Sörensen čeká s Malmö vyrovnaný zápas, těší se na hymnu Ligy mistrů

20.08., 12:26
Aktuality
Asger Sörensen (© Sparta Praha)

Sparťan Asger Sörensen se na úvodní duel 4. předkola Ligy mistrů proti Malmö těší o to víc, že při nástupu hráčů na hřiště už zazní i proslulá hymna milionářské soutěže. Řekl to dnes novinářům před odletem do Švédska. Dánský stoper očekává vyrovnaný souboj, v němž půjde oběma týmům o hodně, nervozitu ale necítí.

"Jde o postup do Ligy mistrů, je to velký zápas pro celou Spartu. Na utkání se opravdu těším. Bude to něčím výjimečné, v play off už se hraje hymna Ligy mistrů, kterou uslyším jako hráč poprvé. Nervózní ale nejsem, možná to trochu přijde až zítra," řekl Sörensen.

Letenští si zahrají závěrečné předkolo Ligy mistrů poprvé od roku 2010, do hlavní soutěže prošli naposledy před 19 lety. Švédským šampionům chtějí oplatit 10 let staré vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů. Naposledy na sebe soupeři narazili letos v únoru, kdy Sparta zvítězila v přípravě 2:1.

"Hráli jsme s nimi v zimě, takže víme, že je to výborný tým. Viděl jsem je párkrát i v televizi, na stadionu je výborná atmosféra. Očekávám vyrovnaný zápas. Venkovní utkání v evropských pohárech jsou vždycky těžká, musíme podat opravdu dobrý výkon, abychom si odvezli příznivý výsledek do odvety," upozornil osmadvacetiletý obránce.

Sparťané mohli získat informace i od křídelníka Veljka Birmančeviče, jenž v Malmö působil v letech 2021 a 2022. Srbský reprezentant s týmem ovládl ligu i Švédský pohár a zahrál si s ním také Ligu mistrů.

"Birmančevič nám toho o soupeři moc neřekl. Prostě prohlásil, že jedeme na sever a že tam vyhrajeme," smál se Sörensen. "Ještě vlastně dodal, že posledně jim pomohl do Ligy mistrů a teď je pomůže vyřadit. Myslím, že se těší, uvidí se s bývalými spoluhráči. Sami vidíte, jak si teď fotbal užívá," dodal bývalý hráč Norimberku nebo Salcburku.

České mistry čeká dnes v Malmö od 17:30 předzápasový trénink. Ve středu začne duel ve 21:00, odveta na Letné je na programu příští úterý ve stejný čas.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
eder

A komu bude fandit?

Reagovat
adman72

Kazdy sa tesi na hymnu. Na Youtube si ju moze pustit kedykolvek. Aj s textom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele