Souček obhájil vítězství ve Zlatém míči ČR, novinářskou anketu ovládl počtvrté

12.07., 10:04
Aktuality
Tomáš Souček (© Profimedia)

Reprezentační kapitán Tomáš Souček počtvrté vyhrál novinářskou anketu Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony. Devětadvacetiletý záložník West Hamu porazil v hlasování žurnalistů o 280 bodů obránce Ladislava Krejčího mladšího a obhájil loňské prvenství. Třetí skončil Součkův klubový spoluhráč bek Vladimír Coufal. Výsledky 28. ročníku ankety dnes v Praze slavnostně vyhlásil Klub sportovních novinářů.

Zatímco před rokem Souček zvítězil o jediný bod před jiným záložníkem Antonínem Barákem, tentokrát měl výrazný náskok. Základ svému triumfu položil defenzivně laděný středopolař už v podzimní části hlasování, které ovládl o 310 bodů před Coufalem. K pohodlnému udržení první příčky mu stačilo druhé místo za jaro za Krejčím.

"Tohle ocenění je pro mě vždy velká čest, je to odměna za mou práci za celý rok. Když se za sezonou ohlédnu, jediné zklamání bylo vypadnutí ve skupině na Euru. To byla jediná kaňka. Jinak beru sezonu jako povedenou, ve West Hamu se mi dařilo, dal jsem celkem 10 gólů," řekl Souček novinářům během vyhlášení.

Souček si upevnil třetí pozici v historickém pořadí ankety a na druhého Pavla Nedvěda, někdejšího reprezentačního kapitána, ztrácí už jen dva triumfy. Zvítězil také v letech 2020 a 2021. Rekordmanem Zlatého míče je bývalý gólman Petr Čech s 12 prvenstvími.

"Že bych mohl dohnat Pavla Nedvěda, na to vůbec nemyslím, protože získal i Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa, což je úplně jiná úroveň. Já jsem rád za to, co jsem vyhrál já," podotkl s úsměvem Souček, jenž třikrát ovládl také anketu Fotbalista roku, kterou pořádá FAČR.

Souček dal v uplynulé sezoně za West Ham 10 soutěžních branek, z toho sedm zaznamenal v anglické lize, v níž zasáhl do 37 z celkových 38 kol. K tomu přidal čtyři góly za českou reprezentaci. Na podzim se trefil v posledních třech zápasech kvalifikace a prosadil se také v závěrečném utkání skupiny na vrcholícím mistrovství Evropy proti Turecku, kterému však národní tým podlehl 1:2 a s turnajem se po základní fázi rozloučil.

Krejčí stejně jako vloni ovládl jarní hlasování a celkovým druhým místem dosáhl svého dosavadního maxima v anketě. Pětadvacetiletý obránce, který v uplynulém ročníku dovedl pražskou Spartu k obhajobě titulu, je nejvýše postaveným zástupcem české ligy. Od nové sezony bude působit ve španělské Gironě.

Mezi první čtrnáctkou v anketě je jen čtveřice, která v uplynulém ročníku hrála v zahraničí. Vedle vítězného Součka a třetího Coufala jsou to pátý Patrik Schick z týmu šampiona německé ligy Leverkusenu a sedmý Václav Černý z Wolfsburgu. Předloňský vítěz ankety Schick získal všech 239 bodů za jaro, na podzim totiž laboroval se zraněním.

Souček posbíral suverénně nejvíce prvních míst, a to 45, z toho 36 na podzim. Dvanáctkrát dali žurnalisté do čela pořadí Krejčího, který byl nejčastěji druhý. Aspoň na jednom z hlasovacích lístků se na první pozici objevilo 12 hráčů.

Fotbaloví novináři hlasují v anketě dvoukolově po podzimu a po jaru, celkový vítěz vzejde ze součtu. Aspoň bod si v tomto ročníku připsalo 49 hráčů, do hlasování se zapojil stejný počet žurnalistů. V případě bodové rovnosti rozhodovalo více lepších umístění.

Fotbalová anketa Zlatý míč ČR za sezonu 2023/24:

1. Tomáš Souček (West Ham) 883 b., 2. Ladislav Krejčí mladší (Sparta Praha) 603, 3. Vladimír Coufal (West Ham) 415, 4. Lukáš Provod (Slavia Praha) 304, 5. Patrik Schick (Leverkusen) 239, 6. Jindřich Staněk (Plzeň/Slavia Praha) 232, 7. Václav Černý (Wolfsburg) 221, 8. Filip Panák (Sparta Praha) 201, 9. Tomáš Holeš (Slavia Praha) 177, 10. Vasil Kušej (Mladá Boleslav) 171, 11. Pavel Šulc 167.

Další pořadí: 12. Robin Hranáč 162, 13. Tomáš Chorý (všichni Plzeň) 149, 14. Jan Kuchta (Sparta Praha) 134, 15. Tomáš Čvančara (Mönchengladbach) 126, 16. Antonín Barák (Fiorentina) 121, 17. Václav Hladký (Ipswich) 114, 18. Michal Sadílek (Twente Enschede) 110, 19. Mojmír Chytil (Slavia Praha) 106, 20. Adam Hložek (Leverkusen) 64, 21. Václav Jurečka (Slavia Praha) 59, 22. Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam) 58, 23. David Douděra (Slavia Praha) 49, 24. David Jurásek (Benfica Lisabon/Hoffenheim) 48, 25. Matěj Kovář (Leverkusen) 44, 26. Lukáš Kalvach (Plzeň) 42, 27. Marek Havlík (Slovácko) 38, 28. Martin Vitík (Sparta Praha) 37, 29. Alex Král (Union Berlín) 35, 30. Marek Matějovský (Mladá Boleslav) 31, 31. Lukáš Červ (Liberec/Plzeň) 25, 32. Vítězslav Jaroš (Liverpool/Štýrský Hradec) 24, 33. Lukáš Juliš (Olomouc) 21, 34. Matěj Jurásek (Slavia Praha) 19, 35. Jiří Pavlenka (Brémy), 36. Lukáš Masopust (Slavia Praha) oba 17, 37. Jakub Brabec (Aris Soluň) 15, 38. David Zima (FC Turín/Slavia Praha) 13, 39. Aleš Mandous (Slavia Praha) 11, 40. Lukáš Sadílek (Sparta Praha) 8, 41. Tomáš Pekhart (Legia Varšava) 5, 42. Christophe Kabongo (Podbrezová) 4, 43. Matěj Ryneš (Sparta Praha) a Tomáš Vlček (Slavia Praha), 45. Martin Jedlička (Bohemians Praha 1905/Plzeň) všichni 2, 46. Adam Gabriel (Hradec Králové/Midtjylland), Milan Heča (Slovácko), Adam Karabec (Sparta Praha) a Jiří Letáček (Ostrava) všichni 1.

Pozn.: Při rovnosti bodů rozhoduje vyšší počet lepších umístění.

Pořadí jarní části: 1. Ladislav Krejčí ml. 364, 2. Souček 311, 3. Provod 242, 4. Schick 239, 5. Hranáč 162, 6. Coufal 153, 7. Šulc 147, 8. Staněk 131, 9. Kuchta 111, 10. Chorý 93, 11. Hladký 88.

Pořadí podzimní části: 1. Souček 572, 2. Coufal 262, 3. Ladislav Krejčí ml. 239, 4. Černý 218, 5. Kušej 171, 6. Panák 169, 7. Čvančara 126, 8. Staněk, 9. Holeš oba 101, 10. Barák 99, 11. M. Sadílek 93.

Vítězové podle počtu triumfů:

12 - Petr Čech, 6 - Pavel Nedvěd, 4 - Tomáš Souček, 1 - Jiří Němec, Patrik Berger, Tomáš Rosický, David Lafata, Tomáš Vaclík, Patrik Schick.

Autor: ČTK

Komentáře (172)

Přidat komentář
r.mrazik

ze jde cesky fotbal nahoru bude videt z toho,ze ankety prestane vyhravat soucek

Reagovat
lampas

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
10

jednoduchý ukazatel, anketu Fotbalista roku začne vyhrávat fotbalista

Reagovat
r.mrazik

presne tak

Reagovat
Sosi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
xjert02

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Nihilister

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Lol, to pořadí jarní části Krejčí 1., Provod 3., Schick 4.?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Novak.Usykovic

Fakt, že kopyto od Trpiše vyhrálo ... Ne jednou, ale hned 4x ... je alarmujícím jevem v českém fotbale a ve sportu obecně. Jsem v šoku, že vyhrál tolikrát.

Za komunistů určitě nebylo lépe z hlediska životní úrovně a svobody. Ale rozhodně za nich bylo lépe v oblasti sportu. Naši sportovci byli silnější, techničtější, maskulinnější, bojovnější a celkově všestrannější (a to i ženy). Neplakali pro únavu a náročný program. Prostě museli zatnout zuby nebo na ně čekal uranový důl a kompletní dehonestace.

Dnešní instagramová princátka a princezny pláčou, jen co si nehet zlomí. Kdejaké 5. místo či účast ve skupinové fázi se hodnotí jako první místo.

I ta vítězství měla v minulosti větší cenu než teď. Kdysi naší hokejisti vyhráli OH či MS proti nejlepším hráčům planety. Dnes vítězí na MS bez elitních hráčů NHL a Russáků. Patetické. Za co by se v minulosti řeklo OK.... Z toho se dnes dělá turnaj dekády.... Glorifikace obrovských obludných rozměrů.

Všechny úspěchy z 90. let jsou spíše ještě dozvuky z éry soudruhů a tehdejších tréninkových jednotek. Český sport trefil své absolutní dno. Pouze naše tenisky mu stále dělají slušné jméno plus Šebrle a Krpálek.

Reagovat
r.mrazik

ty kecy ze za komunismu bylo lepe ohledne sportu je ale slusna kravina

jinak vlastne celkove slusna snuska kravin

Reagovat
kilobyte

Proč jsme teda nikdy nevyhráli OH v hokeji za komunistů, když byli všichni o tolik lepší? Přitom na OH v té době ti nejlepší nestartovali.

Reagovat
r.mrazik

ale treninkovy proces kratochvilove byl urcite tehdy nejvic kvalitni

Reagovat
Joe.Cole

Jarmil si uměl najít kvalitní matroš

Reagovat
Novak.Usykovic

Doping je naprosto normální součást profesionálních sportů. Všichni berou bez ohledu na éru teď nebo v minulosti.

Reagovat
r.mrazik

ale hovno

Reagovat
Novak.Usykovic

ty jsi tak naivní....

Boxeři normálně zobou, proto často boxují jen 2x ročně. V přípravě berou a pak vysazují cykly, aby byli čistí. Je to jenom o načasování. To je všeobecně známé. Proto boxeři jako Canelo (tvář světového boxu) či Jones (tvář MMA) dostanou tresty jen na několik měsíců a pak se jede dál.

A samozřejmě jelikož je dnešní sport obecně tak fyzicky náročný, tak berou i dnes, když se zraní, aby se urychlila rekonvalescence (a to dělají i fotbalisti).

Dělají to všichni sportovci. Jde jenom o to, jestli je chytí nebo ne. Ve fotbale to vadí míň, jelikož riziko usmrcení protihráče je malé.... v boxu či v MMA už je to problém větší, protože soupeře můžeš regulérně usmrtit.

Ale doping je normální.

Reagovat
Greny

by me zajimalo jak to nacasujes, aby te nechytli

Reagovat
Novak.Usykovic

V boxu nejsou random testy časté.

Navíc peníze mluví.

Ale přesto se najdou dementi jako Tyson Fury nebo Dyllian Whyte, co si neumí pohlídat cyklus.

Reagovat
r.mrazik

naivni nejsem

ze se snazi si pomoct je pravda a ze nektere organizace na to serou...viz treba kulturistka, bojove sporty a dalsi

ale takova cyklistika, atletika je pod dozorem dost viz dopingove pasy a dalsi veci

v poslednim Reporteru je o tom fajn clanek

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Tak tenkrát to jel stát systémově. Dnes jsou to jedinci.

Reagovat
r.mrazik

hlavne kdyz si prectes,jak funguji dopingove testy a co ti sportovci musi absolvovat i ohledne dopingovych prukazu a podobne...

Reagovat
Hollo

Doteraz nechápem prečo sa pod každým jedným článkom o FUTBALE !!! za 10 sekúnd začne riešit všetko len nie FUTBAL !!! Všade pod každým článkom sa tu hádate o nezmysloch

Reagovat
Hollo

Článok - Soucek a OH v hokeji

Reagovat
r.mrazik

tak co chces resit u clanku,ze soucek vyhral novinarskou anketu?

Reagovat
kilobyte

Jaký článek o fotbale? Vždyť je to článek o Součkovi?

Reagovat
Novak.Usykovic

Nevyhráli jsme, protože jsme hráli v konkurenci nejlepšího hokejového týmu všech dob.... Ruské sborné v čele s Tichonovem. Bylo nemožné vyhrát.

A rok 1998 je přesně tím, o čem píšu ve své pravdivé analýze.... To jsou ještě hráči z dozvuků éry komunismu a způsobu tehdejších tréninků se správným killer mindsetem.

Proč se mě ptáš na něco, což už je v mém příspěvku nahoře obsaženo?

Reagovat
kilobyte

Ti nejlepší na těch OH nebyli, protože tam nesměli být profesionálové z NHL. A proč ten nejlepší hokejový tým všech dob neměl i takové úspěchy na Kanadském poháru, kde ti nejlepší už byli?

Reagovat
Novak.Usykovic

Kanadský pohár 1981

CCCP vs Kanada 8:1

Kanadský pohár 1987

Kanada vs CCCP - 5:6, 6:5, 6:5 .....

Hrozně neúspěšní byli.

Dnešní čeští hokejisti by si ani neškrtli, kdyby startovalo to nejlepší z NHL na letošním MŠ.

Reagovat
kilobyte

Já nepsal, že byli neúspěšní. Ale od nejlepšího hokejového týmu všech dob bych čekal trochu víc než 1 výhru z 5 pohárů. Kanada má 4 z 5. Na OH to nejlepší neposílali, proto vyhrávali jen Sověti.

To nejlepší na MS a OH hrálo až po pádu komunismu.

Reagovat
Novak.Usykovic

Dal jsem ti jasný důkaz, že CCCP bylo na úrovni Kanady, což je vidět i výsledkově vzhledem k tomu, jak byly týmy a zápasy vyrovnané. Kanada měla navíc vždy výhodu domácího prostředí, což též není regulérní a fér, obzvláště v době studené války (fanoušci, rozhodčí, jetlag). Dala by se najít analogie z Ninja Faktoru. USA pozvalo Japonce na turnaj USA vs Japonsko. Prostředí, překážky, jetlag.. Vše šlo na ruku Američanům. Takže nebuďme povrchní....

Hrdinové z Nagana vyrůstali v komunistickém sportu v Československu. Jsou produktem komunistické práce s mládeží. Není proto překvapením, proč jsme od té doby nikdy OH nevyhráli.

Na letošním MS byli pouze tři hráči z TOP20 NHL a žádní Russaci. V minulosti byla úroveň hry na OH a MS na vyšší úrovni.

Reagovat
kilobyte

Najednou je nejlepší tým všech dob na úrovni Kanady? To mi nějak nesedí.

A kolik hráčů z TOP20 NHL jezdilo za komunistů na OH a MS? Prostě na MS a OH nejezdili ti nejlepší pravidelně, takže ohánět se tím, že tam nebyli teď je trochu hloupé.

Reagovat
Novak.Usykovic

Viz i Puskás a moje příspěvky.....

To že uznáváme legendy minulosti a řadíme je nad současné týmy, neznamená, že jsme komunisti.

Nebýt okolností, tak by CCCP mělo více Kanadských pohárů.

Letošní MS v hokeji bylo prostě nejslabší v historii.

Reagovat
kilobyte

Jenže ty argumentuješ tím, že bylo nejslabší, protože tam nebylo tolik hráčů z NHL. Ale to tam nebylo skoro nikdy. To že bylo tohle nejslabší v historii tvrdíš hlavně kvůli tomu, že jsme vyhráli my. Přitom v historii bylo spoustu slabších. Ať už kvůli tomu, že tam někdo z těch top zemí chyběl a nebo kvůli tomu, že ti nejlepší hráči tam taky nebyli.

Kdyby Kanaďani a Američani vzali ty nejlepší a sehrávali je tak jako sověti, tak by zas měli oni více OH a MS.

Reagovat
Puskas

Problém SSSR byl brankář, nikdy ho neměli na té nejvyšší úrovni, Treťjak, Myškin, Mylnikov zdaleka nedosahovali třeba na naše kluky. V tom 87. třeba hrálo roli zranění Krutova po nepotrestané sekyře mimo hru, sbornou to dost oslabilo, celkově se hrálo a pískalo ve stylu pravidel NHL, což též sehrálo roli. Oba týmy byly naprosto famózní, ale za mne je ta rudá mašina taky nejlepší, co jsem kdy v hokeji viděl, a zejména ta Larionovova pětka je pro mne nepřekonatelná.

V 76. zase neměli dobrý rok, MS jsme vyhráli my a na OH jsme nevyhráli jen kvůli té hromadné nemoci a Pospíšilově distancu za léky proti ní. Rozhodují maličkosti.

Reagovat
Novak.Usykovic

Reagovat
kilobyte

Tak oni sověti vše podřídili tomu, aby to byla rudá mašina. Kdyby si takhle piplali nároďák i v Kanadě, tak jsou zas o kousek lepší oni.

Ale tady jde hlavně o to, že dříve na MS a OH neposílali země ty nejlepší hráče ještě víc než teď.

Reagovat
Puskas

Jo, ale SSSR s nimi byli nejméně na stejné úrovni. Je otázka, nakolik by kanadský naturel zvládl to, co museli snášet Sověti, ten dril, dlouhodobá několikaměsíční báze, ponižování atd. Já zažil až tu Tichonovovu éru, to byli hráči opravdu zcela mimořádní, když pominu tu první pětku, tak třeba Kamenskij, Chomutov, Bykov, Semak, Pěrvuchin aj., vážně vynikající záležitost. A ta zášť smíšená s obdivem a bezmocí...

Reagovat
kilobyte

Já nepopírám, že byli výborní, Já tvrdím, že nebyli jediní "nejlepší" a že Kanada ty své nejlepší na turnaje neposílala. Jen na Kanadský pohár.

Takže zpochybňovat naše vítězství na MS tím, že tam nebyli ti nejlepší je blbost. Protože ti tam nebyli skoro nikdy.

Tak oni by si to museli uzpůsobit pro sebe. Ale pro ně byla hlavní NHL. Ostatní jim bylo jedno. Takže neměli důvod si budovat nejlepší reprezentační tým.

Reagovat
Puskas

Jen výjimečně hráli na MS ti nejlepší, takže i když to vyhraje třeba Finsko, pořád tam ti nejlepší nejsou. Takhle to brát nejde, prostě daný tým vyhraje v daném roce MS, které je pořád MS. Ony ty pře kdo byl nejlepší budou vždy subjektivní, já jsem rád že jsem viděl proti sobě hrát pětku Bourque,Coffey - Messier, Lemieux, Gretzky + Fetisov, Kasatonov - Makarov, Larinov, Krutov. To byl opravdu zážitek. A k té subjektivitě - pamatuji, jak Bukač, což byl odborník na slovo vzat, kladl Makarova i nad Gretzkyho.

Reagovat
kilobyte

Teoreticky asi jen jednou, ne? V roce 2005 díky výluce.

Reagovat
Puskas

Tak nějak. a pak máš třeba letošní Švédy, kteří moc dalších už brát nemohli, popř. Rusy, když hráli Dacjuk, Kovalčuk, Malkin, Ovečkin...

Reagovat
Firkraag

Divím se, že ne spíše Larionova, který se dostal do NHL ve třiceti a stejně stihl udělat přes 600 bodů.

Reagovat
jitrnica

Zrovna ten tým byl furt produktem výchovy bolševika

Reagovat
Nadržený šimpanz

Proč asi?? Protože Sověti byli mnohem lepší

Reagovat
Greny

Můžu se zeptat kdy za komousu vyhráli hokejisti OH nebo MS kde byli nejlepší hráči na planetě ??? Pokud mi odpovis tak kloboucek

Reagovat
Novak.Usykovic

12.07.2024

10:37

Reagovat
Spalovač šancí

Dnes ale ani MS, ani OH nebyly ...

Reagovat
Greny

co víš, co se mu deje v hlave

Reagovat
Lemond Laws

Chtěl bych mít v pátek takhle pozitivní pohled na svět jako ty

Reagovat
kilobyte
Reagovat
wyqinac

<3

Reagovat
xjert02

Reagovat
raduinho

Komunisti

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Vinci

A proč je vlastně důležité pro stát aby sportovci, kteří ho reprezentují, byli úspěšní?

Reagovat
kilobyte

Je to dobrá reprezentace státu a motivuje to ostatní taky sportovat.

Reagovat
Me2win

Reagovat
bakasa

To je v prdeli, my nemáme fotbalistu, 4 prvenství pro takovýho průměráka. Před 20 rokama jsme na Euru měli 10 hráčů, kteří by ho v takové anketě strčili do kapsy.

Reagovat
naheCZ

Klasické připomenutí roku 2004 splněno.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Csaplárova past

Ještě EURO 96

Reagovat
Mass

Reagovat
Kucka

Reagovat
Radin

Tak tam by nebyl ani na střídačce

Reagovat
kilobyte

Zbytečná anketa. Stejně ty výsledky jsou zajímavý až tak od 30. místa. Protože je sranda, koho tam dokáží novináři nacpat, aby si připadali jako experti.

Předpokládám, že každý vybírá asi top10 a podle toho se pak rozdělí body. By mě zajímalo, kdo má v top 10 hráče jako třeba Pekhart, Mandous, Heča.

Reagovat
naheCZ

Já fakt nechápu, jak se u nás do takové ankety může reálně dostat skoro 50 borců

Reagovat
Nuno čomes

10 max by bohatě stačilo

Reagovat
kilobyte

To zas ne. Každý má trochu jiné měřítka. Někdo hodnotí úspěchy, někdo kvalitu fotbalisty, apod.

Ale třeba mě by fakt zajímalo, kdo a podle jakých kritérií si dal do té topky Mandouse nebo Heču.

Reagovat
meno

A Hranáč ani TOP10, experti

Reagovat
kilobyte

Tak za jaro už je v top 5. Na podzim nedostal ani bod.

Se vsadím, že kdyby teď začali všichni na sítích chválit třeba Mejdra (když by dostal pár zápasů), tak nějaké body taky dostane.

Reagovat
meno

Mejdra bych chtěl zpátky v Hradci aby zahvězdil pod Horejšem a vybojoval angažmá u nás

Reagovat
Sandstorm

Timmy Timmy

Reagovat
patas92

Příští rok to vyhraje Letáček.

Reagovat
elChe

Hm, rosa s 1 vitezstvim vedle lafaty mi vykouzlil lehky usmev na tvari...

Reagovat
naheCZ

V době, kdy to mohl vyhrávat nějak víc, byl bohužel pořád zraněný. Takže to vlastně zaslouženě dostával Čech. On je vlastně úsměvný i ten Schick s jedním vítězstvím...

Reagovat
elChe

Reagovat
oli9

Reagovat
Kucka

Reagovat
lampas

Největší sranda bude, až Souček překoná v počtu vítězství Nedvěda.

Reagovat
Hurrikane

Smutný, že tady momentálně nemáme nikoho, kdo by tohodle kopáče sesadil..

Reagovat
Csaplárova past

Schick ... zdravý

Reagovat
Hurrikane

proto to momentálně

Reagovat
Lemond Laws

Prestižní anketa

Od propagace, hlasování až po vyhlášení

Reagovat
Nuno čomes

Byla oslava vrtulníčkem?

Reagovat
Spalovač šancí

Naprosto zaslouženě. Souček jako defenzivní záložník 14 golů za sezonu, navíc se pravidelně trefuje v PL. Takové statistiky neměl ani takový Rosický.

Reagovat
Csaplárova past

Takové statistiky nemá ani Toni Kroos, má v Realu jeden gól. Znamená to tedy, že je Souček lepší?

Reagovat
meno

Since byl na nějakým seznamu náhrad za Kroose...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
GjøvikFF

Souček jednoznačně nejlepší.

Což je samo o sobě dokonalým obrázkem o stavu českého fotbalu.

Reagovat
Nuno čomes

Vlastně jen za to, že hraje PL a je kapitán repre. Dalším ukazatelem mohou být hráči na 3. a 4. místě.

Ono jednoduše prostě není "fotbalista", který by to měl vyhrát za to, že je "fotbalista"

Reagovat
Csaplárova past

Nejmenovala se tahle trapárna Fotbalista roku? A teď to chtěli udělat megalomanský, tak nevymysleli nic menšího než Zlatý míč?

Reagovat
kilobyte

Ne. Fotbalistu roku uděluje FAČR a jak už název napovídá, tak je za uplynulý rok. Zlatý míč je novinářská anketa a uděluje se za sezónu.

Reagovat
fabec1222

OT: Panák konec v repre. Jo, vlastně...

Reagovat
letitfly

Taky na to seru, končim taky

Reagovat
Greny

Já už dávno repre kariéru ukončil takže už to nemusím resit

Reagovat
Luka3enko

ale jako řekl to moc hezky, vyhrál jsem double, hrál jsem skoro vše a ani to nestačilo, tak co víc jsem měl udělat? Pak i to že si je vědom že mu je 30 MS mu bude 32 a kdoví jak na tom bude zdravotně a mladých stoperů máme dost.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
lampas

Druhý hráč v naší historii, který ukončil repre kariéru, která ani nezačala První takový byl Hejda.

Reagovat
Nuno čomes

Na druhou stranu aspoň kolem toho není haló - vyhlášení v TV, galavečer a tak. Ani sítě repre se tomu nevěnují Tak aspoň tak.

Reagovat
dave30

Je to prostě obraz naší repre. Na bedně samá defenzíva...

Reagovat
meno

Kde je Pepa Jindřišek?

Reagovat
JeséRodriguez

nebývá on pravidelně s jedním bodem v té anketě, jak hlasují trenéři a kapitáni?

Reagovat
Greny

Reagovat
dave30

On si dával hlas jako kapitán (a tím pádem hlasující) v anketě Fotbalista roku. V anketě zlatý míč si ten hlas nemůže dát.

Reagovat
kilobyte

Já si myslím, že ten hlas mu dával spíš trenér Bohemky. Hlavně asi za přístup.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
meno

Jiná anketa aha, díky a těším se na Fotbalistu roku

Reagovat
Langi

Coufal

Reagovat
mistr129

Divný že 1 ze 3 českých hráčů, kteří pravidelně hrají základ v top4 lize, skončí na třetím místě no

A vidím správně, že Kadeřábek nedostal žádný hlas?

Reagovat
Kucka

Reagovat
dave30

Jj, naši novináři mají opravdu přehled. Když tam vidím některá jména a proti tomu hráč, který odehrál v podstatě celou sezónu v základní sestavě v BL se žádným hlasem... Hodně prestižní anketa.

Reagovat
kilobyte

Normálně bych chtěl vidět rozhovor s každým novinářem zvlášť a každý by dostal 49 otázek "Byl x lepší tuhle sezónu než Kadeřábek?" Za x bych dosazoval jména z celkového pořadí.

A pak ještě 50. otázku na to jak hlasoval.

Reagovat
dave30

A Pavlenkovi stačilo 7 zápasů k 17 hlasům.

Reagovat
Langi

byli lidi, kteří z něj dělali pomalu jedničku pro EURO, tak se ani nedivim.

Reagovat
dave30

Já se tedy divím. Předpokládám, že v anketě hlasují sportovní novináři s nějakým přehledem (a ne někteří lidi). Ale tímto se u mě všichni ztrapnili. Když nezapomenou na věčného náhradníka Hložka. Že by mu tak pomohli výkony v reprezentaci (ve které již Kadeřábek není).

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
kilobyte

Tak to je na odebrání novinářské akreditace. Je pravda, že jsem si na něj taky nevzpomněl, ale že ho vynechají všichni novináři? Vždyť on by v pohodě mohl být v celkový top 10 a on ho tam nemá nikdo.

Reagovat
mistr129

No asi tu všichni ví, že k němu žádné velké sympatie nechovám, ale určitě měl lepší sezonu než třeba Černý, takže z mého pohledu nějaké 5. místo, když přihlednu k určitému "hypu" kolem Krejčího nebo Provoda, který jim vynesl dobré postavení.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Puskas

Moc se o něm nepsalo, zato o Hladkém jo a hned má 88 hlasů.

Reagovat
kilobyte

88. To bychom si na něj měli dávat bacha.

Chtělo by to rozjet kampaň na podporu nějakého dřeváka v lize. Schválně kolik by mu to udělalo bodů.

Reagovat
Puskas

Tak jako tehdy udělali v Brně hlasovací akci v rámci Zlatého slavíka pro Rudu Kovandu a organizátoři soutěže ty hlasy museli stornovat, aby nevyhrál?

Reagovat
10adam

To kdysi říkal Donutil, nějak jsem to neověřoval, ale přišlo mi to jako Mirkův výmysl, který byl lehce založený na pravdě

Reagovat
KingMaster13

To je naprostej úlet

Reagovat
Langi

divný to není, jen je to fakt už v prdeli, pokud je oficiálně třetí nejlepší fotbalista ČR ve světle jeho výkonů

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Witcher

Aha Barák ten Pešír si nedá pokoj

Reagovat
Grupma

Žurnalisti ( )

Reagovat
JimBob

ani jako fanousek west hamu bych mu nedal prvenstvi... vlastne ani kdybych musel vybirat jen mezi cechama u kladiv

Reagovat
srandamač

Poslední triumf Součka a od příštího ročníku nastane éra LK27 za rok vám to připomenu

Reagovat
dave30

Ale klidně. Když si povodí španělskou ligu, tak proč ne. Já mu to přeji. Ale jsem realista...

Reagovat
drevak2

To je proste hluboko v prdeli tohle…

Reagovat
dave30

Po tom, co všichni novináři zapomněli na Kadeřábka, bych tuto anketu zrušil.

Reagovat
Greny

OT : Panoš v generálce proti Kodani za Plzeň v základu jsem zvědav kolik dostane prostoru

Reagovat
letitfly

Podle vyjádření Koubka by měl hrát dost, tak můžem jen doufat, že ho po nějaký chybičce neodstavěj

Reagovat
John Obi Mikel

My jsme, pokud se nepletu, měli v základu generálky Červa

Reagovat
Igner Farnsworth

Provod 4 to mi pod

Reagovat
Mass

Je to borec.

Reagovat
Igner Farnsworth

Však je tragickej

Reagovat
Cotton

Proč všichni hejtují Součka? Je jeden ze dvou Čechů v nejlepší lize světa, dává tam góly, v repre je kapitán. Co víc má udělat? Za mě to loni klidně mohl a měl vyhrát Krejčí, ale letos tam nebyl nikdo tak dominantní.

Reagovat
wwwx

Souček se ani tak moc nehejtuje (většinou). Horší je to zklamání, že tohle je úroveň nejlepšího českeho fotbalisty. Lehkej nadprůměr premier league.

Reagovat
Mass

Jak všichni? Jde většinou o fans Sparty a Plzně. Tihle to nemají v hlavě v pořádku, můžeš být klidný.

Reagovat
Grupma

Jak se chtěl pochlubit, že mě zná.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Chápu že má nějaké fotbalové limity ale ten hate je směšný

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Zaslouženě, sezóna se mu docela povedla. Další bude výzva, když bude mít nového trenéra.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Moshe Dajan

Provod

Reagovat
Man__United

OT: HOLKY PORAZILI SVĚTA 2-1!!!

Reagovat
Man__United

MISTRYNĚ SVĚTA

Reagovat
Grupma

Úplně slyším toho zadýchaného posla. Doufám, že jsi to přežil

Reagovat
Mass

PORAZILY

Reagovat
wwwx

Nová doba, nemůžeš tušit, co maj v gatích.

Reagovat
Mass

No právě že to už teď nerozhoduje.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele