Souhrn kvalifikace o MS 2022 - středa 1.9.

01.09.2021, 18:02, aktualizováno 01.09.2021, 23:09
Komentáře a souhrny
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Portugalsko dvěma góly Cristiana Ronalda otočilo domácí zápas s Irskem. Výhru si nepřipsala Francie, která i zásluhou vyloučení Julese Koundého remizovala s Bosnou a Hercegovinou. Stoprocentní po výhře nad Skotskem zůstává Dánsko. V zápase Ruska s Chorvatskem branka nepadla a body si ve skupině H rozdělily také Slovinsko se Slovenskem. Norsko remizovalo s Nizozemskem...
Skupina A

Lucembursko - Ázerbájdžán 2:1

01.09.2021 20:45

Góly: 8. Mica Pinto, 28. Gerson Rodrigues (pen.) - 67. Emin Machmudov

Ázerbájdžánu nadále není přáno. Reprezentační výběr ze Zakavkazska již potrápil Portugalsko i Srbsko, pokaždé ale prohrál o jednu branku, načež se mu totéž přihodilo též v Lucembursku.

Domácí využili slabšího rozjezdu hostů a brzy se ujali vedení, které ještě v prvním poločase díky pokutovému kopu navýšili. Finiš Ázerbájdžánu již přišel pozdě. Zatímco fotbalisté ze "země ohně" zůstávají v tabulce skupiny A bez bodu, Lucembursko má na kontě solidních šest bodů.

Poprvé se domácí radovali již v osmé minutě. Pinto po přihrávce od Sinaniho doslova vtrhl do pokutového území Ázerbájdžánu a tvrdou střelou z úhlu překonal gólmana Mähämmädäliyeva. Ten si sice na balón sáhl, v cestě za brankovou čáru mu však zabránit nedokázal.

Ve 24. minutě už si Mähämmädäliyev počínal lépe, když zneškodnil pokus Thilla zpoza šestnáctky. Za další dvě minuty už ale bylo hostům opět horko. Barreira totiž ve vápně poslal k zemi Hüseynov, jenž viděl za svůj faul žlutou kartu. Lucemburčané navíc měli k dispozici pokutový kop, jenž si vzal na starost Gerson Rodrigues. Útočník aktuálně působící ve francouzském Troyes vypálil po zemi k tyči a navýšil náskok svého mužstva.

Hosté nesložili zbraně a ještě do přestávky usilovali o snížení, avšak tečovaná střela Ozobiće spočinula jen v náruči brankáře domácích Morise. Ten nakonec kapituloval až v 67. minutě, kdy jej ze standardní situace nachytal Machmudov. Zdálo se totiž, že záložník Něftči Baku pošle centr na své spoluhráče, Machmudov však překvapil všechny včetně Morise technickou střelou pod břevno.

Vyrovnání už se ale Ázerbájdžánci nedočkali. Machmudov sice v 88. minutě výborně vysunul Sadichova, jenže ten ztroskotal na připraveném Morisovi, který tak uhájil pro domácí vítězství.

Více informací k zápasu

Portugalsko - Irsko 2:1

01.09.2021 20:45

Góly: 89. Cristiano Ronaldo, 90+6. Cristiano Ronaldo - 45. John Egan

Díky mocnému závěru se povedlo Portugalsku nejen udržet neporazitelnost, ale dokonce proti Irům získat tři body. Po Ronaldově neproměněné penaltě otevřel skóre Egan, v závěru ale nová posila Manchesteru United dvěma góly otočila na 2:1.

Trenér Santos vsadil na tradiční rozestavení 4-3-3, přičemž před Patríciem naskočili Cancelo, Pepe, Dias a Guerreiro. Středovou trojici utvořili Fernandes, Palhinha a Bernardo, v útoku se představili Ronaldo, Jota a Rafa Silva. Irové rovněž naskočili podle svých zvyků, a to se třemi stopery. Těmi byli Duffy, O’Shea a Egan, jimž kryl záda Bazunu. Na krajích operovali Coleman a Doherty, ve středu pole pak Hendrick, Cullen a McGrath. Útočná dvojice působila ve složení Connolly, Idah.

První velké vzrušení nastalo po deseti minutách. To šel v pokutovém území do skluzu na Fernandese hodně nešetrně Hendrick, za což byl nařízen pokutový kop. Ten potvrdil po dlouhém zkoumání i VAR a míč si tak postavil Cristiano Ronaldo. Jeho exekuce ovšem nebyla z těch nejzdařilejších, a tak se gólman Bazunu dokázal vyšvihnout.

Ještě větší problém pro muže z Iberského poloostrova nastal na začátku nastavení první půle. To si na McGrathův rohový kop naskočil John Egan, jehož hlavička na zadní tyč skončila mimo dosah Patrícia. Domácí mohli bezprostředně poté srovnat, jenže Bazunu ukázal své schopnosti znovu, tentokráte proti Fernandesově pokusu.

Ve druhém poločase měli Portugalci výrazně více ze hry, už to ale vypadalo, že se ostrované budou radovat ze zisku tří bodů. V devětaosmdesáté minutě ovšem od brankové čáry odcentroval Guedes na hlavu Cristiana Ronalda, od níž balón putoval za záda marně se natahujícího brankáře.

A v šesté minutě nastavení Irové opět ve vzduchu selhali, což se jim krutě vymstilo. Odražený míč vrátil z pravé strany do vápna João Mário, na malém vápně přitom zavíral celou situaci kdo jiný než Cristiano Ronaldo, který i tentokráte uspěl a rozvlnil síť.

Portugalsko tak ve skupině A drží s deseti body první místo, byť se na něj může dotáhnout Srbsko se zápasem k dobru. Překvapivě vysoko je se šesti body ze tří utkání Lucembursko, naopak Irsko na svůj první zisk stále čeká stejně jako Ázerbájdžán.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko43108:410
2.Srbsko32107:57
3.Lucembursko32014:46
4.Irsko30033:60
5.Ázerbájdžán30032:50
Skupina D

Francie - Bosna a Hercegovina 1:1

01.09.2021 20:45

Góly: 39. Antoine Griezmann - 36. Edin Džeko

Francie trochu zklamala, protože s Bosnou a Hercegovinou si doma rozdělila body. Postarali se o to dva velcí střelci - na Džekovu trefu reagoval Antoine Griezmann.

Francouze čekalo utkání, do něhož vstupovali jako horký favorit. A to navzdory mnoha zraněním, které tak trochu zeštíhlily možnosti trenéra Deschampse. Velký den zažil například záložník AS Řím Jordan Veretout, který si po letech konečně získal pozornost reprezentačního trenéra a díky svým klubovým výkonům si vysloužil místo v základu.

Nastoupil proti hráči, který ještě před pár týdny působil ve stejném týmu - bosenský útok opět táhl veterán Edin Džeko. Mnohem aktivnější ale byl jeho soupeř, hvězda Realu Madrid Karim Benzema. Ten se mnohokrát nabízel spoluhráčům, ale Pogba, Griezmann nebo dokonce ani Mbappé mu nedokázali naservírovat takový míč, který hrot potřebuje.

Tak si kanonýr Realu stále častěji chodil do hloubi pole pro přihrávky a často své akce rozjížděl, než aby je dotahoval do konce. Podobně to o pár minut později udělal Kylian Mbappé. Celou akci rozjel u vápna, naběhl si na bližší tyč a ranou z úhlu ji orazítkoval.

A pak nastal šok. Domácí Francie si nebezpečně zahrávala, když před vlastním vápnem několikrát ztratila míč. Ten se rychle dostal k Edinu Džekovi, jenž si balon zpracoval mezi dvěma obránci a krásnou ranou k tyči překonal pozdě se natahujícího brankáře Llorise!

Vedení ale Bosně a Hercegovině zas tak dlouho nevydrželo. Přesně tři minuty. Po rohovém kopu si na přední tyči naskočil na míč Antoine Griezmann a trochu překvapivě ho nikdo nedokázal zastavit. Sudí celou situaci ještě zkoumal na videu, ale nakonec došel k závěru, že míč skutečně přešel brankovou čáru, takže útočník Atlética Madrid může vesele slavit - 1:1.

Stejný hráč málem ještě do konce poločasu srovnal, jenže ve 45. minutě pálil po vlastní akci jen těsně vedle tyče. Druhá půle ale rozhodně nezačala tak, jak si Francie asi malovala. Po sedmi minutách totiž oceňovaný stoper Jules Koundé přišlápl u rohového praporku soupeře a sudí mu udělil žlutou kartu. Po shlédnutí videa ji ale změnil na červenou a Francii poslal do oslabení!

Francie se několikrát snažila vynutit si faul s cílem oslabit soupeře nebo aspoň vymodlit si penaltu, ale ani jedno se jí nepovedlo. Směrem dopředu to ale po oslabení nebyla žádná sláva a Bosně pomalejší tempo hry naprosto vyhovovalo.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Ukrajina 2:2

01.09.2021 16:00

Góly: 74. Ruslan Valiullin, 90+6. Ruslan Valiullin - 2. Roman Jaremčuk, 90+3. Danylo Sikan

Naprosto strhující, infarktový závěr dopřáli divákům hráči Ukrajiny a především Kazachstánu. Jasný favorit sice v nastavení druhého poločasu uzmul těsné vedení, jenže v šesté minutě nastavení srovnal domácí hrdina Ruslan Valiullin svou druhou brankou na konečných 2:2.

Ukrajinci vstoupili do utkání z pozice druhého místa v tabulce a každému bylo jasné, že s Kazachstánem by to neměli mít moc těžké. Jenže to by si brankář Stas Pokatilov nesměl vybrat naprosto fenomenální den. Byť od úvodu utkání to tak rozhodně nevypadalo.

Už ve druhé minutě totiž Ukrajinci poprvé zahrozili a hned šli do vedení. Ukrajina se díky postupné kombinaci dostala k hranici pokutového území, kde se k parádnímu voleji dostal kanonýr Roman Jaremčuk. Jeho nádherný projektil se začal snášet do brány přesně v těch správných momentech, takže Ukrajinci vedli.

O pár minut později mohl zaskočenou obranu Kazachstánu potrestat jeden z nejzkušenějších hráčů na hřišti, Roman Jarmolenko. Jenže jeho zakončení putovalo od protihráče s velkým štěstím jen do tyče. Po pětadvaceti minutách trefili Ukrajinci další tyč a od ní se balon odrazil k Sydorčukovi. Ten však ve skluzu napálil jen břevno!

První půle už toho moc nenabídla, ale ta druhá divákům všechno bohatě vynahradila. Prvních pár minut se nic zajímavějšího neudálo a vypadalo to, že Ukrajinci budou bez potíží kontrolovat hru i hlídat výsledek. Dokonce si dovolili stáhnout i kanonýra Jaremčuka.

Po hodině hry se mezi obránce Kazachstánu dostal nabíhající Mykola Matvijenko, jenž se tak ocitl prakticky sám před domácím brankářem. Jenže ten jeho únik zarazil! Úplně stejně na tom byl o pár chvil později kolega Sobol, který rovněž pálil jen do připraveného brankáře Pokatilova!

A pak nastal šok. V 74. minutě totiž domácí Kazachstán potrestal svou návštěvu za přehršel neproměněných šancí. Po dlouhém pasu do vápna obránci Ukrajiny nepohlídali Ruslana Valiullina, který si míč za posledním stoperem zpracoval a z úhlu propálil brankáře Pjatova - 1:1.

V 90. minutě domácí málem otočili, když Ajmbetova vychytal Pjatov jen na poslední chvíli. Třetí minuta nastavení přinesla další zlomový moment a Ukrajincům se zdálo, že je všechno zas v pořádku. Střídající Danylo Sikan si naběhl do vápna a jako první byl u míče, který dokázal dostat za Pokatilova.

Jenže v šesté nastavené minutě (z původních pěti) dokázali domácí naprosto znehybnět svého soka. Stačil zase jeden dlouhý pas na levou stranu vápna, obrana Ukrajiny zareagovala příliš pozdě a dotírající Ruslan Valiullin dokázal v pádu procedit míč skrz Pjatova!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie42205:28
2.Ukrajina40405:54
3.Finsko20203:32
4.Bosna a Hercegovina30213:42
5.Kazachstán30213:52
Skupina F

Dánsko - Skotsko 2:0

01.09.2021 20:45

Góly: 14. Daniel Wass, 15. Joakim Mæhle

Domácí Dánsko bez větších potíží porazilo Skoty, kteří se do hry pořádně zapojili až ve druhé půli. Jejich šance ale pochytal bezchybný Kasper Schmeichel.

Dánsko vstupovalo do hry se Skotskem jako jasný favorit a tuhle úhlu se jalo naplňovat od samého začátku. Na svého soupeře totiž vletělo s plnou polní, takže než se synové Williama Wallace vzpamatovali, už prohrávali o dvě branky.

Aktivnější Dánsko se díky střelám Poulsena s Damsgaardem snažilo překvapit brankáře Gordona, ale povedlo se jim to až napotřetí. Ve 14. minutě totiž dlouhý pas do vápna našel na zadní tyči rozeběhnutého Daniela Wasse, který byl velmi špatně hlídán. Proto mohl v klidu hlavičkovat a své zakončení poslal na opačnou stranu brány - 1:0.

O pouhou minutu později už to bylo o dvě branky. Na krásný oblouček za obranu mezi dva obránce si naběhl hráč Atalanty Bergamo Joakim Mæhle a defenzivní řada Skotska byla opět přemožena. Zčásti to bylo určitě proto, že reklamovala ofsajd jiného hráče. Ten se ale do hry nijak nezapojil.

Skotsko netušilo, jak na tak nečekanou ztrátu reagovat. Po třiceti minutách navíc málem znovu inkasovalo, když se do zakončení po centru ze strany položil Poulsen. Brankář Gordon byl ale na svém místě.

První půle v podání ostrovního celku byla hodně rozpačitá a směrem dopředu se Skotsko dost trápilo. Skotsko se ale po změně stran trochu zvedlo a mladík Gilmour se dostal do velké šance, jenže ztroskotal na bezchybném brankáři Schmeichelovi. Následně se do útočení zapojil i obránce Andersen, ale jeho hlavička skončila těsně nad.

Delaneyho ránu ze střední vzdálenosti zase zkrotil Gordon. V konečných fázích zápasu se z utkání stal spíš souboj obou brankářů, kteří se překonávali. Oba drželi akcie svých týmů dost vysoko, byť pro Schmeichela to bylo mnohem snazší než pro jeho konkurenta. A když v závěru Schmeichel chytil přízemní ránu Frasera, bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Izrael 0:4

01.09.2021 20:45

Góly: 11. Eran Zahavi, 44. Eran Zahavi, 52. Munas Dabbur, 90+2. Eran Zahavi

Izrael se ve skupině F drží ve hře o druhé místo. Svěřenci rakouského kouče Willibalda Ruttensteinera potvrdili na Faerských ostrovech roli favorita a v Tórshavnu došli k pohodlné výhře. Zápas třemi góly režíroval izraelský kanonýr Eran Zahavi.

Ačkoli se favorit zápasu rekrutoval z Blízkého výhodu, první branku vsítili hosté vzhledem ke své roli poněkud netradičně - rychlým protiútokem. Faeřané v 11. minutě na chvíli zavařili svému soupeři, avšak po nepřesném centru přešel Izrael do kontru. Natcho vyslal dopředu Zahaviho, jenž si udělal prostor a levou nohou zakroutil míč do horního rohu brány.

Podruhé Zahavi usiloval o branku po 20 minutách hry, ovšem na přihrávku od Dasy těsně nedosáhl. Po půlhodině hry vystihl rozehrávku domácích Natcho, jenž kolmicí vysunul Dabbura. Útočník německého Hoffenheimu sice překonal brankáře Nielsena, bránu ale netrefil. A když už Dabbur ve 42. minutě rozvlnil síť, nemohl Higler gól uznat, neboť se izraelský forvard nacházel v ofsajdu.

Přesto se hráči v bílých dresech dočkali druhého zásahu ještě před přestávkou. Ve 44. minutě si za obranu Faeřanů naběhl Menahem, jehož ještě Nielsen vyrazil, následně ale Dabbur přenechal balón Zahavimu, jenž se opět nerozpakoval a pumelicí navýšil náskok Izraele.

Sedm minut po změně stran se Nielsen vyznamenal tentokrát proti příležitosti Dabbura po standardní situaci, znovu mu ovšem byl brilantní zákrok k ničemu. Po následném rohovém kopu se totiž do pokutového území domácích probil Solomon, na jehož dravost jistě pamatují též fanoušci české reprezentace. V Tórshavnu utekl Solomon podél brankové čáry, aby v malém vápně našel číhajícího Dabbura. Tomu jen stačilo správně nastavit pravou dolní končetinu, od niž se kulatý nesmysl odrazil za Nielsenova záda potřetí.

Svou hbitost ukázal Solomon také v 68. minutě, kdy v šestnáctce zamotal hlavu dvěma protihráčů, střelou do protipohybu nicméně Nielsena nezaskočil. Gólman Faeřanů totiž reflexivně zasáhl nohou. V závěru se ale Izraelci radovali z ještě jedné trefy. V nastavení si Zahavi narazil míč se střídajícím Abadou, aby zakončením po zemi k tyči zkompletoval hattrick.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Rakousko 0:2

01.09.2021 20:45

Góly: 45. Christoph Baumgartner, 90+4. Marko Arnautović

Moldavsko doma padlo s Rakouskem, to mu v pohodě nadělilo dvě branky. Tři body zajistily rakouskému favoritovi dvě trefy na koncích obou poločasů. Po Christophu Baumgartnerovi se v nastavení utkání trefil také Marko Arnautović.

Utkání v Kišiněvě začalo netradičním zpožděním, které narostlo asi na 25 minut a důvod byl prostý - nad trávníkem se vznášel dron a za celou dobu se nepovedlo najít nikoho, kdo jej ovládá. Anglický sudí Tierney tak byl nucen odeslat obě jedenáctky do šaten, než se pilot najde a zpacifikuje. Celá událost působila na hráče obou zemí trochu roztržitě a tempo utkání bylo v jeho úvodních minutách dost vlažné.

Jako první musel do práce brankář z domácí ligy Cristian Avram, kterého po dvaceti odehraných minutách vyzkoušel Baumgartner. Ten se dostal k míči po centru ze strany a pořádně vyděsil moldavskou obranu. V pádu ale mířil mimo. Stejný hráč zahrozil také po půlhodině hry, tentokrát si razil cestu do vápna a dostal do něj krásnou nahrávku. Tu ale v obležení moldavských obránců poslal jen do dobře postaveného brankáře Avrama.

První poločas se blížil ke svému konci, ale Moldavsko se k němu evidentně upnulo až příliš. Marko Arnautović v nastavení nahrál zpětně do druhé vlny na Christopha Baumgartnera a ten na milimetr přesně trefil k tyči - 1:0.

Zkušená obrana Rakouska odmítala jakékoli moldavské snahy o zdramatizování utkání a domácí časem pochopili, že vzdor je zbytečný. Dvacet minut před koncem práskl do míče Martin Hinteregger a sledoval, jak jeho rána plachtí nad. Pár vteřin před uplynutím čtyř nastavených minut se ale Rakušané prosadili. David Alaba krásně vysunul nabíhajícího Arnautoviće, kterého obránci Bolohan s Reabciukem nechali volného, a kanonýr z Bologny se díky jemnému lobu nemýlil!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko440016:012
2.Izrael42119:47
3.Rakousko42117:77
4.Skotsko41217:55
5.Faerské ostrovy40132:121
6.Moldavsko40132:151
Skupina G

Lotyšsko - Gibraltar 3:1

01.09.2021 20:45

Góly: 50. Vladislavs Gutkovskis (pen.), 85. Vladislavs Gutkovskis, 89. Andrejs Cigaņiks - 71. Andre Tjay De Barr (pen.)

Gibraltar byl blízko velmi dobrému výsledku, když až do 85. minuty držel v Lotyšsku remízový stav. Nakonec však v závěru favorizovaní Lotyši dvakrát udeřili a souboj o 5. místo ve skupině tak ovládli 3:1.

Zápas začali lépe domácí a už v 5. minutě pálil pohotově ve vápně Uldriķis po velmi dobrém centru Savalniekse, mířil však těsně vedle tyče Coleingovy brány. I nadále Lotyši pokračovali v tlaku a vytvořili si několik dalších dobrých příležitostí ke skórování. Nejprve vystrašili po rohovém kopu gólmana soupeře Cigaņiks a Černomordijs, poté v 15. minutě pálil opět aktivní Uldriķis, který však stejně jako v prvním případě mířil těsně mimo. Pěknou individuální akci pak ve 20. minutě předvedl Vladislavs Gutkovskis, který se kličkou zbavil obránce Bosia, následně však jen nechal vyniknout gólmana Coleinga.

O pouhé dvě minuty později z dobré pozice hlavičkoval Zjuzins, opět však pouze mimo bránu. Až ve 32. minutě se k první šanci dostal také Gibraltar, když Annesley z pokutového území přestřelil bránu. Po zbytek prvního poločasu byli však opět dominantním týmem domácí, kteří si však už žádnou větší šanci nevypracovali.

Druhý poločas začal stejně jako ten první a Lotyši se hned dostali do další šance, Gutkovskis však z úhlu střílel těsně vedle Coleingovy tyče. Lotyšsko se však dočkalo hned o chvíli později. Gibraltarský obránce Bosio totiž ve vápně fauloval Zjuzinse a aktivní Gutkovskis nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Jelikož však Lotyši promarnili další dvě gólové šance v podání Cigaņikse a Gutkovskise, dostal Gibraltar z ničeho nic šanci vyrovnat.

Eduards Emsis totiž ve vápně po kontaktu s Torrillou upadl přímo na nohy Roye Chipoliny a český sudí Orel po zásahu VAR odpískal penaltu, kterou proměnil Tjay De Barr. Na Lotyších byla vidět po vyrovnání okamžitá touha strhnout vedení zpět na svou stranu, zároveň je ale brzdila nervozita. V 85. minutě se však po mnoha neproměněných šancí konečně na Lotyše usmálo štěstí a k volnému Gutkovskisovi se od Krollise odrazil míč přímo před poloprázdnou bránu - 2:1.

V 89. minutě pak ještě zvedla diváky ze sedadel fantastická technická rána Cigaņikse, která přeplachtila bezmocného gólmana Coleinga. Lotyšsko si tak připsalo zasloužené vítězství.

Více informací k zápasu

Norsko - Nizozemsko 1:1

01.09.2021 20:45

Góly: 20. Erling Haaland - 36. Davy Klaassen

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Norskem a Nizozemskem a ve skupině G se tak nic zásadního nezměnilo. O bod vedou skupinu nadále Turci a Norsko s Nizozemskem mu jsou v patách. Na stadionu Ulleval v Oslu se už v prvním poločase trefili kanonýr Erling Håland a Davy Klaassen.

Na jedné straně Erling Håland, na té druhé Memphis Depay. Dvě útočná esa slibovala ofenzivní podívanou, ale v Oslu nakonec padly jen dvě branky. Norsko odehrálo s Nizozemskem vyrovnanou partii jak herně, tak i výsledkově. Pro domácí to ale znamená, že prodloužili čekání na vítězství proti Oranjes, které se naposledy zrodilo v roce 1992.

V prvním poločase byli Norové lepší. Možná zaostávali ve statistice držení balónu, ale směrem dopředu byli jednoznačně nebezpečnější, byť první gólovku měli na svědomí Oranjes. Už ve 4. minutě předvedli první nebezpečnou akci a po centru Depaye hlavičkoval do brankáře Hansena Gakpo. Stejný muž to posléze zkusil i střelecky a branku o kousíček minul. A ofenzivní podívaná pokračovala.

Po čtvrthodině hry se přihlásil o slovo Håland, ale kanonýra Dortmundu nadvakrát vychytal Bijlow. Norský útočník dostal prostor ještě ve 20. minutě a tentokrát už to mělo pro Oranjes fatální následky. Obrana hostí nezareagovala na Strandbergův lob a Håland střelou k tyči poslal Nory do vedení. Stačila chvilka nepozornosti a Håland udeřil. Solbakkenovi svěřenci byli při chuti a do další zajímavé šance se hnal Elyounoussi, jenomže koncovka mu vůbec nesedla.

O osm minut později se Oranjes dostali zničehonic k vyrovnání. Letní posila PSG Wijnaldum našel přízemním centrem osamoceného Davyho Klaassena a brankář Hansen byl bezmocný - 1:1. Z prvního poločasu to ještě nebylo všechno. Pár minut před přestávkou Hansen špatně zasáhl při centrovaném balónu a Gakpo už z úhlu netrefil branku. Nechybělo moc a Nizozemci otočili nepříznivý vývoj ve svůj prospěch.

I po změně stran hrozilo největší nebezpečí od Hålanda a v 64. minutě se po jeho střele zatřáslo břevno. Byla to vůbec největší šance v průběhu druhého poločasu, ve kterém už tolik brankových příležitostí nebylo. Remíza nakonec asi vyhovovala oběma celkům a na výsledku 1:1 se nic nezměnilo ani v nastavení. V jeho čtvrté minutě nepropálil Hansena s Melingem Dumfries. Konečná dělba bodů znamená, že se ve skupině G nic zásadního nezměnilo. O bod vede nadále Turecko, které ztratilo body s Černou Horou.

Více informací k zápasu

Turecko - Černá Hora 2:2

01.09.2021 20:45

Góly: 9. Cengiz Ünder, 30. Yusuf Yazici - 40. Adam Marušić, 90+7. Riste Radunović

Turecko promarnilo obrovskou možnost odskočit na prvním místě tabulky skupiny G a i když zůstává nadále v čele, situaci mu to mírně zkomplikovalo. Přitom Turci vedli v prvním poločase o dva góly a ještě v nastavení drželi výhru, než vyrovnal na konečných 2:2 Risto Radunović. Pro Černou Horu je to velmi cenná remíza, která drží postupové naděje nad vodou. Svěřenci trenéra Şenola Güneşe chtěli navázat na úspěšné představení před evropským šampionátem a to se alespoň v prvních čtyřiceti minutách podařilo.

Nástup Turků byl výtečný. V 9. minutě napřáhl zpoza vápna Cenzig Ünder a Mijatović se proletěl vzduchem zbytečně. Ünder si tak přivezl z nového angažmá v Marseille vynikající formu. Pobláznění Turci pokračovali ve snažení a po čtvrthodině hry orazítkoval tyč Ayhan. Ve 25. minutě neuspěl ani Yilmaz, ale o čtyři minuty později už to bylo 2:0. Ünder dostal v náběhu výbornou přihrávku, okamžitě jí posunul před branku, kde Yusuf Yazici z prvního doteku neomylně zakončil. Turecko vlastně mohlo utkání definitivně rozhodnout a nebýt zákroku Mijatoviće, mohlo být vymalováno.

Každopádně Černohorci žili a pět minut před přestávkou vstřelili z ojedinělé šance kontaktní gól. Kosović poslal uličkou balón do prostoru, kde si ho převzal Adam Marušić a přízemní ranou snížil na 1:2.

Černá Hora byla zpátky ve hře a navíc Turecko už nebylo po změně stran tolik aktivní. Zabezpečená obrana a kontrola průběžného vedení, to byl hlavní úkol domácích ve druhém poločase. Užuž se zdálo, že Güneşův tým těsné vítězství uhájí, ale nestalo se. Po přihrávce Aktürkoğlua nedosáhl na balón Yilmaz a to byla poslední možnost Turků, než se rozběhlo dlouhé nastavení.

Rezervní rozhodčí přidal ještě sedm minut a až v úplně poslední minutě vyrovnal na 2:2 Risto Radunović, který dostal možnost rozehrání standardní situace. Vypadalo to, že Radunović bude centrovat, ale balón trefil tak dobře, že skončil nechytatelně v šibenici. Brankář Bayındır se jenom ohlédl. Turecko už nemělo žádný čas, protože sudí Bastien následně utkání ukončil. Pro Turecko byla vyrovnávací branka šokem. Kdyby totiž získalo tři body, mělo by na prvním místě už tříbodový náskok.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Turecko422012:78
2.Nizozemsko421112:57
3.Černá Hora42118:57
4.Norsko42115:47
5.Lotyšsko41127:84
6.Gibraltar40042:170
Skupina H

Malta - Kypr 3:0

01.09.2021 20:45

Góly: 43. Cain Attard, 46. Joseph Mbong, 54. Cain Attard

Po remíze na Slovensku si Malta v kvalifikaci připsala další cenný a nečekaný zisk. Kypr přitom na jaře se Slováky rovněž remizoval a dokonce porazil Slovinsko, na ostrově nedaleko Sicílie nicméně hrozivě vyhořel.

Hlavního viníka prohry shledávají kyperští fanoušci ve stoperovi Konstantinosovi Sotiriouovi, jenž se ještě v první půli nechal hloupě vyloučit. Malta pak třemi góly dokonale využila přesilovku a konkurenta ze Středozemního moře porazila v soutěžním utkání vůbec poprvé v historii.

Po první žluté kartě v páté minutě zavařil Sotiriou svému celku také o tři minuty později, kdy jeho mizernou malou domů vystihl Montebello, toho však brankář Michail ještě vychytal. Po půlhodině hry se zase za obranou Kypru objevil Mbong, jenž ale v tutovce trestuhodně netrefil bránu. Svůj nepovedený vstup do zápasu mohl Sotiriou napravit ve 40. minutě, avšak jeho zakončení po rohovém kopu vytěsnil gólman Malty.

Vzápětí Sotiriou svůj výkon "korunoval" simulací, kterou si snažil vymodlit pokutový kop. Místo penalty jej však rozhodčí Maresca odměnil druhou žlutou kartou a tedy předčasným posláním do sprch. Početní výhodu zužitkovali domácí v podstatě okamžitě. Centr Camenzuliho ze 43. minutě prodloužil Mbong nůžkami balón doprava na zcela volného Attarda, jenž propálil Michaila a rozjásal spoře zaplnění stadion poprvé.

Získanou pohodu zúročili hráči Malty také ihned po změně stran. Na pas Teumy si naskočil Mbong, proti jehož zakončení hlavou plachtil Michal vzduchem marně — 2:0. Skvostný úsek hry ze strany domácích vyvrcholil v 54. minutě pohlednou kombinací, která skončila třetím gólem. Mbong s narazil merunu s Teumou, načež v levé straně vnikl do vápna Kypru. Přihrávka nakonec doputovala na druhou stranu k nabíhajícímu Attardovi, jenž se v zápase prosadil podruhé.

Více informací k zápasu

Rusko - Chorvatsko 0:0

01.09.2021 20:45

Góly: -

Souboj dvou lídrů skupiny H nejenže nepřinesl vítěze, ale k vidění nebyl ani jeden gól. Vyrovnaný a nepříliš atraktivní zápas v Moskvě tak znamenal, že se Rusové a Chorvati rozdělili o body a stále se drží na čele.

Rusové oproti nepovedenému závěrečnému utkání eura proti Dánsku výrazně překopali sestavu. V brance se místo Safonova objevil Guilherme, Divejeva s Džikijou tentokráte nastoupili sami bez třetího stopera. Na pravém kraji obrany naskočil znovu Fernandes, vlevo ale nahradil Karavajev Kuzjajeva, jenž se přesunul do zálohy. Tam nastoupil s Barinovem a Golovinem, kvůli čemuž zůstali mimo sestavu Zobnin s Ozdojevem. Do útoku se přesunul Aleksej Mirančuk, spolu s ním se představili i Zacharjan a Ionov.

Chorvati na šampionátu ztroskotali až v osmifinále na Španělech, přesto i u nich došlo k velkému množství změn. Chytal opět Livaković a před ním působili Ćaleta-Car s Juranovićem, namísto Vidy a Gvardiola se ovšem prezentovali Lovren a Sosa. V záloze zůstala dvojice Brozović, Kovačić, jež na úkor Modriće doplnil Pašalić. Na jednom křídle naskočil Vlašić, na druhém nahradil Perišić Rebiće a na hrotu Kramarić Petkoviće.

V prvním poločase byla k vidění jedna zajímavější situace na každé straně. Po necelé čtvrthodině si Livaković počíhal na Zacharjanovo zajímavé zakončení, na opačném konci hřiště pak krátce před pauzou Guilherme ve skluzu zastavil Kramarićův postup.

Po návratu ze šaten o sobě znovu dal vědět Zacharjan, jeho střela z nějakých dvanácti metrů ovšem zase skončila v moci brankáře. Livaković se musel činit ještě jednou, to když v osmaosmdesáté minutě Chorvati zpackali rozehrávku a z voleje pálil Zabolotnyj.

V zamotané skupině H tak tato dvě mužstva stále vedou se sedmi body po čtyřech zápasech, o o jeden bod méně má pak Slovensko a se čtyřmi body jsou na tom shodně Slovinsko, Malta a Kypr.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Slovensko 1:1

01.09.2021 20:45

Góly: 42. Petar Stojanovič - 32. Róbert Boženík

Bitva dvou týmů, které sice nejsou favority své skupiny, ovšem do postupových bojů by mohly promluvit, byla k vidění v Lublani. Hosté ze Slovenska se dostali do vedení po půlhodině díky Boženíkovi, zanedlouho však srovnal Stojanović.

Slovinci se na mistrovství Evropy nekvalifikovali a šlo tak o jejich první soutěžní zápas po více než pěti měsících. I proto je trochu překvapivé, že v sestavě oproti utkání na Kypru došlo jen ke čtyřem změnám. Před stálicí Oblakem zase naskočili v obraně Stojanović, Blažić a Balkovec, jen Mevlja nahradil Bajriće. Směrem více dopředu se změnilo rozestavení, nicméně posty v základu si uhájili ve středu pole Zajc s Lovrićem, s nimiž nastoupil Štulac a na kraji Iličić. Druhé křídlo obstarával Mlakar, na hrotu se prezentoval Šeško.

Slováci oproti bitvě o postup na euru proti Španělům ponechali téměř stejnou obranu ve složení Pekarík, Šatka, Škriniar a Holúbek, jen poslední jmenovaný vystřídal Hubočana. Těm místo Dúbravky kryl záda Rodák. Ve středu pole zůstali Kucka s Hamšíkem, Lobotka ovšem nahradil Hromadu, stejně jako Schranz s Weissem na křídlech Haraslína a Maka. Na hrotu operoval místo Dudy tentokráte Boženík.

Na první výraznější příležitost jsme čekali téměř půl hodiny, než Kucka vypálil z hranice velkého vápna jen kousek vedle tyče. Vzápětí už se ovšem naši východní sousedé mohli radovat. Z levé strany po pěkné akci odcentroval Weiss přímo na hlavu Róberta Boženíka, jenž předvedl neméně povedené zakončení a rozvlnil síť.

Konec první půle byl fotbalově atraktivní, zdvojnásobit vedení mohl Schranz, který tváří v tvář gólmanovi z ostrého úhlu napálil tyč. Na opačném konci hřiště po zaváhání gólmana nedokázal Šeško z metru dopravit balón do prázdné brány, nicméně vzápětí přišel Iličićův šikovný pas na Petara Stojanović, pro nějž už zakončení nebylo větším problémem.

Po návratu ze šaten mělo každé z mužstev jednu velkou šanci. Kucka si naskočil na centr z rohového kopu a už podruhé v zápase nechal Oblakovi zazvonit do uší brankovou konstrukcí, za Slovince zahrozil Mlakar, jenž ve skluzu na míč těsně nedosáhnul. Po třech čtvrtinách utkání Škriniar hlavičkoval po Hamšíkově centru nad břevno.

A jelikož ve zbytku utkání jsme svědky jiného většího vzrušení nebylo, skončilo střetnutí nerozhodným výsledkem a dělbou bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko42114:17
2.Rusko42116:47
3.Slovensko41305:46
4.Slovinsko41123:44
5.Malta41126:84
6.Kypr41121:44

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (206)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Boženík pekný gól. Rovnako aj Stojanovič na 1-1.

Reagovat
Modroočko

Schranz dnes mega zlý.

Reagovat
Salfovic

Trpišovský ho zničil.

Reagovat
Minister

Škoda, toto sme mali vyhrať, šance na to boli. Ale musím povedať, že na rozdiel od ME tam boli fázy, kedy sa na to dalo pozerať. Hlavne Stano Lobotka potešil, je vidieť čo s ním spravilo to, že začal hrávať a tréner mu verí.

Reagovat
Modroočko

Lobotka bol výborný, Mak tiež veľmi dobrý výkon. Škoda, že viaceré posty zahrali pod svoje možnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lobotka konečně začal v SSC hrát, což mu samozřejmě prospívá

Reagovat
O.Giroud

brvno, tycka skoda no, plny pocet by sa hodil po tych stratach

Reagovat
messi80

Je ale nepochopiteľné Že zas nehral valjent s hanckom.preco preboha namiesto chýbajúceho šatku nepostaví hráča ktorý hrá pravidelne LA ligu?

Reagovat
GrimeBaller98

this is my sen

Reagovat
Modroočko

Toto bol víťazný zápas, no zase sme to odmietli tým strachom v útoku vrchol bol, keď Koscelník vo vyloženej šanci v závere nestrieľal. Jediné pozitívum je, že Chorváti s Rusmi bez gólov a v skupine sa udržal status quo, ale mohli sme viesť.

Reagovat
fabec1222

Dík zkurvenci Turci, teroristi islámistický omg. Hlavně že máte miliardy šejkové vole, a mě nenecháte vyhrát pár stovek, zamrdanci co si nechaj dát gola v poslední vteřině. Snad nepostup už nikdy v historii na MS.

Reagovat
Fakt

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Ukaž tiket

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fabec1222

Tak nic. Nakonec Portugalsko - Irsko over, easy money, jebat turky a jejich zbytečné zápasy

Reagovat
fabec1222

Ronaldo csíař fotbalu, klaním se, neměl jsem pochyby, od začátku jsem nepochyboval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani vo 4 minúte nastavenia?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší fotbalista historie

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by mě zajímalo jestli pan admin v kde je Irsko a kde je Wales ale asi je to podle něj to samý když to tady píše kdo s kým otočil. Tak to dopadá když do fotbalu kecaji puberťáci

Reagovat
Salfovic

Válka s Turkem musí bejt.

Reagovat
GrimeBaller98

Disciplina vy kluci pitomi musi bejt!

Reagovat
Harley111

tvl ty jsi dobrej klaun, takhle se tady vyblejt kvůli dvěma stovkám , já čekal že tě připravali o tisíce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harley111

tvl us open včera dvě chyby 10 litrů v prdeli https://www.chance.cz/tiket?idu=-77775246485&idb=-11&hash=f7442069&affid=_wBd-tF5fYDcLBDzy42SyQ

Sparta před 14 dny 16 litrů v prdelihttps://www.chance.cz/tiket?idu=-77769650134&idb=-11&hash=8ffe3d29&affid=_wBd-tF5fYDcLBDzy42SyQ a takhle bych mohl jet dál a ty se tady hroutíš kvůli nevyhranejm dvěma stovkám

Reagovat
kilobyte

Vždyť jsi to měl taky za 200.

Reagovat
JacoBee

Jakých 10 a 16 v prdeli? 200 v prdeli ty joudo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Harley111

Ok , použiju tvojí rétoriku joudo a vysvětlím ti rozdíl mezi tiketama co posílal ten klaun co nahoře zvrací nad turkama. Samozřejmě jsem nemluvil o vsazené částce, ale o výhře nad kterou fabec vříská, že mu turci posrali 200 čistý výhry, tak jsem mu poslal dva moje tikety. 10 a 16 v prdeli na možné výhře ty joudo , když to chceš takhle polopatě. Tvl s tebou bych chtěl dělat

Reagovat
eleven11

Som ti už písal,že sa neživ tipovaním

Reagovat
mickey mouse

ouuu to naštve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
lampas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To je fotbal. Vsaď si dnes znovu

Reagovat
KnoxXx

kral je len jeden

Reagovat
JackDaniels.

Vemola

Reagovat
Benfica

to je kto?

Reagovat
Benfica

jaaj už viem, to sú tie bitky..

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
krisa

neskutečné vyhráblo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

Predstavujem si tvoju prezivku

Reagovat
Modroočko

To Portugalsko už som sa tešil, že Íri vyhrali.

Reagovat
Benfica

A potom niekto napise, ze nema pozitivny dopad na hru, tvl

Tak to som uz ani neveril v 3 body.. ale je to tam porrrra

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo hezky na pána Bylo mu blbý dát rekordní gól z penalty, tak jí schválně zahodil a naplánoval si radši epický závěr zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

A to ho niektorí prezývajú Penaldo...

Reagovat
John Obi Mikel

Ronaldo ze zločince hrdinou

Reagovat
Switchback
Reagovat
smazaný uživatel

O'Shea 5 zápasů stop za tu trapnou reakci.

Reagovat
Benfica

môže byť rád, že dohral zmrd

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neuveritelne kurvi fotbal tyhle simulace

Reagovat
VALEN

je to sráč nesnáším tohle

Reagovat
Greny

Vyhodil bych oba

Reagovat
Reggie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Fairplay

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě jak jsi z Ostrovů a máš co dočinění z fotbalem, tak musíš být nesportovní a neunášející mrdka. Je jedno jestli jsi Ir nebo Brit. Řeči plné hrdosti a činy plné trapností.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fenixLFC

jojo pretoze len shea je v tomto ten nesportovy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale jen ten kdo ten incident vyprovokoval. V tom vidím podstatný rozdíl.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Emqick

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Reggie

A já měl za to, že "tvrďáci" z ostrovů nesimulují

Reagovat
teenz

Reagovat
John Obi Mikel

Jako tvl, jeden větší blbec než druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Jedno dítě, když mu rozšlapou bábovičku, a jeden dement.

Reagovat
patas92

To sice jo, ale podle pravidel celkem jasná redka pro Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

jesteze nejsi rozhodci

Reagovat
Benfica

Reagovat
Acrocephalus

To se přesněji ani vystihnout nedá.

Reagovat
Greny

Jako sorry ale pravidlove klidně redka

Reagovat
patas92

Nejsi rozhodčí tak drž hubu

Reagovat
Baronne

Reagovat
Neri04

Za co?

Reagovat
Greny

za me je to nesportovni chovani umyslne udereni ci pokus o udereni v prerusene hre ,,, tam uz se ted rozdil nedela ... nazdar

Reagovat
Neri04

Za me jasna zluta, za tohle strkani se dava zluta. Jak pise kilobyte nize.

Reagovat
Mass

To bys při každý strkanici musel vyloučit půlku hráčů.

Reagovat
kilobyte

Redka spíš ne. Ronaldo žlutá za strčení (takhle se řeší každá strkačka) a O'Shea žlutá za nesportovní chování a hned druhou za simulaci.

Ono by to tyhle provokaterský simulanty odnaučilo.

Reagovat
Kokesh

To irský dřevo celou situaci vlastně začne odkopnutim míče a i ukončí tak trapnou simulací, za kterou by se stydelo i dítě...

Reagovat
DelPiero137

najhorsia kombinacia, prvokater a srac v jednom. Z tvrtych a hrdych ostrovanov sa stala najvacsia luza.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
PaYaB

Když to porovnáš s tou redkou Schicka tak je mi z toho na zvracení.

Reagovat
Anacron

To je zmrd. Neskutečný jak mě to vytáčí už jenom z toho videa

Reagovat
GjøvikFF

Pokopne mu balon a místo toho, aby snesl za tuhle dětinskou provokaci malej šťouchanec, tak ještě dělá, jak to bolelo...strašná hovna se stala z těch ostrovních hráčů.

Reagovat
Nuno čomes

Ty vole to jsou strašné děcka

Reagovat
oli9

Pěkny zmrd. Tohle je největší odpad...sam se chová jak kokot a když na něj někdo zareaguje tak se chová jako ublížena mrdka

Reagovat
Mass

Drsný Ir

Reagovat
REPLIKATOR

Jasná redka, neměl dohrát

Reagovat
Modroočko

Inak šialené, ze vo francúzskej skupine len Francúzi dokázali vyhrať zápas

Reagovat
didosh

Někde sestřihy?

Reagovat
Shevchenko

Sport 1

Reagovat
Neri04
Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Ronaldo schválně rozhodl jasnej zápas až v nastavení místo toho, aby proměnil penaltu na začátku, jenom proto, aby mohl exhbiciovat.

Reagovat
kilobyte

Narcis

Reagovat
JackDaniels.

Lobotka dnes výborný - vdaka Spaletti.

Bozenik - okrem golu nic moc

Hansik - pacili sa mi najma jeho presne nahravky z prvej v tazkych situaciach, fakt bude chybat

Obrana - ok

Rodak - vzdy spolahlivy

Weiss - stale ma kvalitu, technicky nanho bohuzial nema z nasich nik a zrejme dlho mat nebude

Schranz - nic moc, skoda zrde, rovnako ako u Kuca

Celkovo z nasej strany dobry zapas, hlavne poslednych 15min sme absolutne dominovali, fyzicky Slovinci odisli. Skoda, mohli to byt 3 body. Ale som rad ze sa nato po dlhom case dalo pozerat.

6,9/10

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chorvati tam prohráli, takže pro vás dobrý.

Reagovat
messi80

Obrana ok? Šak šatka mal neustále straty ,tam nahrať valjent.q to nehovorím o Tom že schranz mal byť dole v polčase okrem peknej strely do tyčky nespravil absolútne nič dobré.

Reagovat
Malresi

Obrana nebola uplne ok a ani Rodak nebol vzdy spolahlivy. V prvom polcase mu prepadol cez ruky uplne easy center a bolo len nase mega stastie, ze odrazenu loptu slovinec neupratal do brany.

Reagovat
messi80

Lenže na rodáka nebudem nadávať keďže tam moc možnosti nebolo.ale namiesto šatku má kvalitného stopéra z top ligy a nedá ho hrať.

Reagovat
Emmett Brown

Schranz si ešte šancu zaslúži, hádam ho telocvikár po jednom nepodarenom zápase neodstaví, naopak Šatka pravidelne v základe, keď máš v kádri Valjenta a Hancka, to je trestný čin.

Reagovat
smazaný uživatel

CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Jé,Slováci jsou bez porážky

Reagovat
Pablos

s Walesem... Tak určitě

Reagovat
johan14

CR7 génius

Reagovat
Petr20

Gratulace k překonání rekordu! Ale pro ty co se koukali na zápas. Hrál Ronaldo nějak extra dobře, nebo zas neviditelný a klasika čekání před brankou na balony? Jak to bylo v Juve, doufám, že tak nebude hrát aj v United. ale furt 7>5

Reagovat
Mishko

čo si to ako útočník dovoľuje, čakať na prihrávku v 16ke? škandál!

tak ako tu, ešte aj pribrzdil ako lenivá primadonna - https://www.youtube.com/watch?v=PSlg0st2Wzc

Reagovat
Alf14

Reagovat
valloire

Král

Reagovat
Jerry015

Irsko je dnes součástí Walesu?

Reagovat
Acrocephalus

Francie momentalni vypadek, nebo se jim to zacina srat? Od MS hraji teda dost mizerne, na ME jednoznacny zklamani. V kabine jim to taky pry hapruje... takze na kandidata na viteze MS to vubec nevypada.

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec by som sa nečudoval vypadnutiu už v skupine, nadviazali by na tradíciu od 2010-teho

Reagovat
Acrocephalus

Ona si uhraje to svoje, postoupí z kvalifikační skupiny a pak bude hrát na povinnou výhru, bez nějakýho zápalu a využití potenciálu. Ta jejich taktika jim to slušně brzdí.

Reagovat
Neri04

Neni to tradice uz delsi dobu? Od Francouzu 2002?

Reagovat
mistr129

Brazilci 2006 postoupili

Reagovat
Neri04

A, spletl jsem se, byli tam vlastne jeste mezitim Brazilci, kteri se dostali v Nemecku dale. Jinak by to byla uz hezka snura.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém bude tá kabína. Podľa mňa, od toho sa odvíja všetko ostatné.

Reagovat
Acrocephalus

Taky si myslím, ale nikdo to ven nezveřejní. Tak snad jednou v nějakých pamětech.

Reagovat
John Obi Mikel

Návrat Benzemy začátek konce.

No motokára, no party.

Reagovat
andkoo

v kazdej kvalde maju takyto vysledok, niekedy doma aj prehraju s niekym slabym

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Francie není jistota proti outsiderům. Minule např. vyhráli MS, ale v kvalifikaci hráli doma s Lucemburskem nerozhodně.

Reagovat
Csaplárova past

CR7 král

Ten tu PL zničí

Reagovat
RKBoy

tak tie jeho priamáky narobia na štadionoch dosť škod a zranení, to je fakt.

Reagovat
Frantszek

Tech micu, co chudsi tymy budou muset dokoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Ole

Reagovat
Frantszek

Znici. Ale jinak nez myslis.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

na vyzlecenom ronaldovi je cosi znepokojiveho

Reagovat
kolouch

To jsi asi ve špatné diskuzi

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Mishko

následný pohľad do zrkadla?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani gram tuku...

Reagovat
Frantszek

Vsechen tuk jde na charitu.

Pic.o. ja jedu dneska. K nezastaveni. Strasna fazona.

Reagovat
Luc-Luc

je naprosto deformovaný, hrozně nepřirozený. Člověk si připadá jako nevyvinutý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

cela ta fotka je divna. Moutinhova grimasa aj ako Dias saha Ronaldovi niekam

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k jeho egu a aktuální hře, bych se ani nedivil, kdyby tam ty fíky sázel třeba i do pětačtyřiceti. Zajímala by mě konečná cifra. Vlastně asi jen kvůli tomu pomyslnému absurdnu, které by nastalo s každým dalším, příchozivším “Haalandem”, jenž by měl podobné ambice.

Reagovat
Frantszek

Fiky muzu sazet do 80 treba

Reagovat
misinho7

Neskutocny sef, legenda, kral, goat.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
teenz

Reagovat
CHONG

Reagovat
REPLIKATOR

Messi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
pingla

Reagovat
Frantszek

Kdyby byl Wales jako je Irsko, dal bych ti ma mila pusu na brisko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Hezky, pěkně Jsem zvědavý, jestli se mu podaří pokořit hranici 1000 gólů, myslím, že to bude těsné.

Reagovat
M0rb1D4S

Těsné? Je mu 36 a chybí mu k tomu 216 branek. Tohle vážně těsné nebude.

Reagovat
misinho7

tiez si myslim ze to je uz nerealne...sice prial by som mu to neskutocne ale to by musel ist niekde do Slovenskej ligy a davat tam 60 golov za sezonu

Reagovat
CHONG

Při své životosprávě je schopný hrát klidně pět, šest let, z toho třeba půlku v MLS nebo jiné kužel lize, přičemž byť herně ztrácí, tak gólově je zatím pořád top, když se mu budou vyhýbat zranění, tak to těsné bude

Reagovat
M0rb1D4S

Při šesti letech, by musel každou sezonu nasázet alespoň 36 branek, což už teď v Manchesteru nedá. Už nejspíš ani nebude hrát tak často a pokud ano, tak United pravděpodobně zahodí veškerou práci, kterou dělali v posledních letech.

Reagovat
CHONG

Přijde mi naivní si myslet, že v United bude hrát cokoliv jiného než jasný základ...

Reagovat
wyqinac

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je to s Pelém? S Bicanom? Ktovie čo všetko im tam zarátali.

Ale je rozdiel dávať tie góly v PL, LL, SA a niekde na turné so Santosom.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
gazza62

Ronaldovi nesahá ten skrček Messi ani po kotníky .Proto neměl ani odvahu jít do PL a šel se schovat do podprůměrné francouzské soutěže.Jo PSG je v pohodě Žádnej záhul ,jistý titul tož vše .

Reagovat
eder

Reagovat
kaja900

Reagovat
Petr20

Reagovat
Uwe háže buly

Vždyť skončili druzí

Reagovat
eder

Krásný příběh. Je úžasné, co Božský Cristiano "GOAT" dokazuje i v pokročilejším fotbalovém věku!

A né jako ta chodící krpatá argentinská lemra...

Reagovat
clinger

věřím že pro jistou malou část mužské populace je tento simulant a metroušek dozajista božský. já budu stejně fandit tomu skrčkovi z argentiny co se nepotřebuje válet po trávníku, mít na hlavě kupu gelu a furt fňukat směrem k rozhodčímu

Reagovat
Petr20

a dokáže hrát i trošku víc fotbal a ne jen čekat před brankou na balony a být většinu zápasu k ničemu, viz Juve Zlatý míč se blíží a pak už opravdu nebude o čem.

Reagovat
kaja900

Zlatý míč snad Lewa, poslední dvě sezony hraje neskutečně a zaslouží si ho nejvíc

Reagovat
king23

Zlatý míč pro Messiho za kalendářní rok 2021 je blbost, které nevěří snad ani nejzarytější fanoušek Barcy.

Reagovat
Shevchenko

Jojo, je to blbost, které nevěří nikdo, a proto jsou na něho všude nejnižší kurzy. Lol.

Reagovat
F.Torres

Pokud to neda Lewa tak ho uz podruhe okradou?

Reagovat
Petr20

To si myslí jen Ronaldo fan kids, protože se 7 zlatými míči, by už neměli jak argumentovat proti Messiho GOAT statusu

Reagovat
king23

WTF? Ronaldo už pravděpodobně žádný zlatý míč nevyhraje, takže s touhle tvou logikou, kde posuzuješ GOAT podle zlatých míčů je jasno už teď ne?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
F.Torres

Se divim, ze to jeste nekoho udivuje. Nejlepsi hrac historie opet dotahl svuj celek k vyhre. To uz je cca 15 let porad ta sama story dokola. Klidne na vrcholu muze hrat jeste par let a navysit vsechny historicje rekordy. Proste Gretzky fotbalu kral

Reagovat
Petr20

Na Messiho nikdy neměl...

Reagovat
F.Torres

Messi tezil z xaviho a iniesty. Posledni roky uz je polovicni. Xavi a iniesta nevyhrali jen s barcou ale i se spanelskem vse. Messi bez nich je mnohem slabsi.

Reagovat
Petr20

Proto Messi vyhrál za Argentinu ocenění hráč turnaje Copa America i World Cupu. Messi bez Iniesty a Xaviho je mnohem víc než Ronaldo bez Modrice a spol, jak jsme mohli vidět v Juve.

Reagovat
F.Torres

A proto to ukazuje v ruznych zemich v ruznych klubech i v repre.spocitej si messiho uspechy v LM a GB s danou dvojici a bez nich. Budes hodne prekvapen

Reagovat
Petr20

Jojo jsme viděli jak hrál v LM s Juve Prostě na Messiho nikdy herně neměl a 7>5

Reagovat
F.Torres

jj téměř jedinej, kdo uměl kopnout do míče a dát gol :-D kde bereš ty čísla?

Reagovat
Petr20

Dobře, koukej se jen na ty goly, protože Ronaldo bez golů je téměř nulový. Messi si jde do PSG pro treble a 8. zlatý míč, protože Messi umí víc, než jen čekat před brankou a střílet goly.

Reagovat
F.Torres

Jo tak uz dokonce 8 svuj klub devede ke krachu a pak jde k ropakum v argentine uz nekolikrat skoncil take charakter

Reagovat
Petr20

7. míč vyhraje letos, 8. příští rok. A bavíme se tady o golech a individuální výkonech a ty tady začneš psát takové nesmysly Taky můžu napsat, že Ronaldo zničil Juventus a pak utekl do United, a Messi má aspoň POTT s Argentinou, takže Messi zase nad Ronaldem a dost už.

Reagovat
F.Torres

Ronaldo ma euro a ligu narodu, takze je opet vice nez messi.

Navic letos Lewa a pristi rok se uvidi

Reagovat
Petr20

Ok , když počítáš ligu národů, musíš počítat olympiádu a WC do 20 let pro Messiho takže... a o individuálních trofejích se bavit nemusíme Takže opět je Messi víc

Reagovat
F.Torres

Jo ronaldo ma ruzne trofeje z ruznych soutezi. V lm a repre nejlepsi strelec vsech dob o parniky. On umi hrat a hlavne vitezit vsude. Messi bez xaviho a iniesty temer impotent. Projdi si data a cus. Uz nepis ztrapnujes se.

Reagovat
Petr20

Ztrapňuješ se sám, Messi bez Iniesty a spol má Zlatý míč, co má Ronaldo bez Modrice a spol? Jen čeká před brankou až mu spoluhráči naservírujou balony před branku, bez nich je téměř k ničemu, za což ho hlavně kritizovali Juve fans.

Reagovat
F.Torres

Uz v united ziskal GB a navic tam vyhral i LM. Nice try on je utocnik, tak nemusi behat po celem hristi. I kdyz pravda, ze toho nabeha a odbrani vic jak Leos (nenabeham ani 7km za zapas )chodec

Reagovat
Petr20

Tak v United hrál Ronaldo ještě skvěle, ale jiným stylem, než teď, kdy jen čeká na balony před brankou. Ale bavíme se o době po Modricovi a Iniestovi, né před.. A kdo zná fotbal a Messiho tak ví proč "chodí" sám to vysvětloval. Lepší chodící Messi, než stojící Ronaldo uprostřed hřiště čekající na spoluhráče až mu něco vytvoří

Reagovat
ACSeRw!n

Dzeko to je nezmar

Reagovat
oli9

Jako ten Ronalduv druhý gol . To jak si našel místo a ten výskok..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele