Sparta měla podle komise kopat penaltu, na Slovácku rozhodčí nechybovali

07.09.2022, 10:08
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (90)

Přidat komentář
ratusek

Nechci nějak extra hájit Spartu. Hraje hrozně, asi jako my. Ale druhý zápas po sobě je řízli sudí. Mohla mít 4 body navíc, být první a plácali by se po ramenou, že to teď jde. Třeba by ty 4 body neměla, kdo ví. Ale je hrozný, jak sudí v jednoduchých situacích chybují, i s tím posraným VARem.

A jestli si někdo nastřelí vlastní ruku když je na zemi a tu ruku má ve vzduchu, tak bych nejen pískl pencli, ale vyloučil bych ho za dřeváctví a dal 5 zápasů stop. Za co jiného se má pískat penalta ty vole? instrukce UEFA

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Orlandiiik

je pravda, že hrajeme totální sračku, ale případné 4b jsou už docela dost, tím neříkám, že se budeme se Slávii a Plzní rvát o titul, to vůbec, ztratíme na oba daleko více bodů na konci sezóny.

Reagovat
žrout

Reagovat
Petr325

Reagovat
Lof

Reagovat
srbic13

ja jsem asi divnej, ale pro me je vyhra 1:0 z penalty, 0:0 nebo 0:1 se Zlinem doma jedna a tataz vec - docela pruser

Reagovat
r.mrazik

penalty k fotbalu patri

plzen vyhrala titul diky vysledkum prave 1:0

jestli si tu budeme hrat stale na "neco lepsiho" tak se budeme dal placat okolo tretiho mista

Reagovat
Cotton

Ale rozdíl jsou 3 body

Reagovat
Bucky

Tak Plzeň na těchhle "průserech" postavila oba dva poslední tituly. Všechno upachtěné výhry po nevýrazném výkonu, velké části zápasů tahají za kratší konec i se soupeři ze spodku tabulky, ale prostě to 1:0 urvou. Kdyby Sparta udělala titul a vše vyhrála o gól s jednou střelou na bránu, tak si nedokážu představit Sparťana, který by na to nadával. Výhra řeší všechny neduhy.

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

Po tom dlouholetém půstu, kdyby z toho byl titul, tak by bylo oko přimhouřeno... ale jinak s tebou nesouhlasím u Sparty a Slavie (z posledních zase let) se kouká přísněji na hru jako takovou, to s Plzní vůbec nesrovnávej... i tak by trenér letěl, nároky jsou trošku jiný.

Reagovat
bobis21

Hlavně podobným stylem se často prezentovala právě Sparta. Třeba 2009/2010 měla Sparta titul se skóre 42:14.

Reagovat
kilobyte

Remízový král a sezóna bez porážky.

Reagovat
bobis21

A Baník mohl mít titul, kdyby nedal Táborský gól z poslední střely v zápase (o posledním kole proti 14 lidem v Příbrami ani mluvit mezi slušnými lidmi nebudu)

Reagovat
kilobyte

Stejně by vám výhra v Příbrami nepomohla. Jenom byste skončili před Jabloncem.

Reagovat
bobis21

No proto jsem zmínil i vyrovnání Táborského v 90. minutě o zápas dřív. 2 zápasy před koncem jedeš na titul a pak přijde jedna životní střela a jeden suchý hajzl a hraješ skoro 10 let o záchranu

Reagovat
Pablos

rok předtím za to letěl Bílek ale, a Chovanec tam byl na rok a pak Lavička pokud se nepletu ...a ten rok co píšeš měla Sparta 14 remíz to není urvaný moc ...to je špatný, ale stačilo to.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Bucky

Spousta lidí má tendenci shazovat hroznou Spartu a oslavovat veleúspěšnou Plzeň, ale v téhle sezóně je mezi nimi sportovně rozdíl jen v počtu posbíraných bodů. Plzeň odehrála letos opravdu dobrý zápas snad jen dvakrát. Zbytek jsou utrápené výhry, ale výhry. Určitě nechci brát Plzni zásluhy za to, že umí zvládnout i těžké zápasy a dát rozhodující gól i když se nedaří. Ale pak je tu aspekt toho, co Plzeň a Sparta ovlivnit nemůže. Třeba to, že se Spartě prostě nepískne penalta, která se písknout měla. Třeba to, že Viking dokázal proměnit to minimum, do kterého ho Sparta pustila, zatímco soupeři Plzně zazdili neskutečný počet tutovek (stejně jako třeba soupeři Slavie). Plzeň je určitě lepší v té vítězné mentalitě, ale otočit faktory, které ty kluby mohou jen minimálně ovlivnit (výkon soupeřů, rozhodčí), tak klidně mluvíme o tom, že Plzeň je 4. sezónu v řadě bez pohárů, v lize už buduje ztrátu na vedoucí týmy tabulky a Šádek zoufale shání nového majitele, zatímco Sparta mohla postoupit v předkolech dále a v lize být po boku Slavie na vrcholu. Na kdyby se nehraje, ale o to mi ani nejde. Chci spíš poukázat na to, kolik lidí je přesvědčeno o tom, v jaké je Sparta hrozné krizi a jak je Plzeň neskutečně našlapaná, ale přitom to mohlo být bez přičinění obou klubů úplně opačně a mluvilo by se jinak.

Reagovat
ratusek

Přesně tak. Plzen hraje taky hrozně, ale ty výhry urve. Mít o ty 4 body více, tak.by se Sparta oslavovala, že konečně umí.vyhrávat zápasy, které se ji nedaří a byla by pasována na titul. Takhle má o 4 body méně a tvrdí se, že je potřeba to opět radikálně změnit

Reagovat
Bucky

Fakt mě pobavilo, když nejlajkovanějším příspěvkem pod jedním postem na FB Sparty bylo, že nějaká borka vyjmenovala, co Sparta nutně potřebuje a bylo to 6 hráčů + "vylepšit lavičku". Jak může být tolik lidí úplně mimo realitu je fakt zarážející. Na druhou stranu, když se pak člověk podívá na to, co tu jsou někteří schopní volit, tak to do sebe vše docela dobře zapadá.

Reagovat
ratusek

Protože se žije v domnění, že Sparta musí soupeře porážet 5:0 a soupeře jako Slavia, Plzeň 3:0. Ale to nejde a nikdy nebude. Ty týmy se vyrovnávají a ikdyž jsou na spodku tabulky, tak na Spartu a Slavii se hecne každý a jim stačí ten beton a bud mají bod nebo nic. Sparta nehraje nic oslnivého, ale kdyby měla trochu to štěstí, tak fakt má o 4 body více, je první a dala by najevo, že zápasy, kde se nedaří, umí vyhrát. Takhle začnou zase panikařit, něco měnit, učit se něco nového, to taky nebude fungovat a tskhle furt dokola.

Otázka samozřejmě je, až se vrátí LK, jestli se zvednou, on má na tým neskutečný vliv

Reagovat
Bucky

Máš naprostou pravdu. Držím Priskemu pevné nervy, ať nepodlehne tlaku a věří dál své cestě. Ale ať ho média mizinterpretují jak chtějí, on vypadá přesvědčeně, že tohle prostě je správná cesta, i když to třeba drhne a bude to trvat. Vedení mu musí dát jasný signál, ať pokračuje i za cenu dalších ztrát a nehoní zbytečně levné výsledky, které tým nijak neposunou (to už stálo flek hodně trenérů Sparty).

A ještě jedna věc - píšeš, že si lidi musí zvyknout, že se liga vyrovnává. Oni si ale také musí zvyknout, že Sparta už není zdaleka ten nejbohatší tým s "neomezenými" možnostmi. Slavie má o polovinu vyšší rozpočet a Sparta je naprosto logicky v roli vyzyvatele, který by se měl snažit favorita překvapit. Cokoli jiného je čistá naivita.

Reagovat
ratusek

Taktak

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Axelrose

Přesně.

Komise rozhodčích opět ukázala, že je tak nějak na ho..o.

To už mi ta ruka přišla jako jasnější penalta, než ten faul.

Plus si pořád stojím za tím, že bych nedal červenou tomu Rosovi - a když tak za to, že ho vůbec napadlo takto faulovat (takže vlastně je udělená správně )

Reagovat
pingla

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
db18

Hráč zahrál míčem vědomě nohou a následně neúmyslně rukou," uvedl ve videu předseda komise Radek Příhoda

Reagovat
ratusek

Příhoda. opakovaně ta jeho vyjádření jsou mimo

Reagovat
žrout

Reagovat
Pablos

což je správně ale

Reagovat
db18

balon si odkopl moc rychle a hrábnul po něm, aby si ho zastavil...

Reagovat
Pablos

Ani mi nepřišlo ...položil tam ruku. I když je pravda, že nastřelení ruky si představuju bezprostředně od nohy... a né že odehraju a pak se dotknu, to dle mého nastřelení nebylo ani, ale prostě hraní rukou, to je fakt.

Reagovat
žrout

Tohle nebyl žádný odkop, prostě posunul míč nohou a pak po něm hrábl rukou, to je celé. jasná pětka, Příhoda ze sebe dělá debila.

Reagovat
Pablos

No však ano.

Reagovat
Mass

Sice Tomičovi nevidim do hlavy jako Příhoda, ale přišlo mi, že to bylo přesně naopak.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jeste je docela bizarni, jakym zaberem to obhajuji (nejaky instruktazni zaber od UEFA), kde se jedna o uplne jinou situaci.

Jako chapu, ze Prihoda potrebuje, aby mel kdo vubec piskat, ale ty vole

Reagovat
db18

Reagovat
žrout

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
John Obi Mikel

Tak nakonec to vzali jako případ neúmyslného hraní rukou

Reagovat
kecipep

Nenazval bych to úmyslem, ale úplně na podpírání tu ruku taky nevyužil. Penalta

Reagovat
GjøvikFF

Pak se člověk může zlobit na rozhodčí, na VAR, když šéf komise rozhodčích s odstupem 3 dní, a možností si to 1000x prozkoumat, vyplodí tohle. Před 30 lety byla pravidla (a hlavně jejich výklad) daleko jasnější, rozumnější a transparentnější. Tomu říkám fakt pokrok

Reagovat
monty25

Reagovat
JhonLimon

Do jisté míry se dá souhlasit, ale pokud jsou globální pravidla, která by měla platit pro všechny stejně, tak přece nemůže předseda rozhodčích jakékoliv organizace spadající pod tu globální organizace sám interpretovat tyto pravidla. Prostě když FIFA nařídila, že pokud je přirozená poloha ruky, když se o ni člověk opírá o zem a rozhodli, že se to nebude pískat, tak si Příhoda může myslet cokoliv, ale bohužel s tím nic neudělá...ale určitě máš pravdu v tom, že v minulosti byla pravidla jednodušší a taky podstatně uchopitelnější pro všechny.

Reagovat
kilobyte

Tak v tomhle případě nejde o pravidla ale o jejich výklad. Tohle opírání o zem nebylo.

Reagovat
Pablos

A o nějáký opírání je řeč ? Jestli to chápu jde o to, že si sám hráč nastřelil ruku... ať se vám to líbí nebo né, to se penalta nepíská (ač je to blbost).

Reagovat
Pablos

Tak jsem si to pustil ještě 2x a beru zpět... já tam spíš nevidím nastřelení, ale prostě hraní rukou a je jedno jestli úmyslně nebo neúmyslně v tomhle případě.

Reagovat
GjøvikFF

Přesně jak píše nade mnou kolega, tady nejde o pravidla, ale o výklad. Dostali jsme do situace, že si může každý pravidla vyložit a ohnout libovolně dle aktuální potřeby a nikdy to nebude špatně, pokaždé se to zaštítí "aktuálními trendy, instrukcemi..." Tohle za mě absolutně nejde v duchu toho výkladu, o který se Příhoda opírá, dotyčný hráč se ani náhodou tou rukou nepodpíral, nezvedal se o ni, tohle musí být naprosto 1000% penalta.

Reagovat
ratusek

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Lof

Jednoznačně

Reagovat
naheCZ

Reagovat
JhonLimon

Jasně, souhlasím Zelíčko je dlouhodobě chráněn, takže mě to od Příhody ani nepřekvapilo...

Reagovat
JhonLimon

A ještě teda dodám, že Příhoda se neopíral o výklad "opírání se o zem" ale řekl "Hráč zahrál míčem vědomě nohou a následně neúmyslně rukou" což je vlastně stejná situace jako když si zpracuješ míč prsama a hodíš si ho na ruku...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
žrout

Reagovat
db18

Reagovat
jackinho10

Bez rozhodcich se akorat 22 chlapku honi za balonem, jako curaci…

Reagovat
r.mrazik

at Prihoda vezme ty cerny svine u videa a tahne s nima do Tiki Taka delat chytryho...

VAR totalne k hovnu, od zacatku sezony mraky chyb. Na co tam ti kreteni jsou a cumi na to?

K hovnu...

Ostatne...zna nekdo normalniho rozhodciho? vsichni to byli uplatny mrchy,co to delaji kvuli prachum

Reagovat
kilobyte

Od té doby, co Příhoda potrestal videorozhodčí, protože upozornil hlavního na chybu, která podle Příhody nebyla zásadní, tak se VAR hlásí minimálně.

Reagovat
r.mrazik

aha, ok

v tom pripade plati,co jsem psal...Prihoda at jde s VARem do hajzlu...i s tema youtuberama,co u toho videa sedi

Reagovat
jackinho10

Reagovat
žrout

Reagovat
db18

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no , Sparta zatial nehrá nejak oslnivo a do toho sa jej ešte dostáva aj poškodení zo strany rozhodcov , aj tie dva body navyše by urobili veľkú zmenu nie len v tabuľke ale hlavne po psychickej stránke . Sparta teraz na poslednú chvíľu ešte zháňa posily , rieši sa momentálne krídlo Viktor Fisher ale je o nej záujem i z Turecka . Šikovné krídlo by som uvítal snáď ešte viac ako špilmachra

Reagovat
PBLead

Ježiš, Fischera fakt ne. Další vyhořelý talent, co se neprosadil ani v Antwerpách (aktuálně má skoro nejmíň minut z celého týmu). Ale je to Dán, takže ho Priske asi chtít bude... To už měla Sparta koupit toho Kasanovu z Hradce. Ale ten už je teď fuč v Plzni...

Reagovat
Sosi

Toho Karabce bych rozhodne nepiskal, vychovne.

Reagovat
žrout

Jako taky mi přijde, že to úplně penalta nebyl. Ano, Hrubý vytrčil před Karabcem nohu, ale bylo vidět, jak si na to chce schválně Kara naběhnout, aby došlo ke kontaktu.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
iamek

Plavcic Banik

Reagovat
HorajzmAmmann

dobrý křídlo, asi...

Spíš mi vadí to hostování bez opce.

Reagovat
Mass

Měl by Baník na jeho plat milion korun měsíčně? Takhle tam bude asi spoluúčast Slavie s tím, že asi pořád doufají, že ho někam udají.

Reagovat
HorajzmAmmann

ne neměl

Reagovat
kilobyte

K čemu by vám teda byla ta opce?

Reagovat
HorajzmAmmann

No k ničemu, celý to hostování nedává smysl. Baník za poslední roky odmítal hostovacky bez opce. Proto to nechápu.

Ale pokud budu brát jenom jeho herní kvalitu tak asi pomůže, křídel v lize stejně moc není takže není kde brát...

Reagovat
Mass

Plavšič do Baníku? No já sem byl tehdy jeden z mála, co neměl radost když přestupoval ze Sparty do Slavie. No snad ho nebude Vrba stavět na beka jako Trpiš, toho kluka odstrčí i (mladší) dorostenec.

Reagovat
John Obi Mikel

Já se taky hlásím, že jsem ho nechtěl.

Reagovat
naheCZ

Taky a taky jsem měl pocit, že jsem skoro jedinej

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne. Na hostování nebrat, pak odejde a k čemu nám to bylo? Na přestup s takovým platem taky ne. To raději ten Cadu, pokud půjde na přestup.

Reagovat
Greny

Podle mě byl neregulérní i ten gól co jsme dostali po tom autu. Kde byl VAR? Za mě špatně hozený ... Zářez

Reagovat
John Obi Mikel

Řeší VAR špatně hozený auty?

Reagovat
Greny

To nevím, ani si tím nejsem stopro jistý, jen mě přišlo že to bylo blbě hozený.. ale zajímalo by mě to

Reagovat
kilobyte

Neřeší. A u Brna už vůbec ne.

Reagovat
jackinho10

Hlavne co je nejvetsi blbost, ze kdyz utocici hrac si kopne mic do ruky, tak se to piska, ale u braniciho neni penalta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele