Souček před Ukrajinou: Chceme navázat na povedený výkon ze zápasu s Albánií

Dnes, 20:06
Aktuality
Tomáš Souček ví, že souboj s Ukrajinou bude velmi důležitý. (© Profimedia / ČTK / Kamaryt Michal)

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček považuje pondělní čtvrté utkání Ligy národů proti Ukrajině v jejím azylu ve Vratislavi za jedno z klíčových v boji o vítězství ve skupině a postup. Devětadvacetiletý záložník West Hamu věří, že si národní mužstvo přenese do zápasu pohodu z posledních dvou vítězných duelů. Řekl to na tiskové konferenci.

Český celek v prvním vzájemném souboji ve skupině v září porazil v Edenu Ukrajinu 3:2. "Všichni známe jejich sílu, týmovou i individuální. Mají hráče v top týmech, kvalitu mají velkou. Ukázali to i u nás v Praze, že je to velmi silný tým," prohlásil Souček.

"Jsem rád, jak jsme s nimi hráli. Ale zopakovat to ve venkovním zápase bude o to těžší, zároveň je to pro nás o to větší motivace. Je to dost důležitý zápas, po něm se ukáže, jak kdo na tom bude v tabulce. Tenhle čtvrtý zápas ve skupině může hodně napovědět, jak kdo skončí," přemítal Souček.

V mužstvu podle něj po povedeném pátečním utkání doma proti Albánii a vítězství 2:0 panuje velmi dobrá nálada. "Zápas s Albánií jsem hodnotil hodně pozitivně, ať už vezmu všechny aspekty utkání. Zaprvé jsme získali tři body, zadruhé jsme předvedli velmi dobrou hru a fanouškovsky to bylo také povedené. Takže to byl skvělý večer celé české reprezentace," řekl Souček.

"Předtím doma proti Ukrajině byl výkon podobný. Po těch posledních dvou zápasech jsem na celý tým pyšný. Věřím, že to v nás zůstane a budeme to chtít přenést i do zítřejšího utkání," doplnil český kapitán.

Dobré rozpoložení po posledním duelu podle něj pomůže mužstvu i lépe vstřebat únavu z náročného programu podzimní sezony. "V poslední době se všude říká, že je toho na hráče hodně. Ale můj názor je, že je to pořád více o hlavě a o psychické únavě. Po každém povedeném zápase je psychika lepší a únava jde stranou," uvedl Souček.

Předchozí vzájemné zápasy. (©Livesport)

"Věřím, že celý tým se těší na zítřek, protože si pamatujeme, jak jsme hráli v pátek. Všichni to chceme předvést znovu. Psychika je skvělá, věřím, že nás to dostane do pohody i ohledně sil a budeme čerství na zítřejší zápas," doplnil Souček.

Reprezentace se v posledních dvou zápasech vrátila k rozestavení se čtyřmi obránci. "Znám tento systém i z klubu a mám ho rád. Ale vyšlo nám to všem přímo na hřišti. Je každopádně dobře, že to můžeme na každý zápas měnit a do každého můžeme nastupovat v jiném rozestavení. Takže nejsme pro soupeře tak snadno čitelní. Na tréninku jsme si udělali nějaké principy a myslím, že nám to dobře sedlo," prohlásil Souček.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Gruzie
3
2
0
1
5 : 2
6
2
Česko
3
2
0
1
6 : 6
6
3
Ukrajina
3
1
0
2
4 : 5
3
4
Albánie
3
1
0
2
2 : 4
3

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Coutinho10

momentka po zápase s Albánií...to jsem si ani nevšimnul

https://x.com/7simino/status/1844878459287244977

jinak Souček nad věcí, to by mohli sparťani ocenit, že se taky nesmál

Reagovat
eder

Stejně je to smutný pohled na tabulku skupiny.

Ještě před pár lety by bylo nemyslitelné z takovéto skupiny nepostoupit z prvního místa s náskokem "o parník". Ale tak jistě, každý ví, časy se mění...

Reagovat
Univerzál

Možná tak před 15 lety... Pak už jsme rozhodně nebyli nijak výrazně nad Ukrajinou. A Albánie s Gruzií se zkrátka hodně zlepšili.

Reagovat
oli9

Reagovat
Selänne

Možná tak v roce 2004, jinak opravdu ne.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele