Soupeř vyhrál zaslouženě, uznal Flick. Ter Stegena mrzela chyba v komunikaci

Dnes, 12:01
Aktuality
Hansi Flick (© FC Barcelona)

První porážku v sezoně včera večer utrpěla Barcelona. Katalánský klub nastoupil na půdě AS Monaco a bez řady zraněných hráčů padl 1:2, drtivou většinu duelu navíc musel odehrát v oslabení.

Klíčový moment duelu se zrodil už po deseti minutách, po špatné rozehrávce musel za záchranou brzdu zatáhnout obránce Eric García a sudí Allard Lindhout mu ukázal červenou kartu. Na první inkasovanou branku ještě dokázal zareagovat Lamine Yamal, domácí ale tahali jednoznačně za delší konec a početní převahu nakonec proměnili v zaslouženou výhru, dvacet minut před koncem to zařídil George Ilenikhena.

"Snažili jsme se až do konce, musíme ale přijmout fakt, že soupeř vyhrál zaslouženě. Potřebujeme se otřepat, zregenerovat a vrátit se silnější, v Lize mistrů dostaneme ještě dalších sedm šancí," prohlásil trenér Hansi Flick.

Barcelona za sebou má skvělý vstup do španělské nejvyšší soutěže a v pěti zápasech neztratila ani bod, v posledních dvou duelech navíc nastřílela jedenáct branek. Hansi Flick se přitom musí obejít bez řady zraněných fotbalistů - dlouhodobě budou chybět Christensen, Araújo a Bernal a návraty po vážných patáliích teprve chystají Gavi a Frenkie de Jong. Na marodce je i Fermín López a na měsíc musí na fotbal zapomenout Dani Olmo.

"Porážku musíme přijmout. Máme hodně zraněných hráčů, jsem si jistý, že s jejich návraty budeme silnějším týmem," nepochybuje německý kormidelník.

Čisté svědomí po závěrečném hvizdu neměl především Marc-André ter Stegen. Právě chyba brankáře při rozehrávce vedla ke klíčové situaci, po níž Barcelona dohrávala v dlouhém oslabení.

"Špatně jsme se s Ericem pochopili, nerozuměli jsme si a mrzí mě to, celé to odnesl. Hráli jsme osmdesát minut v oslabení," řekl po utkání německý gólman.

"Stalo se něco, co by se nemělo stávat nikomu, ale to k fotbalu patří. Porážka pochopitelně mrzí, i v deseti jsme ze sebe vydali všechno, ukázali svou tvář a snažili se získat alespoň bod," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
2miguel1

Mame vela zraneni Olmo Frenkie Gavi Fermin out, prakticky cela zaloha okrem Pedriho. Yamal hra tiez prakticky stale, to ma uz zacina znepokojovat.

Reagovat
Visca el barca

Proto jsem si strašně přál Nica. Lamine s ním v týmu mohl daleko víc odpočívat. Protože Rapha by šel na jeho místo a Nico hrál LW. Tak snad za rok.

Reagovat
Crustyq

Tak jsme v LM pěkně navázali na poslední zápas z minula

Reagovat
blaugrana

V nedelu Villarreal. Mohol by Hamsi najst gule posadit svojho rodaka. Lewa a Lamine by mohli zacat na lavicke a prijst v priebehu do unavenej obrany.

Reagovat
Kluivert9

Počkal bych na středu proti Getafe. Na jak dlouho má Torres trest?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele