čtrnácté Dukly s posledními Českými Budějovicemi na pražské Julisce.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Profesor Ikebara

Jsem rád, že Sparta neodkládala.

Reagovat
Nieuwendyk

Jediný klub s gulema

Reagovat
Mimalu
Reagovat
Profesor Ikebara

No twl

Reagovat
El Cid z City

Od Jindry je to v poslední době takové uplakané, vždycky dostane soupeře, kterého nechtěl a je nejtěžší, teď má odloženo, výhoda pro Lyon, bejt situace opačná, bude brečet,že slávka musela hrát a Lyon odpočíval.

Reagovat
_Franklin_

Všechno dobrý, až na ten Lyon Protože hrají s Lille

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
_Franklin_

Jen chcanky si to nechají odlozit

Reagovat
Profesor Ikebara

Uvidíme, jestli se jim to vyplatí. Takě můžou všichni 3 prohrát a pak do toho ještě dohrávka. A tím zřejmě nekončíme. Pokud si Slavie s Plzní budou odkládat i ve skupině, jen dobře pro Spartu.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Pablos

Ale hovno… prostě nechceš prostě riskovat zranění nebo chceš prostě dlouhou přípravu na zápas rozhodující o celé sezóně, někdo (Sparta) chce zase, aby hráči byli v rytmu… prostě určitá taktika no zvolená, když se to nabízí.

Plus mám za to, že to odložila Bolka… takže Slavia musela, na souhlas se už nehraje Ale Trpišák by to udělal tak jako tak si teda stejnak myslím.

Reagovat
_Franklin_

Jenze v tomhle rozpolozeni by treba zrovna Slavka ztratila v lize takhle to budou hrat jindy, nektery hraci co by ted nebyli k dispozici, tak pak budou, uz nebudou muset setrit hrace, takze budou v plny sestave a uz je to vuci Sparte trosku nefer

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele